آموزش تحلیل ارز دیجیتالآموزش تحلیل فاندامنتال

راهنمای کامل و معرفی ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

جشنواره همستر تایم

یادگیری نحوه تحلیل و در اختیارداشتن چندین سایت برتر تحلیل فاندامنتال به شما در مقایسه رمزارزهای مختلف، دوری از پروژه‌های اسکم و انتخاب بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری کمک می‌کند. اطلاعات و شاخص‌هایی که در زمینه تحلیل فاندامنتال وجود دارند، شما را در مسیر صحیح در بازار رمزارزها قرار داده و باعث می‌شوند تصمیم‌گیری شما برای سرمایه‌تان، به‌دور از احساسات و دیدگاه‌های اشتباه باشد. از این رو در این مقاله ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را معرفی کردیم.

پادکست مقاله ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال

با رشد و توسعه بازار ارزهای دیجیتال، پروژه‌های بیشتری به این اکوسیستم افزوده می‌شوند و در این‌جا، تحلیل فاندامنتال اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و فرآیند آن برای رسیدن به تصمیم درست برای سرمایه‌گذاری، پیچیده‌تر می‌شود. از این رو، استفاده از یک یا چند سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال، به یک موضوع ضروری تبدیل می‌شود.

طی سال‌های اخیر، سایت های تحلیل فاندامنتال محبوبیت زیادی میان سرمایه‌گذاران پیدا کرده‌اند. استفاده از این ابزارها باعث بالارفتن سطح دانش و آگاهی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران، ارتقای سطح عملکرد آن‌ها در بازارها و پیداکردن بهترین قیمت ارز دیجیتال در مناسب‌ترین زمان شده است. اما این ابزارها انواع و تعداد بسیار زیادی پیدا کرده‌اند که از میان آن‌ها، شناسایی بهترین سایت تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال و شاخص‌های مورد نظر برای بررسی دشوار شده است.

از این رو، تصمیم گرفتیم در این مقاله از صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس به تشریح این نوع تحلیل، معرفی ابزارها و چندین سایت برتر تحلیل فاندامنتال بپردازیم. اما بهتر است ابتدا ببینیم که تحلیل فاندامنتال چیست؟!

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست

تحلیل فاندامنتال در حوزه ارزهای دیجیتال، در واقع ارزیابی ارزش ذاتی (Intrinsic Value) یک رمزارز یا پروژه است و این کار از طریق بررسی فاکتورهای خارجی تاثیرگذار، شرایط مالی پروژه، ترندها و وضعیت کلی صنعت رمزارزها صورت می‌گیرد که بر عملکرد یک پروژه ارز دیجیتال تاثیر می‌گذارند.

به این ترتیب، سرمایه‌گذاران جهت گرفتن یک تصمیم صحیح برای سرمایه‌گذاری یا عدم سرمایه‌گذاری در یک ارز دیجیتال، از تحلیل فاندامنتال و ابزارهای مربوطه استفاده می‌کنند. در تحلیل فاندامنتال، تمرکز بر عواملی است که بر قیمت یک ارز دیجیتال تاثیر می‌گذارند. از میان این فاکتورها، می‌توان به سطح عرضه و تقاضا برای آن رمزارز، نرخ پذیرش و خرید، ویژگی‌ها و نقشه راه پروژه، قانون‌گذاری‌ها، ذهنیت و دیدگاه سرمایه‌گذاران در برابر ارز دیجیتال مربوطه و . . . اشاره کرد.

همان‌طور که می‌دانید، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران از دو روش کلی جهت ارزیابی یک دارایی قابل معامله در بازارهای مالی استفاده می‌کنند که تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) و تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) نام دارند.

  • تحلیل تکنیکال: در تحلیل تکنیکال تمرکز فرد بر حرکات قیمت در نمودارها است و برای رسیدن به یک تحلیل صحیح از وضعیت فعلی قیمت و پیش‌بینی آینده آن، از شاخص‌ها و اندیکاتورهای (Indicators) مختلف استفاده می‌کند.
  • تحلیل فاندامنتال: تحلیل فاندامنتال هم به تعیین ارزش ذاتی یک دارایی پرداخته که برای انجام آن، ذهنیت و جو بازار رمزارز مربوطه و وضعیت کلی پروژه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

مطالعه بیشتر: معرفی بهترین سایت تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

این شیوه‌های تحلیل در امور مالی و بازارهای سنتی ریشه داشته، اما امکان استفاده از آن‌ها در بازارهای مدرن ارز دیجیتال نیز وجود دارد. تحلیل فاندامنتال یک ارز دیجیتال، به شما می‌گوید که قیمت دارایی مربوطه بیش از حد ارزش‌گذاری شده و یا این‌که در بازارها با قیمت و ارزش کمی در حال معامله است. در این نوع تحلیل علاوه‌بر میزان خرید و فروش و عرضه و تقاضا برای رمزارز مربوطه، مواردی نظیر اقتصادی توکنی یا توکنومیک (Tokenomics) پروژه، اخبار و به‌روزرسانی‌های مرتبط و رویدادهای مهم حوزه اقتصاد کلان نیز زیر ذره‌بین قرار می‌گیرند.

از این رو یکی از مهم‌ترین موارد جهت شناسایی و انتخاب یک سایت برتر تحلیل فاندامنتال، دقت پلتفرم مربوطه در ارائه اطلاعات صحیح، دقیق و به‌روز است؛ چرا که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای تصمیم‌گیری‌های خود به این اطلاعات تکیه می‌کنند. به‌علاوه، ابزارها و پلتفرم‌های تحلیل فاندامنتال باید محیط و رابطی کاربرپسند داشته باشند تا افراد بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن، به مهم‌ترین و به‌روزترین اطلاعات موجود دسترسی پیدا کنند.

در بخش‌های بعدی، به معرفی ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال و شاخص‌ها و معیارهای مهم در این زمینه می‌پردازیم.

معرفی ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

معرفی 13 سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

فرآیند تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال، شامل استفاده از ابزارها و منابع مختلف می‌شود که به شما دیدگاه واضح‌تری در برابر پروژه مربوطه می‌دهند. یکی از این ابزارها، وب‌سایت‌های تحلیل فاندامنتال هستند که به شما اجازه جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز و بررسی لحظه‌ای بخش‌های مختلف در اکوسیستم ارزهای دیجیتال را می‌دهند.

سایت های تحلیل فاندامنتال می‌توانند در قالب تجمیع‌کننده اخبار (News Aggregator)، ارائه‌دهنده شاخص‌های مهم بازار و پروژه‌ها، بررسی دیدگاه کاربران در مورد رمزارزها در شبکه‌های اجتماعی، مرورگر یا اکسپلورر بلاک چین (Blockhain Explorer)، خبرگزاری و تحلیل رمزارزها، تحلیل آنچین (Onchain) و . . . باشند. در ادامه سعی کردیم چندین سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال در زمینه‌های مذکور را به شما معرفی کنیم.

۱- کوین‌مارکت‌کپ (coinmarketcap.com) محبوب ترین سایت تحلیل فاندامنتال

کوین مارکت کپ
کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)

وب‌سایت و اپلیکیشن کوین‌مارکت‌کپ توانسته طی چندین سال فعالیت در بازار رمزارزها، به یکی از محبوب‌ترین و بهترین سایت های تحلیل فاندامنتال تبدیل شود. این پلتفرم با استفاده از چندین منبع معتبر، داده‌های مختلف مربوط به پروژه‌های ارز دیجیتال را به کاربران ارائه می‌کند و به نوعی مرجع جهت رتبه‌بندی رمزارزها در این بازار تبدیل شده است.

در وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ اطلاعاتی نظیر حجم معاملات، ارزش بازار یا مارکت کپ، میزان عرضه در گردش توکن‌ها و . . . برای تمام رمزارهای بازار نمایش داده‌ می‌شوند و بررسی این موارد، برای افراد تازه‌وارد به این حوزه هم کار دشواری نیست. این پلتفرم به منابع رسمی و کمپانی‌های مادر صادرکننده ارزهای دیجیتال دسترسی داشته و اطلاعاتی عمیق و معتبر را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

۲- گلسنود (glassnode.com) بهترین سایت تحلیل آنچین و فاندامنتال

پلتفرم گلسنود در حوزه تحلیل آنچین فعالیت داشته و اطلاعات مربوط به شبکه‌های بلاک چین مختلف را برای کاربران تحلیل می‌کند. این داده‌ها تفکیک شده و به شاخص‌های اصلی حوزه تحلیل آنچین تبدیل می‌شوند که برای تحلیل فاندامنتال یک پروژه ارز دیجیتال نیز، اهمیت زیادی دارند. از این رو، گلسنود یکی از برترین ابزارهای تحلیل فاندامنتال و آنچین یک پروژه کریپتویی به‌شمار می‌آید.

مثلاً، شاخص‌های آنچین گلسنود به شما می‌گویند که از ارزش کل بازار یک رمزارز، چه میزان آن توسط سرمایه‌گذاران هولد شده و میانگین خرید و فروش‌ها در چه سطح است. کاربران نیز می‌توانند با بررسی شاخص‌های مختلف و همچنین گزارش‌های هفتگی این پلتفرم، به دیدگاه دقیق‌تری در مورد عملکرد رمزارز مورد نظر برسند.

۳- کریپتوکامپر (cryptocompare.com)

در پلتفرم کریپتوکامپر، اطلاعات گسترده‌ای به کاربران نمایش داده می‌شوند که از میان آن‌ها می‌توان به نمودارهای قیمت، چشم‌اندازهای بازار و تالارهای گفت‌و‌گوی فعالان دنیای رمزارزها اشاره کرد. به‌علاوه در بخش ویژه وب‌سایت کریپتوکامپر، می‌توان دو پروژه ارز دیجیتال با یکدیگر مورد مقایسه قرار داد.

این پلتفرم قدرتمند، به‌دلیل ارائه جزئیات داده‌های مربوط به هر پروژه و امکان مقایسه همزمان رمزارزها با یکدیگر، محبوبیت زیادی پیدا کرده و سطح تحقیقات سرمایه‌گذاران در مورد پروژه‌های مختلف را ارتقا داده است. البته که نبود ابزارهای معاملاتی و رابط کاربری نه‌چندان ساده این پلتفرم، از جذابیت آن کمی کاسته است.

۴- کوین‌تلگراف (cointelegraph.com)

کوین تلگراف
کوین تلگراف (CoinTelegraph)

پلتفرم کوین‌تلگراف را می‌توان به‌عنوان بهترین وب‌سایت خبری در حوزه بلاک چین، ارز دیجیتال و فینتک (FinTech) معرفی کرد که از سال ۲۰۱۳ شروع به کار کرده است. این وب‌سایت به‌صورت روزانه، دقیق‌ترین و به‌روزترین اخبار سطح دنیا را در زمینه‌های مذکور منتشر می‌کند و به‌طور اختصاصی به تحلیل بازارها می‌پردازد.

به این ترتیب، کوین‌تلگراف به یکی از اصلی‌ترین ابزارها و سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال تبدیل شده و به شما کمک می‌کند در دنیای پرتحول رمزارزها، همیشه به‌روز باشید و اطلاعات مهم را از دست ندهید. کوین‌تلگراف ویژه مبتدیان و فعالان حرفه‌ای این بازار بوده و دنبال‌کردن آن، بدون شک به سرمایه‌گذاری شما کمک خواهد کرد.

۵- کریپتواسلیت (cryptoslate.com)

کریپتو اسلیت هم یکی دیگر از وب‌سایت‌های فراگیر خبری در حوزه بلاک چین و رمزارزها است که آخرین اخبار موجود را با دیدگاه تحلیل‌‌گران ترکیب کرده و به یک منبع جامع برای پروژه‌های فعلی و لیستینگ‌های جدید این بازار تبدیل شده است.

کریپتواسیلیت را می‌توان یک پورتال خبری جامع در نظر گرفت که با منابعی که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، قابلیت تحلیل فاندامنتال پروژه‌های مختلف را برای آن‌ها به‌وجود آورده است. البته که طبق دیدگاه کاربران، این پلتفرم در بعضی ابزارهای تحلیلی دچار کمبود بوده و در برخی نوشته‌های خود، دیدگاه‌های شخصی و جانبدارانه را دخیل کرده است.

۶- دیفای‌لاما (defillama.com)

دیفای لاما
دیفای‌لاما (DeFiLlama)

پلتفرم دیفای‌لاما را می‌توان به‌عنوان بهترین منبع اطلاعاتی، ویژه فعالان حوزه دیفای (DeFi) رمزارزها معرفی کرد. در این وب‌سایت اطلاعات تمامی پروتکل‌های دیفای، بلاک چین‌ها، بخش‌های مختلف اکوسیستم رمزارزها و استخرهای نقدینگی (Liquidity Pools) وجود دارد و به همین دلیل، به یکی از بهترین سایت های تحلیل فاندامنتال تبدیل شده است. در دیفای‌لاما اطلاعات هزاران رمزارز مختلف گنجانده شده و شاخص‌های مهم بیش از ۳,۰۰۰ پروژه دیفای، به کاربران نمایش داده می‌شوند.

به‌علاوه، در پلتفرم دیفای‌لاما دسته‌بندی‌های اصلی حوزه دیفای، اوراکل ‌ها (Oracles) و شبکه‌های مختلف قرار داده شده و دسترسی رایگان به تمامی بخش‌ها، این وب‌سایت را به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای تحلیل آنچین و فاندامنتال ارز دیجیتال تبدیل کرده است.

۷- مساری (messari.io)

وب‌سایت مساری به ارائه داده‌های دقیق و شفاف و مقالات تحقیقاتی معتبر و برجسته معروف است. در این پلتفرم شاخص‌هایی نظیر حجم واقعی معاملات ارزهای دیجیتال، عملکرد آنچین پروژه‌ها، ارزش‌گذاری رمزارزها، ذهنیت و دیدگاه سرمایه‌گذاران در یک بازار، وضعیت مدیریت و حاکمیت (Governance) در یک پروژه، ریسک‌های مربوط به ارزها و همچنین پتاسیل سوددهی آن‌ها در اختیار کاربران قرار دارند.

از این رو کاربران می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت مساری، تحقیقات عمیقی در زمینه تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال مد نظر خود داشته باشند و از ترندهای موجود در بازار نیز باخبر شوند. در این پلتفرم اطلاعاتی نظیر بهترین رمزارزهای هفته، ادغام‌ها و خریدهای کمپانی‌ها (M&A Deals)، پروژه‌های دیفای و . . . نیز ارائه می‌شوند و کاربران می‌توانند صفحه شخصی خود را برای مقایسه پروژه‌های مختلف در اختیار داشته باشند. همچنین، پلتفرم مساری یک بخش ویژه را به ارائه اطلاعات مرتبط با پروژه‌های در حال توسعه و در آستانه ورود به بازار اختصاص داده است.

۸- کوین‌گکو (coingecko.com)

کوین گکو
کوین‌گکو (CoinGecko)

وب‌سایت کوین‌گکو یکی دیگر از برترین اعضا از لیست چندین سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال بوده و به‌نوعی رقیب اصلی پلتفرم کوین‌مارکت‌کپ محسوب می‌شود. در کوین‌کگو مشابه با رقیب آن قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال، نمودارهای مختلف و تاریخچه عملکرد بیش از ۱۲,۰۰۰ پروژه کریپتویی نمایش داده می‌شوند و اطلاعاتی نظیر ارزش بازار، حجم نقدینگی و معاملات و میزان فعالیت توسعه‌دهندگان هر ارز دیجیتال در اختیار کاربران گذاشته می‌شوند.

همچنین در کوین‌گکو خبرهای ویژه، راهنما و دستورالعمل‌ها، پادکست‌ها، گزارش‌های فصلی هر پروژه، مقالات تحقیقاتی و آموزشی مرتبط با ارزهای دیجیتال نیز قرار داده شده‌اند. شما با مراجعه به این وب‌سایت، می‌توانید در مورد ارزهای ترندشده و جدید بازار اطلاعات کسب کنید و چشم‌اندازی وسیع از تحلیل فاندامنتال یک ارز دیجیتال به‌دست آورید.

۹- کریپتوپنیک (cryptopanic.com)

وب‌سایت کریپتوپنیک در واقع یک پلتفرم تجمیع‌کننده اخبار (News Aggregator) و مدیریت کیف پول و پورتفوی ارز دیجیتال (Portfolio Tracker) است که در واقع این قابلیت را ایجاد کرده که سرمایه‌گذاران، به‌صورت لحظه‌ای از اتفاقات و تحولات بازار کریپتو و اثرات آن‌ها بر کارنامه مالی خود باخبر باشند. این پلتفرم یک ابزار رایگان ویژه مدیریت حساب ارز دیجیتال در صرافی‌ها و کیف پول‌ها داشته که کاربر می‌تواند با استفاده از آن و بررسی آنی اخبار جدید، به مدیریت سرمایه خود بپردازد. از این رو، کریپتوپنیک نیز یک سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال از نگاه کاربران است.

صفحه اصلی این وب‌سایت به دو بخش تقسیم شده که در سمت چپ، آخرین اخبار منتشرشده در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های خبری به‌ترتیب قرار گرفته‌اند که می‌توان با کلیک بر روی هر کدام، به جزئیات خبر و منبع اصلی آن دسترسی داشت. همچنین در قسمت جست‌و‌جوی این وب‌سایت، می‌توان تمام اخبار مرتبط با یک رمزارز خاص را مشاهده کرد.

۱۰- کوین‌گلس (coinglass.com)

کوین‌گلس یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین پلتفرم‌های حوزه رمزارزها بوده که تمرکز خود را بر تحلیل داده‌های بازار مشتقات (Derivatives) ارزهای دیجیتال مثل بازار فیوچرز (آتی / Futures)، آپشنز (اختیار معامله / Options) و ETF های کریپتویی گذاشته است. کوین‌گلس به‌دلیل بارگزاری داده‌ها و تحلیل‌های لحظه‌ای شاخص‌ها مثل اپن اینترست (سود باز / Open Interest)، فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate)، لیکوییدی پوزیشن‌های معاملاتی و . . . محبوبیت زیادی میان معامله‌گران پیدا کرده است.

کوین‌گلس توانسته از این طریق، جایگاه مستحکمی در حوزه تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال و ارائه داده‌های مرتبط با بازارهای مختلف در این اکوسیستم به‌دست آورد. این پلتفرم با ارائه داده‌ها و قابلیت‌های قدرتمند، طراحی کاربرپسند و تمرکز بر یکپارچگی اطلاعات، به یک سایت برتر تحلیل فاندامنتال و لحظه‌ای بازار رمزارزها تبدیل شده است.

۱۱- کریپتوکوانت (cryptoquant.com)

کریپتو کوانت
کریپتوکوانت (CryptoQuant)

کریپتوکوانت یک پلتفرم آماری – تحقیقاتی کُره‌ای ویژه حوزه آنچین رمزارزها بوده و تحلیل‌های حرفه‌ای کارشناسان خود را در اختیار کاربران قرار داده که در تصمیمات آن‌ها برای سرمایه‌گذاری و همچنین کاهش ریسک، تاثیرگذار واقع می‌شود.

کریپتوکوانت با ارائه اطلاعاتی از جمله داده‌های آنچین و بازارهای مختلف ارزهای دیجیتال و شاخص‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت رمزارزهای برتر بازار و استیبل‌کوین‌ها (Stablecoins)، دیدگاه گسترده‌تری برای فعالان بازار رقم زده و یکی از برترین و معتبرترین پلتفرم‌های تحلیل آنچین در جهان محسوب می‌شود.

۱۲- دِ بلاک (theblock.co)

دِ بلاک یک کمپانی نیویورکی در زمینه جمع‌آوری داده، تحقیقات و خبرگزاری ویژه اکوسیستم ارزهای دیجیتال است. این وب‌سایت با انتشار اخبار مهم به‌صورت لحظه‌ای، گزارش‌ها و تحقیقات دقیق و کامل و داشبوردی ویژه شاخص‌ها و داده‌های آنچین، یک منبع جامع و سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال به‌شمار می‌آید.

یکی از قابلیت‌های جدید در این پلتفرم، استیک ارز دیجیتال ACS بوده که به شما دسترسی به محتوای پریمیوم در کنار سود ارز دیجیتال می‌دهد. همچنین، پلتفرم دِ بلاک تمرکز ویژه‌ای بر معرفی پروژه‌های جدید و برجسته در دنیای رمزارزها دارد.

۱۳- کریپتونیوز (cryptonews.com)

وب‌سایت کریپتونیوز را می‌توان به‌عنوان یکی از کامل‌ترین و گسترده‌ترین منبع ویژه اخبار و اطلاعات مرتبط با فناوری ارزهای دیجیتال و بلاک چین معرفی کرد. این وب‌سایت ماهانه بیش از ۲ میلیون بازدیدکننده دارد و توانسته با ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز، تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال و پوشش تمامی جوانب بازار کریپتو، محبوبیت و اعتبار زیادی پیدا کند.

در پلتفرم کریپتونیوز بیش از ۵۰ کارشناس در بخش‌های مختلف جهت تولید محتوای ویژه رمزارزها فعالیت دارند که اکثراً جزء کهنه‌کاران در این زمینه بوده و از اخبار مهم روزانه گرفته تا تحلیل‌های عمیق و محتوای آموزشی را در اختیار مخاطبان خود قرار می‌دهند.

لازم به ذکر است، این تنها چند نمونه سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال بود و پلتفرم‌های معتبر دیگری نیز در این حوزه هم‌اکنون فعالیت می‌کنند. اما استفاده از وب‌سایت‌های مذکور، آسان و رایگان بوده و شما را در مسیر صحیح‌تری جهت کسب آگاهی و اطلاع در مورد پروژه‌های مد نظر قرار می‌دهد.

به‌علاوه، تیم او ام پی فینکس نیز سعی کرده اخبار و محتوای مهم اکوسیستم رمزارزها را در بخش‌هایی نظیر تحلیل بیت کوین، اخبار ارز دیجیتال، آموزش ارز دیجیتال و . . . برای شما کاربران عزیز پوشش دهد که طی هفته به‌روزرسانی می‌شوند. در ادامه این مطلب هم، نگاهی به شاخص‌های مهم تحلیل فاندامنتال می‌اندازیم.

شاخص‌های مهم و آموزش تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

آموزش تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

اکنون که با چند نمونه سایت برتر تحلیل فاندامنتال آشنا شدید، بهتر است بدانید که در پلتفرم‌های مذکور و پروژه‌های مد نظر خود، به‌دنبال چه مواردی بگردید. تحلیل فاندامنتال ابتدا ویژه بازار سهام طراحی شد، اما با توجه به دقت این نوع تحلیل در ارزیابی وضعت یک دارایی و ریسک‌های مرتبط با آن، در بازار رمزارزها نیز قابل استفاده است. البته که نمی‌توان شبکه‌های ارز دیجیتال را مثال کسب‌و‌کارهای سنتی مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد و علت این مسئله هم، فناوری زیرساخت و ذات غیرمتمرکز این دسته از دارایی‌های است.

از این رو، چهارچوب‌های مختلفی در زمینه تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال وجود دارد و مرحله اول در این مسیر، شناخت شاخص‌های اصلی و مهم مربوط یک پروژه کریپتویی است. این‌ها شاخص‌هایی هستند که به‌راحتی قابل دست‌کاری و تغییر، مثل تعداد دنبال‌کنندگان در یک شبکه اجتماعی، نیستند. طی سیر تکامل اکوسیستم رمزارزها در پی پیدایش بیت کوین، سایر شبکه‌های اثبات کار (Proof of Work / PoW) و ظهور قراردادهای هوشمند در اتریوم، تحلیل فاندامنتال رمزارزها رویکردهای گسترد‌ه‌تری پیدا کرد.

امروزه این رویکردها را می‌توان در قالب شاخص‌ها و معیارهای فاندامنتال یک پروژه به سه‌دسته شاخص‌های آنچین، شاخص‌های مربوط به پروژه و شاخص‌های مربوط به امور مالی دسته‌بندی کرد. از میان مهم‌ترین این شاخص‌ها نیز، می‌توان به سطح فعالیت تیم توسعه‌دهنده پروژه، اقتصاد توکنی یا توکنومیک رمزارز، مشارکت با سایر کمپانی‌ها، کاربردهای رمزارز، تعداد تراکنش‌ها و آدرس‌های شبکه، حساب‌رسی‌ها (Audits) و . . . اشاره کرد. در ادامه سعی کردیم مهم‌ترین شاخص های تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال را به شما معرفی کنیم.

تعداد تراکنش (Transaction Count): تعداد تراکنش‌های یک ارز دیجیتال در شبکه‌های بلاک چین، معیار خوبی جهت ارزیابی میزان فعالیت سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در رمزارز و بلاک چین مربوطه است. با استفاده از نمودارهای موجود در وب‌سایت‌های خبری و تحلیل‌گر آنچین، می‌توان تغییرات تعداد تراکنش‌های یک رمزارز را در بازه‌های زمانی مختلف مشاهده کرد و به دیدگاه مناسبی در این زمینه رسید.

ارزش تراکنش (Transaction Value): این شاخص را نباید با تعداد تراکنش‌ها اشتباه گرفت. ارزش تراکنش در واقع نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی مشخص، چه میزان سرمایه از طریق رمزارز مربوطه جابه‌جا شده است. این ارزش و سرمایه را می‌توان بر اساس ارز دلار یا همان رمزارز، مثلاً بیت‌کوین یا اتریوم، محاسبه کرد.

تعداد آدرس‌های فعال (Active Addresses): این شاخص به تعداد آدرس کیف پول‌های ارز دیجیتال فعال در یک شبکه بلاک چین، در یک بازه زمانی مشخص اشاره دارد. رویکردهای ارزیابی این شاخص متفاوت هستند، اما می‌توان با مراجعه به وب‌سایت‌های تحلیل آنچین، تعداد آدرس‌های فرستنده و گیرنده رمزارز را مشاهده کرد و سطح فعالیت سرمایه‌گذاران در پروژه مربوطه را سنجید.

کارمزدها (Fees): یکی از فاکتورهای بسیار مهم که البته میزان تاثیرگذاری و اهمیت آن در عملکرد پروژه‌های مختلف تفاوت دارد، کارمزدهایی است که برای تراکنش‌ها و اشغال فضای ذخیره در هر بلوک در بلاک چین مربوطه پرداخت می‌شوند. نودهای هر بلاک چین معمولاً بر اساس کارمزدهای قابل پرداخت توسط کاربران، تراکنش‌ها را در اولویت اعتبارسنجی قرار می‌دهند. در بلاک چین‌های دارای الگوریتم اجماع اثبات کار، هزینه استخراج ارز به‌مرور بالاتر می‌رود و پاداش تولید بلوک‌های جدید کم و کمتر می‌شود. در چنین سناریویی، معمولاً کارمزد تراکنش‌ها افزایش یافته که در مجموع بر قیمت ارز دیجیتال مورد نظر تاثیر می‌گذارند.

هش‌ریت (Hash Rate) و میزان ارز استیک‌شده (Amount Staked): هش ریت معیاری جهت ارزیابی سطح سلامت یک شبکه و ارز دیجیتال اثبات کار به‌شمار می‌آید. هرچه میزان هش ریت یک شبکه بیشتر باشد، اجرای حملات خرج مجدد یا دابل اسپندینگ (Double Spending) یا ۵۱ درصدی سخت‌تر می‌شود و شبکه امنیت بیشتری پیدا می‌کند. در بلاک چین‌های اثبات سهام (Proof of Stake / PoS) هم کاربران با استیک مقدار مشخصی از ارز بومی شبکه، به فعالیت در قالب نود اعتبارسنج می‌پردازند. به این ترتیب میزان ارز دیجیتال استیک‌شده در یک شبکه، سطح علاقه سرمایه‌گذاران و فعالیت نودها و امنیت شبکه را نشان می‌دهد.

وایت پیپر (Whitepaper): مطالعه وایت پیپر یک ارز دیجیتال، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید قبل از سرمایه‌گذاری در آن پروژه انجام دهید. وایت پیپر یک سند دارای اطلاعات فنی مربوط به پروژه است و به شما نگاهی جامع و دقیق از عملکرد رمزارز مربوطه می‌دهد. یک وایت پیپر خوب شامل اطلاعاتی نظیر اهداف پروژه، فناوری زیرساخت شبکه و رمزارز، کاربردهای در نظر گرفته‌شده، ویژگی‌ها، برنامه عرضه و توزیع کوین‌ها و نقشه راه (Roadmap) پروژه می‌شود. شما می‌توانید از میان چندین سایت برتر تحلیل فاندامنتال که در قسمت قبل معرفی کردیم، در وب‌سایت‌های کوین‌مارکت‌کپ و کوین‌گکو به وایت پیپر ارزهای دیجیتال مد نظر خود دسترسی داشته باشید.

ابزار و سایت برتر تحلیل فاندامنتال

تیم توسعه‌دهنده (Development Team): در صورتی که یک پروژه اعضای تیم توسعه‌دهنده رمزارز خود را معرفی کرده باشد، می‌توانید با ردیابی سابقه عملکرد آن‌ها، به میزان تخصص و حرفه‌ای بودن پروژه پی ببرید. چنانچه گروهی مشخص هم به‌عنوان تیم توسعه‌دهنده رمزراز مربوطه معرفی نشده بود، می‌توانید با مراجعه به پلتفرم گیت‌هاب (GitHub)، عملکرد برنامه‌نویسان و میزان فعالیت آن‌ها در آن پروژه را مشاهده کنید.

اقتصاد توکنی (Tokenomics): برخی پروژه‌های ارز دیجیتال، توکن‌های خود را جهت ایجاد راه‌کاری برای یک مسئله ساخته و در بازارها توزیع می‌کنند. این در حالی است که شاید بعضی از این پروژه‌ها به خودی خود کاربرد داشته باشند، اما ممکن است توکن دیجیتال آن با اهداف پروژه سازگار نباشد و کاربرد به‌خصوصی ارائه ندهد. به‌علاوه، بهتر است بررسی کنید که رمزارز مربوطه، در ابتدای شروع به کار چگونه و به چه اندازه در دسترس سرمایه‌گذاران قرار گرفته است؛ از طریق یک رویداد عرضه اولیه کوین (ICO)، عرضه اولیه صرافی (IEO)، استخراج (Mining) یا … .

این موارد معمولاً در وایت پیپر پروژه نوشته شده و باید بررسی کنید که چه میزان از توکن‌ها در اختیار تیم توسعه‌دهنده و بنیان‌گذاران قرار دارد و چه مقداری از آن، به سرمایه‌گذاران فروخته می‌شود. این اطلاعات درواقع میزان ریسک موجود در پروژه را نشان می‌دهند و به ما می‌گوید که چه مقدار از یک ارز دیجیتال، در اختیار چند گروه مختلف قرار دارد.

ارزش بازار (Market Capitalization): مارکت کپ یا ارزش بازار یک رمزارز، از طریق ضرب تعداد توکن‌های در گردش با قیمت فعلی آن به‌دست می‌آید. این شاخص اساساً به شما ارزش پروژه مورد نظر را نشان می‌دهد و یکی از معیارهای مهمی است که رمزارزها در این بازار، توسط آن رتبه‌بندی می‌شوند.


نقدشوندگی و حجم معاملات (Liquidity & Volume): نقدشوندگی یعنی این‌که خرید و فروش یک ارز دیجیتال، چقدر راحت و سریع انجام می‌شود. یک رمزارز زمانی سطح نقدشوندگی خوبی دارد، که به‌صورت آنی با قیمت فعلی آن خرید و فروش می‌شود و این فرآیند برای تکمیل، نیاز به زمان نداشته باشد. این یعنی که بازار مربوطه مملو از سفارش‌های خرید و فروش سرمایه‌گذاران است و قیمت آن رمزارز، به‌راحتی دست‌خوش تغییرات غیرعادی نمی‌شود.

حجم معاملات هم معیاری است که نقدشوندگی و نقدینگی موجود در یک بازار ارز دیجیتال را به‌شما نشان می‌دهد. از بررسی حجم معاملات یک ارز دیجیتال در یک بازه زمانی مشخص، می‌توان دریافت که چه میزان سرمایه در بازار مربوطه در حال معامله است.

مکانیزم عرضه (Supply Mechanism): برخی سرمایه‌گذاران برای نحوه عرضه یک کوین یا توکن ارزش زیادی قائل هستند و به‌عنوان یک نقطه جذب آن را در نظر می‌گیرند. در این‌جا شاخص‌هایی نظیر عرضه کل (Maximum Supply)، عرضه در گردش (Circulating Supply) و نرخ تورم (Rate of Inflation) یک رمزارز می‌توانند چشم‌انداز خوبی را به شما ارائه دهند.

در برخی پروژه‌های ارز دیجیتال، نرخ تولید کوین یا توکن‌های جدید به‌مرور کاهش پیدا کرده تا در نهایت میزان عرضه از تقاضای آن کمتر شود و دارایی مربوطه، جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران پیدا می‌کند. برخی دیگر از پروژه‌ها هم یک سقف مشخص و محدود برای تعداد ارزهای خود در نظر می‌‌گیرند که از نگاه برخی سرمایه‌گذاران، فاکتور خوبی برای سلامت پروژه مربوطه در درازمدت محسوب نمی‌شود.

اما ابزارها و شاخص‌های تحلیل فاندامنتال به موارد بالا محدود نمی‌شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که نباید صرفاً به یکی از این شاخص‌ها اتکا کرد و مجموع این موارد هستند که به شما دیدگاهی صحیح در برابر یک رمزارز می‌دهند. از این رو، پیشنهاد می‌شود کار خود را با استفاده از چند سایت برتر تحلیل فاندامنتال که در بالا به آن‌ها اشاره شد آغاز کنید و فعالیت خود را در زمینه‌های تخصصی‌تر مثل داده‌های آنچین یک پروژه نیز پیش ببرید.

همچنین، به‌خاطر داشته باشید که تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال برای بازه‌های زمانی میان‌مدت و بلندمدت مناسب است و تصمیم نهایی برای سرمایه شما، برعهده شخص شما خواهد بود. به همین دلیل، بهتر است تحقیقات خود را در زمینه‌های مد نظر با دقت زیادی تکمیل کنید.

در این مقاله از صرافی او ام پی فینکس، ۱۳ سایت برتر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را به شما معرفی کردیم و نحوه استفاده از شاخص‌های این حوزه را به اختصار شرح دادیم. لطفاً در صورتی که درباره مطالب فوق سوال، پیشنهاد و یا انتقادی داشتید، در بخش نظرات با ما ارتباط بگیرید.

سوالات پرتکرار در مورد سایت های برتر تحلیل فاندامنتال
  • تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چگونه است؟

    شما می‌توانید با شناخت شاخص‌های مهم این حوزه و استفاده از یک یا چند سایت برتر تحلیل فاندامنتال که در این مقاله معرفی شدند، رمزارزهای مختلف را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید.

  • اخبار فاندامنتال امروز چیست؟

    با مراجعه به صفحه «تحلیل بیت کوین» در بلاگ صرافی او ام پی فینکس، می‌توانید به اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال هر روز دسترسی داشته باشید.

  • بهترین سایت اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال کدام است؟

    در حال حاضر پلتفرم‌های زیادی را می‌توان به‌عنوان بهترین سایت اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال معرفی کرد اما از میان آن‌ها وب‌سایت‌هایی نظیر کوین‌تلگراف، کریپتونیوز و کریپتوپنیک جزء برترین‌ها به‌شمار می‌آیند.

سلب-مسئولیت-سایت-برتر-تحلیل-فاندامنتال

پوریا کریم‌زاده

من پوریا کریم‌زاده هستم و بیشتر از چهار سال است که به‌طور رسمی وارد بازارهای مالی فارکس و کریپتو شدم. از کودکی عاشق هر نوع فناوری و زبان انگلیسی بودم و امروز تمرکز کاری خود را روی ارائه تحلیل فاندامنتال، اقتصاد کلان، اخبار بازار ارز دیجیتال و مقالات تخصصی در مورد بلاک چین و رمزارزها در نظر گرفته‌ام. شخصاً سرمایه‌گذاری را در بازه بلندمدت انجام می‌دهم و معتقدم که بلاک چین، بیت کوین و سایر پروژه‌های نوآورانه در صنعت کریپتو، آینده فرآیندهای مالی و نظام اقتصادی کشورها را شکل می‌‎دهند.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا