تحلیل بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های تکنیکال BTC
بیت کوین (BTC) بهعنوان اولین ارز دیجیتال رسمی جهان شناخته میشود. تاریخچه عملکرد این رمزارز نشان داده که مستعد نوسانات شدیدی است و از این رو، علاقهمندان به خرید و فروش بیت کوین بهتر است بهروزترین تحلیلها و دادههای قیمتی BTC را در اختیار داشته باشند. در این صفحه، تیم ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس بهصورت روزانه تحلیل بیت کوین همراه با بررسی دادههای کلان اقتصادی، تغییرات آنچین و فاندامنتال بیت کوین را بهمنظور آگاهی بیشتر شما کاربران عزیز منتشر میکند. همچنین میتوانید جهت مشاهده نمودار لحظهای این رمزارز، به صفحه خرید بیت کوین مراجعه کنید.
فهرست مطالب تحلیل بیت کوین
نمودار تحلیل تکنیکال بیت کوین
تحلیل تکنیکال بیت کوین زمانی معتبر خواهد بود که بازار اثرات اخبار و عوامل فاندامنتال موجود را دریافت کرده باشد و نشان دهد که سطح فعلی قیمت ارز دیجیتال بیت کوین، طبق فاکتورهای موجود تعیین شده است. معاملهگران ارزهای دیجیتال عموماً با استفاده از تحلیل تکنیکال و روانشناسی بازار، سناریوهای مختلفی را برای بیت کوین تعریف میکنند و معتقدند که تاریخ در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال تکرار میشود. تحلیل بیت کوین به سرمایهگذاران کمک کرده تا الگوها و روندهای بازار را شناخته و آینده قیمت را پیشبینی کنند و طبق آن، موقعیت معاملاتی و سرمایهگذاری مناسبی را پیدا کنند.
تحلیل بیت کوین امروز ۱۱ آذر؛ اصلاح قیمت در بازاری سالم
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین باری دیگر ۱۰۰,۰۰۰ دلار را پیش روی خود میبیند و این مسئله، تقاضای خرید از سوی نهنگها را بیش از پیش افزایش داده است. بیت کوین پس از اصلاحی که طی روزهای اخیر داشت، موفق شد دوباره به ناحیه ۹۷,۰۰۰ دلاری بازگردد و اینطور که پیدا است، سازمانها هم ورودی مجدد به بازار داشتهاند. سناریوهای بیت کوین ۱۰۰,۰۰۰ دلاری، دوباره روی کار آمدند.
بر اساس آمار وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، هنگام نگارش این متن قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۷,۱۹۳ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۹۰۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان معامله میشود. رمزارز برتر طی ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۳۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۹۲ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۳۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۰۰ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۸,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
قیمت بیت کوین بعد از کاهش تا ناحیه ۹۰,۰۰۰ دلاری، موفق شد روز جمعه از ۹۶,۰۰۰ دلار هم عبور کند. دادههای آنچین نشان میدهند نهنگهای بازار، از این اصلاح قیمت بیشترین استفاده را کردهاند. پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) در تحلیل بیت کوین خود نوشت که نهنگها بهطور واضح مشغول خرید بیت کوین هستند و نقش مهمی در عملکرد اخیر قیمت و رسیدن به سقفهای تاریخی متوالی داشتهاند.
بر اساس آمار ارائهشده، نهنگهای بیت کوین طی اصلاح قیمت در چند روز گذشته، ۱۶,۰۰۰ واحد از این رمزارز را خریداری کردهاند. این خرید ۱.۵ میلیارد دلاری بیت کوین زمانی صورت گرفت که تقریباً ۴ میلیارد دلار از این رمزارز، توسط هولدرهای کوتاهمدت بازار و در ناحیه ضرر به صرافیها انتقال داده شد. البته که این فعالیتها در بازار اسپات بیت کوین، بهاندازهای نبود که بتوان گفت خرید گستردهای در کفهای قیمتی صورت گرفته و بیشترین عاملان خرید، نهنگها و سازمانها بودهاند.
به بیانی دیگر، بیت کوین برای رسیدن به هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری، به حضور معاملهگران و سرمایهگذاران شخصی در بازار نیاز دارد. در ماه اکتبر، موجودی نهنگهای بیت کوین به سقف تاریخی جدیدی در ۶۷۰,۰۰۰ واحد رسید که باعث شد قیمت از ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری، تا نزدیکی ۱۰۰,۰۰۰ دلار رشد داشته باشد. اکنون اگر بنا به تکرار تاریخ باشد، انباشت نهنگها پایهگذار حرکت قیمت بهسمت ششرقمی شدن خواهد بود.
بر اساس دادههای ارائهشده توسط پلتفرم اینتودِبلاک (IntoTheBlock)، بیت کوین در مقابل مقاومتهای پیش رو، توانسته در سطح ۹۵,۶۷۲ دلاری حمایتی قدرتمند برای خود تشکیل دهد. عملکرد شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا IOMAP بیت کوین، نشان میدهد بیت کوین ناحیه بین ۹۲,۷۷۷ دلار تا ۹۵,۶۳۴ دلار را بهعنوان حمایت برای خود دارد و ۴۹۰,۵۷۰ کیف پول، نزدیک به ۴۴۱,۲۵۰ واحد از این رمزارز را در این محدوده خریداری کردهاند. با توجه به این موضوع، بیت کوین برای رشد تا مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری، باید کندلهای قیمت را بالاتر از مقاومت ۹۶,۴۰۰ دلار ببندد.
در رابطه با سازمانها و ETF های اسپات بیت کوین هم، گزارشی از پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نشان میدهد ETF های اسپات طی ۲ روز ابتدایی هفته میلادی جاری، در مجموع ۵۵۸.۱ میلیون دلار خروجی داشتهاند و این روند از روز سهشنبه به بعد بهبودی نسبی پیدا کرد. در نهایت، بازار ETF ها هفته معاملاتی خود را با ۱۵۳.۱ میلیون دلار خروجی خالص بهپایان رساندند که نشان از برداشت سود سازمانها داشت و اصلاح قیمت تا ناحیه ۹۰,۰۰۰ دلاری را رقم زند.
اما در پایان ماه نوامبر، مشخص شد که ETF های اسپات دومین ورودی سرمایه بزرگ خود را با بیش از ۶ میلیارد دلار خرید بهثبت رساندند و بیشترین آمار آنها، مربوط به ژانویه ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲) در سطح ۶.۶۸۱ میلیارد دلار بوده است. اکنون با راهاندازی ETF های اسپات بیت کوین و عملکرد خارقالعاده آنها در بازار، سازمانها برای راهاندازی ETF رمزارزهایی دیگر نظیر اتریوم، سولانا، لایت کوین، ریپل و اچبار نیز هجوم آوردهاند.
در بخش دیگری از گزارش کریپتوکوانت، جریان خالص ورود و خروج بیت کوین در صرافیها (Bitcoin Exchange Netflow) مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که هولدرهای بازار نیز، اصلاح قیمت اخیر را موقعیت خوبی برای خرید در کف بیت کوین دیدهاند. پس از اصلاح قیمت از سقف تاریخی ۹۸,۸۷۱ دلاری تا کف ۹۰,۷۹۱ دلاری در سهشنبه، هولدرهای بیت کوین در مجموع ۳۵,۴۵۰ واحد در صرافیها خرید داشتهاند.
اما علیرغم این خریدها، در گزارش هفتگی تحلیل آنچین بیت کوین توسط گلسنود (Glassnode) دیدیم که رشد ۴۲ درصدی قیمت طی ۳ هفته، هولدرهای بلندمدت بازار را برای فروش ترغیب کرد و به میانگین روزانه ۲.۰۲ میلیارد دلار برداشت سود رسیدند. به این ترتیب، میتوان گفت بیت کوین برای ادامه مسیر صعودی، باید این عرضه جدید در بازار را از سوی سرمایهگذاران جدید جذب کند.
کریپتوکوانت نیز در گزارش هفتگی خود نوشت که قیمت بیت کوین هنوز به نواحی ارزشگذاری بیش از حد (Overvalue) نرسیده است. علیرغم اصلاح قیمت تا نزدیکی ۹۰,۰۰۰ دلار در هفته میلادی جاری، شاخصهای مربوط به این موضوع نشان میدهند بازار گاوی بیت کوین هنوز به سطوح اشباع خرید و ارزشگذاری بیش از حد نرسیده و این سایکل صعودی هنوز ادامه خواهد داشت.
با توجه به نمودار زیر و عملکرد شاخصهایی نظیر محدودهها و باندهای قیمت تحققیافته (Realized Price Bands)، برای بیت کوین یک هدف ۱۴۶,۰۰۰ دلاری برآورد شده است. هنگامی که قیمت بیت کوین به این سطح برسد، شاخصهای مذکور هم به سقف سایکل سال ۲۰۲۱ خواهند رسید.
همزمان با این تحولات، چند خبر مثبت دیگر مرتبط با بازار بیت کوین منتشر شده که میتوانند به حرکت قیمت بهسمت ۱۰۰,۰۰۰ دلار کمک کنند. کمپانی مایکرواستراتژی (MicroStrategy) دوشنبه گذشته اعلام کرد ۵۵,۵۰۰ واحد بیت کوین جدید خریداری کرده و مجموع داراییهای خود را به ۳۸۶,۷۰۰ واحد رسانده است.
روز سهشنبه نیز، دولت مراکش خبر از قانونیکردن معامله و استفاده از ارزهای دیجیتال در این کشور داد و ممنوعیت مربوطه که از سال ۲۰۱۷ را وضع کرده بود، بهطور کل تغییر داد. اینطور که پیدا است، دولتها و کشورها در سراسر دنیا مشغول تحول در صنعت و دنیای امور مالی دیجیتال هستند و این مسئله در نهایت، محیطی ساختاریافته و مطمئن را برای ارزهای دیجیتال در دنیا ایجاد خواهد کرد.
در این بین، کمپانی ماراتون دیجیتال (Marathon Digital) هم اعلام کرد که ۷۰۳ واحد بیت کوین جدید خریداری کرده و مجموع داراییهای خود را به ۳۴,۷۹۴ واحد رسانده و جایگاه برتر را میان کمپانیهای هولدر بیت کوین بعد از مایکرواستراتژی پیدا کرد. البته که این کمپانی، هنوز ۱۶۰ میلیون دلار دیگر برای خرید بیت کوین کنار گذاشته است.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
یکی از تحلیلگران برجسته در پلتفرم تریدینگویو (TradingView) با نام مستعار تریدینگشات (TradingShot)، به تحلیل بیت کوین در تایم فریم هفتگی پرداخته و معتقد است بیت کوین اولین مقاومت قدرتمند و مهم در سایکل فعلی خود را، با نزدیکشدن به مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار در هفته گذشته مشاهده کرد.
با توجه به کانالهای فیبوناچی ترسیمشده روی نمودار از سال ۲۰۱۳ تا کنون، مشخص است که قیمت هنوز به سقف اصلی و بالاترین حد خود در سایکل فعلی نرسیده است. بهعلاوه بیت کوین در سایکلهای قبلی خود، برای حرکت از کف تا سقف سایکل به تقریباً ۱۰۵۰ روز زمان نیاز داشته که یعنی، میتوان سقف سایکل فعلی را در حوالی ماه سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۲۵ (شهریور – مهر ماه ۱۴۰۴) متصور شد.
خطوط میانگین متحرکهای ۵۰ دورهای (خط آبی) و ۲۰۰ دورهای (خط نارنجی) در این نمودار نیز، از سناریوی مذکور حمایت کرده و نشان میدهند که سایکل صعودی فعلی، هنوز فضای زیادی برای ادامه دارد. علت هم اینجا است که میانگین متحرک ۵۰ دورهای، بهتازگی و در ماه آگوست (مرداد ماه) موفق شد برای اولین بار از همتای ۲۰۰ دورهای خود فراتر رود. اکنون انتظار میرود با حضور دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا و حامی سرسخت ارزهای دیجیتال، در ادامه جریان مثبتی برای بیت کوین و آلت کوینهای بازار شاهد باشیم.
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت بعد از تشکیل سقف تاریخی در ناحیه ۹۹,۸۰۰ دلاری، یک اصلاح ۷ درصدی را تا نزدیکی ۹۱,۰۰۰ دلار تجربه کرد و مجدداً تا ۲ روز گذشته، تا ۹۷,۰۰۰ دلار شاهد بهبود بود. حال در صورتی که این روند مثبت ادامه داشته باشد، قیمت میتواند بهسمت سقف تاریخی خود دوباره شروع به حرکت کند. شاخص قدرت نسبی (RSI) در این تایمفریم، به ۶۷ واحد بازگشته و مومنتوم بازار را صعودی و مثبت نشان میدهد. البته که اندیکاتور مکدی (MACD) یک تقاطع نزولی را تجربه کرده و روز سهشنبه، به معاملهگران سیگنال فروش داده است.
به این ترتیب، شکست صعودی قیمت در سقف تاریخی خود، میتواند تا رسیدن به ۱۰۰,۰۰۰ دلار ادامه پیدا کند و در صورت عبور از این سطح روانی، احتمال رشد بیشتر قیمت تا نزدیکی 120,۰۰۰ دلار نیز بهوجود میآید.
اما از سویی دیگر، در صورتی که روند اصلاح قیمت ادامه پیدا کند، بیت کوین ممکن است برای تست مجدد حمایت روانی ۹۰,۰۰۰ دلاری دوباره تلاش کند. در این مسیر، ۹۵,۰۰۰ دلار نیز یکی از حمایتهای مهم و قدرتمند قیمت محسوب میشود و در صورت از دستدادن مرز ۹۰,۰۰۰ دلاری، قیمت ممکن است تا 87,۵۰۰ دلار به مسیر خود ادامه دهد.
تحلیل بیت کوین امروز ۶ آذر؛ نهنگها دستبردار نیستند
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین بالاخره اصلاح عمیقتری را تجربه کرد و حجم بزرگی از پوزیشنهای فیوچرز را از بین برد. این در حالی است که طی هفته میلادی گذشته و روزهای پایان آن، ETF های اسپات و نهنگهای بیت کوین خریدهای سنگینی را در بازار داشتند. با این وجود، دادههای آنچین همچنان چشماندازی مثبت را برای رهبر ارزهای دیجیتال بهتصویر کشیدهاند.
بر اساس آمار وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، هنگام نگارش این متن قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۴,۲۸۲ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۶۲۹,۱۷۷,۵۶۰ تومان معامله میشود. رمزارز برتر طی ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۴ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۱۱ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۸۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۷۵ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۲۶ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین بعد از رسیدن به سقف ۹۹,۵۸۸ دلاری در جمعه گذشته، یک اصلاح جزئی را تجربه کرد و روز اول هفته جدید را در ناحیه ۹۸,۰۰۰ دلاری آغاز کرد. اما طی ۲۴ ساعت گذشته، قیمت بعد از چندهفته به زیر ۹۵,۰۰۰ دلار کاهش قیمت داشت و بیش از ۵۰۰ میلیون دلار از پوزیشنهای معاملاتی در سطح بازار را لیکویید کرد.
این در حالی است که دادههای آنچین تحلیل بیت کوین، نشان میدهند ۶ کیف پول جدید در روز یکشنبه، ۱,۱۱۰ واحد بیت کوین به ارزش ۱۰۷.۷ میلیون دلار را از صرافی بایننس برداشت کردهاند و طی همین روز، ۳ کیف پول دیگر که متعلق به نهنگهای بازار است، ۷۰۲.۲ واحد از این رمزارز به ارزش ۶۸.۶ میلیون دلار را خریدهاند.
در همین راستا، سرمایهگذاران سازمانی در ETF های اسپات بیت کوین، طی هفته میلادی گذشته ۳.۳۴ میلیارد دلار سرمایه جدید را به این بازار تزریق کردهاند که نسبت به ۱.۷۸ میلیارد دلار در هفته قبلتر از آن، رشد تقریباً دوبرابری داشته است. تداوم این فعالیتها بهویژه از سوی سازمانها، میتواند به روند صعودی بیت کوین و رسیدن به هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری کمک کند. اما با آغاز هفته معاملاتی جدید در روز گذشته، ETF های اسپات در مجموع ۶۸۴.۱ میلیون دلار خروجی داشتهاند. البته که این آمار در مقایسه با عملکرد آنها طی هفتههای گذشته، رقم بزرگی محسوب نمیشود.
اکنون، تحلیلگران ETF ها از جمله «اریک بالکوناس» (Eric Balchunas)، به چالشهایی برخوردهاند و معتقدند این خریدهای سنگین کوین از سوی سازمانها، نهنگها و کمپانیهایی نظیر مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، باید تاثیر مثبتی روی قیمت بیت کوین بگذارد. اما میبینیم که قیمت دچار اصلاح شده و تنها توجیه منطقی برای این کاهش قیمت، فروش بیت کوین توسط هولدرهای بلندمدت بازار است.
پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، چندی پیش پیرامون این موضوع به فعالان بازار هشدار داده بود که بازار بیت کوین ممکن است با برداشت سود سرمایهگذاران مواجه شود. این پلتفرم در یکی از آخرین گزارشهای خود، شاخص نسبت سود خروجی خرجشده یا همان SOPR بیت کوین را برای هولدرهای کوتاهمدت بازار مورد بررسی قرار داد. این شاخص میزان سود تحققیافته (Realized Profit) یا برداشتشده این دسته از هولدرهای بیت کوین را نشان میدهد که این رمزارز را طی ۱۵۵ روز گذشته خریداری کردهاند.
تاریخ نشان داده زمانی که میانگین متحرک ۳۰ روزه (30D MA) شاخص SOPR طی دورههای صعودی قیمت به نزدیکی ۱.۰۲ واحد میرسد، هولدرهای کوتاهمدت برای برداشت سود خود اقدام میکنند. نتیجه چنین عملکردی هم، چیزی جز اصلاح قیمت نیست.
روز گذشته، این شاخص به ۱.۰۲ واحد رسید و سیگنالی مبنی بر برداشت سود معاملهگران داد که در روز جاری، شاهد اثرات این تحولات هستیم. با این حال، پیشبینی میشود در صورتی که خریداران بازار موقعیتهای خود را تقویت کنند و به روند روزها و هفتههای اخیر ادامه دهند، این فروشها خنثی خواهند شد و قیمت میتواند با قدرت خوبی از مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری عبور کند.
پلتفرمهای پیشبینی قیمت بیت کوین نشان میدهند که طی ۲ هفته اخیر، احتمالات برای رسیدن قیمت به ناحیه ۱۵۰,۰۰۰ دلاری و بالاتر از آن در سال ۲۰۲۵، از ۱۳ درصد به ۵۸ درصد افزایش یافتهاند. این یعنی که چشمانداز بلندمدت بیت کوین همچنان مثبت باقی مانده است. بهعلاوه، انتظار میرود با تایید نگهداری بیت کوین در ذخایر مالی دولت آمریکا، ETF ها فعالیتهای خود را تقویت کنند و با کاهش عرضه این رمزارز در بازارها، قیمت به روند صعودی ادامه دهد.
در نهایت باید گفت که بازار بیت کوین توانست در مدتی کوتاه، با یک مومنتوم صعودی قدرتمند به سطوح قیمتی جدیدی دست پیدا کند. با توجه به این عملکرد، برداشت سود فعالان این بازار مسئلهای غیرعادی و دور از انتظار نیست و این مسیر، حتی ممکن است تا مرز ۸۰,۰۰۰ دلاری ادامه پیدا کند. طبق گفته تحلیلگران، این اصلاحات قیمت هرچقدر عمیقتر باشند، بازگشت صعودی قیمت بیت کوین هم با قدرت بیشتری صورت خواهد گرفت.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
قیمت بیت کوین موفق شد طی ۳ هفته، بیش از ۴۰ درصد رشد داشته باشد تا جمعه گذشته، به سقف تاریخی ۹۹,۵۸۸ دلاری برسد. اکنون در صورت تداوم مومنتوم صعودی در این بازار، حرکت بعدی قیمت تست مجدد ۱۰۰,۰۰۰ دلار خواهد بود.
در حال حاضر، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایمفریم به ۷۸ واحد و ناحیه اشباع خرید رسیده که اثرات آن را در اصلاح امروز قیمت میبینیم. سطح ۱۴۱.۴۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ناحیه ۹۰,۰۰۰ دلاری، میتواند بهعنوان اولین حمایت قدرتمند قیمت در نظر گرفته شود که البته با توجه به عملکرد فوقالعاده خریداران طی هفتههای اخیر، قیمت تا رسیدن به این سطح حمایتی باید چندین سطوح حمایتی جزئیتر دیگر را بشکند. در صورت از دستدادن این سطوح حمایتی، پیشبینی میشود ۸۷,۵۰۰ دلار بتواند حرکت نزولی قیمت را متوقف کند.
از طرفی دیگر، انتشار اخبار جدید پیرامون تحولات در مورد کابینه جدید دولت آمریکا و بهخصوص آژانس SEC، میتواند موج جدیدی از خریدها در بازار را در پی داشته باشد. این تحولات مثبت، میتوانند قیمت را ابتدا تا ناحیه ۹۶,۰۰۰ دلاری و سپس تا سطح ۱۶۱.۸۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۹۸,۳۸۱ دلار هدایت کنند. در ادامه این مسیر، بیت کوین میتواند دوباره بهسمت هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری خود حرکت کند.
در نمودار ۴ ساعته، قیمت نتوانست رالی خود را بالاتر از ناحیه ۹۵,۰۰۰ دلاری حفظ کند تا تست حمایت مهم ۹۳,۵۰۰ دلار کاهش داشت. بیت کوین طی این اصلاح قیمت، حمایت مهم میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در ۹۵,۱۱۶ دلار را از دست داد. اکنون با ثابتماندن شاخص دلار آمریکا (DXY) در ناحیه ۱۰۷ واحدی و سیگنالهای ضدونقیض بازار سهام، فعالان بازار بیت کوین دچار نوعی سردرگمی شدهاند و جو این بازار، تا حدی دستخوش تغییرات منفی شده است.
اکنون در صورتی که حمایت ۹۳,۵۰۰ دلاری شکسته شود، قیمت سطوح ۹۱,۴۷۳ دلار و ۸۹,۴۹۸ دلار را بهعنوان حمایتهای بعدی خود میبیند. از طرفی دیگر، بازگشت صعودی قیمت و بازپسگیری ۹۵,۱۶۱ دلار، میتواند موج مثبتی را در بازار بهوجود آورد و قیمت بهسمت مقاومتهای ۹۷,۳۳۴ دلار و ۹۹,۸۵۴ دلار حرکت کند. شاخص RSI در این تایمفریم، به سطح ۵۲ واحدی و سطوح خنثی رسیده و میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه هم، به یک مقاومت متحرک تبدیل شده است.
تحلیل بیت کوین امروز ۴ آذر؛ همه منتظر ۱۰۰,۰۰۰ دلار
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین بهآرامی به ۱۰۰,۰۰۰ دلار نزدیک میشود و دیوار فروش بزرگی را پیش روی خود میبیند. اکثر تحلیلگران معتقدند این دستاورد تاریخی بدون شک محقق خواهد شد و مسئله موجود فقط زمان رسیدن به آن است. بازار رمزارزها به رهبری بیت کوین، روزهای خوشی را با اعلام استعفای رئیس آژانس SEC سپری میکند.
بر اساس دادههای کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، هنگام نگارش این متن قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۸,۳۶۳ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۹۳۶,۹۵۶,۲۲۸ تومان معامله میشود. رمزارز برتر طی ۲۴ ساعت گذشته تغییر چندانی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۹۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۹۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۰۱ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۹,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین باری دیگر به یکقدمی ۱۰۰,۰۰۰ دلار رسید و باز هم شاهد بازگشت قیمت پس از نزدیکشدن به این ناحیه بود. اکنون تحلیلگران سناریوهای مختلفی را پیرامون مواجهه بیت کوین با ششرقمی شدن روی میز آوردهاند. تحلیل بیت کوین در نمودار پلتفرم معاملاتی کوینبیس (Coinbase)، نشان میدهد که در سطوح ۱۰۰,۰۰۰ دلار و همچنین ۱۰۳,۰۰۰ دلار، دیوار فروش (Sell Wall) بزرگی پدید آمده است.
«اسکیو» (Skew)، تحلیلگر شناختهشده ارزهای دیجیتال، طی پستی نوشت که همزمان با فعالیت خریداران در بازار اسپات بیت کوین، سفارشهای Bid (بالاترین قیمت سفارش خرید) هم به سطوح بالاتری انتقال پیدا میکنند، اما این در حالی است که حجم بزرگی از سفارشهای فروش هم در ناحیه ۱۰۰,۰۰۰ دلاری جمع شده است.
پلتفرم تحلیلگر متریال ایندیکیترز (Material Indicators) هم با بررسی تابلو سفارشهای (Order Book) بیت کوین در صرافیها، نوشت که بهدلیل بهوجود آمدن دیوار فروش بزرگی که در مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری ایجاد شده و همچنین تعطیلی معاملات در ETF های اسپات بیت کوین، سرمایهگذاران در روزهای پایانی هفته برای خرید در کفهای قیمتی هجوم آوردهاند.
در همین راستا، نقشه لیکوییدی پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نیز نشان میدهد رسیدن قیمت بیت کوین به سطح ۹۹,۵۰۰ دلاری، فروشندگان زیادی را تحت فشار قرار خواهد داد و در عین حال، حجم سنگینی از پوزیشنهای شورت (Short) با اهرمهای 50x و 100x در این ناحیه وجود دارد. عموماً این سفارشهای پرریسک و اهرمبالا، هرکدام حجم کمی داشته و توسط معاملهگران شخصی ثبت میشوند؛ درصورتی که قیمت بیت کوین از سوی قراردادهای پرپچوال فیوچرز (بدون سررسید / Perpetual) یا خریدهای اسپات، یک حرکت رو به بالا داشته باشد، این پوزیشنهای شورت بهراحتی لیکویید خواهند شد.
در حال حاضر، این فشار مثبت برای قیمت در معاملات کوینبیس بهچشم میخورد و بیت کوین با یک پریمیوم (Premium) خریداری میشود. بهعلاوه، قیمت در بازار فیوچرز در بورس شیکاگو (CME) هم به ۹۹,۶۰۰ دلار رسیده که درمجموع، میتوانند قیمت اسپات بیت کوین را بهسمت مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار هدایت کنند.
قیمت بیت کوین روز جمعه به سقف جدیدی در ۹۹,۴۱۹ دلار دست یافت که بخش بزرگی از این رشدها، بهدلیل فعالیت خارقالعاده سرمایهگذاران سازمانی در ETF های اسپات بود. گزارشهای نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین تا پایان هفته معاملاتی در روز جمعه، موفق شدند ۳.۳۵ میلیارد دلار سرمایه جدید را به این بازار تزریق کنند که بهترین رکورد آنها از زمان راهاندازی این محصولات سرمایهگذاری تا کنون بوده است.
«اریک بالکوناس» (Eric Balchunas)، تحلیلگر برجسته ETF ها در بلومبرگ، پیرامون این موضوع نوشت که ETF های اسپات بیت کوین هماکنون ۲ درصد تا جایگاه ساتوشی ناکاموتو بهعنوان بزرگترین هولدر بیت کوین در دنیا فاصله دارند و این دستاور جدید، میتواند با تداوم این فعالیتها بهزودی محقق شود. همچنین، این صندوقهای سرمایهگذاری اکنون ۱۰۷ میلیارد دلار سرمایه تحت مدیریت خود دارند که فقط ۲۳ میلیارد دلار از ETF های طلا کمتر است؛ این رکورد جدید هم میتواند تا کریسمس سال ۲۰۲۵ شکسته شود.
وبسایت کوینمارکتکپ هم در رابطه با پیشرفتهای اخیر بیت کوین، نوشت که این دارایی با رسیدن به مارکت کپ (Market Capitalization) تقریباً ۲ تریلیون دلاری، به یک دارایی قابل معامله رسمی در جایگاه هفتم دنیا شناخته شده و شاهد حضور سرمایهگذاران سازمانی و شخصی است که تابهحال وارد این بازار نشده بودند. بدون شک اصلیترین عامل محرک این تحولات در بازار بیت کوین، حضور دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا و روی کار آمدن افرادی در کابینه این دولت است که همگی از حامیان بیت کوین و فناوری رمزارزها و بلاک چین هستند.
در راستای این موضوع، مسیر جدیدی برای نگهداری بیت کوین در ذخایر ملی آمریکا طبق وعدههای ترامپ آغاز شده که نیازمند تایید از سوی کنگره، وزارت خزانهداری، فدرال رزرو و شخص رئیسجمهور است. بهعلاوه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) و معاملات آتی کالا (CFTC)، باید دستورالعملهای نظارتی و مقرراتی مشخصی را برای رمزارزها تهیه کنند.
در کنار ETF های اسپات بیت کوین، دادههای پلتفرم لوکآنچین (Lookonchain) هم نشان میدهند ۹ کیف پول نهنگهای بزرگ بیت کوین در پنجشنبه گذشته، ۲,۸۹۵ واحد از این رمزارز به ارزش ۲۸۲.۵ میلیون دلار را به داراییهای خود افزوده و سایر نهنگها نیز، در مجموع ۳,۲۸۹ بیت کوین یعنی ۳۰۲ میلیون دلار دیگر، در بازارها خرید داشتهاند.
پلتفرم کیوسیپی کپیتال (QCP Capital) نیز در گزارش روز پنجشنبه خود، از افزایش تقاضا برای خرید قراردادهای آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین خبر داد که بازتابکننده تقویت دیدگاههای صعودی بلندمدت برای این رمزارز بهویژه از سوی سازمانها بود. این تحولات هم در پی راهاندازی معاملات آپشنر بیت کوین در ETF کمپانی بلکراک (BlackRock) در روز سهشنبه بود و فردای آن روز یعنی چهارشنبه هم، این معاملات در ETF کمپانی گریاسکیل (GrayScale) نیز به جریان افتاد. اکنون پیشبینی میشود سایر کمپانیهای صادرکننده ETF بیت کوین، معاملات آپشنز خود را بهزودی راهاندازی کنند.
اعلام استعفای «گری گنسلر» (Gary Gensler) از سمت ریاست آژانس SEC هم، موج مثبت جدیدی را در بازار ارزهای دیجیتال راه انداخت. وی که موضع سختگیرانه و انتقادبرانگیزی در برابر رمزارزها داشت، قرار است همزمان با تحویلگرفتن کاخ سفید توسط ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵ (اواخر آذر ماه)، از سمت خود کناریگیری کند. مجموع این موارد، پتانسیل رشد قیمت بیت کوین و رسیدن به ۱۰۰,۰۰۰ دلار را بیشتر کرده است.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار هفتگی، روز جمعه به سقف تاریخی جدیدی در ۹۹,۴۱۹ دلار رسید که بخشی از این حرکت را روز گذشته اصلاح کرد. اکنون در صورتی که مومنتوم صعودی قیمت حفظ شود، سطح روانی و بسیار مهم 100,۰۰۰ دلاری بهزودی تست خواهد شد.
سطوح بازگشتی ۱۶۱.۸ درصدی و ۲۰۰ درصدی فیبوناچی بیت کوین در این تایمفریم که در محدوده معاملاتی با سقف ۶۹,۰۰۰ دلاری نوامبر ۲۰۲۱ تا کف ۱۵,۴۷۶ دلاری نوامبر ۲۰۲۲ ترسیم شدهاند، بهترتیب در سطوح ۱۰۲,۰۷۷ دلار و ۱۲۲,۵۲۴ دلار قرار گرفتهاند. این یعنی که بیت کوین با رسیدن به ۱۰۰,۰۰۰ دلار، میتواند وارد مرحلهای دیگر از کشف قیمتهای جدید شود و تا قیمتهای مذکور رشد داشته باشد. البته که تحقق این سناریو، به تداوم خرید سرمایهگذاران و مومنتوم صعودی بازار بستگی دارد.
اما از طرفی، شاخص قدرت نسبی (RSI) در این نمودار به سطح ۷۷ واحدی و ناحیه اشباع خرید رسیده که احتمال اصلاح قیمت را نیز نشان میدهد. به این ترتیب، معاملهگران باید با هشیاری بیشتری فعالیتهای خود را پیش ببرند. در صورتی که قیمت بیت کوین شاهد اصلاح باشد، در مرحله اول تا مرز ۹۰,۰۰۰ دلاری میتواند شاهد کاهش قیمت باشد. برای ادامه این مسیر، ۸۷,۵۰۰ دلار بهعنوان حمایت مهم بعدی قیمت برآورد شده است.
در نمودار ۴ ساعته، اینطور که پیدا است قیمت بعد از رالی قدرتمند خود، مشغول تثبیت در نزدیکی سطح مهم ۱۰۰,۰۰۰ دلاری است. سطوح بازگشتی فیبوناچی در این نمودار، اولین حمایت مهم را در 97,۸۷۰ دلار و سطح ۲۳.۶ درصدی نشان میدهند. حمایتهای مهم بعدی بیت کوین هم، سطوح ۳۸.۲ درصد و ۵۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی، بهترتیب در 96,۶۵۲ دلار و ۹۵,۶۹۹ دلار هستند. در این بین، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در ۹۳,۴۵۱ دلار هم، یکی از حمایتهای قدرتمند قیمت بهشمار میآید.
اما در سناریوی صعودی قیمت، بیت کوین اولین مقاومت را در سقف محلی خود در سطح 99,۸۵۵ دلار میبیند و در صورت غلبه بر آن، باید با سطوح ۱۰۱,۰۴۲ دلار و ۱۰۲,۳۸۲ دلار دستوپنجه نرم کند. شاخص RSI در این تایمفریم، در ۶۷ واحد بوده که با وجود مومنتوم قدرتمند قیمت، به نزدیکی نواحی اشباع خرید رسیده است. با توجه به شاخصهای فاندامنتال بازار و اندیکاتورهای تکنیکال کوتاهمدت بیت کوین، روند قیمت در این بازه بیشتر صعودی دیده میشود و بهتر است منتظر آغاز معاملات در بازارهای سنتی در هفته میلادی پیش رو ماند.
تحلیل بیت کوین امروز ۳۰ آبان؛ نوبت معاملات آپشنز در ETF هاست
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین در برابر فروشندگان بازار تسلیم نمیشود و موفق شد ساعاتی پیش به سقف تاریخی جدیدی در مرز ۹۴,۰۰۰ دلار برسد. دادههای بازار مشتقات کماکان سیگنالهای مثبتی دارند و با راهاندازی معاملات آپشنز در ایتیاف IBIT کمپانی بلاکراک، قیمت هم قدرتی تازه گرفت. در این بین، شاخصهای ماینینگ بیت کوین هم مجدداً به سقفهای تاریخی جدیدی دست یافتند.
بر اساس دادههای کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، هنگام نگارش این متن قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۲,۵۳۵ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۴۵۹,۶۶۸,۵۷۷ تومان معامله میشود. پادشاه کوینها طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۰۴ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۸۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۵۰ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۲۱ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
قیمت بیت کوین روز گذشته با بروز تنشهای ژئوپلیتیکی جدید و همزمان با شروع معاملات در بازار والاستریت، کاهشی جزئی را تجربه کرد. اما این کاهشها مدت زیادی ماندگار نبودند و بیت کوین طی یک روند صعودی، تا ساعاتی گذشته به سقف تاریخی ۹۴,۰۰۰ دلاری دست یافت. تحلیلگران پیش از این میگفتند که انتظارات برای راهاندازی معاملات آپشنز (Options) در ETF اسپات کمپانی بلاکراک (BlackRock) با نماد “IBIT”، باعث شده قیمت در یک محدوده فشرده رنج بزند.
اما با نزدیکشدن به راهاندازی این معاملات در روز جاری، ظاهراً در نقشه نقدینگی بیت کوین، سفارشهای Bid (بالاترین قیمت خرید) بهتدریج در سطوح بالاتری ثبت شدند و تا نزدیکی ۹۴,۰۰۰ دلار، این مسیر ادامه پیدا کرد. در عین حال، پلتفرم کوینگلس (Coinglass) پیرامون این موضوع نوشت که در ناحیه مذکور، حضور فروشندگان نیز بهچشم میخورد.
اکنون محدوده ۹۴,۰۰۰ دلاری به میدان نبردی میان خریداران و فروشندگان تبدیل شده و تحلیلگران از جمله «دن کریپتو تریدز» (Daan Crypto Trades)، معتقدند هرچه بیشتر قیمت در این ناحیه به تثبیت (Consolidation) مشغول باشد، احتمال ادامه روند صعودی نیز بیشتر میشود. عبور بیت کوین از ۹۴,۰۰۰ دلار، لیکوییدی نسبتاً سنگینی را برای پوزیشنهای شورت (Short) بههمراه خواهد داشت که میتواند قیمت را به مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار برساند.
البته در روز جاری، قرار است گزارش درآمد کمپانیهای بزرگی مثل انویدیا (Nvidia) منتشر شوند که پیشبینی میشود در صورت اعلام ارقام غیرمنتظره، بازارهای مالی نوسانات نسبتاً شدیدی را تجربه کنند.
در بازار فیوچرز بیت کوین، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) به نزدیکی ۶۲۶,۰۰۰ واحد و ارزش تقریبی ۵۶ میلیارد دلاری رسید که طی ۲ ماه گذشته، ۱۵ درصد افزایش داشته است. عملکرد این شاخص، نشان از افزایش علاقه معاملهگران به این بازار بیت کوین دارد، اما انتظار میرود با راهاندازی معاملات فیوچرز در ETF های بیت کوین توسط سازمانها، این رقم کاهش پیدا کند. البته که عدم تایید این نوع محصولات سرمایهگذاری توسط مقامات نظارتی آمریکا، دور از انتظار نیست.
تحلیلگران میگویند این رشد اپن اینترست در بازار فیوچرز بیت کوین، از سمت راهاندازی معاملات آپشنز در ETF کمپانی بلاکراک در بورس نزدک (Nasdaq) نشئت گرفته و در صورت حفظ این سطوح و برقراری شرایط در حوزه اقتصاد کلان، بیت کوین به مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری دست خواهد یافت.
در بازار ETF های اسپات بیت کوین هم که روز دوشنبه موفق شدند خروج متوالی سرمایه در روزهای گذشته را با ورود ۲۵۴.۸ میلیون دلار سرمایه جدید خاتمه دهند، در روز گذشته نیز عملکرد مثبت خود را تقویت کردند. بر اساس دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، این بازار بیت کوین روز سهشنبه موفق شد بیش از ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه خالص را جذب کند. بخش بزرگی از حضور پررنگ نهادهای سازمانی مختلف در بازار بیت کوین، بهدلیل پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا و موضع دوستانه و حمایت او از فناوری بیت کوین و رمزارزها است.
اما همزمان با تحولات مثبت بازار و قیمت بیت کوین طی روز گذشته و امروز، دادههای آنچین نشان میدهند سختی استخراج (Mining Difficulty) این رمزارز هم به یک سقف تاریخی جدید در ۱۰۲.۳۹ تریلیون رسیده است. این مسئله، نشان از حضور بیشتر ماینرها و تقویت قدرت محاسباتی شبکه بیت کوین دارد.
سختی استخراج بیت کوین، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته و نشان میدهد که سطح رقابت در این صنعت بالا رفته است. در این بین، هش ریت (Hash Rate) شبکه هم به اوج ۹۰۰ اگزاهش بر ثانیه (EH/s) رسید و در ادامه، در سطح ۷۳۰ اگزاهش بر ثانیه ثبات پیدا کرد. این تغییرات در دنیای ماینینگ بیت کوین هم، یکی دیگر از نشانههای پذیرش جهانی و حضور نهادهای قدرتمند در این صنعت و بازار است.
چندی پیش گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد روند رو به رشد اکوسیستم و قیمت بیت کوین، همبستگی مثبتی با شاخص عرضه پول جهانی (M2 Money Supply) دارد. هنگامی که دولتها در سیاستهای پولی خود تغییرات قابل توجهی را اعمال میکنند و نرخ بهره را پایین میآورند، سرمایهگذاران در سطح جهان هم بهمرور ریسکپذیری بیشتری پیدا کرده و به داراییهایی نظیر بیت کوین، جهت پوشش در برابر تورم و کاهش ارزش پول فیات خود روی میآورند.
این تحولات را بهوضوح در پی اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور ماه) تا به امروز میبینیم و پیشبینی میشود این شرایط فعلاً ادامه داشته باشد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، موفق شد در روز گذشته به سقف تاریخی جدید در ناحیه ۹۴,۰۰۰ دلار برسد و در پی تشکیل این سقف جدید، اصلاحی نسبی تا ناحیه ۹۲,۰۰۰ دلاری داشته باشد. اکنون در صورتی که مومنتوم صعودی قیمت حفظ شود، بیت کوین میتواند روند رو به رشد خود را تا مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار ادامه دهد.
اکنون در صورتی که کندل روزانه قیمت بالاتر از ۹۳,۸۰۰ دلار بسته شود، فشار خرید در بازار میتواند تقویت شود و مسیر رشدهای بیشتر تا ناحیه مقاومتی ۹۵,۰۰۰ دلاری هموار شود. اما شاخص قدرت نسبی (RSI) در این تایمفریم، به سطح ۷۵ واحدی در ناحیه اشباع خرید رسیده و احتمال اصلاح قیمت را سیگنال میدهد. از این رو، معاملهگران بهتر است با احتیاط بیشتری در بازارها فعالیت داشته باشند.
در سناریوی نزولی، کاهش قیمت به زیر حمایت ۸۷,۰۰۰ دلاری میتواند حرکت نزولی قیمت را تشدید کند و بیت کوین به حمایت ۸۵,۰۰۰ دلاری برسد. بستهشدن کندل روزانه پایینتر از این سطح، ممکن است فشار فروش را بیشتر کند و منجر به ادامه مسیر نزولی تا ۷۸,۸۰۰ دلار شود. این حمایت، سطح ۱۴۱.۴۰ فیبوناچی بازگشتی در محدوده معاملاتی بین ۷۰,۰۷۹ دلار تا ۴۹,۰۰۰ دلار است.
اما بیت کوین در نمودار ۲ ساعته، همچنان در الگوی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) خود معامله میشود و با حضور مقاومت ۹۳,۴۵۰ دلاری، یک الگوی سقف دوقلو (Double-Bottom) نیز در این نمودار بهوجود آمده است. به این ترتیب، شکست صعودی در این سطح مقاومتی، میتواند مومنتوم صعودی را تقویت کند و قیمت ابتدا تا ۹۴,۸۷۳ دلار و سپس تا 96,۱۷۷ دلار رشد داشته باشد.
از طرفی دیگر، اولین حمایت مهم بیت کوین میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در سطح ۹۱,۰۰۰ دلاری بوده و پس از آن، سطوح ۸۹,۷۶۰ دلار و ۸۸,۴۰۱ دلار میتوانند مانع از کاهش بیشتر قیمت شوند. شاخص RSI در این نمودار، به ۵۵ واحد رسیده که وضعیت بازار را خنثی نشان میدهد. به این ترتیب، شکست صعودی در مقاومت ۹۳,۴۵۰ دلاری یا کاهش به زیر حمایت ۹۱,۰۰۰ دلار، میتواند روند کوتاهمدت بیت کوین را مشخص کند.
تحلیل بیت کوین امروز ۲۹ آبان؛ سازمانها و رالی بعدی قیمت
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، دادههای بازار نشان میدهند حتی علیرغم تقلای این روزهای بیت کوین برای عبور از ۹۲,۰۰۰ دلار، پتانسیل رشد زیادی برای قیمت دیده میشوند. سازمانها به خرید بیت کوین ادامه داده و ETF های جدیدی برای رهبر ارزهای دیجیتال در آستانه راهاندازی هستند.
بر اساس دادههای کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۱,۸۸۸ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۳۳۴,۹۳۸,۷۱۸ تومان معامله میشود. پادشاه کوینها طی ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۵۰ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۰۱۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۸۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۰۹ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۲۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین طی هفت روز گذشته، در یک محدوده قیمتی فشرده ۷ درصدی نوسان داشته و مشغول تثبیت در ناحیه ۹۱,۰۰۰ دلاری دیده میشود. دادههای بازار مشتقات (Derivatives) بیت کوین، نشان از اطمینان بالای معاملهگران به عملکرد قیمت دارند. بهعلاوه، چندین مرتبه تلاش برای شکست مقاومت ۹۲,۰۰۰ دلاری، بازتابکننده خریدهای سنگین سرمایهگذاران بهویژه از سوی سازمانها است.
شاخص انحراف معیار معاملات آپشنز بیت کوین (Options Delta Skew)، به کف چهارماهه خود رسیده که یعنی قراردادهای فروش یا پوت (Put) در این بازار، هماکنون با یک تخفیف در دسترس معاملهگران قرار دارند. این شاخص در حال حاضر در نزدیکی ۸- واحد است که مقادیر پایینتر از ۶- برای آن، نشاندهنده دیدگاههای صعودی و اطمینان فعالان بازار مخصوصاً نهنگها و بازارسازها، به سطح حمایتی ۸۷,۰۰۰ دلار است.
البته با وجود اینکه این دادهها نشان از خوشبینی معاملهگران دارند، تضمینی بر ادامه روند صعودی بیت کوین نخواهند بود و سایر فاکتورهای بازار مثل خریدهای کمپانیها و دادههای بازار فیوچرز را هم باید مورد بررسی قرار داد. این احتمال وجود دارد که عملکرد بیت کوین بالاتر از سطح ۸۷,۰۰۰ دلاری، بهدلیل خریدهای سنگین کمپانیهایی مثل مایکرواستراتژی (MicroStrategy) بوده باشد.
اما اکثریت سرمایهگذاران معتقدند قیمت بیت کوین زمانی به رشدهای خود ادامه خواهد داد که ETF های اسپات به خریدهای خود ادامه دهند و شاهد تحولاتی اینچنینی در صندوقهای بازنشستگی و هجفاندها (Hedge Funds) باشیم. گزارشهای اخیر نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته نزدیک به ۷۷۱ میلیون دلار خروجی خالص داشتهاند و سرمایهگذاران در این بازار، اقدام به برداشت سود کردهاند.
این در حالی است که با آغاز هفته معاملاتی جدید برای ETF ها در روز گذشته، بیش از ۲۵۴ میلیون دلار سرمایه جدید وارد این صندوقهای سرمایهگذاری شده که همراستا با خرید بیت کوین توسط کمپانیهای دیگر بوده است. به این ترتیب، جریان متوالی ۲ روزه خروج سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین بهپایان رسید. این در حالی است که انتظارات برای کاهش مجدد نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه ماه دسامبر (آذر ماه) کاهش یافته است.
در رابطه با حضور سایر نهادهای سازمانی در بازار بیت کوین، کمپانی مایکرواستراتژی روز گذشته اعلام کرد که ۵۱,۷۰۸ واحد بیت کوین جدید به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار خریداری کرده و با سود ۴۱.۸ درصدی از ابتدای سال میلادی تا کنون، در حال حاضر ۳۳۱,۲۰۰ واحد بیت کوین در اختیار دارد. کمپانی سملر ساینتیفیک (Semler Scientific) هم برای دومین خرید بیت کوین خود، ۲۱۵ واحد دیگر به ارزش ۱۷.۷ میلیون دلار را به خزانه خود افزود. مارا هولدینگز یا همان ماراتون دیجیتال (Marathon Digital) سابق و متاپلنت (Metaplanet) هم، قصد دارند با فروش اوراق بهادار و قابل تبدیل خود، به خرید بیت کوین بپردازند.
به همین شکل، گروه بهداشت و سلامت بینالمللی کازموس هلث (Cosmos Health) اعلام کرد که در داراییهای ذخیره خود، بیت کوین و اتریوم را افزوده است. کمپانی حوزه هوش مصنوعی جینیس گروپ (Genius Group) هم، برای خود یک خزانه بیت کوین تشکیل داده و در ناحیه ۹۰,۰۰۰ دلاری، ۱۱۰ واحد از این رمزارز را برای این خزانه خریده است. این هجوم سازمانها به بازار بیت کوین، نشان از اطمینان آنها به این دارایی پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا دارد.
در همین راستا «اریک بالکوناس» (Eric Balchunas)، تحلیلگر برجسته ETF ها در بلومبرگ، نوشت که بورس نزدک (Nasdaq) آماده لیستکردن معاملات آپشنز ETF بیت کوین کمپانی بلکراک (BlackRock)، در پی تایید این محصول سرمایهگذاری توسط اداره کنترل دارایی (OCC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) ایالات متحده است.
بهعلاوه، روز گذشته کمپانی تتر هم ۱ میلیارد واحد توکن جدید USDT را در شبکه اتریوم مینت کرد که موج جدیدی از خوشبینی در بازار ارزهای دیجیتال را در پی داشت. نیمی از این توکنها به صرافی بایننس (Binance) انتقال داده شد که نشاندهنده افزایش تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال از سوی سرمایهگذاران است.
اکنون جهت ارزیابی عملکرد و دیدگاه معاملهگران و سرمایهگذاران حرفهای بازار، میتوان دادههای بازارهای فیوچرز و مارجین (Margin) بیت کوین را مورد بررسی قرار داد. نرخ پایه یا دوماهه پریمیوم فیوچرز (Futures Premium) بیت کوین، روز گذشته به ۱۸ درصد رسید و فاصله زیادی از ناحیه خنثی خود بین ۵ تا ۱۰ درصد گرفت. این سطح از خوشبینی فعالان این بازار، برای آخرین بار حدود ۸ ماه پیش دیده شد که بیت کوین توانست پس از دو هفته فروش سنگین، حمایت ۶۴,۰۰۰ دلاری را حفظ کند.
اما بر خلاف بازارهای فیوچرز و آپشنز بیت کوین، معاملهگران در بازار مارجین، از پلتفرمها استیبل کوین قرض گرفته تا بیت کوین را در بازار اسپات (Spot) خریداری کنند. همچنین، معاملهگران میتوانند با استقراض استیبل کوینها، پوزیشنهای فروش و شورت (Short) بیت کوین را باز کنند.
در حال حاضر، نسبت موقعیتهای لانگ به شورت مارجین در صرافی اوکیاکس (OKX)، به ۱۴ واحد رسیده که حجم پوزیشنهای لانگ را ۱۴ برابر شورت نشان میدهد. این شاخص در روزهای اوج خود تا سقف ۴۰ واحدی و خوشبینی و رضایت بیش از حد فعالان بازار میرسد و ارقام پایینتر از ۵ واحد، معمولاً سیگنالهایی منفی برای بیت کوین بهشمار میآیند.
در نهایت باید گفت که دادههای بازارهای مختلف بیت کوین، مومنتوم صعودی بازار را در سطح قدرتمندی نشان میدهند و بهبود اخیر قیمت، ظاهراً صرف نظر از خرید کمپانیهایی نظیر مایکرواستراتژی صورت گرفته است. بازگشت صعودی سریع و قوی قیمت در پی کاهش تا حمایت ۸۸,۷۰۰ دلاری هم، به این معنی است که سرمایهگذاران عجلهای برای خروج از بازار بیت کوین ندارند.
در هر صورت، افزایش علاقه سرمایهگذاران سازمانی به بیت کوین هم تحول بزرگی در این بازار بهشمار میآید و انتظار میرود با بهبود وضعیت قانونگذاریها در پی روی کارآمدن دونالد ترامپ، این روند ادامه داشته باشد و تقویت شود.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، در پی خریدهای اخیر موفق شد تا سقف ۹۲,۳۰۰ دلاری رشد داشته باشد و اکنون، اندیکاتورهای تکنیکال هم برای قیمت سیگنال صعودی ارسال میکنند. باندهای بولینگر (Bollinger Bands) بیت کوین در این تایمفریم، نشانگر تشدید قریبالوقوع نوسانات در این بازار هستند و باند بالایی این اندیکاتور، تا در سطح ۹۵,۷۴۱ دلاری قرار گرفته است.
شرایط فوق به این معنی است که مومنتوم صعودی قیمت بیت کوین، توسط خریدهای سنگین سرمایهگذاران هدایت میشود و فضای کافی برای فعالیت فروشندگان و فشار بر قیمت وجود ندارد. بهعلاوه، سیگنال اندیکاتور پارابولیک استاپ اند ریورس (Parabolic SAR)، در سطوحی پایینتری نسبت به قیمت امروز بیت کوین قرار دارد و تداوم مومنتوم و روند صعودی را تایید میکند.
در حال حاضر، مهمترین مقاومت پیش روی قیمت در سطح 95,۰۰۰ دلاری قرار دارد و در مرحله بعدی، قیمت باید با مرز روانی ۱۰۰,۰۰۰ دلار دستوپنجه نرم کند. البته که این نکته را هم باید در نظر داشت که شکست صعودی در مقاومت ۹۵,۷۴۱ دلاری، بیت کوین را وارد ناحیه کشف قیمتهای جدید و ثبتنشده میکند و پتانسیل رشد تا سطوح بالاتر از ۱۰۰,۰۰۰ دلار را هم بهدست میآورد.
اما در سناریوی نزولی، حمایت ۸۴,۱۳۵ دلاری اهمیت زیادی دارد و در مرحله بعدی، ۷۹,۴۴۹ دلار میتواند مانع از کاهش بیشتر قیمت شود. از دستدادن این حمایت قدرتمند هم، مسیر کاهش بیشتر قیمت بیت کوین تا ناحیه ۷۵,۰۰۰ دلاری و پایینتر از آن را هموار میسازد.
در نمودار ۲ ساعته بیت کوین همانطور که در تصویر پیدا است، قیمت در یک الگوی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) قرار گرفته و مشغول تثبیت در نزدیکی حمایت روانی ۹۰,۰۰۰ دلاری دیده میشود. در این تایمفریم، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در ۹۰,۱۶۰ دلار، یکی از حمایتهای مهم قیمت بهشمار میآید.
اکنون، شکست صعودی در سطح ۹۲,۰۰۰ دلار میتواند قیمت را ابتدا تا ۹۳,۴۵۰ دلار و سپس تا مقاومت ۹۵,۱۱۸ دلاری هدایت کند. این در حالی است که شاخص قدرت نسبی (RSI) در این نمودار، به نزدیکی ۵۳ واحد رسیده و قیمت را در وضعیت تثبیت نشان میدهد.
از طرفی دیگر و در صورت کاهش قیمت به زیر مرز ۹۰,۰۰۰ دلار یا میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه، سطوح ۸۸,۴۳۱ دلار و ۸۷,۱۲۸ دلار بهترتیب در نقش حمایت ظاهر خواهند شد. در نهایت، شکست صعودی یا نزولی قیمت و خروج از الگوی مثلث به هر سمت، روند بیت کوین را در بازه کوتاهمدت تعیین خواهد کرد.
تحلیل بیت کوین امروز ۲۷ آبان؛ چشمها همه به ۱۰۰,۰۰۰ دلار
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین از لحاظ ارزش دلاری به سقفهای تاریخی جدیدی دست یافته، اما هنوز نتوانسته مشابه با سال ۲۰۲۱، از داراییها و شاخصهای برتر عبور کند. شاخصها و گزارشهای مختلف، نشان میدهند بیت کوین هنوز به مرحله اشباع خرید و قیمتگذاری بیش از حد نرسیده و ۱۰۰,۰۰۰ دلار را پیش روی خود میبیند. اثرات مثبت پیروزی ترامپ در انتخابات ادامه دارد و ETF های اسپات نیز همچنان مشغول خرید هستند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۹۰,۴۳۰ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۳۰۰,۴۲۴,۱۵۸ تومان معامله میشود. پادشاه کوینها طی ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۱ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۳.۰۱۱ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۸۰۷ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۰۳ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۲۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۳,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۸۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین در نمودارهای خود در برابر شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) و طلا، هنوز نتوانسته عملکرد سال ۲۰۲۱ را داشته باشد و به سقف تاریخی برسد. اکنون تحلیلگران مشغول بررسی زمان رسیدن بیت کوین به این سطوح هستند. «کیلب فرنزن» (Caleb Franzen)، خالق پلتفرم تحقیقاتی کیوبیک انلیتیکس (Cubic Analytics)، طی پستی در پلتفرم X نوشت معتقد است بیت کوین در حرکت بعدی خود، عملکرد بهتری نسبت به شاخصهای مذکور خواهد داشت.
قیمت بیت کوین طی سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴، موفق شد ۵۰ درصد رشد داشته باشد به سقف تاریخی ۹۳,۵۰۰ دلاری برسد، اما هنوز نتوانسته در نمودار خود در برابر داراییهای برتر کلاس جهانی، شکست صعودی داشته باشد. فرنزن در تحلیل خود نوشت بیت کوین هنوز بر شاخصهای اساندپی ۵۰۰ و نزدک (Nasdaq 100) غلبه نکرده که این موضوع برای شاخص ده کمپانی برتر حوزه فناوری بورس نیویورک (+NYSE FANG) و طلا نیز صدق میکند.
بیت کوین در اوایل سال ۲۰۲۱ و قبل از رسیدن به سقف تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری، موفق شد بهمدت ۲ سال عملکرد بهتری از بازار سهام آمریکا داشته باشد. اکنون حتی با وجود کاهش ارزش دلار، بیت کوین در تلاش مجدد برای ثبت عملکرد بهتر در برابر داراییهای مذکور است. با توجه به شکست صعودی اخیر قیمت، کارشناسان انتظار دارند بیت کوین به رشدهای سریع و بزرگ خود ادامه دهد و پیشبینی میکنند عملکرد قیمت، میتواند مشابه با طلا در سال ۲۰۰۰ به بعد باشد.
البته که در این بین، تحلیلگرانی مثل «الکاپو» (Il Capo of Crypto) هم هستند که سناریوهایی نزولی برای بیت کوین متصور شدهاند. این تحلیلگر معتقد است یک رویداد ناشناخته و غیرمنتظره یا همان قوی سیاه (Black Swan)، بیت کوین را دچار ریزش شدیدی خواهد کرد. وی در گذشته، هدف ۱۲,۰۰۰ دلاری را برای بیت کوین برآورد کرده بود.
همچنین «کردیبل کریپتو» (Credible Crypto) هم میگوید در صورتی که بیت کوین سقف ۹۳,۸۰۰ دلاری را مشابه با عملکرد روزهای اخیر خود پشت سر نگذارد و به ۱۰۰,۰۰۰ دلار نرسد، میتواند تا ۷۰,۰۰۰ دلار و حتی ۵۰,۰۰۰ دلار شاهد کاهش قیمت باشد.
اما گزارشی از پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، نشان میدهد بازار بیت کوین هنوز به نواحی اشباع خرید و ارزشگذاری بیش از حد نرسیده و پتانسیل حرکت بهسمت ۱۰۰,۰۰۰ دلار را دارد. اما اگر ماینرها و معاملهگران برای برداشت سود خود اقدام کنند، این سناریو میتواند نامعتبر شود و قیمت بهسمت 78,۰۰۰ دلار شروع به حرکت کند.
در این راستا، شاخص نسبت ارزش بازار به ارزش تحققیافته یا MVRV بیت کوین، نشان میدهد که قیمت هنوز وارد محدوده ارزشگذاری بیش از حد (Overvalued Area) نشده که در نمودار بالا، این وضعیت کاملاً مشخص شده است.
با توجه به این شرایط، قیمت بیت کوین میتواند طی هفتههای آتی از مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار هم عبور کند. این سناریو در باندهای قیمت تحققیافته (Realized Price Bands) هم دیده میشود. بیت کوین در ماه مارس و رسیدن به سقف تاریخی ۷۳,۰۰۰ دلاری، به باند بالایی این شاخص رسید که اکنون برای رشد مجدد تا این ناحیه، باید از ۱۰۰,۰۰۰ دلار عبور کند.
اما در بازار فیوچرز، بیت کوین به سطوح اشباع رسیده و مجموع حجم معاملات آن تا سقف ۱۲۹ میلیارد دلاری رشد داشته است. معمولاً زمانی که معاملات بیت کوین بهویژه در بازار فیوچرز به اشباع و سطوح فوقالعاده بالا میرسد و قیمت هم رشد داشته، نوسانات بازار تشدید میشوند. از این رو، توصیه میشود معاملهگران جوانب احتیاط را در فعالیتهای خود رعایت کنند. با توجه به رشد ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی بیت کوین و آلت کوینهای بازار، احتمال حذف اهرم در معاملات و اصلاح قیمتها وجود دارد.
کریپتوکوانت در بخشی دیگر از گزارش خود، وضعیت برداشت سود ماینرها و سرمایهگذاران را بررسی کرد. دادههای این پلتفرم، نشان میدهند برخی ماینرهای بزرگ با رسیدن قیمت بیت کوین به سقفهای تاریخی جدید، بخش از داراییهای خود را بهفروش رساندهاند.
در این راستا، شاخص موقعیت ماینرها (Miner Position Index / MPI) هفته گذشته به ۳.۵۶ واحد و سقف سالانه خود رسید. تاریخ نشان داده که رسیدن شاخص MPI به سطوح نزدیک به ۳.۸ واحد، کاهش قیمت بیت کوین را در پی داشته است و اکنون در صورتی که بنا به تکرار تاریخ باشد، میتوان یک کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی را برای قیمت پیشبینی کرد.
از طرفی، دادههای پلتفرم لوکآنچین (Lookonchain) هم نشان میدهند دولت بوتان ۳۶۵ واحد بیت کوین به ارزش تقریبی ۳۳.۳۱ میلیون دلار را به صرافی بایننس انتقال داده و هماکنون ۱۲,۵۷۳ واحد بیت کوین را در اختیار دارد. همچنین، یکی از نهنگهای بازار روز جمعه پس از واریز ۴,۰۶۰ واحد بیت کوین طی هفته گذشته، ۱,۹۲۰ واحد دیگر را در روز جمعه انتقال داده است. تداوم این فعالیتها، فشار فروش بیت کوین را تشدید خواهد کرد.
رشدهای اخیر قیمت که در پی انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا ثبت شد، اکنون با انتخاب اعضای کابینه و نمایندگانی با دیدگاههای مشابه با ترامپ در برابر رمزارزها، میتوانند ادامه داشته باشند. بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده، ۲۷۲ نامزد مجلس که اکثر آنها جمهوریخواه بوده و حامی رمزارزها هستند، هماکنون جایگاه خود را در مجلس نمایندگان آمریکا تثبیت کردهاند. این مسئله، نشان از تقویت موضع دوستانه مقامات دولتی این کشور در برابر بیت کوین و رمزارزها دارد.
در رابطه با بازار ETF های اسپات بیت کوین هم، باید گفت که اصلاح جزئی اخیر قیمت بهدلیل فروش ۲۳۹.۶ میلیون دلاری این صندوقهای سرمایهگذاری در جمعه گذشته بوده است. اما علیرغم این فروشها، ETF های اسپات بیت کوین موفق شدند طی این هفته میلادی، در مجموع ۱.۸۱ میلیارد دلار سرمایه جدید داشته باشند و این روند مثبت را برای دومین هفته متوالی حفظ کنند. ناگفته نماند که بهتازگی، کمپانیهایی نظیر بیتوایز (Bitwise) و گریاسکیل (GrayScale) برای راهاندازی ETF های کریپتویی ترکیبی اقدام کردهاند.
دونالد ترامپ وعده داده که بیت کوین را به ذخایر ملی این کشور اضافه خواهد کرد و این مسئله، ریسک فروش ۲۰۸,۱۰۹ واحد بیت کوین در اختیار این دولت را کاهش داده است. همچنین، ترامپ گفته که قرار است «گری گنسلر» (Gary Gensler)، رئیس آژانس SEC، را اخراج کند و روی کارآمدن یک مدیر حامی رمزارزها، تاثیر مثبت زیادی بر ذهنیت فعالان بازار خواهد گذاشت.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، پس از رسیدن به سقف ۹۳,۲۶۵ دلاری نزدیک به ۳ درصد اصلاح داشت. شاخص قدرت نسبی (RSI) در این تایمفریم، وارد ناحیه اشباع خرید در سطح ۷۵ واحدی شده و از این رو، احتمال اصلاح قیمت را نشان میدهد.
اکنون در صورتی که قیمت بیت کوین وارد دوره اصلاح خود شود، ممکن است طی یک کاهش ۱۰ درصدی تا تست مجدد حمایت ۷۸,۸۰۷ دلاری دچار کاهش شود. این حمایت، سطح ۱۴۱.۴ درصدی فیبوناچی بازگشتی در محدوده معاملاتی ۷۰,۰۷۹ دلار تا ۴۹,۰۰۰ دلار است. بیت کوین در سناریوی نزولی تا هدف مذکور، ممکن است حرکت خود را در سطوح ۸۷,۵۰۰ دلار و 85,۰۰۰ دلار متوقف کند.
اما در صورت تداوم فعالیت خریداران، مومنتوم صعودی قیمت میتواند تقویت شود و بیت کوین را تا تست سطح ۲۴۱.۴۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۹۹,۸۸۷ دلار هدایت کند. بیت کوین در این سناریو، ناحیه ۹۵,۰۰۰ دلاری را نیز بهعنوان یک مقاومت پیش روی خود میبیند.
بیت کوین در تایمفریم ۲ ساعته، همانطور که در نمودار پیدا است در الگوی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) بهوجود آمده، یک شکست صعودی داشته و در تلاش برای حفظ این عملکرد است. اما در عین حال، یک الگوی سقف سهقلو (Triple-Top) نیز در این نمودار و در نزدیکی سطح ۹۱,۸۵۰ دلاری بهچشم میخورد که میتواند مانع از رشد بیشتر قیمت شود.
عبور از این سطح مقاومتی، قیمت بیت کوین را میتواند بهترتیب تا سطوح ۹۳,۴۵۰ دلار، ۹۵,۱۵۰ دلار و ۹۶,۵۵۰ دلار هدایت کند. میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در سطح ۸۸,۲۶۳ دلاری نیز، از این سناریوی صعودی حمایت میکند. شاخص RSI در این تایمفریم، در سطح ۵۹ واحدی است که وضعیت بازار را در بازه کوتاهمدت صعودی نشان میدهد.
اما در سناریوی نزولی، سطوح حمایتی بیت کوین بهترتیب ۸۹,۵۷۸ دلار، ۸۸,۲۶۳ دلار و ۸۶,۶۸۷ دلار برآورد شدهاند. بهطور کل و با توجه به شکست صعودی قیمت در الگوی مذکور، تایید سناریوی صعودی محتملتر دیده میشود که با بستهشدن کندل ۲ ساعته بالاتر از ۹۱,۸۵۰ دلار اتفاق میافتد. از این رو، واکنش قیمت بیت کوین در برابر این سطح مقاومتی، میتواند روند بعدی را مشخص کند.
تحلیل بیت کوین امروز ۲۲ آبان؛ پادشاه کوینها قصد توقف ندارد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، تحلیلگران معتقدند بیت کوین مشغول تکرار الگوهای گذشته بوده و همچنان قادر به ادامه روند صعودی است. بازار فیوچرز بیت کوین شاهد افزایش پوزیشنهای لانگ و لیکوییدشدن معاملات شورت است. سرمایهگذاران سازمانی بازار هم موقعیتهای خود را تقویت کرده اما بهطور کل، نمیتوان احتمال اصلاح قریبالوقوع قیمت را رد کرد. بیت کوین به تاریخسازی ادامه داده و موفق شد از بازار جهانی نقره عبور کند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) و نمودار بیت کوین به تومان او ام پی فینکس، قیمت بیت کوین در بازارهای جهانی به ۸۹,۶۲۱ دلار رسیده و در ایران، با ۶,۱۰۲,۴۶۵,۱۷۹ تومان معامله میشود. پادشاه کوینها طی ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۱۰ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۹۴۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۷۵۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۹.۵۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۲۰ درصد |
مهمترین مقاومت | ۹۰,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۷۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین برای نخستین بار از اواخر سال ۲۰۲۰ تا کنون، وارد دورهای از کشف قیمتهای جدید شده و موفق شد آخرین کندل هفتگی را، بالاتر از مرز ۸۰,۰۰۰ دلاری ببندد. همین مسئله باعث شد در کمتر از ۱ روز، قیمت بیت کوین به مرز ۹۰,۰۰۰ دلار هم برسد. اکنون بسیاری از تحلیلگران معتقدند، قیمت بیت کوین دیر یا زود ۶ رقمی میشود و به ۱۰۰,۰۰۰ دلار میرسد.
مدیرعامل صرافی اوکیاکس (OKX)، میگوید این رالی بیت کوین از سمت خوشبینی بهوجودآمده میان سرمایهگذاران بهدلیل ریاستجمهوری ترامپ و موضع حمایتگرانه او از ارزهای دیجیتال نشئت گرفته است. گواه این موضوع را میتوان در عملکرد مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، بزرگترین کمپانی هولدر بیت کوین، دید که روز گذشته از بزرگترین خرید یکروزه خود خبر داد. خرید ۲۷,۲۰۰ واحد بیت کوین توسط این کمپانی، با میانگین قیمت ۷۴,۴۶۳ دلار انجام شد و هماکنون در ناحیه سود قابل توجهی قرار دارد.
در بازار مشتقات (Derivatives) بیت کوین، معاملهگران بیش از ۱.۷۵ میلیارد دلار سرمایه را به پوزیشنهای لانگ (Long) در بازار فیوچرز اختصاص دادهاند که این رقم برای پوزیشنهای شورت (Short)، ۳۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. اکنون ۸۲ درصد از موقعیتهای معاملاتی در بازار فیوچرز بیت کوین را پوزیشنهای لانگ تشکیل داده که نشاندهنده دیدگاههای فوقالعاده مثبت و صعودی فعالان بازار و انتظار آنها از رشد بیشتر قیمت بیت کوین است.
بهعلاوه حرکت قیمت تا نزدیکی ۹۰,۰۰۰ دلار، منجر به لیکوییدی ۷۰۰ میلیون دلار از پوزیشنهای معاملاتی رمزارزها شد. بر اساس دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass)، ۳۸۰ میلیون دلار از این آمار متعلق به پوزیشنهای شورت و ۲۹۰ میلیون دلار از پوزیشنهای لانگ بودند. ۲۰۰ میلیون دلار از آمار پوزیشنهای شورت، برای بازار بیت کوین بوده است.
رهبر ارزهای دیجیتال همچنان مشغول رکوردشکنی است؛ بیت کوین بعد از رشد ۳۰ درصدی طی هفت روز اخیر، به مارکت کپ ۱.۷۵ تریلیون دلاری دست یافت و موفق شد حجم بازار نقره در جهان را پشت سر بگذارد. کارشناسانی مثل «آدام بک» (Adam Back)، مدیرعامل پلتفرم بلاکاستریم (Blockstream)، در گذشته پیشبینی کرده بودند که بازار بیت کوین میتواند در این سایکل خود، حتی از طلا هم عبور کند. بیت کوین با عبور از نقره، به رتبه هشتمین دارایی برتر دنیا رسید.
در همین راستا، ETF بیت کوین کمپانی بلکراک (BlackRock) موفق شد از لحاظ حجم سرمایه تحت مدیریت (AUM) از ETF طلای آیشرز (IAU) عبور کند. کمپانی بلکراک هماکنون در ETF اسپات بیت کوین خود، بیش از ۳۳ میلیارد دلار سرمایه را تحت مدیریت دارد.
در جایی دیگر، گزارشی از پلتفرم کوینشرز (CoinShares) نشان میدهد محصولات سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال، پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا شاهد یک جریان پیوسته از ورود سرمایههای جدید توسط نهادهای سازمانی بودهاند. در این محصولات سرمایهگذاری طی روزهای گذشته، ۱.۹۸ میلیارد دلار سرمایه جدید تزریق شده و مجموع سرمایه تحت مدیریت آنها به سقف تاریخی ۱۱۶ میلیارد دلاری رسیده است. این روند برای پنجمین هفته متوالی ادامه داشته و طی سال ۲۰۲۴ تا به امروز، بیش از ۳۱ میلیارد دلار سرمایه جدید وارد این بازارها شده است.
بیشترین آمار از این ورودیها متعلق به سرمایهگذاران آمریکایی بوده و در رتبههای بعدی، کشورهایی مثل سوییس و آلمان قرار دارند. البته که این رشدها فقط برای بیت کوین نبوده و اتریوم و دیگر آلت کوینها هم شاهد ورود سرمایههای بزرگی به بازار خود بودهاند.
در این بین، تحلیلگران پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) به بررسی عملکرد شاخصهایی نظیر اپن اینترست (سود باز / Open Ineterest) و عرضه در سود (Supply in Profit) بیت کوین پرداختند تا بتوانند جو فعلی بازار و ذهنیت سرمایهگذاران را ارزیابی کنند. البته که هنوز برای کارشناسان بازار، دقیقاً مشخص نیست که قیمت بیت کوین باعث ایجاد تغییرات در شاخص اپن اینترست میشود و یا که این مسئله برعکس است. اکنون پیشبینی میشود با گسترش بازار فیوچرز و پذیرش ارز دیجیتال بیت کوین، شاخص اپن اینترست به سطوح بالاتری دست پید کند.
یکی دیگر از شاخصهایی که ممکن است فعالان بازار را دچار سردرگمی کند، میزان عرضه در سود بیت کوین بوده که سطح سودآوری این رمزارز در شبکه را نشان میدهد. این شاخص، اغلب با قیمت بیت کوین در یک مسیر حرکت میکند و طی دورههایی که قیمت به سقف تاریخی جدیدی میرسد، از ۹۵ درصد هم فراتر میرود.
حال این احتمال وجود دارد که با افزایش قابل توجه سودآوری بیت کوین، معاملهگران برای فروش اقدام کنند و موجی منفی از ترس را در بازار بهوجود آورند. از این رو، بهتر است بهجای بررسی میزان رشد عرضه در سود بیت کوین، مدتزمان باقیماندن این شاخص در سطوح بالا را زیر نظر گرفت که تاریخ نشان داده، این مدتزمان بین ۶ ماه الی ۱ سال طول میکشد.
از طرفی دیگر، شاخصهایی مثل فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) و نسبت سود خروجی خرجشده (SOPR)، نشانهای از زیادهروی و دیدگاههای بیش از حد صعودی فعالان بازار نشان نمیدهند. به این معنی که معاملهگران در بازارهای فیوچرز، هزینه سنگینی را برای خرید اهرم و حفظ موقعیتهای معاملاتی خود پرداخت نکرده و در عین سودآوری سرمایهگذاران، شاخص SOPR هنوز به نواحی اشباع خود نرسیده است.
در این بین، شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index) ارزهای دیجیتال، طی یک ماه اخیر از ناحیه «ترس» به «طمع شدید» در سطح ۷۶ واحدی رسیده است. تاریخ نشان داده که چنین شرایطی، نشاندهنده اشباع خرید در سطح بازار است و احتمال اصلاح قیمتها وجود دارد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت پس از رشد ۵ درصدی در روزهای پایانی هفته میلادی گذشته و با آغاز معاملات جدید در هفته جاری، شاهد ایجاد شکاف یا گپ (Gap) در بازار بورس شیکاگو (CME) بود که در محدوده بین ۷۷,۸۰۰ دلار تا ۸۰,۶۰۰ دلار بهوجود آمده است. این برای نخستین بار از ماه آگوست (مرداد ماه) تا کنون بوده که در نمودار روزانه بیت کوین یک گپ CME ایجاد شده و احتمال پرشدن این شکاف یعنی بازگشت قیمت بهسمت ناحیه مذکور وجود دارد.
به این ترتیب، احتمال کاهش قیمت بیت کوین تا سطح ۷۷,۸۰۰ دلاری وجود دارد و برخی تحلیلگران نیز، معتقدند قیمت سقف محلی (Local Top) خود را تشکیل داده است. از این رو، ممکن است طی هفته جاری تا هفته بعد، شاهد اصلاح و تثبیت (Consolidation) قیمت باشیم.
البته که بیت کوین پیش از این، در سال ۲۰۲۳ یک گپ CME کوچک را ثبت کرد که در پی شکست یک سطح مقاومتی چندماهه بهوجود آمد. همانطور که در نمودار بالا پیدا است، این شکاف پایینتر از یک سقف بالاتر (Higher High) ایجاد شده و تا ژانویه ۲۰۲۴ (بهمن ۱۴۰۲) پر نشد. قیمت بعد از پرکردن این شکاف، شاهد رشد ۲۳ درصدی بود.
با توجه به نمودار زیر، قیمت بیت کوین بعد از هفت سشن معاملاتی متوالی، کندل خود را در سطح ۸۷,۶۸۶ دلاری بست و در روز جاری، تا مرز ۹۰,۰۰۰ دلاری شاهد رشد بود. اکنون تا روز سوگند یادکردن دونالد ترامپ و ورود رسمی به کاخ سفید بهعنوان رئیسجمهور آمریکا در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (۱ بهمن ۱۴۰۳)، جریان ورود و خروج سرمایه در بازارها بهویژه ETF های اسپات بیت کوین اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
روند صعودی بیت کوین در قیمتهای ناشناخته و جدید همچنان ادامه دارد. در این بین، ۹۰,۰۰۰ دلار یکی از سطوح بسیار مهم و تاثیرگذار در ذهنیت فعالان بازار است که در صورت بستن کندل روزانه و تثبیت قیمت بالاتر از این سطح، میتوان هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری را برای رمزارز برتر متصور شد.
از طرفی دیگر، احتمال اصلاح قیمت با رسیدن به این سطح روانی نیز وجود دارد. از جایی که بیت کوین این رالی خود را بدون هیچ اصلاح قابل توجهی ادامه داده، ممکن است ۹۰,۰۰۰ دلار به یک سطح مطلوب برای برداشت سود فعالان بازار مخصوصاً معاملهگران کوتاهمدت تبدیل شود و قیمت ابتدا تا ناحیه ۸۵,۰۰۰ دلاری و سپس تا مرز ۸۰,۰۰۰ دلار شروع به کاهش کند. بعد از این سطوح حمایتی، حرکت نزولی بیت کوین میتواند در نزدیکی ۷۶,۰۰۰ دلار متوقف شود.
در حال حاضر، اندیکاتور پارابولیک سار یا استاپ اند ریورس (Parabolic SAR) بیت کوین در تایمفریم روزانه، پایینتر از ۶۹,۵۵۱ دلار قرار دارد و سلطه خریداران و دیدگاههای مثبت آنها را نشان میدهد. همچنین، اندیکاتور قدرت خرس-گاو (Bull-Bear Power) یا BBP بیت کوین هم در ناحیه مثبت قرار گرفته که بر شرایط صعودی بازار بیت کوین مهر تایید میزند.
این اندیکاتور به سقف ۶ ماهه خود رسیده و در کنار افزایش حجم معاملات، خریدهای سنگین نهنگها و سازمانها، سناریوی صعودی قیمت را محتملتر نشان میدهد. اما همیشه باید جوانب احتیاط در بازار را رعایت کرد و فراموش نکرد که قیمتها همیشه در یک مسیر حرکت نمیکنند. ناگفته نماند که قبل از هر اقدامی، تحقیقات خود در بازار را کامل کنید.
تحلیل بیت کوین امروز ۲۰ آبان؛ رکوردشکنی قیمت ادامه دارد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین برای نخستین بار در تاریخ بازار خود ابتدا از ۷۹,۰۰۰ دلار عبور کرد و سپس تا مرز ۸۰,۰۰۰ دلاری رشد داشت. بسیاری از معاملهگران معتقدند که این تازه اول راه است. تا روز گذشته، کارشناسان زیادی در مورد عملکرد اخیر بیت کوین ابراز نگرانی کرده بودند و قیمت را در آستانه ریزش تا ۷۵,۰۰۰ دلار و پایینتر از آن میدیدند. افزایش تقاضا از سوی فعالان بازار در پلتفرم کوینبیس، یکی از عوامل رشدهای اخیر بوده و اکنون باید دید با لیکوییدی سنگین پوزیشنهای شورت، ETF های اسپات چه عملکردی با آغاز هفته معاملاتی جدید خواهند داشت.
بر اساس دادههای کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۷۹,۰۰۰ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۳.۳۹ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۶۵۸ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۵۶۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۹۲ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۴.۶۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۹,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۷۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین بعد از انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا و کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو، موفق شد چندین سقف تاریخی جدید را ثبت کند و در روز جاری نیز، برای نخستین بار از ۷۹,۰۰۰ دلار عبور کند و در نهایت به رقم خیرهکننده ۸۰,۰۰۰ دلار برسد. اما معاملهگران هشدار میدهند که نباید در بازار معاملات سنگین با اهرمهای بالا باز کرد.
کارشناسان بازار نیز میگویند این پامپ بیت کوین، بهدلیل استفاده از اهرمهای سنگین در بازار فیوچرز نبوده و صرفاً افزایش تقاضا برای خرید این رمزارز موجب رشد قیمت شده است. همچنین، فعالان بازار همچنان انتظار دارند که قیمت رشدهای بیشتری را تجربه کند.
پلتفرم متریال ایندیکیترز (Material Indicators) نیز روز گذشته با بررسی نقشه نقدینگی بیت کوین، نوشت که سفارشهای خرید سنگینی از سوی نهنگهای بازار در صرافی بایننس صورت گرفته که میتوانند سطوح مقاومتی قیمت را پشت سر بگذارند. این خریدها سرمایهگذاران را در مورد عملکرد نهچندان خوب بیت کوین نگران کرده بود که امروز، اثرات آن در قیمت دیده شد. حتی برخی تحلیلگران پیشبینی کردند کندل هفتگی قیمت، در سطحی بسته میشود که لیکوییدی سنگینی برای پوزیشنهای لانگ (Long) بههمراه خواهد داشت.
اما عبور از مقاومت ۷۹,۰۰۰ دلاری که بهطرز غیرمنتظرهای در روزهای پایانی هفته اتفاق افتاد، باعث شد بیش از ۲۸۰ میلیون دلار پوزیشن شورت (Short) بیت کوین در بازارهای فیوچرز لیکویید شوند. پامپ قیمت در روزهای پایانی هفته میلادی، یک فاکتور صعودی و مثبت برای بیت کوین بهشمار میآید، چرا که در این روزها معمولاً حجم معاملات کاهش پیدا میکند.
این کاهش حجم معاملات، اثرات خرید و فروشها بر قیمت را بیشتر میکند. اما اینطور که پیدا است، رشد قیمت اخیر بیت کوین بهدلیل افزایش تقاضا از سوی معاملهگران شخصی بوده و نشان میدهد که علاوهبر سازمانها، سرمایهگذاران خُرد و شخصی هم به بازار بیت کوین وارد شدهاند. همچنین، میزان برداشت سود سرمایهگذاران در مقایسه با سایکلهای گذشته کمتر بوده و از این رو، بیت کوین هنوز فضای خوبی برای ادامه رشد دارد. از آمار فوق، ۱۰۳ میلیون دلار از لیکوییدیها متعلق به بیت کوین و ۷۰ میلیون دلار آن به اتریوم مربوط میشود.
اما تا روز گذشته، روند صعودی بیت کوین را معاملهگران سازمانی در ETF های اسپات هدایت کرده بودند. ظاهراً در برخی ایالتهای آمریکا، نشانههایی از تمایل سرمایهگذاران به هولد بیت کوین دیده میشود و چندین صندوق بازنشستگی نیز، شروع به خرید بیت کوین کردهاند. حال تحلیلگران معتقدند این تقاضای جدید برای بیت کوین، در سطح جهانی ادامه پیدا خواهد کرد.
دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors) نشان میدهند در روز جمعه، ۲۹۳ میلیون دلار سرمایه جدید به ETF های اسپات بیت کوین تزریق شده که البته نسبت به روز پنجشنبه، ۱ میلیارد دلار کمتر است. مجموع ورودیهای جدید در این بازار بیت کوین، برای هفته میلادی اخیر ۱.۸۷ میلیارد دلار برآورد شده و این رقم برای هفته گذشته، در سطح ۲.۲۲ میلیارد دلار بوده است.
نکته جالب اینجا است که ارزش سهام مایکرواستراتژی (MicroStrategy) که بزرگترین کمپانی هولدر بیت کوین است، طی هفته اخیر رشد ۱۷.۷۲ درصدی تجربه کرده که حتی از رشد ۱۴.۴ درصدی بیت کوین در همین بازه بیشتر بوده است.
پلتفرم کوینبیس (Coinbase) هم که یکی از مراکز بزرگ فعالیت نهادهای سازمانی در بازار ارزهای دیجیتال است، پس از تحولات مثبت اخیر طی یکی دو هفته گذشته، شاهد افزایش تقاضا برای خرید از سوی کاربران خود بوده است. در همین راستا، شاخص پریمیوم کوینبیس (Coinbase Premium Index) پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، تغییرات سطح تقاضای این دسته از کاربران را ارزیابی کرد.
این شاخص، در واقع اختلاف قیمت رمزارز برتر را بین صرافیهای کوینبیس و بایننس (Binance) نشان میدهد زیرا برخلاف کوینبیس، بایننس بزرگترین پلتفرم معاملاتی بیت کوین ویژه سرمایهگذاران شخصی محسوب میشود. به این ترتیب، هنگامی که تقاضا برای خرید بیت کوین از سمت سرمایهگذاران آمریکایی افزایش پیدا میکند، شاخص پریمیوم کوینبیس وارد نواحی مثبت خود میشود و از قیمت بایننس نیز فراتر میرود. این شاخص طی ۱۴ روز گذشته، روندی صعودی را تجربه کرده و تقاضا برای بیت کوین ۱۴۵ درصد افزایش داشته است.
در جایی دیگر، شاخص ارزش بازار تحققیافته (Realized Cap) بیت کوین که قیمت خرید این رمزارز توسط فعالان بازار را در برابر مارکت کپ (Market Cap) آن نشان میدهد، بازتابکننده ذهنیت و تمایلات هولدرهای بیت کوین است که این رمزارز را در سطوح مختلف خریداری کردهاند. بر اساس گزارشی از پلتفرم سنتیمنت (Santiment)، شاخص ارزش بازار تحققیافته اخیراً به ۶۶۳ میلیارد دلار رسیده که بالاترین سطح آن در کل تاریخچه بیت کوین است.
رشد این شاخص، بهمعنی افزایش میزان سود هولدرهای بلندمدت بازار است و نشانهای مثبت برای پایداری بازار و سطح اطمینان سرمایهگذاران در نظر گرفته میشود. همچنین، عملکرد این شاخص نشان میدهد سرمایههای جدیدی وارد بازار بیت کوین شدهاند و فشار فروش این رمزارز کاهش یافته است. از طرفی دیگر تشکیل سقف تاریخی جدید در شاخص ارزش بازار تحققیافته بیت کوین، ممکن است یک اصلاح قیمت را در پی داشته باشد تا برای رسیدن به سقف تاریخی جدید، بستر مورد نیاز فراهم شود.
در حال حاضر، این شاخص نشان میدهد اکثر سرمایهگذاران، بیشتر تمایل به حفظ سرمایه و نه فروش بیت کوین دارند و اندیکاتورهای تکنیکال هم مثل میانگین متحرکها، از این سناریو حمایت میکنند. حال در صورتی که این شرایط تداوم داشته باشد، قیمت به مسیر صعودی و ایجاد سقفهای تاریخی جدید ادامه خواهد داد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار هفتگی، وارد یک مرحله صعودی شده و با شکست چندین سقف تاریخی متوالی، یک دوره کشف قیمت (Price Discovery) جدید را آغاز کرده است. در پی این حرکات قیمت هم، جو کل بازار رمزارزها مثبت شده و قیمتها در آستانه رشدهای بیشتری دیده میشوند.
در همین راستا «دن کریپتو تریدز» (Daan Crypto Trades)، تحلیلگر برجسته رمزارزها، با انتشار نمودار بالا نوشت که هدف بعدی قیمت 88,۸۸۸ دلار است. وی با اشاره به اینکه این هدف قیمت قرار نیست به یکباره و طی یک حرکت صعودی محقق شود، معتقد است روند اصلی بیت کوین صعودی باقی مانده و بازار هشت ماه است که انتظار چنین شکستی را کشیده است. اکنون انتظار میرود حرکت قیمت بهسمت سقفهای جدید، با نوسانات زیادی همراه باشد.
با وجود تمام این نوسانات مثبت و منفی، سرمایهگذاران سازمانی و شخصی دیدگاه مثبت خود را حفظ کرده و با توجه به وضعیت اقتصادی در سطح کلان، تقاضا برای بیت کوین ادامه خواهد داشت. از طرفی، باید این نکته را در ذهن داشت که هر حرکت صعودی و شکست مقاومت توسط بیت کوین، یک حرکت اصلاحی را نیز در پی خواهد داشت.
در نمودار روزانه بیت کوین قیمت با غلبه بر سطح روانی ۷۴,۰۰۰ دلاری، حرکتی تازه را بهسمت سقفهای تاریخی جدید آغاز کرد و اکنون حتی با رسیدن قیمت به مرز ۸۰,۰۰۰ دلاری، باز هم پتانسیل رشد بیشتر قیمت وجود دارد. بیت کوین طی چند ماه گذشته، در یک محدوده با وسعت ۲۵,۰۰۰ دلار مشغول تثبیت (Consolidation) و با توجه به این موضوع، میتوان حتی هدف 99,۰۰۰ دلار را برای قیمت متصور شد. در این سناریو، ETF های اسپات بیت کوین مهمترین نقش را ایفا خواهند کرد.
اکنون نزدیکترین مقاومت پیش روی قیمت سقف امروز در سطح ۷۹,۴۰۴ دلاری است که شکست صعودی در آن، بهمنزله حرکت قیمت بهسمت ناحیه ۸۵,۰۰۰ دلاری خواهد بود. در ادامه این مسیر غلبه بر مقاومت ۸۵,۰۰۰ دلاری، قیمت را بهسمت مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار هدایت خواهد کرد.
از سویی دیگر، کاهش قیمت به زیر حمایت ۷۵,۰۰۰ دلار ممکن است منجر به ادامه این حرکت تا مرز ۷۰,۰۰۰ دلار نیز شود. از دستدادن حمایت ۷۰,۰۰۰ دلاری، سناریو کاهش قیمت تا حمایت مهم ۶۹,۰۰۰ دلاری را روی کار میآورد. در حال حاضر، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به سطح ۶۷.۱۱ واحدی رسیده که شرایط فعلی را مثبت و رو به رشد نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین امروز ۱۶ آبان؛ سقف جدید قیمت با پیروزی ترامپ
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، رهبر ارزهای دیجیتال برای نخستین بار از مارس ۲۰۲۴، موفق شد سقف تاریخی ناحیه ۷۳,۸۰۰ دلاری را بشکند و همزمان با اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، تا مرز ۷۵,۰۰۰ دلار شاهد رشد قیمت باشد. بازار بیت کوین همچنان شاهد نوسانات زیادی است و در کنار انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، دادههای تورمی این کشور و جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو را پیش روی خود میبیند. در این بین، سختی استخراج بیت کوین نیز به یک سقف تاریخی جدید رسید.
بر اساس دادههای کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۷۴,۵۵۴ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۸.۷۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۳۹۶ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۴۵۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۵۶ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۰۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۸,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین در روز جاری به سقف تاریخی جدیدی در مرز 75,۰۰۰ دلار دست یافت و این حرکت با پیشبینی معاملهگران در مورد احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا آغاز شد. سقف تاریخی جدید بیت کوین چندین ساعت بعد از بستهشدن روز معاملاتی در ایالات متحده ثبت شد و اکنون، دونالد ترامپ بهعنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا روی کار آمد.
فعالان بازارهای ارز دیجیتال، پیروزی ترامپ را یک فاکتور مثبت و صعودی برای این بازار میبینند، چرا که دونالد ترامپ از این دسته از داراییها و فناوری جدید، حمایت زیادی کرده است. اما نکته جالب اینجا است که علیرغم تشکیل این سقف تاریخی جدید برای بیت کوین، تا روز جاری خبری از ورود سرمایههای جدید به ETF های اسپات بیت کوین بهگوش نخورده است.
بر اساس دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، این صندوقهای سرمایهگذاری تا روز گذشته، دائماً مشغول فروش بیت کوین و خروج سرمایه از بازار بودند و تنها کمپانی بلکراک (BlackRock) بود که شاهد ۳۸.۳ میلیون دلار سرمایه جدید بود.
روز دوشنبه، ETF های اسپات ۵۴۱.۱ میلیون دلار خروجی خالص داشتند و ظاهراً این روند، با شروع رأیگیریها برای رئیسجمهور بعدی آمریکا آغاز شده است. روز گذشته هم، مجموع خروجی خالص سرمایه در ETF های بیت کوین، ۷۲.۶ میلیون دلار برآورد شده است.
نشریه بلومبرگ همزمان با پیشتازی ترامپ در انتخابات، از وعدههای او نوشت که یکی از آنها خروج «گری گنسلر» (Gary Gensler) از سمت ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) این کشور است که این مسئله، برای بیت کوین و رمزارزهایی از جمله ریپل (XRP)، میتواند فوقالعاده مثبت واقع شود. همچنین، ترامپ در نظر دارد بیت کوین را بهعنوان یکی از داراییهای ذخایر ملی آمریکا تبدیل کند. نکته جالب اینجاست که حرکت صعودی جدید بیت کوین، کاملاً همراستا با شمارش آرای انتخابات بوده است.
از طرفی، حرکت اخیر صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) و انتقال بیت کوین به کیف پول سرد خود، نگرانیها در مورد فروش این داراییها را فروکش و اطمینان فعالان بازار را تقویت کرد. اکنون، تحلیلگران پیشبینی میکنند با پیروزی ترامپ، بیت کوین تا مرز ۸۰,۰۰۰ دلاری شاهد رشد قیمت باشد.
در جایی دیگر، یکی از صندوقهای بازنشستگی در بریتانیا تصمیم گرفته ۳ درصد از داراییهای خود را به بیت کوین اختصاص دهد. این حرکت با هدف تقویت پتانسیل بازده این صندوق و ترغیب کارکنان به سرمایهگذاری بلندمدت صورت گرفته است. چنین تحولاتی، نشان از افزایش علاقهمندی سازمانها به بیت کوین دارد که علاوهبر تشویق سایر سازمانها به پیادهسازی رویکردی مشابه، در عملکرد قیمت در بازارها نیز تاثیرگذار است.
اما در بحبوحه انتخابات آمریکا و سقف قیمت جدید بیت کوین، دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode) خبر از تشکیل سقف تاریخی جدید برای سختی استخراج (Mining Difficulty) بیت کوین میدهند. سختی استخراج بیت کوین روز گذشته به ۱۰۱.۶۵ تریلیون رسید و هش ریت (Hash Rate) شبکه نیز، به رکورد ۷۵۵ اگزاهش بر ثانیه (EH/s) دست یافت. این روند افزایشی، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون ادامه داشته و نشان از افزایش رقابت میان ماینرهای بلاک چین بیت کوین دارد.
در چنین شرایطی، ماینرهای ضعیفتر بیت کوین ممکن است با فشار مالی مواجه شوند و جهت پوشش هزینههای مربوطه، برای فروش داراییهای خود اقدام کنند. در حال حاضر، نزدیک به ۴۵۰ واحد BTC به ارزش تقریبی ۳۱.۵ میلیون دلار، بهصورت روزانه توسط ماینرها استخراج میشود. افزایش شاخصهای ماینینگ بیت کوین، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در عملکرد بلندمدت این دارایی است.
اکنون که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا اعلام شده، سرمایهگذاران باید متمرکز بر تقویم اقتصادی آمریکا و جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو در روز پنجشنبه باشند. کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره که محتملترین حرکت فدرال رزرو برای فردا است، عموماً برای داراییهای پرریسک بهویژه بیت کوین مثبت واقع میشود و نتیجه آن، افزایش تقاضا برای خرید در ETF های اسپات این رمزارز است.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بازار بیت کوین در حال حاضر، تحت سلطه خریداران دیده میشود و با توجه به شرایط فعلی، حفظ سطح ۷۴,۰۰۰ دلاری اهمیت زیادی پیدا کرده است. علت هم اینجا است که ۷۴,۰۰۰ دلار، تا کنون چندین مرتبه در نقش یک مقاومت قدرتمند ظاهر شده و بیت کوین برای نخستین بار، از این سطح عبور کرده است. پیشبینی میشود این شکست قیمتی جدید، موج جدیدی از معاملهگران و سرمایهگذاران را وارد بازار بیت کوین کند.
در صورتی که شرایط مثبت فعلی در بازار بیت کوین حفظ شود، احتمال حرکت قیمت بهسمت هدف ۸۵,۰۰۰ دلاری بیشتر میشود. البته که در این مسیر، دورههای کوتاهمدتی برای اصلاح قیمت هم وجود دارند که میتوان آنها را بهعنوان فرصتی برای خرید در نظر گرفت. میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در نزدیکی ۶۶,۰۰۰ دلار، حرکتی رو به بالا را آغاز کرده که در صورت کاهش قیمت، میتواند در نقش حمایتی قدرتمند ظاهر شود.
حال که انتخابات آمریکا به نتیجه رسیده، محرک بعدی قیمت میتواند جلسه بعدی فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره در روز آتی باشد که میتواند مرحله بعدی حرکت صعودی بیت کوین را آغاز کند. بیت کوین در صورت بستن کندل روزانه بالاتر از سقف ۷۳,۷۷۷ دلاری، میتواند سطح ۱۴۱.۴۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در 78,۷۷۷ دلار را بهعنوان مقصد بعدی خود انتخاب کند.
اما در صورتی که این اتفاق نیفتد و قیمت به زیر ۷۳,۷۷۷ دلار کاهش داشته باشد، میتواند حرکت نزولی را تا تست مجدد سطح روانی ۷۰,۰۰۰ دلاری ادامه دهد. شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به ۶۷ واحد رسیده که نشان از تقویت مومنتوم صعودی قیمت دارد.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت با اعلام نتیج انتخابات آمریکا از چندین سطح مقاومتی عبور کرد و اکنون در ناحیه ۷۴,۵۰۰ دلاری معامله میشود. اکنون برای ادامه مسیر صعودی، ابتدا سطح ۱۲۷.۲ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۷۵,۵۰۰ دلار و سپس سطوح ۷۷,۸۰۰ دلار و ۸۰,۴۰۰ دلار بهعنوان مقاومتهای بعدی قیمت در نظر گرفته میشوند. سطوح حمایتی بیت کوین هم در سناریوی نزولی بهترتیب ۷۲,۱۰۰ دلار، ۷۱,۰۰۰ دلار و ۶۹,۴۰۰ دلار هستند که آخرین سطح حمایتی با میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در تلاقی است و به حمایتی قدرتمند تبدیل شده است.
شاخص RSI بیت کوین در نمودار ۴ ساعته، به نزدیکی ۷۸ واحد و ناحیه اشباع خرید رسیده که ممکن است قیمت را وارد دورهای کوتاه از تثبیت یا اصلاح کند تا برای ادامه مسیر صعودی آماده شود. کندلهای سبزرنگ بزرگ قیمت در نمودار، نشان از مومنتوم صعودی قدرتمند بیت کوین دارند. اما نباید فراموش کرد که هر حرکت صعودی، نیاز به اصلاح قیمت برای ادامه روند دارد.
تحلیل بیت کوین امروز ۱۵ آبان؛ انتخابات آمریکا و سرنوشت بازار
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، دادههای بازار نشان میدهند معاملهگران توجهی به اصلاح اخیر بیت کوین نداشته و موقعیتهای خود را برای رشد قیمت بعد از انتخابات آمریکا تنظیم میکنند. پیشبینی میشود نوسانات بازار بیت کوین، قبل و بعد از انتخابات ادامه داشته باشند و فعالان بازار، باید متمرکز بر سطوح مهم قیمت در نمودار بیت کوین فعالیت کنند. کامالا هریس طی روزهای اخیر، فاصله خود را با دونالد ترامپ کم کرده که یکی از دلایل اصلی خروج سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین بهشمار میآید.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۸,۵۷۱ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۶۵ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۵۱ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳۶۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۵۲ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۳۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۳,۸۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین
بیت کوین طی روزهای اخیر، برای نخستین مرتبه بعد از ۸ روز به زیر ۶۷,۵۰۰ دلار رسید که منجر به لیکوییدی ۱۹۰ میلیون دلار از پوزیشنهای لانگ (Long) در بازارهای فیوچرز شد. این نوسانات، در بحبوحه نزدیکشدن به اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رقم خورد.
اما علیرغم این مومنتوم نزولی کوتاهمدت در بازار بیت کوین، دادههای مربوط به بازار مشتقات (Derivatives) نشان از عدم ترس معاملهگران دارند. یکی از شاخصهای مثبت پیرامون این موضوع، نسبت پوزیشنهای لانگ به شورت معاملهگران برتر در صرافیهای بزرگ است. مجموع حجم موقعیتهای اسپات و فیوچرز نهنگها و بازارسازها در پلتفرمهای بایننس (Binance) و اوکیاکس (OKX)، بیانگر اطمینان بالای این دسته از فعالان بازار از عملکرد بیت کوین است.
شاخص مذکور اما علیرغم کاهش اخیر قیمت به زیر ۶۷,۵۰۰ دلار، نشانهای از تضعیف عملکرد نداشت. به این ترتیب، میتوان معاملهگران را همچنان خوشبین به عملکرد آینده بیت کوین دید، اما با توجه به اینکه پیروزی کامالا هریس و حزب دموکرات در انتخابات آمریکا بهمنزله سختگیریهای قانونی و محدودیت برای ادغام ارزهای دیجیتال با بازارهای سنتی است، فعالان بازار بیت کوین برای تقویت موقعیتها جهت عبور از مرز ۷۰,۰۰۰ دلاری مردد دیده میشوند.
تحلیلگران میگویند موضع نهچندان روشن کامالا هریس در برابر صنعت رمزارزها، ابهامات موجود در روزهای فعلی بازار را رقم زده و مبهمبودن شرایط و سردرگمی فعالان بازار، از وجود یک موضع منفی و مخالف اما واضح بدتر است. حتی اگر سیاستهای هریس در نهایت برای صنعت رمزارزها مثبت واقع شوند، باز هم بهاندازه وعدههای دونالد ترامپ و حمایت او از ارزهای دیجیتال برآیند نخواهند داشت.
بر اساس دادههای پلتفرم پالیمارکت (Polymarket)، معاملهگران ۲.۸ میلیارد دلار سرمایه به پیشبینی نتایج انتخابات آمریکا اختصاص دادهاند. در روز جاری، شانس پیروزی دونالد ترامپ در این پلتفرم ۶۰ درصد و کامالا هریس ۴۰ درصد برآورد شده است. هریس در روزهای اخیر و همزمان با اصلاح بیت کوین در بازارها، توانسته بود فاصله خود را با ترامپ کاهش دهد.
اکنون برای اینکه بفهمیم معاملهگران حرفهای بازار بیت کوین تا چه اندازه از فعالیتهای خود در بازار کاستهاند، میتوان شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) فیوچرز را مورد بررسی قرار داد. کاهش شدید در این شاخص، بهمعنی عدم قطعیت و رضایت فعالان بازار از شرایط فعلی است و جو مثبت و صعودی یا منفی و نزولی بازار در این بین، اهمیت چندانی نخواهد داشت.
در حال حاضر، اپن اینترست فیوچرز بیت کوین به ۵۸۲,۰۰۰ واحد BTC رسیده که اختلاف زیادی با آمار هفته گذشته نداشته و ۱۰ درصد از ابتدای ماه قبل یعنی اکتبر بالاتر است. چنین عملکردی، میتواند به این معنی باشد که معاملهگران علیرغم اصلاح اخیر قیمت و وضعیت نامشخص بازار، موقعیتهای اهرمدار خود را بیشتر کردهاند. این مسئله در کنار نسبت پوزیشنهای لانگ به شورت بیت کوین، جو بازار را تا حدی مثبت نشان میدهد.
همچنین، جفتارز تتر به یوان چین (USDT/CNY) مقاومت خوبی در روزهای جاری نشان داده و در نزدیکی قیمت منصفانه خود معامله میشود. هنگامی که سرمایهگذاران بهصورت دستهجمعی برای فروش رمزارزها اقدام میکنند، قیمت تتر با یک پریمیوم ۲ درصدی خرید و فروش میشود. به این ترتیب، نمیتوان گفت فعالان بازار هماکنون دچار ترس و استرس شدهاند و ظاهراً از ادامه روند صعودی بیت کوین و سایر رمزارزها بعد از انتخابات آمریکا مطمئن هستند.
در همین راستا، بسیاری از کارشناسان بازار معتقدند روند بلندمدت بیت کوین از انتخابات آمریکا تاثیری نمیگیرد و صعودی خواهد بود. اما در هر صورت، پیروزی کامالا هریس در انتخابات کمی غافلگیرکننده خواهد بود و برای بیت کوین در بازه کوتاهمدت، فاکتوری منفی بهشمار میآید. در این شرایط، ممکن است معاملهگران تصمیم به حذف اهرم در معاملات خود بگیرند و چند هفتهای از بازار بیت کوین خارج شوند. این مسئله با توجه به نقشه لیکوییدی پوزیشنهای بیت کوین، ممکن است قیمت را بهسمت ۶۲,۰۰۰ دلار هدایت کند که در این ناحیه، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار پوزیشن اهرمدار قرار داده شده است.
تحلیلگران بازار از جمله «مارک کیوبان» (Mark Cuban)، میگویند در تاریخچه بازار بیت کوین، قیمت بهطور میانگین یکماه بعد از انتخابات آمریکا رشدی ۲۳ درصدی داشته است. این آمار برای سه ماه و ۶ ماه بعد از انتخابات، بهترتیب ۱۰۵ درصد و ۴۷۰ درصد رشد بیت کوین بوده است. از این رو، میتوان گفت که عملکرد بیت کوین در بلندمدت، به نتیجه انتخابات توجهی نمیکند.
«دونا» (Dona)، تحلیلگر بازارهای مالی، نیز معتقد است بیت کوین بعد از انتخابات به سقف جدیدی در ناحیه ۷۹,۰۰۰ دلار تا ۸۲,۰۰۰ دلار خواهد رسید. در صورتی هم که بازار در شرایط خوبی قرار داشته باشد، بیت کوین میتواند تا نزدیکی ۱۰۰,۰۰۰ دلار و بالاتر از آن شاهد رشد قیمت باشد.
در این بین، اندیکاتورهای تکنیکال هم این سناریوها را تایید میکنند. برای مثال، بیت کوین در سایکلهای هاوینگ و انتخابات قبلی یعنی سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۷ و ۲۰۲۰-۲۰۲۱، کمی پایینتر از آخرین سقف تاریخی خود تثبیت (Consolidation) داشته و سپس بهسمت سطوح جدید شروع به حرکت کرده است.
اکنون، ظاهراً همین الگو در سال ۲۰۲۴ در حال تکرار است و بیت کوین در نزدیکی ۶۹,۰۰۰ دلار تا ۷۴,۰۰۰ دلار معامله میشود. در سایکلهای قبلی، اندیکاتور مکدی (MACD) بیت کوین وارد ناحیه مثبت خود شده و در پی این حرکت، قیمت طی یک حرکت بزرگ سقفهای تاریخی جدیدی را ثبت کرده است.
اما روند اصلاح بیت کوین در روزهای اخیر، تقریباً از روز جمعه و با خروجی ۵۵ میلیون دلاری در ETF های اسپات آغاز شد. با آغاز هفته معاملاتی جدید در روز دوشنبه نیز، این جریان خروجی برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد. دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین در روز گذشته، در مجموع ۵۷۹.۵ میلیون دلار خروجی خالص داشتهاند. البته که در کنار ابهامات پیرامون انتخابات آمریکا، انتقال جدید ۳۰,۰۰۰ واحدی بیت کوین توسط صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) نیز، موج منفی جدیدی را به بازارها تزریق کرد.
در حال حاضر، اصلیترین عامل محرک بیت کوین و کل بازار ارزهای دیجیتال، نتیجه انتخابات آمریکا است که در روز جاری ممکن است اعلام شود. اما در صورتی که رقابت تنگاتنگی میان ترامپ و هریس برقرار باشد، اعلام این نتایج زمان بیشتری خواهد برد و بهتبع آن، بازارها نوسانات مثبتی و منفی بیشتری تجربه خواهند کرد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
«اسکیو» (Skew)، تحلیلگر شناختهشده رمزارزها، در تحلیل امروز بیت کوین نوشت که با از دسترفتن حمایت ۶۸,۵۰۰ دلاری در نمودار روزانه، محدوده بعدی تقاضا برای خرید میتواند ۶۵,۰۰۰ دلار تا ۶۶,۰۰۰ دلار باشد. وی با انتشار نمودار زیر، معتقد است در ناحیه مذکور تقاضای قابل توجهی برای بیت کوین وجود دارد و این محدوده، یک حمایت قدرتمند بوده که چندی پیش، قیمت را از مرز ۷۰,۰۰۰ دلار نیز عبور داده است.
اما در این رالی بیت کوین، تغییراتی در محدوده بین ۶۶,۰۰۰ دلار تا ۶۷,۰۰۰ دلار بهوجود آمده و سفارشهای خرید بیت کوین در صرافی بایننس، چندی پیش قیمت را از سطح ۶۹,۰۰۰ دلاری عبور دادهاند. به این ترتیب، یک محدوده نقدینگی خالی و عمیق در تابلو سفارشات (Order Book) ایجاد شده است. در نتیجه، این محدوده برای ثبت سفارشهای خرید جدید آماده است.
بهعلاوه همانطور که در نمودار زیر پیدا است، ناحیه ۶۶,۰۰۰ دلار تا ۶۷,۰۰۰ دلار، در گذشته در نقش یک ناحیه مقاومتی ظاهر شده که پس از چندین بار تست شکسته شد و حرکت بیت کوین تا نزدیکی سقف تاریخی را حمایت کرد.
با توجه به این موارد، این ناحیه اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده و میتواند بیت کوین را مثل یک الگوی “V” شکل، بعد از انتخابات آمریکا به سمت سطوح بالاتر هدایت کند. البته که در ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری هم، یک اردربلاک (Order Block) تشکیل شده و کاهش قیمت تا این ناحیه، مصادف با تست مجدد میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه، ۱۰۰ روزه و ۲۰۰ روزه خواهد بود. این یعنی که حمایت موجود در این سطح از قدرت بالایی برخوردار است.
با توجه به نمودار زیر از بیت کوین در تایمفریم روزانه، قیمت با کاهش ۲ درصدی طی ساعات اخیر همچنان به نوسانات قبل از اعلام نتایج انتخابات آمریکا ادامه میدهد. اندیکاتورهای تکنیکال هم میگویند که این وضعیت مبهم و منفی، ممکن است تا مشخصشدن رئیسجمهور بعدی ادامه داشته باشد.
در حال حاضر، بیت کوین پایینتر از اندیکاتور میانگین قیمت وزندار حجمی (VWAP) در سطح ۶۷,۹۹۱ دلاری معامله میشود و همچنان در ناحیه نزولی کانال کلتنر (Keltner Channel / KC) قرار دارد. این یعنی که ریسک کاهش بیشتر قیمت بالا رفته است. در صورتی که فروشندگان بازار موفق به کاهش قیمت به زیر حمایت روانی ۶۵,۰۰۰ دلاری شوند، بیت کوین ممکن است این حرکت را تا باند پایینی کانال KC در سطح ۶۳,۸۲۱ دلاری ادامه دهد.
اما چنانچه ترامپ پیروز انتخابات شود، نخستین مقاومت پیش روی قیمت سطح 68,۱۱۷ دلاری در کانال KC خواهد بود که برای ادامه مسیر بهبود قیمت، اهمیت بسیار زیادی دارد. به این ترتیب، سناریوی نزولی بیت کوین، کاهش قیمت در مرحله اول تا ۶۵,۰۰۰ دلار را در پی خواهد داشت و به همین شکل، عبور از مقاومت ۶۸,۰۰۰ دلاری موج جدیدی از تقاضا برای خرید را بهوجود میآورد. از این رو، این سطوح در شرایط فعلی و تا اعلام نتایج انتخابات آمریکا، مهمترین قیمتها برای بیت کوین خواهند بود.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۳ آبان
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، دادههای اقتصادی جهانی و بازار سهام عملکرد فعلی بیت کوین را تحت تاثیر قرار داده، اما شاخصهای بازار فیوچرز رمزارز برتر همچنان نشان از ذهنیت مثبت و صعودی معاملهگران دارند. اکنون با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، کارشناسان اصلاح فعلی قیمت را منطقی میبینند و معتقدند مسیر بعدی بیت کوین را، نتیجه این انتخابات مشخص خواهد کرد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۸,۳۹۸ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۸۹ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۴۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳۵۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۶۰.۲۶ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۳۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۳,۸۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از نزدیکشدن به آخرین سقف تاریخی قیمت در ۲۹ اکتبر (۸ آبان)، شاهد اصلاح و تضعیف مومنتوم صعودی بود، اما دادههای بازار مشتقات (Derivatives) همچنان دیدگاه مثبت معاملهگران را نشان میدهند.
تحلیل بازار فیوچرز بیت کوین، میگوید که معاملهگران پوزیشنهای قبلی خود را بدون استفاده از اهرمهای سنگین حفظ کردهاند که این مسئله، جهت حفظ عملکرد صعودی قیمت و ادامه حرکت بهسمت سقف تاریخی اهمیت زیادی دارد. شاخص انحراف دلتای ۲۵ درصدی (۲۵% Delta Skew) بازار آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین، به سطح ۴- درصدی رسیده است. این شاخص هنگامی که تقاضا برای خرید قراردادهای فروش یا پوت (Put) افزایش پیدا میکند، از آستانه ۷+ درصدی خود فراتر میرود.
اکنون جهت ارزیابی ذهنیت فعلی معاملهگران پس از اصلاح قیمت، میتوان فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) قراردادهای بدون سررسید یا پرپچوال (Perpetual) فیوچرز بیت کوین را مورد بررسی قرار داد. هنگامی که فاندینگ ریت فیوچرز به سطوح و روندی خنثی میرسد، به این معنی است که معاملهگران تمایلی به تقویت موقعیتهای خود و خرید اهرم ندارند و هنگامی که نرخ ماهانه این شاخص از ۲.۱ درصد بیشتر میشود، بازتابکننده خوشبینی فعالان این بازار بیت کوین است.
در جمعه گذشته، فاندینگ ریت فیوچرز بیت کوین به سطح ۰.۰۱ درصدی در بازه ۸ ساعته و ۰.۹ درصد در بازه ماهانه رسید که وضعیتی خنثی را در این بازار نمایش میدهد. همچنین، در حرکت اخیر بیت کوین بهسمت کانال ۷۳,۰۰۰ دلاری نشانهای از استفاده بیش از حد از اهرم در معاملات دیده نشد که روند سالم بازار بیت کوین را منعکس میکند. از این رو، میتوان عملکرد شاخصهای مذکور را به معنی تداوم روند صعودی با پتانسیل رشدهای بیشتر در نظر گرفت.
گزارشی از پلتفرم کوینگلس (CoinGlass)، نشان میدهد حرکت صعودی بیت کوین بهسمت سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری، از سمت شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) فیوچرز هم تقویت شده که به سقف تاریخی ۴۲.۲۳ میلیارد دلار رسید. شاخص اپن اینترست نیز، ورود سرمایههای جدید به این بازار بیت کوین را سیگنال میدهد و پس از یک حرکت صعودی قابل توجه، برداشت سود معاملهگران دور از انتظار نیست.
اما این برداشت سود قبل از یک رویداد اقتصادی و سیاسی مهم طی روزهای اخیر، همراستا با عملکردی مشابه در شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) در بازار سهام آمریکا بود که واکنشی مشابه از این دو بازار را نسبت به دادههای حوزه اقتصاد کلان نشان میدهد. در چنین شرایطی، معاملهگران بهمنظور کاهش ریسک به بازارهای ارز و اوراق خزانهداری روی میآورند و از بازارهای سهام و ارز دیجیتال خارج میشوند. بخش بزرگی از این تغییر رویکرد هم، بهدلیل انتشار دادههای مشاغل آمریکا بود که با انتظارات فعالان بازار فاصله زیادی داشت.
بهعلاوه، افزایش ۰.۴ درصدی دستمزدها نسبت به ماه گذشته، موجی از ترس را میان معاملهگران بهوجود آورد. اما علیرغم این تحولات، دادههای ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool) میگوید تحلیلگران بازارهای مالی، همچنان معتقدند فدرال رزرو در نشست بعدی خود در ۷ نوامبر (۱۷ آبان)، نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد پایین میآورد.
از طرفی، انتخابات رئیسجمهوری آمریکا، همیشه یک رویداد تعیینکننده برای ارزهای دیجیتال و چشمانداز قانونگذاریها برای این صنعت بوده است. به این ترتیب، روند اصلاح قیمت و تداوم آن، تا حد زیادی به نتیجه این انتخابات وابسته است و در این بین پیروزی دونالد ترامپ که از حامیان سرسخت بیت کوین است، شرایط فعلی بازار را تا حد زیادی دستخوش تغییرات مثبت خواهد کرد. بر اساس دادههای پلتفرم پلیمارکت (Polymarket) در روز جاری، شانس پیروزی ترامپ و رقیب آن کامالا هریس، بهترتیب ۵۶.۵ درصد و ۴۳.۵ درصد برآورد شده است.
بیت کوین در هفته میلادی اخیر، پس از تست مجدد سطوح حمایتی مهم خود شاهد بازگشتی قدرتمند بود و خریداران سلطه بازار را در اختیار گرفتند. این شرایط، همزمان با افزایش تقاضای از سوی سرمایهگذاران سازمانی در ETF های اسپات بیت کوین بود و جریان ورود سرمایه در این بازار را، طی هفته معاملاتی گذشته حفظ کردند.
این سرمایهگذاران تنها در سهشنبه گذشته، ۸۲۷ میلیون دلار سرمایه جدید را به ETF های اسپات تزریق کردند که سومین روز بزرگ از این احیث، از ابتدای آغاز به کار ETF ها در ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون بود. البته که این روند در روزهای پنجشنبه و جمعه، بهترتیب با ۳۲.۳ میلیون دلار و ۵۴.۹ میلیون دلار سرمایه خالص ادامه پیدا کرد که با آمار روز سهشنبه، فاصله زیادی داشت. سرمایهگذاران در ETF های اسپات بیت کوین، در مجموع طی ماه اکتبر ۵.۴۱۵ میلیارد دلار را وارد این بازار کردند. البته در روز جمعه، ۶ صندوق ETF بیت کوین از میان ۱۱ صندوق در آمریکا، شاهد خروج سرمایه بودند.
در جایی دیگر، گزارشی از پلتفرم آماری – تحقیقاتی آرکام (Arkham Intelligence) نیز نشان میدهد کیف پول بیت کوین متعلق به دولت بوتان، ۶۶.۵۵ میلیون دلار بیت کوین را به صرافی بایننس منتقل کرده است. این حرکت که میتواند بهمعنی فروش بیت کوینهای استخراجشده جهت پوشش هزینههای مربوطه باشد و ممکن است فشار فروش بیت کوین در سطح بازارها را تشدید کند. این کیف پول، هماکنون نزدیک به ۸۹۰ میلیون دلار بیت کوین در اختیار دارد.
دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین سنتیمنت (Santiment) هم، میگوید شاخص سود و زیان تحققیافته (Network Realized Profit/Loss) شاهد رشد در روز سهشنبه بوده و طی این روز، از ۵۹۰ میلیون بیت کوین به ۱.۳۹ میلیارد بیت کوین رسیده است. چنین افزایشی، نشاندهنده برداشت سود هولدرهای بیت کوین است و عاملی دیگر برای تشدید فشار فروش در بازارها محسوب میشود.
همچنین، کیف پول صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) اخیراً ۵۰۰ واحد بیت کوین را انتقال داده که در صورت ارسال این کوینها به صرافیها، ممکن است جوی منفی بر بازار بیت کوین حاکم شود و سرمایهگذاران را مجبور به فروش از روی ترس کند. متگاکس در حال حاضر ۴۴,۹۰۵ واحد بیت کوین برای بازپرداخت به طلبکاران خود در اختیار دارد.
اکنون برای هفته میلادی پیش رو، توجه فعالان بازار باید به تقویم اقتصادی آمریکا و جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو باشد. تحولات مثبت و منفی در این موارد، تاثیر زیادی بر جریان ورود و خروج سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین میگذارد و میتوانند قیمت را دستخوش نوسانات شدیدی کنند. همچنین، رقابت میان ترامپ و هریس با نزدیکشدن به روز اعلام نتایج، ذهنیت فعالان بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از این رو دنبالکردن اخبار روز بازار، اهمیت زیادی برای مدیریت ریسک و موقعیتهای معاملاتی دارد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایمفریم هفتگی، موفق شد پس از شکست صعودی در کانال نزولی خود در سطح ۶۵,۸۰۰ دلاری، این سطح را مجدداً تست کند و بعد از رشد تا ۷۳,۶۲۰ دلار، تا ناحیه ۶۹,۰۰۰ دلاری اصلاح داشته باشد. شاخص قدرت نسبی (RSI) در این نمودار، به سطح ۵۹ واحدی رسیده که از مرز خنثی خود فراتر رفته و در عین حال، با ناحیه اشباع خرید فاصله زیادی دارد. این اندیکاتور، پتانسیل خوبی برای تقویت مومنتوم صعودی قیمت نشان میدهد.
اکنون در صورتی که حرکت صعودی بیت کوین ادامه پیدا کند، هدف تکنیکال قیمت بر اساس فاصله بین خطوط روند کانال نزولی مذکور، میتواند ۷۸,۹۵۵ دلار باشد. مادامی که بیت کوین سطح شکستهشده ۶۵,۸۰۰ دلاری را حفظ کند، این سناریوی صعودی قیمت پابرجا باقی خواهد ماند.
از طرفی دیگر، کاهش قیمت به زیر این سطح حمایتی، بیت کوین را برای مدت بیشتری در کانال نزولی نگه خواهد داشت و باید دید واکنش آن در برابر سطوح حمایتی موجود در این کانال چگونه است.
اما در نمودار روزانه بیت کوین، اصلاح اخیر قیمت از روز جمعه بهنوعی تضعیف فعالیت خریداران بازار را نشان میدهد. اکنون در صورت کاهش قیمت به زیر حمایت ۶۹,۰۰۰ دلاری، ممکن است یک اصلاح ۵ درصدی دیگر تا حمایت ۶۶,۰۰۰ دلاری را در پی داشته باشد که در تلاقی با سطح شکستهشده در کانال نزولی نمودار هفتگی است.
شاخص RSI بیت کوین در این تایم فریم که پس از رسیدن به سطح ۷۰ واحدی و اشباع خرید در روز سهشنبه تا کنون به ۵۷ واحد کاهشی سریع داشته، بازتابکننده تضعیف شدید مومنتوم صعودی قیمت و سیگنالی برای فروش بیت کوین است.
اما در صورتی که قیمت سطح ۶۹,۵۰۰ دلار را حفظ کند، میتواند برای تست و شکست صعودی در سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری دوباره تلاش کند. با همه اینها، عملکرد بیت کوین در بازه کوتاهمدت، تا حد زیادی به نتیجه انتخابات آمریکا بستگی دارد. در صورت پیروزی ترامپ، مومنتوم صعودی قیمت و روند بازار بیت کوین تقویت خواهند شد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۹ آبان
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین همزمان با ظهور چندین شاخص فاندامنتال مبنی بر تقویت بازار گاوی رمزارزها، شاهد رشد قیمت تا کمتر از ۲۰۰ دلاری سقف تاریخی خود بود. پادشاه کوینها موفق شد پس از هفت ماه از روند نزولی خارج شود و اکنون باید دید که برای ادامه مسیر بهسمت سقفهای تاریخی جدید، به چه شرایطی نیاز دارد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۷۲,۳۷۷ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۷۰ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۳۸۸ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۴۳۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۹.۹۶ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۰۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۳,۸۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین طی روزهای اخیر، با شتاب بالایی بهسمت آخرین سقف تاریخی قیمت خود حرکت کرد و این رالی، با نمونههای گذشته تفاوت دارد. اکنون چندین شاخص و فاکتور فاندامنتال وجود دارند که نشان میدهند بازار گاوی بیت کوین در حال آغاز مرحله جدیدی است.
بیت کوین طی حرکت قدرتمند خود در روزهای گذشته و با بستن چندین کندل روزانه در سطوح بالا، از محدوده معاملاتی و کانال نزولی چندماهه خود خارج شده است. «پیتر برنت» (Peter Brandt)، تحلیلگر برجسته بازار، پیرامون این موضوع نوشت که الگوی مثلث بازشونده معکوس (Inverted Expanding Triangle) بیت کوین، بعد از ۵ ماه تکمیل شد و سایکل صعودی قیمت بعد از هاوینگ آغاز شده است.
طی حرکت اخیر بیت کوین، اصطلاحاً دیوار فروش (Sell Wall) بین سطوح ۶۵,۰۰۰ دلار تا ۷۱,۰۰۰ دلار نیز پشت سر گذاشته شد و با لیکوییدی سنگین معاملهگران پوزیشنهای شورت (Short) در سطح ۲۶۲ میلیون دلاری، شاخص دامیننس بیت کوین (BTC.D) هم بالاخره به مرز ۶۰ درصدی رسید. برخی تحلیلگران، شاخصهای دامیننس بیت کوین و ترس و طمع رمزارزها (Crypto Fear & Greed Index) را بهعنوان معیاری برای ذهنیت سرمایهگذاران و جو بازارها میبینند. اکنون با توجه به عملکرد این شاخصها، بیت کوین در آستانه آغاز یک دوره صعودی قابل توجه دیده میشود.
در مسیر حرکت بیت کوین تا نزدیکی آخرین سقف تاریخی قیمت، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) فیوچرز هم به یک سقف تاریخی جدید در سطح ۴۳.۶ میلیارد دلار رسید. این عملکرد، افزایش علاقه و توجه فعالان بازارهای مالی به بیت کوین را نشان میدهد میتوان مثبتبودن جو بازار بیت کوین را از این طریق مشاهده کرد.
حتی طی دو روز گذشته، بازار بیت کوین پدیدهای تحت عنوان «کانتنگو» (Contango) را تجربه کرد که طی آن، قیمت در بازارهای فیوچرز بالاتر از بازارهای اسپات بیت کوین قرار میگیرد. روز گذشته، بیت کوین در معاملات فیوچرز بورس شیکاگو (CME)، با قیمت ۷۴,۴۸۵ دلاری معامله شد.
در همین راستا در بازار معاملات آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین هم، معاملهگران با پیشبینی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و بهبود موضع مقامات دولتی در برابر رمزارزها، قراردادهای خرید یا کال (Call) سنگینی را خریداری کردهاند. حال در صورتی که بیت کوین به مسیر خود بهسمت مرز ۸۰,۰۰۰ دلار تا ۸۵,۰۰۰ دلار ادامه دهد، این معاملهگران جهت پوشش ضرر خود در قراردادهای فروش یا پوت (Put) ثبتشده در سطوح بالاتر، باید بیش از ۲۵۲ میلیون دلار هزینه کنند.
در بازار ETF های اسپات بیت کوین نیز، جریان ورود سرمایه طی دو هفته گذشته تقویت شده و تا روز جاری، بیش از ۳.۸ میلیارد دلار سرمایه جدید به این بازارها تزریق شده است. این روند روز دوشنبه و ابتدای هفته معاملاتی جدید نیز ادامه داشت و ETF های اسپات نزدیک به ۴۸۰ میلیون دلار سرمایه جدید را شاهد بودند. آمار برای روز سهشنبه هم، در سطح ۲۲۷ میلیون دلار برآورد شده است.
اکنون میزان کل داراییهای تحت مدیریت این صندوقهای سرمایهگذاری، به ۶۸.۵ میلیارد دلار رسیده و معاملهگران پیشبینی میکنند این روند با آغاز معاملات آپشنز در ETF ها، ادامه پیدا کند. تداوم این شرایط، این ماه اکتبر را به بهترین اکتبر در تاریخچه بازار بیت کوین تبدیل خواهد کرد.
بیت کوین روز گذشته با عبور موقت قیمت از مقاومت ۷۳,۷۰۰ دلاری بعد از ۷ ماه، شاهد رشد مارکت کپ بازار خود تا سطح ۱.۴۵ تریلیون دلاری نیز بود. در این بین، صرافیهای ارز دیجیتال افزایش فشار خرید این رمزارز را تجربه کردند.
بر اساس دادههای منتشرشده توسط پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، میزان ذخایر بیت کوین در صرافیها به کف تاریخی خود رسیده و در مقایسه با عرضه فعلی، نشان از خرید سنگین سرمایهگذاران دارد. کاهش موجودی بیت کوین در صرافیها نیز، همیشه رشد قیمت این رمزارز را در پی داشته است.
برای روز جاری، معاملهگران باید توجه ویژهای به اعلام شاخصهای تولید ناخالص داخلی آمریکا برای سهماهه سوم سال (Q3 GDP) و دادههای مشاغل (ADP Employment) داشته باشند. تضعیف عملکرد این شاخصها، احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه ماه دسامبر را در ذهن سرمایهگذاران بالا میبرد و در صورتی که فدرال رزرو در همین مسیر یعنی کاهش انقباض در سیاستهای پولی خود قدم بردارد، سطح تقاضا برای داراییهای پرریسک به رهبری بیت کوین بیشتر میشود. در این بین، ETF های اسپات بیت کوین یکی از اصلیترین عوامل محرک قیمت و تعیین روند بازار بهشمار میآیند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
تحلیل ارز بیت کوین بر اساس اصول امواج الیوت (EWP)، نشان میدهد این رمزارز در حال خروج از حرکات مورب و دوره نوسانات مثبت و منفی خود است. البته که هنوز موج نارنجیرنگ “W-b” هنوز تکمیل نشده و احتمال کاهش قیمت به زیر کف ۴ اکتبر (۱۳ مهر) همچنان وجود دارد.
این یعنی که احتمال اصلاح قیمت تا موج آبیرنگ “W-a” در ناحیه ۷۰,۰۰۰ دلاری وجود دارد. این مسیر حتی ممکن است تا محدوده پایینتر از ۶۵,۰۰۰ دلار ادامه پیدا کند و در پی آن، شاهد تکمیل این ستاپ (Setup) تا موج آبیرنگ “W-c” یعنی ناحیه ۷۵,۰۰۰ دلاری باشیم.
ظاهراً بیت کوین کف قیمت را در ناحیه ۵۸,۰۰۰ دلاری تشکیل داده و در پی این حرکت، صعود خود در ماه اکتبر را آغاز کرده است. سپس با تکمیل موج نارنجیرنگ “W-b”، در حال حرکت بهسمت موج نارنجیرنگ “W-c” دیده میشود. اما برای تایید چنین حرکتی، قیمت باید در صورت هر اصلاحی، بالاتر از کف تشکیلشده در ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر) یعنی ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلار تا ۶۲,۰۰۰ دلار باقی بماند. البته که کاهش قیمت به زیر ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری، نوعی زنگ خطر و هشداری جدی برای فعالان بازار محسوب میشود.
در صورت آغاز این سناریوی صعودی و حرکت قیمت بهسمت موج نارنجیرنگ “W-c”، انتظار میرود قیمت تا ناحیه بین ۷۵,۰۰۰ دلار تا ۷۸,۵۰۰ دلار رشد داشته باشد و حتی با بهبود و حفظ شرایط مثبت بازار، تا ۸۲,۰۰۰ دلار نیز به حرکت خود ادامه دهد. در حال حاضر، کمی بعید است که خریداران سلطه خود را در بازار از دست بدهند. اما نقطهچینهای رنگی مشخصشده در نمودار مثل خط آبیرنگ در مرز 70,۰۰۰ دلار، نوعی هشدار برای معاملهگران بازار بهشمار میآیند. بهطور کل، وضعیت بازار بیت کوین رو به رشد و صعودی دیده میشود و احتمال تایید سناریوهای نزولی پایین به نظر میرسد.
با توجه به نمودار روزانه بیت کوین در تصویر بالا، قیمت حمایت خود را در جمعه گذشته در سطح ۶۶,۰۰۰ دلاری پیدا کرد تا به امروز، موفق شد تا سطح ۷۳,۶۲۰ دلاری حرکت کند و سپس اصلاحی جزئی داشته باشد. اکنون در صورتی که بیت کوین مومنتوم صعودی را حفظ کند، بهزودی مقاومت بعدی در سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری را دوباره تست خواهد کرد. بستن کندل روزانه بالاتر از این سطح، مسیر رشد قیمت تا سطح ۱۴۱.۴۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۷۸,۷۷۷ دلار را هموار خواهد کرد.
شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایم فریم، به سطح ۷۰ واحدی و ناحیه اشباع خرید رسیده که احتمال یک اصلاح را نیز نشان میدهد. اما چنانچه بیت کوین کندل روزانه خود را پایینتر از حمایت ۶۶,۰۰۰ دلاری ببندد، ممکن است طی یک کاهش ۵.۸ درصدی به حمایت بعدی در ۶۲,۰۵۵ دلار برسد که برابر با سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در محدوده معاملاتی بین ۷۰,۰۷۹ دلار تا کف ۴۹,۰۷۲ دلاری ماه آگوست (شهریور ماه) است.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۸ آبان
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و فروکشکردن تنشها میان ایران و اسرائیل، بیت کوین موفق شد از مرز ۷۰,۰۰۰ دلار عبور کند. برخی گزارشها نشان از پیشتازی دونالد ترامپ در برابر کامالا هریس دارند و کارشناسان معتقدند این مسئله در کنار تداوم جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات بیت کوین، قیمت را بهسمت سقفهای جدید هدایت میکنند و در روند بلندمدت بیت کوین جزء اصلیترین عوامل تاثیرگذار هستند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۷۱,۱۶۱ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۴.۳۰ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۳۵۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۴۰۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۹.۷۱ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۱۱ درصد |
مهمترین مقاومت | ۷۱,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین در هفته میلادی جدید موفق شد ابتدا مقاومت سرسخت ۶۹,۰۰۰ دلاری و سپس مرز ۷۰,۰۰۰ دلار را پشت سر بگذارد. معاملهگران و کارشناسان معتقدند با توجه به تحولات اخیر اجتماعی – سیاسی و پیشرفتهای اقتصادی، شرایط برای آغاز یک روند صعودی پایدار فراهم شده است. بعد از حمله اسرائیل به ایران و هدف قرارندادن تاسیسات هستهای و نفتی، قیمت جهانی نفت ۵.۵ درصد کاهش داشت و معاملهگرانی که وارد این بازارها شده بودند، اکنون بهدنبال خرید و معامله در داراییهای دیگر هستند.
به این ترتیب، فعالان بازارهای مالی نگاهشان به انتشار شاخصهای تورمی آمریکا و نشست بعدی فدرال رزرو جهت تعیین نرخ بهره است که به ترتیب در تاریخهای ۳۱ اکتبر (۱۰ آبان) و ۷ نوامبر (۱۷ آبان) صورت میگیرند. شاخص هزینه مصرف شخصی (PCE) و دادههای بازار کار آمریکا، تاثیر زیادی در تصمیم این سازمان برای نرخ بهره دارد.
بهعلاوه، تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور تنها ۱۰ روز باقی مانده و سرمایهگذاران طی این دورهها، همیشه سطح ریسکپذیری خود را بالا میبرند. البته که صرفنظر از پیروزی ترامپ یا هریس در این انتخابات، تاریخ نشان داده که کاهش ابهامات موجود در پی مشخصشدن رئیسجمهوری بعدی و سیاستهای مربوطه، منجر به ایجاد جریان جدید سرمایه در بازارهای مالی بهویژه داراییهای پرریسک مثل بیت کوین میشود. البته که در این بین، نشانههای افزایش تورم و روی کار آمدن کامالا هریس، جزء ریسکهای موجود برای پادشاه کوینها بهشمار میآیند که میتوانند سرعت رشد این رمزارز و سایر ارزهای دیجیتال را کم کنند.
«متیو سیگل» (Mathew Sigel)، مدیر تحقیقات داراییهای دیجیتال در کمپانی سرمایهگذاری وناک (VanEck)، میگوید ساختار صعودی بازار بیت کوین شبیه به ۲ ماه قبل از انتخابات سال ۲۰۲۰ است که در پی آن، بیت کوین موفق به ثبت رشد ۱۲۰ درصدی شد. بر اساس دادههای پلتفرم پلیمارکت (Polymarket)، در حال حاضر احتمال پیروزی کامالا هریس ۳۴ درصد و دونالد ترامپ ۶۶ درصد برآورد شده است. همین مسئله، موجی از خوشبینی را میان فعالان بازار بهوجود آورده، چرا که ترامپ از حامیان سرسخت فناوری رمزارزها بهویژه بیت کوین است.
در صورت تداوم این شرایط و پیشتازی ترامپ در برابر هریس، جریان ورود سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین هم ادامه پیدا خواهد کرد و روند فعلی قیمت را تقویت میکند. ETF های اسپات بیت کوین علیرغم نوسانات منفی در هفته گذشته، موفق به ثبت تقریباً ۱ میلیارد دلار سرمایه جدید در این بازار شدند. این روند در روز گذشته و با آغاز هفته معاملاتی جدید نیز ادامه داشت و این بازار شاهد ورود ۱۶۴.۲ میلیون دلار سرمایه خالص بود.
ماه اکتبر برای بازار ETF های اسپات بسیار درخشان بود و تا کنون، بیش از ۳.۳ میلیارد دلار سرمایه به این بازارها تزریق شده است. این در حالی است که این آمار برای ماه سپتامبر، ۱.۲۶ میلیارد دلار ورودی و برای ماه آگوست، ۹۳ میلیون دلار خروجی خالص بوده است. عملکرد ETF های اسپات در بازار این روزهای بیت کوین، منجر به عبور قیمت از مرز ۷۰,۰۰۰ دلار بعد از شش ماه شد.
البته در این بین، داراییهای بیت کوین دولت آمریکا همچنان سطح عرضه این رمزارز در بازارها را تهدید میکند و فروش این کوینها، میتواند جوی منفی در بازار را رقم زند و قیمت را دچار کاهش کند. در این بین، سازمانهای بزرگی نظیر متاپلنت (Metaplanet) در ژاپن هم، روند خرید بیت کوین خود را حفظ کردهاند و روز گذشته، نزدیک به ۱۵۷ واحد بیت کوین دیگر به ذخایر خود افزوده است. کارشناسان معتقدند سیاستهای پولی دولت ژاپن، باعث شده سازمانها خرید بیت کوین را در اولویت استراتژی خود قرار دهند.
به این ترتیب، توصیه میشود فعالان بازارهای مالی اخبار مرتبط با انتخابات آمریکا را در روزهای جاری در رادار خود داشته باشند. از طرفی، فعالیت دولت آمریکا در بازار بیت کوین بسیار حائز اهمیت است و ممکن است سطح عرضه و تقاضا در این بازار، مخصوصاً در ETF های اسپات را تحت تاثیر قرار دهد. به همین شکل، بررسی تقویم و شاخصهای اقتصادی آمریکا با نزدیکشدن به جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو هم، از دیگر عواملی هستند که ممکن است بازار بیت کوین و آلت کوینها را دچار نوسانات شدیدی کنند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، با میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه خود فاصله زیادی گرفته است و از سوی این اندیکاتورها، سیگنال صعودی دریافت میکند. شاخص قدرت نسبی (RSI) هم در این تایمفریم، به سطح ۶۸ واحدی رسیده که روند صعودی را تایید و در حال تقویت نشان میدهد.
اکنون در صورتی که قیمت در مقاومت ۷۱,۵۰۰ دلاری شکست صعودی داشته باشد، میتواند به مسیر خود تا رسیدن به سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری ادامه دهد. رسیدن به این ناحیه، خریداران را برای تلاش جهت حرکت بهسمت هدف ۷۵,۰۰۰ دلاری ترغیب خواهد کرد.
اما از طرفی دیگر، بازگشت قیمت به مرز ۷۰,۰۰۰ دلار، ممکن است سناریوی کاهش تا حمایت ۶۹,۰۰۰ دلاری را در دستور کار قرار دهد. از دستدادن این سطح حمایتی هم، بیت کوین را بهسمت میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری هدایت خواهد کرد.
در نمودار ۲ ساعته بیت کوین، قیمت با قدرت زیادی از الگوی مثلث متقارن (Symmetrical Triangle) خود خارج شده و از سطح مهم ۷۰,۲۴۰ دلاری نیز عبور کرده است. چنین عملکردی، نشان از پتانسیل بالای قیمت برای ادامه حرکت صعودی دارد و اکنون سطوح ۷۱,۵۰۰ دلار و سپس 72,۸۳۰ دلار را بهعنوان مهمترین مقاومتها پیش روی خود میبیند.
اما چنانچه پادشاه کوینها با فشار فروش از سوی فعالان بازار مواجه شود، نخستین حمایت خود را در سطح ۷۰,۲۴۰ دلاری میبیند. شکست نزولی در این سطح، 68,۱۹۰ دلار را در نقش حمایت مهم بعدی نشان میدهد. شاخص RSI بیت کوین در نمودار ۲ ساعته، به سطح ۸۵ واحدی رسیده که یعنی در ناحیه اشباع خرید قرار دارد و یک اصلاح کوتاهمدت را منطقی نشان میدهد. در این بین، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در سطح ۶۸,۱۹۰ دلار هم، بهعنوان یکی از حمایتهای مهم قیمت در نظر گرفته میشود و چشمانداز صعودی بیت کوین را تقویت میکند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱ آبان
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین با اصلاح ناگهانی قیمت تا پایینتر از ۶۷,۰۰۰ دلار موقعیت مناسبی را در اختیار خریداران قرار داد، اما معاملهگران میگویند ممکن است این اصلاح قیمت هنوز ادامه داشته باشد. این در حالی است که دادههای بازار مشتقات بیت کوین ثابت باقی مانده و نشانی از ترس معاملهگران در این بازارها دیده نمیشود. ETF های اسپات بیت کوین، برای هفتمین روز متوالی شاهد ورود سرمایههای جدید بودند و افزایش احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، ظاهراً میتواند یکی از عوامل افزایش تقاضا در روزهای جاری باشد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۷,۶۱۸ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۵۲ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۷ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳۲۵ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۳۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۲۹ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۹,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از ثبت بالاترین کندل هفتگی طی پنج ماه گذشته، یک اصلاح ۳ درصدی را تجربه کرد و اکنون مشغول تست مجدد سطوح حمایتی است. دادههای جدید پلتفرم کوینگلس (CoinGlass)، نشان میدهند قیمت احتمالاً در مسیر حرکت بهسمت سفارشهای خرید جدید در نزدیکی ۶۶,۰۰۰ دلار است.
پلتفرم تحلیلگر متریال ایندیکیترز (Material Indicators) هم با بررسی وضعیت نقدینگی بیت کوین در صرافی بایننس، نوشت که بیت کوین یک «فروش ناگهانی و کوتاهمدت» داشته و اکنون برای رسیدن به آخرین سقف تاریخی، حتماً باید کندل روزانه را بالاتر از ۶۹,۰۰۰ دلار ببندد. سفارشهای فروش زیادی در نزدیکی ۷۰,۰۰۰ دلار و بالاتر از آن قرار دارند و مقاومت ۶۹,۰۰۰ دلاری که سقف تاریخی قیمت در سال ۲۰۲۱ است، اهمیت و قدرت بسیار زیادی دارد.
بخشی از این کاهش اخیر قیمت، بهدلیل تضعیف عملکرد خریداران در بازارهای سنتی بوده و اکنون اگر نهنگهای بازار و معاملهگران آربیتراژ پیشبینی میکردند که قیمت به اصلاح خود ادامه میدهد، شاخصهای مرتبط با بازار مشتقات (Derivatives) بیت کوین دستخوش نوسانات میشدند. شاخص پریمیوم فیوچرز بیت کوین (Bitcoin Futures Premium) که در روندهای عادی بازار بین ۵ تا ۱۰ درصد نوسان دارد، روز گذشته شاهد کاهشی جزئی و کماهمیت بوده است.
هنگامی که این شاخص از آستانه ۱۰ درصدی عبور میکند، به این معنی است که معاملهگران، پوزیشنهای لانگ (Long) اهرمدار خود را حفظ کرده و منتظر رشد بیشتر قیمت هستند. با اصلاح بیت کوین تا ناحیه ۶۷,۰۰۰ دلاری، نرخ سالانه پریمیوم فیوچرز توانست سطح ۹ درصدی را حفظ کند.
در بازارهای آپشنز (Options) بیت کوین هم، وضعیت به همین شکل است. شاخص انحراف دلتای ۲۵ درصدی (۲۵% Delta Skew) این بازار که میزان تخفیف قراردادهای فروش در برابر خرید بیت کوین را نشان میدهد و در بازه بین ۷- درصد تا ۷+ درصد روندی خنثی را نشان میدهد، اکنون کمی بالاتر از این ناحیه قرار دارد. از این رو، میتوان گفت معاملهگران در این بازارهای بیت کوین، از اصلاح اخیر قیمت نترسیده و دیدگاهی نزولی در برابر قیمت پیدا نکردهاند.
در همین راستا، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) فیوچرز نیز از مرز ۴۰ میلیارد دلاری عبور کرده است. این سطح برای اپن اینترست بیت کوین، یک سقف تاریخی جدید محسوب میشود و نشانگر حفظ موقعیتهای معاملاتی فعلی توسط فعالان بازار است.
در این بین «رکت کپیتال» (Rekt Capital)، تحلیلگر شناختهشده رمزارزها، طی پستی در شبکه اجتماعی X نوشت که فعالان بازار در مورد تبدیل مقاومتهای پیش رو به سطوح حمایتی خوشبین هستند. اما این در حالی است که بیت کوین برای انجام این کار، باید سفارشهای خرید ثبتشده در سطوح پایینتر را جمعآوری کند که یعنی، قیمت به کمی اصلاح نیاز دارد. وی معتقد است روند نزولی قیمت بعد از هاوینگ بهپایان رسیده و این سایکل گاوی بیت کوین، حتی هنوز به نیمه راه خود نرسیده است.
رکت کپیتال با بررسی روندهای تاریخی بیت کوین در برابر رویدادهای هاوینگ قبلی، معتقد است قیمت طی چند ماه آتیوارد ناحیه بین ۸۰,۰۰۰ دلار تا ۱۶۰,۰۰۰ دلار میشود. وی با انتشار تصویر زیر، نوشت که بازار گاوی بیت کوین تنها ۴۶.۵ درصد از مسیر خود را طی کرده است و در درازمدت، رشدهای قابل توجهی خواهد داشت.
در این بین، بانک فدرال میناپُلیس در ایالات مینهسوتا آمریکا، بهتازگی اظهارنامه و طرحی پیشنهادی را مبنی بر اعمال مالیات بر بیت کوین یا منع فوری آن منتشر کرده است. این در حالی است که تا انتخابات ریاستجمهوری در این کشور، تنها دو هفته باقی مانده و دونالد ترامپ و کامالا هریس، هر دو بهنحوی حمایت خود را از صنعت رمزارزها ابراز کردهاند.
این گزارش با انتقادهای زیادی روبرو شده و تحلیلگران معتقدند رویکرد مشابه این سازمان با بانک مرکزی اروپا، نوعی اعلام جنگ است و بهجای اینکه از فناوری بیت کوین به بهترین نحو استفاده شود، اتهاماتی مبنی بر سرقت ثروت دولت توسط خریداران این دارایی به سرمایهگذاران مربوطه زده میشود. بانکهای مرکزی، بهطور واضح بیت کوین را یک تهدید جدی برای خود میبینند و به هر طریقی قصد حمله به آن را دارند.
اما علیرغم این تحولات و نگرانیها در بازار سهام آمریکا در مورد وضعیت بدهی این دولت، بازار ETF های اسپات بیت کوین جریان ورود سرمایه را برای هفتمین سشن معاملاتی (Session) متوالی در روز گذشته حفظ کردند. دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors) نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین علیرغم افزایش بازده اوراق خزانهداری، روز دوشنبه بیش از ۲۲۰ میلیون دلار ورودی خالص داشتهاند. همچنین، این صندوقهای سرمایهگذاری در هفته گذشته، با ثبت بیش از ۱.۱ میلیارد دلار سرمایه جدید، بهترین عملکرد را از ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) تا کنون ثبت کردند.
اکنون فعالان بازارهای مالی، باید با هشیاری زیادی به استقبال انتخابات آمریکا بروند. افزایش احتمالات برای پیروزی ترامپ در این دوره، تقاضا برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را بالا میبرد. در این بین، ETF های اسپات میتوانند روند اصلی قیمت را تعیین کنند و از این رو، دنبالکردن اخبار روز بازار جهت تنظیم سرمایه در این بازارها ضروری است.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایم فریم هفتگی، هنگامی که در تصویر بزرگتر طی یکسال اخیر بررسی میشود، ظاهراً کانال نزولی بلندمدت خود را در قالب یک ناحیه و دوره تثبیت (Consolidation) ثبت کرده که میتوان آن را بهشکل یک الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag) نیز در نظر گرفت.
این یعنی که روند صعودی شارپ و شدید بیت کوین، ممکن است شاهد وقفه بوده باشد و در صورت تایید الگوی پرچم، میتواند تا پایان سال ۲۰۲۴ تا هدف ۸۶,۰۰۰ دلاری الگو رشد داشته باشد. شکست صعودی اخیر قیمت و خروج از این کانال تا ناحیه ۶۹,۰۰۰ دلاری، اکنون وارد اصلاح مربوطه شده و میتوان تشکیل کف قیمت در سطح 66,۵۰۰ دلاری را منطقی دید.
بهعلاوه، خط مکدی (MACD) در این تایم فریم، در پایان هفته میلادی گذشته با خط سیگنال (Signal Line) خود یک تقاطع صعودی تشکیل داده که تاریخ نشان داده چنین عملکردی، همیشه رشد قابل توجه قیمت را در پی داشته است. از این رو، وضعیت بیت کوین در روزهای جاری را میتوان صرفاً یک اصلاح و تثبیت جهت آمادهسازی برای حرکت صعودی بعدی در نظر گرفت.
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت فاصله زیادی با میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه پیدا کرده و از این اندیکاتورها، سیگنال صعودی دریافت میکند. حال در صورت شکست صعودی قیمت در مقاومت ۶۹,۰۰۰ دلار و سقف ۶۹,۴۰۲ دلاری روز گذشته، بیت کوین پتانسیل رشد تا مرز ۷۰,۰۰۰ دلار را پیدا خواهد کرد. عبور از این ناحیه، میتواند سناریوی حرکت بهسمت سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری را در دستور کار قرار دهد.
اما از طرفی دیگر، کاهش قیمت به زیر حمایت ۶۶,۵۰۰ دلاری، فروشندگان را جهت کاهش بیشتر قیمت تا ۶۵,۰۰۰ دلار ترغیب خواهد کرد. شکست نزولی در این ناحیه حمایتی، ممکن است بیت کوین را تا حمایت بعدی در ۶۴,۰۰۰ دلار دچار کاهش قیمت کند. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در تایمفریم روزانه، به سطح ۶۱.۳۳ واحدی رسیده که بازگشت قیمت به مرز ۷۰,۰۰۰ دلار را محتملتر نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۹ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین موفق شد آخرین کندل روزانه را در بالاترین سطح چهار ماه اخیر ببند، اما این در حالی است که خریداران بازار هنوز برای تبدیل مقاومتهای پیش رو به سطوح حمایتی، باید تلاش بیشتری کنند. ETF های اسپات به جریان ورود سرمایه طی هفته میلادی اخیر ادامه دادند و سنت آپتوبر را حفظ کردند. آژانس SEC هم معاملات آپشنز در این ETF ها را تایید کرد و حال سوال اینجا است که بیت کوین میتواند تا قبل از نشست فدرال رزرو به سقف تاریخی جدیدی برسد یا خیر؟!
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۸,۳۵۲ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته تغییر چندانی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۹۷ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳۵۲ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۸۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۲۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۸,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۳,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین در روز گذشته، پس از جمعآوری نقدینگی که ظاهراً از فومو (FOMO) فعالان بازار بهوجود آمده بود، تا نزدیکی ۶۹,۰۰۰ دلار شاهد رشد بود که البته در عبور از این سطح موفق ظاهر نشد. این انقباض قیمت همزمان با پایان آخرین سش معاملاتی (Session) در بازار والاستریت بود. این در حالی است که بیت کوین روز جمعه به سقف سهماهه خود رسیده بود و اکنون تحلیلگران میگویند برای شکست صعودی اصلی قیمت، به مدتی تثبیت (Consolidation) نیاز داریم.
همراستا با این موضوع، گزارشی از پلتفرم کوینگلس (CoinGlass) نشان میدهد نقدینگی سنگینی در هر دو سمت بالا و پایین قیمت فعلی اسپات بیت کوین بهوجود آمده و سفارشهای فروش در این بین، تا حدی ادامه حرکت صعودی قیمت را محدود کردهاند. بیت کوین از ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) و بعد از رسیدن به سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری، تا کنون چهار مرتبه به ناحیه ۶۸,۵۰۰ دلاری رسیده و مجدداً بازگشت نزولی داشته و نتوانسته در روند بزرگ و بلندمدت خود، یک شکست صعودی قابل توجه داشته باشد.
در این بین پلتفرم کیوسیپی کپیتال (QCP Capital) خبرهای خوشی را برای سرمایهگذاران داشت؛ این پلتفرم در یکی از آخرین گزارشهای خود نوشت سازمانها سرمایههای سنگینی را وارد بازار رمزارزها کردهاند و شاخص دامیننس بیت کوین (BTC.D) هم به سقف سهونیم ساله خود رسیده است. بهعلاوه، بازار سهام ایالات متحده در نزدیکی سقفهای تاریخی خود قرار دارد و ارز ین ژاپن هم یک تضعیف روند جدید را شاهد است. مجموع این موارد، نشان از افزایش ریسکپذیری فعالان بازارهای مالی با نزدیکشدن به انتخابات آمریکا دارد.
دادههای آنچین نیز نشان میدهند رشد ۱۱ درصدی بیت کوین طی هفته میلادی اخیر، تا حد زیادی بهدلیل جریان سنگین ورود سرمایه به ETF های اسپات این رمزارز بوده است. مجموع این ورودیها در هفته گذشته، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده و این روند در پی کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در ماه سپتامبر (اواخر شهریور) آغاز شده است. «اریک بالکوناس» (Eric Balchunas)، تحلیلگر برجسته ETF ها، پیرامون این موضوع نوشت که ETF های اسپات بیت کوین برای نخستین مرتبه موفق شدند میزان ورود سرمایه خالص به بازارهای خود را به مرز ۲۰ میلیارد دلار برسانند. این در حالی است که این دستاورد برای ETF های طلا، نزدیک به ۵ سال زمان برد و یک رکورد خارقالعاده در این زمینه محسوب میشود.
روز پنجشنبه بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، درخواستهای راهاندازی معاملات آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین در ETF های اسپات را از بورس نیویورک (NYSE) و بازار CBOE تایید کرد. اکنون یازده کمپانی صادرکننده ETF اسپات بیت کوین در این کشور، میتوانند معاملات آپشنز این رمزارز را در این صندوقهای سرمایهگذاری در دسترسی مشتریان خود قرار دهند. این مسئله، به تزریق نقدینگی بیشتر در ETF های بیت کوین کمک میکند.
در پی این افزایش تقاضا برای بیت کوین، پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) در گزارش هفتگی خود، شاخص تقاضای ظاهری (Apparent Demand) این رمزارز را مورد بررسی قرار داد. این شاخص اکنون به ۱۷۷,۰۰۰ واحد BTC رسیده که افزایش آن، همیشه با رشد قیمت رهبر ارزهای دیجیتال همراه بوده است. اکنون در صورت تداوم این روند صعودی تقاضا، بیت کوین میتواند به حرکت رو به رشد خود بهسمت سقفهای تاریخی ادامه دهد.
بهعلاوه، گزارشی از پلتفرم کوینبیس (Coinbase) نیز نشان میدهد که عملکرد قیمت رمزارز برتر بعد از هاوینگ، تا حد زیادی مشابه با هاوینگهای قبلی بهویژه هاوینگ سوم بوده که طی آن، قیمت برای چندین ماه شاهد روندی خنثی بوده و در بازه یکساله، رشدهای بزرگی داشته است.
البته که علیرغم این سیگنالهای مثبت از سوی شاخصهای آنچین بیت کوین، فعالان بازار باید مراقب انتقالهای اخیر بیت کوین توسط کمپانی تسلا نیز باشند. دادههای پلتفرم آماری – تحلیل آرکام (Arkham Intelligence) نشان میدهند کیف پول تسلا طی هفته میلادی اخیر، ۷۶۰ میلیون دلار بیت کوین را به چند کیف پول دیگر انتقال داده است. هنوز مشخص نیست که این تراکنشها، انتقالهای درونسازمانی بوده و یا به قصد فروش بیت کوین انجام شدهاند.
در نهایت باید گفت که توجه سرمایهگذاران در هفته میلادی پیش رو، باید به مواردی نظیر انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا و آمارهای مرتبط با نظرسنجیها در مورد ترامپ و هریس باشد. علاوهبر این عوامل، عملکرد شاخصها در تقویم اقتصادی آمریکا نیز میتواند بر جریان ورود سرمایه و سطح تقاضا در ETF های اسپات بیت کوین تاثیر بگذارد و قیمت را دستخوش تغییر کند. به این ترتیب، دنبالکردن اخبار روز بازار بیت کوین جهت مدیریت ریسکهای احتمالی ضروری است.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار هفتگی، فعلاً توانسته در کانال نزولی خود شکستی رو به بالا داشته باشد. این کانال بهواسطه چندین کندل هفتگی از ماه مارس تا اکتبر ایجاد شده و در صورتی که کندل این هفته بالاتر از این کانال بسته شود، میتوان وضعیت مثبتی را برای قیمت در هفته پیش رو متصور شد.
هدف تکنیکال این الگو که بهاندازه حدفاصل میان دو خطوط بالا و پایین کانال است، سطح ۷۸,۹۵۵ دلاری برآورد شده که برابر با یک سقف تاریخی جدید برای پادشاه کوینها است. شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین هم در این تایم فریم، به سطح ۵۸ واحدی رسیده که یعنی از مرز خنثی خود فراتر رفته و در محدوده مثبت خود، هنوز با ناحیه اشباع خرید فاصله زیادی دارد.
با توجه به شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا IOMAP بیت کوین، هماکنون یک ناحیه مقاومتی مهم بین سطوح ۶۹,۲۴۳ دلار تا ۷۲,۵۰۰ دلار بر سر راه قیمت قرار گرفته است. قبلاً در این ناحیه، ۹۹۴,۰۰۰ آدرس کیف پول ۶۳۰,۱۰۰ واحد بیت کوین را خریداری کردهاند و اکنون این محدوده اصطلاحاً به یک دیوار فروش (Sell Wall) تبدیل شده است.
اکنون در صورتی که قیمت بتواند از مقاومت ۷۲,۵۰۰ دلاری عبور کند، ممکن است شاهد یک دوره صعودی جدید باشد. در این مسیر، مقاومت بعدی قیمت ناحیه ۷۵,۰۰۰ دلاری برآورد شده است. محدوده مقاومتی مذکور در گذشته، در نقش یک ناحیه روانی ظاهر شده و به همین دلیل، عبور از آن میتواند موج جدیدی از خرید توسط سرمایهگذاران شخصی و سازمانی را در پی داشته باشد.
اما از طرفی دیگر، نخستین حمایت مهم بیت کوین در نزدیکی 66,۰۰۰ دلار تشکیل شده که در گذشته، ۲.۳ میلیون آدرس کیف پول ۴.۳ میلیون دلار بیت کوین را در این محدوده خریداری کردهاند. در حال حاضر این ناحیه حمایتی قدرت خوبی از خود نشان داده است، اما در صورت از دستدادن آن، بیت کوین ممکن است ابتدا تا ناحیه ۶۳,۰۰۰ دلاری و سپس تا نزدیکی ۶۰,۰۰۰ دلار دچار کاهش شود.
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت بعد از غلبه بر مقاومت ۶۶,۰۰۰ دلاری در سهشنبه گذشته، قدرت خوبی از خود نشان داده است. حال در صورتی که ۶۶,۰۰۰ دلار بهعنوان یک سطح حمایتی حفظ شود، قیمت پتانسیل ادامه رالی خود تا سقف ۷۰,۰۷۹ دلار ۲۹ جولای (۸ مرداد) را پیدا خواهد کرد. عبور کامل و بستن کندل روزانه بالاتر از این سطح، میتواند هدف ۷۳,۷۷۷ دلاری را در دستور کار بازار قرار دهد.
شاخص RSI بیت کوین در این تایمفریم، در سطح ۶۸ واحدی قرار دارد و نزدیک به ناحیه اشباع خرید در ۷۰ واحد است. اکنون چنانچه هنگام بستهشدن کندلهای روزانه، شاخص RSI به ۷۰ واحد برسد، ممکن است معاملهگران از موقعیتهای خرید دوری کنند و یک اصلاح موقتی را در قیمت شاهد باشیم.
البته که احتمال ادامه حرکت صعودی قیمت، با حضور شاخص RSI در ناحیه اشباع خرید نیز وجود دارد. قیمت در صورت از دستدادن حمایت ۶۶,۰۰۰ دلاری، ممکن است طی چند روز تا نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلار یک حرکت نزولی را تجربه کند. در این سناریو، نواحی ۶۴,۰۰۰ دلار و ۶۲,۰۰۰ دلار هم بهترتیب در نقشهای حمایتهای قیمت ظاهر خواهند شد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۵ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، اپن اینترست فیوچرز بیت کوین همزمان با پامپ اخیر قیمت به سقفهای یکساله رسید. ETF های اسپات هم موفق شدند روز دوشنبه، بالاترین آمار ورودی را از ماه ژوئن تا کنون ثبت کنند. در این بین، موج جدیدی از سرمایههای سازمانی به صنعت ماینینگ بیت کوین نیز وارد شده است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۷,۲۷۰ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۲.۸۳ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۵۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳۲۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۷۶ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۳۲ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۸,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۴,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین طی دو روز گذشته، ۸ درصد رشد قیمت داشت و در حال حاضر از شاخصهایی نظیر اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) هم عملکرد بهتری ثبت کرده است. اما برخی معاملهگران نگرانند که این رشد ناگهانی در تقاضا برای استفاده از اهرم در معاملات بیت کوین، ممکن است بازار را در معرض ریسک قرار دهد.
مجموع شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) فیوچرز بیت کوین که حجم کل قراردادهای فیوچرز را محاسبه میکند، نشان از افزایش علاقه معاملهگران به استفاده از اهرم دارد و برخی فعالان بازار را نگران کرده است. ارقام بالا برای اپن اینترست در صورت کاهش یا افزایش ناگهانی قیمت، ریسک لیکوییدی آبشاری پوزیشنهای معاملاتی را بالا میبرد. این مسئله باعث میشود معاملهگران انتظار تشدید نوسانات را داشته باشند و به همین دلیل، از فعالیت در بازارها خودداری میکنند تا مسیر قیمت مشخص شود.
دادههای پلتفرم کوینگلس (CoinGlass) نشان میدهند تعداد کل قراردادهای فیوچرز بیت کوین، در روز گذشته به ۵۶۶,۲۷۰ عدد رسیده که بالاترین سطح از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا کنون بهشمار میآید. شاخص اپن اینترست هم در حال حاضر به سطح ۳۸ میلیارد دلاری رسیده و با سقف تاریخی خود، ۲.۵ درصد فاصله دارد. این آمار بازتابکننده افزایش تقاضا برای اهرم در معاملات مشتقات (Derivatives) بیت کوین است.
در چنین شرایطی، اغلب سرمایهگذاران فرض میکنند که افزایش این آمار و ارقام در بازار فیوچرز بیت کوین، بهمعنی تقویت خوشبینی فعالان بازار است. اما باید این مسئله را در ذهن داشت که هر قرارداد فیوچرز، یک خریدار و یک فروشنده مقابل آن دارد. از این رو، جهت شناخت اینکه افزایش استفاده از اهرم از سمت خریداران یا فروشندگان بازار نشئت گرفته، باید شاخص پریمیوم فیوچرز (Futures Premium) بیت کوین را بررسی کرد.
این شاخص در روزهای عادی، بین سطوح ۵ درصد تا ۱۰ درصد نوسان دارد. روز گذشته و با رشد بیت کوین تا نزدیکی ۶۸,۰۰۰ دلار، پریمیوم فیوچرز به ۱۰ درصد رسید، اما نتوانست از این مرز عبور کند و سیگنالی برای دیدگاههای صعودی و وضعیت مثبت بازار نشان دهد. این یعنی که میزان استفاده از اهرم در سمت خرید و فروش بیت کوین یعنی پوزیشنهای لانگ (Long) و شورت (Short)، بیش از حد نبوده و معاملهگران در عین رشد قیمت، احتیاط را در دستور کار قرار دادهاند. از این رو، احتمال لیکوییدی آبشاری و دستهجمعی این پوزیشنهای معاملاتی کم است.
در بخش دیگری از گزارشهای کوینگلس، عملکرد ETF های اسپات بیت کوین مورد بررسی قرار گرفت که نشان از افزایش علاقه سرمایهگذاران سازمانی داشت. این بازارها در روز دوشنبه، بیش از ۵۵۵ میلیون دلار جریان ورود سرمایه ثبت کردند که بالاترین آمار روزانه از ابتدای ما ژوئن (اواسط خرداد ماه) تا کنون بهشمار میآید.
دادههای فارساید اینوسترز (Farside Investors) برای روز سهشنبه هم، نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین بهاستثنای کمپانی بلکراک (BlackRock)، در مجموع موفق به ثبت ۸۲.۲ میلیون دلار سرمایه خالص شدهاند و این جریان ورودی را، برای سومین سشن معاملاتی (Session) متوالی حفظ کردهاند. «نیت گراسی» (Nate Geraci)، رئیس کمپانی ایتیاف استور (ETF Store)، پیرامون اهمیت این عملکرد ETF های بیت کوین نوشت که طی ۲ روز گذشته، نزدیک به ۱ میلیارد دلار سرمایه به این بازار بیت کوین تزریق شده است. این در حالی است که از ۵۶۰ ایتیاف راهاندازی شده در سال ۲۰۲۴ برای دارایهای مختلف، تنها ۸ ایتیاف بیشتر از ۱ میلیارد دلار ورودی داشتهاند.
در جایی دیگر، جدال قانونی کمپانی ریپل با آژانس SEC، ممکن است فشارهایی منفی را بر سطح بازار و خوشبینیهای بهوجود آمده از احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو اعمال کند. بر اساس دادههای ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool)، احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در نشست بعدی فدرال رزرو، از ۸۳.۶ درصد به ۹۷.۵ درصد رسیده و این مسئله، سطح تقاضا برای خرید بیت کوین در ETF ها را تقویت میکند.
همراستا با این این موارد، کمپانی کیوسیپی کپیتال (QCPCapital)، روز گذشته در گزارش خود نوشت که این خوشبینیها در بازار بیت کوین، ممکن است از سوی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و برتری نسبی ترامپ در برابر هریس نشئت گرفته باشند. بهعلاوه، ابراز حمایت اخیر هریس برای ارزهای دیجیتال و ارائه یک چهارچوب قانونی مشخص برای این صنعت، بیش از پیش جو بازارها را مثبت کرده و نشاندهنده یک تغییر موضع جدی و بزرگ در دولت بایدن است.
همچنین، تحولات اخیر در سیاستهای پولی دولت چین، ممکن است برخی سرمایهگذاران را از فعالیت در بازارهای سهام، به بیت کوین سوق داده باشد. به تاخیر افتادن یکساله بازپرداختها به طلبکاران صرافی متگاکس (Mt. Gox) و احتمال عدم حمله اسرائیل به زیرسختهای نفتی و هستهای ایران، ریسکهای مربوطه را کاهش داده و نتیجه این موارد را در عملکرد رهبر ارزهای دیجیتال میبینیم.
در جایی دیگر، مقررات جدید برای پایگاه دادهها مبنی بر تولید انرژی توسط خود سازمان و کمپانی مربوطه، باعث شده مدیران سرمایهگذاری کمپانیهای مختلف به سرمایهگذاری در سهام کمپانیهای ماینینگ بیت کوین روی آورند و تقاضا برای زیرساختهای تولید انرژی خودکفا و خودمختار، افزایش یابد. پیشبینی میشود این تحولات برای صنعت ماینینگ بیت کوین مثبت باشند، چرا که جهت برقراری عملکرد شبکه به منابع سنگینی از انرژی نیاز دارد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، حمایت خود را در ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری و میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) تشکیل داده و پس از تست مجدد مقاومت ۶۶,۰۰۰ دلاری در ابتدای هفته میلادی، روز گذشته از این سطح نیز عبور کرد و بالاتر از ۶۷,۰۰۰ دلار رسید.
در حال حاضر، حرکت قیمت با مقاومت ۶۸,۳۳۴ دلاری روبرو شده که برای ادامه روند صعودی، به شکست این سطح مقاومتی نیاز دارد. عبور از این ناحیه، قیمت را بهسمت مرز ۷۰,۰۰۰ دلاری هدایت خواهد کرد. این در حالی است که ناحیه بین ۶۵,۸۰۰ دلار تا مرز ۷۰,۰۰۰ دلار، دارای موانع تکنیکال متعددی است که میتوانند روند قیمت را با کاهش سرعت روبرو کنند. اما بیت کوین در صورت عبور از ۷۰,۰۰۰ دلار، هدف ۷۲,۰۰۰ دلاری را پیش روی خود میبیند.
از طرفی دیگر در سناریوی نزولی قیمت، اولین سطح حمایتی در ۶۵,۰۰۰ دلار قرار گرفته که در صورت از دستدادن آن، بیت کوین سطوح ۶۳,۸۰۰ دلار و میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۶۳,۳۴۱ دلار را در اختیار دارد. شکست نزولی در این حمایتها، قیمت را بهسمت مرز 60,۰۰۰ دلاری هدایت خواهد کرد. در نزدیکی این ناحیه، میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۱۰۰ روزه، بهترتیب در سطوح ۶۰,۸۴۸ دلار و ۶۱,۳۷۸ دلار قرار گرفتهاند.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت در یک کانال صعودی قدرتمند قرار گرفته است. در حال حاضر، روند صعودی قیمت از طریق تشکیل یک الگوی اینگالف صعودی (Bullish Engulfing) تقویت شده و سیگنالی مبنی بر تقویت مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) میدهد. در این تایمفریم، نخسیتن سطح مقاومتی در 67,۹۵۰ دلار قرار گرفته که در صورت عبور از آن، بیت کوین سطوح ۶۹,۰۰۰ دلار و 70,۰۰۰ دلاری را بهعنوان موانع بعدی میبیند.
از طرفی دیگر، بیت کوین نقطه پیوت (Pivot) خود را در سطح ۶۶,۴۰۰ دلاری تشکیل داده که در نقش یک حمایت قدرتمند عمل میکند. اما در صورت شکست نزولی در این سطح، قیمت بهترتیب سطوح ۶۵,۲۲۰ دلار و 64,۴۲۰ دلار را بهعنوان حمایتهای بعدی دارد. شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در تایمفریم ۴ ساعته، به سطح ۷۴.۸۷ واحدی رسیده و در حال نزدیکشدن به ناحیه اشباع خرید است. این حرکت میتواند منجر به برداشت سود معاملهگران شود.
اما میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ۶۳,۷۴۰ دلار، فعلاً چشمانداز صعودی قیمت را حفظ کرده و یکی دیگر از سطوح حمایتی قوی برای بیت کوین محسوب میشود. به این ترتیب، عبور از 67,۹۵۰ دلار میتواند قیمت را بهسمت ۶۹,۰۰۰ دلار هدایت کند. اما معاملهگران باید عملکرد شاخص RSI و اصلاح قیمت در صورت رسیدن این شاخص به محدوده اشباع خرید را نیز در نظر داشته باشند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۴ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین روز گذشته موفق شد چندین سطح مقاومتی مهم را پشت سر بگذارد و اکنون حفظ حمایت میانگین متحرک ۲۰۰ روزه، تعیینکننده مسیر آینده قیمت خواهد بود. ETF های اسپات و بازار فیوچرز بیت کوین، با ورود سرمایههای جدید همراه بودند و شاخصهای آنچین هم، چشماندازی مثبت را برای رهبر ارزهای دیجیتال نشان میدهند. در این بین، کامالا هریس نیز حمایت خود از رمزارزها را اعلام کرد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۵,۴۴۰ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۲ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۴ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۰۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۳۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۶,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
رالی اخیر بیت کوین، در واقع بخشی از روند بهبود قیمت بوده که با رسیدن به کف ۵۲,۵۴۶ دلاری در ۶ سپتامبر (۱۶ شهریور) آغاز شد و تا روز گذشته، موفق شد طی یک رشد ۲۳ درصدی به سطح ۶۴,۷۹۵ دلاری برسد. البته که پادشاه کوینها طی ۲۴ ساعت گذشته، تا مقاومت ۶۶,۵۰۰ دلاری نیز رشد داشت.
نقشه نقدینگی پلتفرم کوینگلس (Coinglass)، نشان میدهد در مجموع ۵۱.۵۷ میلیون دلار سفارش Bid (بالاترین قیمت برای خرید) در نزدیکی ۶۵,۵۰۰ دلار برای بیت کوین ثبت شده و به قدرت این سطح حمایتی افزودهاند. در حال حاضر، سطوح ۶۵,۰۰۰ دلار و ۶۶,۰۰۰ دلار مقاومتهای پیش روی قیمت هستند. رمزارز برتر طی حرکت صعودی خود در ماه سپتامبر، نتواست از سطوح مذکور عبور کند.
در پی حرکت بزرگ بیت کوین از روز گذشته تا کنون، موقعیتهای زیادی در بازارهای فیوچرز لیکویید شدند. دادههای کوینگلس نشان میدهند طی ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۱۹۳ میلیون دلار از پوزیشنهای اهرمدار ارزهای دیجیتال لیکویید شدهاند. از این آمار، ۵۷.۱۷ میلیون دلار آن متعلق به پوزیشنهای شورت (Short) بیت کوین بوده و این آمار همچنان در حال افزایش است.
اما این رشد بیت کوین، بهنوعی بازتابی از افزایش فعالیت معاملهگران در بازارهای فیوچرز است؛ در حال حاضر، بورس شیکاگو (CME) با ۱۵,۶۶۳ واحد بیت کوین بیشترین اپن اینترست (سود باز / Open Interest) در این بازار را به ارزش تقریبی ۹.۸۱ میلیارد دلار در اختیار دارد. این پلتفرم بیشترین کاربران سازمانی را در اختیار داشته و این آمار نشان میدهد که سطح علاقه سرمایهگذاران سازمانی به بیت کوین، افزایش قابل توجهی داشته است.
در جایگاه بعدی صرافی بایننس قرار دارد که با ۱۲,۱۸۵ واحد بیت کوین، دارای اپن اینترست ۷.۶۴ میلیارد واحدی است. این عملکرد خوب از بایننس نیز، نشانگر حضور پررنگ معاملهگران شخصی در کنار نهادهای سازمانی است. این مسئله در حجم معاملات بیت کوین در این پلتفرم معاملاتی نیز کاملاً پیدا است.
بیت کوین بهعنوان بزرگترین ارز دیجیتال دنیا از لحاظ ارزش بازار یا همان مارکت کپ، بیشترین سهم از جریان ورود سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری کریپتویی را نیز به خود اختصاص داده است. بر اساس گزارشی از پلتفرم کوینشرز (CoinShares)، مجموع سرمایههای جدید در محصولات سرمایهگذاری کریپتویی طی هفته میلادی گذشته، ۴۱۹ میلیون دلار برآورد شده است. بیت کوین در روز جمعه شاهد بهبود و رشد قیمت بود که در پی تغییر جریان سرمایه از منفی به مثبت در بازارهای مذکور اتفاق افتاد. در این بین، صندوقهای سرمایهگذاری شورت بیت کوین نیز شاهد خروج ۶.۳ میلیون دلار سرمایه بودهاند.
در هفته معاملاتی جدید هم، روز دوشنبه ETF های اسپات بیت کوین شاهد تقویت جریان ورود سرمایه بودند که بخش از آن، به اظهارات جدید «کامالا هریس» (Kamala Harris)، نخستوزیر فعلی و نامزد ریاستجمهوری آمریکا، پیرامون حمایت از صنعت ارزهای دیجیتال مربوط میشود. دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors) نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین در روز گذشته، ۴۷۶.۴ میلیون دلار ورودی خالص داشتهاند که از مجموع این آمار در هفته گذشته هم بیشتر بوده است. در این بین، کمپانی ژاپنی متاپلنت (Metaplanet) نیز ۱۰۷ واحد بیت کوین جدید خریداری کرد و مجموع داراییهای خود را به ۸۵۵.۴ واحد به ارزش تقریبی ۵۶ میلیون دلار رساند.
در جایی دیگر، شاخصهای آنچین پلتفرم سنتیمنت (Santiment) نشان میدهند سرمایهگذاران شخصی و نهنگهای کوچک بازار (دارای موجودی بین ۱۰ تا ۱,۰۰۰ واحد BTC)، از ابتدای ماه اکتبر تا کنون بهطور پیوسته مشغول انباشت بیت کوین بودهاند. این در حالی است که در همین بازه، سرمایهگذاران و نهنگهای بزرگ بازار مشغول فروش بودهاند. تداوم تقاضا از سمت سرمایهگذاران خُرد بازار، یکی از اصلیترین فاکتورهای رشددهنده بیت کوین است.
پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز همراستا با این موضوع، طی گزارشی خبر داد که سطح تقاضا برای بیت کوین افزایش یافته و در حال حاضر سریعترین نرخ رشد خود از ماه آوریل (اردیبهشت ماه) تا کنون را تجربه میکند. این مسئله نیز، پتانسیل رشد قیمت را بیشتر میکند. شاخص تقاضای ظاهری (Apparent Demand) بیت کوین، در ماه اکتبر رشد داشته و به بالاترین سطح خود طی شش ماه اخیر رسیده است. این شاخص اختلاف میان نرخ تولید کوینهای جدید BTC و تغییرات موجودی نهادهای فعال در بازارها را نشان میدهد.
همزمان با این تحولات، تحلیلگران بازار میگویند آپتوبر (Uptober)، اصطلاحی جهت اشاره به رشد همیشگی بازارهای مالی در ماه اکتبر، بالاخره فرا رسیده و بیت کوین توانسته از ۱۱ماه اکتبر در سالهای گذشته، ۹ ماه را شاهد رشد و روندی صعودی باشد. ذهنیت و تمایلات سرمایهگذاران نیز تحولاتی مثبت داشته و شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index) به ناحیه «طمع» در سطح ۶۵ واحدی رسیده است.
«لری فینک» (Larry Fink)، مدیر عامل کمپانی غول سرمایهگذاری بلکراک (BlackRock)، معتقد است که ارزش بازار بیت کوین میتواند به بازار مسکن در ایالات متحده برسد. وی همچنین اظهار کرد انتخابات آمریکا تاثیر چندانی بر بازار ارزهای دیجیتال نخواهد گذاشت، چرا که استفاده از این داراییها در سطح جهان، هماکنون به سطح گستردهای رسیده و برای همه شناخته شدهاند.
در نهایت باید گفت که سرمایهگذاران بهتر است جوانب احتیاط را نیز در دستور کار قرار دهند. دولت آمریکا همچنان ۲۰۳,۲۳۹ واحد بیت کوین را در اختیار دارد و میزان عرضه این رمزارز در بازارها را تهدید میکند. فروش این بیت کوینها، میتواند منجر به کاهش قیمت رمزارز برتر شود. با این حال، روند تقاضا از سوی ETF های اسپات و ذهنیت مثبت بهوجود آمده از سوی احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست بعدی این سازمان، اثرات مثبت خود را بر بیت کوین خواهند گذاشت. از این رو، دنبالکردن اخبار روز بیت کوین به مدیریت ریسک فعالان بازار کمک زیادی خواهد کرد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، موفق شد پنجشنبه گذشته حمایت خود را در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) در سطح ۶۰,۲۱۷ دلار تشکیل دهد و تا امروز، یک رالی ۹.۷ درصدی تا تست مقاومت روانی ۶۶,۰۰۰ دلاری رقم زند. در حال حاضر، رهبر ارزهای دیجیتال در ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری معامله میشود.
اکنون در صورتی که قیمت در مقاومت ۶۶,۰۰۰ دلاری شکست صعودی داشته باشد و کندل روزانه را بالاتر از آن ببندد، پتانسیل تشکیل یک رالی جدید تا تست مجدد سقف ۷۰,۰۷۹ دلاری ۲۹ جولای (۸ مرداد) را پیدا خواهد کرد. اندیکاتور مکدی (MACD) بیت کوین در نمودار ۱ روزه، از این سناریوی صعودی حمایت کرده و یک تقاطع صعودی را در خطوط خود سیگنال میدهد. ستونهای سبزرنگِ در حال رشد این اندیکاتور نیز، نشان از تقویت مومنتوم صعودی قیمت دارند.
بهعلاوه، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین نشان میدهد که بازار این رمزارز هنوز به ناحیه اشباع خرید نرسیده و در سطح ۶۲ واحدی قرار دارد. در صورتی که شاخص RSI همزمان با بستهشدن کندلهای روزانه و هفتگی بیت کوین به ۷۰ واحد و ناحیه اشباع خرید برسد، پیشنهاد میشود که پوزیشنهای لانگ یا خرید دیگر تقویت نشوند.
همچنین، در صورتی که این شاخص از ناحیه مذکور بهسمت مرز خنثی ۵۰ واحدی بازگردد، احتمال یک اصلاح عمیق در قیمت بهوجود میآید. در همین راستا، از دستدادن حمایت ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری و بستن کندل روزانه پایینتر از آن، ممکن است حرکت نزولی قیمت را تشدید کند. در این مسیر، احتمال دارد که بیت کوین طی یک کاهش ۳ درصدی تا تست مجدد حمایت میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۶۰,۰۰۰ دلار دچار کاهش شود.
در نمودار ۲ ساعته بیت کوین، قیمت وارد یک کانال صعودی شده و فعلاً حمایت خود را در سطح ۶۴,۵۰۰ دلاری تشکیل داده است. این در حالی است که تشکیل یک الگوی سقف سهقلو (Triple Top) در سطح ۶۶,۲۴۰ دلاری، روند صعودی قیمت را تهدید میکند. در صورت عدم عبور بیت کوین از این ناحیه مقاومتی، قیمت ممکن است یک بازگشت نزولی را تجربه کند.
در این تایم فریم، سطوح مقاومتی قیمت بهترتیب ۶۶,۲۴۰ دلار، ۶۷,۳۱۰ دلار و ۶۸,۳۱۰ دلار برآورد شدهاند. به همین شکل در سناریوی نزولی، حمایتهای مهم بیت کوین ابتدا ۶۳,۴۲۰ دلار و سپس سطح مهم 62,۱۴۰ دلاری هستند.
اندیکاتور میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) بیت کوین در این نمودار، در حال حاضر در سطح 62,۹۷۰ دلاری قرار دارد و مسیری صعودی را طی میکند. این یعنی که ذهنیت کلی در بازار مثبت است. اما رسیدن شاخص RSI به سطح ۷۸ واحدی، بیت کوین را در نزدیکی ناحیه اشباع خرید نشان میدهد و ممکن است در بازه کوتاهمدت، شاهد اصلاح قیمت باشیم. با توجه به این موارد، توجه معاملهگران باید به واکنش قیمت در برابر حمایت ۶۴,۵۰۰ دلاری و مقاومت ۶۶,۲۴۰ دلاری باشد. در حال حاضر این سطوح، مسیر بعدی بیت کوین را مشخص خواهند کرد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۲ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، خریداران بازار بیت کوین در روزهای پایانی هفته شاهد رشد در داراییهای خود بودند و رمزارز برتر نشانههایی از بازگشت بازار گاوی نشان داد. سازمانها از روز جمعه با ورود سرمایههای جدید همراه بودند و شاخصهای آنچین هم سیگنالهایی مثبت نشان دادند. در این بین، نهنگهای بازار نیز مشغول خرید بیت کوین دیده میشوند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۲,۸۰۶ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، تغییر قابل توجهی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۴۴ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۴۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۸۸ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۵۸ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین کندلهای ماهانه و هفتگی خود را بهترتیب در سطوح ۶۲,۸۵۰ دلار و ۶۳,۳۳۰ دلاری باز کرد و اکنون این دو سطح به نبردگاهی میان خریداران و فروشندگان تبدیل شده است. پلتفرم تحلیلگر متریال ایندیکیترز (Material Indicators)، با بررسی تابلو سفارشات بیت کوین در صرافی بایننس دو هدف صعودی جدید برای قیمت در نزدیکی ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری شناسایی کرد. نقشه نقدینگی بیت کوین نشان میدهد که یک ناحیه حمایتی در نزدیکی ۶۳,۰۰۰ دلار در حال شکلگیری است و خریداران در تلاش برای حفظ قیمت بالاتر از این سطح هستند.
«مایکل ون دی پوپ» (Michaël van de Poppe)، تحلیلگر شناختهشده بازار، هم پیشبینی کرده که بیت کوین در هفته پیش رو شاهد رشد خواهد بود و با عبور از مقاومتهای مذکور، میتواند تا سقفهای تاریخی خود رشد داشته باشد. در همین راستا تحلیلگر بازار با نام مستعار «بیتکوین دیتا» (Bitcoindata21)، نموداری منتشر کرد که نشاندهنده تکرار عملکرد یکی از شاخصهای آنچین در بازارهای گاوی بیت کوین است.
میانگین مارکت کپ استیبل کوینهای دلاری بزرگ بازار، چندین ماه است که یک دوره تثبیت (Consolidation) را درون یک روند نزولی بزرگ سپری میکند و در آستانه ورود به یک روند نزولی جدید دیده میشود. این تحلیلگر نوشت هنگامی که خط بنفشرنگ نمودار در روند فعلی یک شکست نزولی داشته باشد، بیت کوین شاهد رشدهای جدیدی خواهد بود و با بازگشت این روند نزولی به صعودی، پادشاه کوینها سقف تاریخی خود را تشکیل خواهد داد.
در همین راستا، گزارشی از پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز نشان داد که رشد مارکت کپ استیبل کوینها، میتواند فاکتوری مثبت برای بیت کوین و سایر رمزارزها بازار باشد. طبق این گزارش، میزان نقدینگی موجود در بازار بر اساس استیبل کوینها، در اواخر ماه سپتامبر (اواسط مهر ماه) به رکورد جدیدی رسیده و طی یک رشد ۴۰ میلیارد دلاری یا ۳۱ درصدی از ابتدای ۲۰۲۴ تا کنون، به سطح ۱۶۹ میلیارد دلاری افزایش یافته است.
بهطور کلی، رشد مارکت کپ استیبل کوینها افزایش قیمت رهبر ارزهای دیجیتال و آلت کوینها را در پی داشته است. بهعلاوه، افزایش موجودی استیبل کوینها در صرافیها نیز با رشد بیت کوین همزمان بوده است. از میان این آمارها، موجودی تتر ERC-20 از ابتدای سال ۲۰۲۳ و آغاز سایکل گاوی بیت کوین، تا به امروز رشدی ۱۴۶ درصدی داشته و از ۹.۲ میلیارد دلار به ۲۲.۷ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی که مدت زیادی از بازه مذکور، بیت کوین روندی خنثی را سپری کرده است.
در جایی دیگر، دادههای پلتفرم لوکآنچین (Lookonchain) نشان میدهند دولت آمریکا ۶۹,۳۷۰ واحد بیت کوین را از یکی از کاربران پلتفرم سیلکرود (SilkRoad) بهنام “Individual X” توقیف کرده و آماده فروش این داراییها است. کمپانی بتل بورن (Battle Born Investments) ادعای مالکیت این بیت کوینها را به دادگاه داشته، اما با عدم پذیرش این ادعاها توسط مسئول پرونده، اکنون کنترل این داراییها در اختیار دولت آمریکا قرار گرفته است. حال در صورتی که آمریکا قصد فروش این بیت کوینها را داشته باشد، ممکن است جوی منفی در این بازار بهوجود آورد و قیمت نیز دچار کاهش شود. در حال حاضر، میزان داراییهای بیت کوین دولت آمریکا به ۲۰۳,۲۳۹ واحد رسیده است.
پلتفرم کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter)، طی یکی از پستهای خود در شبکه X نوشت که شاخص عرضه پول (Global M2 Money Supply) در مناطق آمریکا، اروپا، ژاپن و چین به رکورد جدیدی در سطح ۸۹.۷ تریلیون دلار رسیده و طی یک سال گذشته، رشد ۷.۳ تریلیون دلاری داشته است. تاریخچه بازار نشان میدهد که روند بیت کوین با یک فاصله ۷۵ تا ۹۰ روزه، همراستا با شاخص عرضه پول بوده و اکنون علیرغم تمام فاکتورهای بازدارنده، کارشناسان انتظار رشد قیمت را تا پایان سال ۲۰۲۴ دارند.
یکی از عوامل بهبود در بازار بیت کوین طی هفتههای اخیر، کاهش ۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو بوده که بهنوعی، دوره جدیدی را در بازار پادشاه کوینها آغاز کرد. پس از انتشار شاخص بهای مصرفکننده (CPI) آمریکا که بهتر از انتظار فعالان بازارهای مالی بود، اکنون پیشبینی میشود که فدرال رزرو در نشست بعدی خود در تاریخ ۷ نوامبر (۱۷ آبان)، نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد دیگر کاهش دهد.
دادههای ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool) نیز نشان میدهند انتظارات از کاهش نرخ بهره تقویت شده و به احتمال ۸۶.۴ درصد، این کاهش ۰.۲۵ درصدی اعمال خواهد شد. در این صورت، فدرال رزرو برای نخستین بار بعد از پاندمی کرونا تا کنون، نرخ بهره خود را برای دومین دوره متوالی کاهش میدهد. چنین تحولاتی، سطح ریسکپذیری فعالان بازار را افزایش داده و از سرمایهگذاری در دلار و محصولات مربوطه، بهسمت بیت کوین سوق میدهد.
دادههای آنچین نیز نشان میدهند نهنگهای بازار بیت کوین یعنی کیف پولهای دارای حداقل ۱,۹۰۰ واحد BTC، پس از انتشار شاخص CPI تا کنون، داراییهای خود را در سطح قابل توجهی افزایش دادهاند. طی این بازه تقریباً چهار روزه، این سرمایهگذاران ۳,۲۳۴ واحد بیت کوین جدید خریداری کردهاند. چنین خریدهایی، میتواند به این معنی باشد که نهنگها و سرمایهگذاران سازمانی، منتظر رشد بیشتر قیمت هستند. در این بین، کمپانیهایی نظیر متاپلنت (Metaplanet) و مایکرواستراتژی (MicroStrategy) نیز جزء خریداران بیت کوین بودهاند.
با توجه به موارد فوق، سرمایهگذاران باید مراقب عوامل احتمالی منفی نیز باشند. سرمایهگذاران بزرگ بازار بیت کوین، بهویژه در صورت تشدید تنشها در خاورمیانه، ممکن است در هفته پیش رو داراییهای خود را به فروش برسانند. همچنین، در صورتی که دادههای اقتصادی آمریکا در سطوح پیشبینیشده و در جهت کنترل تورم اعلام نشوند، ETF های اسپات بیت کوین شاهد خروج سرمایه خواهند بود. از این رو، معاملهگران بهتر است موقعیتهای خود را با دنبالکردن اخبار روز بیت کوین تنظیم کنند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار هفتگی، پس از رشد تا خط روند نزولی مشخصشده در تصویر زیر ،با مقاومت مواجه شد و تا روز پنجشنبه تقریباً ۶ درصد کاهش قیمت داشت. این خط روند نزولی که توسط چندین کندل هفتگی از اواخر ماه مارس (فروردین ۱۴۰۳) تا کنون بهوجود آمده، با مقاومت هفتگی ۶۵,۸۰۰ دلاری تلاقی پیدا کرده است و به یک ناحیه مقاومتی مهم تبدیل شدهاند.
حال در صورتی که بیت کوین به کاهشهای خود ادامه دهد و در عبور از این ناحیه موفق نباشد، ممکن است طی یک بازگشت تا تست مجدد حمایت هفتگی در سطح ۵۵,۴۰۰ دلار دچار کاهش شود. این سطح حمایتی هم با میانگین متحرک نمایی ۵۰ هفتهای (50W EMA) در سطح ۵۵,۶۱۵ دلاری تلاقی دارد. البته که در این مسیر، نواحی ۶۰,۰۰۰ دلاری و 57,۵۰۰ دلار نیز، در نقش حمایتهای قیمت عمل خواهند کرد.
شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در تایمفریم هفتگی، در نزدیکی مرز خنثی خود قرار دارد و عدم قطعیت را میان فعالان بازار نشان میدهد. در صورت کاهش قیمت، این شاخص نیز به زیر ۵۰ واحد حرکت خواهد کرد. اما بستن کندل روزانه یا هفتگی بالاتر از ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری، میتواند سناریوهای نزولی قیمت را نامعتبر کند و بیت کوین را بهسمت ۶۶,۰۰۰ دلار به حرکت درآورد.
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت در یک ناحیه نسبتاً فشرده قرار گرفته است. حرکت صعودی اخیر قیمت در ناحیه ۶۳,۰۰۰ دلار در کانال نزولی مشخصشده متوقف شد. در حال حاضر، این کانال نزولی که از ماه مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲) تا کنون تشکیل شده، در نقش ناحیه حمایتی بیت کوین ظاهر شده است. اما عملکرد منفی اندیکاتورهایی مثل میانگین متحرکهای نمایی ۸ روزه و ۲۱ روزه در این نمودار، ممکن است فشارهایی را در کوتاهمدت بر قیمت وارد کند.
اکنون در صورتی که بیت کوین کندل روزانه خود را پایینتر از مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری ببندد، میانگین متحرکها شاهد یک تقاطع نزولی سنگین خواهند بود و ممکن است قیمت دچار ریزشهایی شبیه به ماههای ژوئن (خرداد) و آگوست (شهریور) شود. در این ماهها، بیت کوین به زیر خط میانی کانال نزولی کاهش قیمت داشت و بهسمت باند پایینی این کانال شروع به حرکت کرد.
حال در صورتی که بنا به تکرار تاریخ باشد، قیمت ممکت است یک حرکت نزولی را بهسمت ناحیه ۵۳,۰۰۰ دلاری آغاز کند. در این مسیر، سطح ۵۸,۳۰۰ دلاری میتواند توجه خریداران را به خود جلب کند و مانع از کاهش بیشتر قیمت شود. به این ترتیب، سطوح بستهشدن کندلهای روزانه بیت کوین در نزدیکی این حمایتها، اهمیت بسیار زیادی پیدا کردهاند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۷ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین رشدهای روزانه خود را نتوانست حفظ کند و این مسئله رالی قیمت را زیر سوال برده است. رمزارز برتر در عبور از مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری موفق ظاهر نشد و همزمان با این موضوع، معاملهگران به بازارهای سهام و ارز روی آوردند. ETF های اسپات بیت کوین هم مشغول فروش دیده میشوند که یکی از فاکتورهای اصلی این تحولات منفی، تنشهای فعلی در منطقه خاورمیانه است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۲,۲۳۸ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۲.۳۸ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۲۲ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۳۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۱۲ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۶۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۶,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از انتشار دادههای مشاغل آمریکا، چندین کندل سبزرنگ را در نمودار خود تشکیل داد و در ابتدای هفته میلادی جاری و با آغاز معاملات در بازار والاستریت، شاهد رشد بود. علت این مسئله، تحلیل معاملهگران از عملکرد بازار کار در آمریکا همراستا با سیاستهای مدیریت تورم و کاهش نرخ بهره بود. اما همچنان نمیتوان گفت که بازار کار در این کشور به روزهای خوب خود رسیده و سلامت اقتصادی آمریکا احیا شده است.
به همین دلیل، فعالان بازارهای مالی انتظار ندارند که فدرال رزرو در نشست بعدی خود، نرخ بهره را مجدداً ۰.۵۰ درصد کاهش دهد. در عوض و بر اساس آمار ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool)، پیشبینیها برای کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در نشست بعدی فدرال رزرو در تاریخ ۷ نوامبر (۱۷ آبان)، به احتمال ۸۵ درصدی رسیده است. همچنین احتمال عدم تغییر نرخها در این نشست، از صفر درصد در ابتدای ماه میلادی جاری، به ۱۲.۷ درصد رسیده است.
رشدهای اخیر بیت کوین در روزهای پایانی هفته گذشته، همزمان با انتشار گزارشی توسط پلتفرم “NYDIG” بود که نشان داد بیت کوین در سال ۲۰۲۴، با رشد ۴۹.۲ درصدی بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر داراییهای برتر دنیا داشته است.
همچنین در این گزارش آمد که سهماهه سوم هر سال میلادی، معمولاً بدترین بازه برای بازار بیت کوین بوده و عملکرد نهچندان جالب رمزارز برتر طی همین بازه در سال ۲۰۲۴، مسئلهای غیرعادی و دور از انتظار نبوده است. در همین راستا، دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) در مورد عملکرد ماهانه بیت کوین، نشان میدهند رهبر ارزهای دیجیتال عموماً طی سهماهه پایانی هر سال میلادی، میانگین بازده ۸۱.۵ درصدی را برای سرمایهگذاران رقم زده است.
برخی تحلیلگران هم با توجه به تاریخچه عملکرد بیت کوین طی فصل آخر هر سال میلادی، معتقدند قیمت طی این بازه رشدی ۳۰ تا ۶۰ درصدی خواهد داشت و به احتمال ۴۰ درصد، بیت کوین مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری را تا پایان ۲۰۲۴ میبیند. یکی از عوامل تضعیف اخیر بیت کوین در روزهای جاری، قدرتگرفتن ارز دلار آمریکا و شاخص این ارز (DXY) در برابر سایر ارزهای دنیا است که از ابتدای ماه اکتبر تا به امروز، از ۱۰۰.۴ واحد به ۱۰۲.۵ واحد رسیده است.
از دیگر عوامل بازدارنده رشد قیمت در بازار بیت کوین، گزارش مثبت درآمد کمپانیها طی سهماهه سوم ۲۰۲۴ و شاخص بازار سهام در چین بود. این موارد، سرمایهگذاران را بهسمت این بازارها جذب کرده و فشاری نسبی بر بیت کوین وارد میکند. در پی این تحولات، شاخص پریمیوم فیوچرز بیت کوین (Bitcoin Futures Premium) که معیاری جهت ارزیابی ذهنیت و دیدگاه کلی سرمایهگذاران در نظر گرفته میشود، به ناحیه خنثی ۸ درصدی خود رسیده است. بهطور کل، دلیل کاهش قیمت در روزهای جاری را میتوان تحولات اقتصادی در سطح کلان بهسود بازارهای سنتی و سهام و ابهامات مربوط به تحولات ژئوپلیتیکی و تنشها در خاورمیانه عنوان کرد.
دادههای پلتفرم تحلیلگر اینتودِبلاک (IntoTheBlock) و شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا “IOMAP” بیت کوین نیز نشان میدهند قیمت در ناحیه ۶۱,۵۰۰ دلاری و میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۱۰۰ روزه، حمایت خود را تشکیل داده است. این سطح حمایتی در ناحیه معاملاتی بین ۵۱,۳۳۵ دلار تا ۶۳,۲۲۰ دلار ایجاد شده که در گذشته، ۹۳۹,۸۸۰ واحد بیت کوین توسط ۲.۳۴ میلیون آدرس کیف پول در این منطقه خریداری شده است.
پایینتر از حمایت مذکور و در ناحیه بین ۵۹,۴۵۰ دلار تا ۶۱,۳۳۵ دلار، تقریباً ۸۶۹,۳۷۰ واحد بیت کوین توسط ۱.۸ میلیون آدرس کیف پول خریده شده که در مجموع، نشان میدهند حمایتهای فعلی بیت کوین از سطوح مقاومتی پیش روی قیمت، قدرت بیشتری دارند.
در بازار ETF های کریپتویی، گزارشی از پلتفرم کوینشرز (CoinShares) نشان میدهد که این صندوقهای سرمایهگذاری با خروج ۱۴۷ میلیون دلاری، به روند سه هفته متوالی خرید و ورود سرمایه بهمیزان ۲ میلیارد دلار پایان دادهاند. بیشتر این خروجیها متعلق به صندوقهای آمریکایی بوده و از طرفی دیگر، در کشورهای کانادا و سوییس سرمایهگذاران مشغول خرید ارزهای دیجیتال بودهاند.
مثل همیشه، بیشتر تمرکز سرمایهگذاران در این بازارها معطوف به ETF های بیت کوین بوده که طی هفته گذشته، در مجموع ۱۵۹ میلیون دلار خروجی داشتهاند. علت اصلی این خروجیها هم کاهش ریسکپذیری سرمایهگذاران سنتی در پی تشدید تنشها در خاورمیانه بوده است. نکته جالب اینجا است که در تصویر بزرگتر، سطح تقاضای نهادهای سازمانی برای خرید بیت کوین روندی مثبت و رو به رشد داشته است.
روز گذشته و با آغاز هفته معاملاتی جدید، دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors) نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین در مجموع نزدیک به ۱۳۸ میلیون دلار ورودی خالص داشتهاند. این تحولات مثبت میتوانند منجر به ادامه روند صعودی برای بیت کوین شوند، اما ابهامات در مورد عملکرد اقتصادی آمریکا و تحولات ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، تاثیر زیادی بر این موضوع دارند.
اما در جایی دیگر، کاهش احتمالات در پلتفرم پالیمارکت (Polymarket) در مورد اینکه «لنارد سسِمن» (Leonard Sassaman) «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto)، خالق بیت کوین، باشد، موجی از ابهامات و سردرگمی را بین سرمایهگذاران بازار این رمزارز بهوجود آورده که یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت در روزهای جاری بهشمار میآید.
همزمان با این موضوع، شبکه “HBO” اعلام کرده که قرار است در قالب یک فیلم مستند، به بیت کوین و هویت واقعی خالق آن بپردازد. این موضوع نوعی دودستگی میان تحلیلگران و سرمایهگذاران بهوجود آورده و منجر به تغییر در موقعیتهای معاملاتی آنها شده است.
در نهایت باید گفت که فعالان بازار ارزهای دیجیتال، در روزهای جاری باید کاملاً هشیار باشند. اظهارات مقامات فدرال رزرو در گزارش شرح مذاکرات آنها (FOMC Minutes) در روز چهارشنبه بههمراه سایر شاخصهای اقتصادی و همچنین اخبار جدید در مورد اتفاقات خاورمیانه، بدون شک بر عملکرد این روزهای بیت کوین تاثیر خواهند گذاشت. این تحولات سطح تقاضا برای خرید بیت کوین در ETF های اسپات را تحت تاثیر قرار داده و مستقیماً قیمت را دستخوش نوسانات خواهد کرد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، بعد از بازگشت قیمت موفق شد حمایت خود را در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) خود در نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلار پیدا کند. سپس طی ۴ روز آتی، قیمت طی یک رشد ۳.۵ درصدی از مقاومت ۶۲,۱۲۵ دلاری عبور کرد و در روز گذشته، مجدداً به سطح ۶۳,۰۰۰ دلاری بازگشت.
اکنون در صورتی که حمایت ۶۲,۱۲۵ دلاری حفظ شود، بیت کوین پتانسیل ادامه رالی خود بهسمت مقاومت روانی ۶۶,۰۰۰ دلاری را پیدا خواهد کرد. در این مسیر، قیمت ابتدا باید با مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری نیز روبرو شود. در صورتی که بیت کوین ناحیه ۶۶,۰۰۰ دلار را نیز پشت سر بگذارد، میتواند بهسمت مقاومت ۶۹,۰۰۰ دلاری حرکت کند. شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایم فریم، به سطح ۵۳ درصدی رسیده که کمی بالاتر از ناحیه خنثی آن است و عدم قطعیت در ذهنیت سرمایهگذاران را نشان میدهد.
در سناریویی دیگر، از دستدادن حمایت ۶۲,۱۲۵ دلاری میتواند منجر به تست مجدد حمایت ۶۰,۰۰۰ دلاری شود. در صورتی که قیمت در این سطح شکستی نزولی داشته باشد، ممکن است شاهد تشدید فشار فروش باشد و ابتدا تا ۵۷,۵۰۰ دلار و سپس تا ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری ریزش داشته باشد.
در نمودار ۲ ساعته بیت کوین، قیمت بعد از رسیدن به مقاومت ۶۳,۸۲۳ دلاری دچار کاهش شده و اکنون مشغول تست حمایت ۶۲,۵۸۷ دلاری دیده میشود. در حال حاضر، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در سطح ۶۲,۱۵۹ دلاری، در نقش نخستین حمایت قیمت در نظر گرفته میشود. در صورتی که بیت کوین موفق به حفظ این سطح شود، تقاضا برای خرید میتواند احیا شود و قیمت برای رشد تا مقاومتهای ۶۴,۴۵۹ دلار و ۶۵،۱۹۷ دلاری آماده شود.
از طرفی دیگر، شکست نزولی در حمایت ۶۲,۱۵۹ دلاری ممکن است قیمت را دچار کاهشهای بیشتری کند. در این مسیر، سطوح حمایتی بیت کوین بهترتیب ۶۱,۴۵۵ دلار و 60,۸۰۴ دلار برآورد شدهاند. شاخص RSI بیت کوین در تایمفریم ۲ ساعته، به سطح ۶۰ واحدی رسیده که وضعیت بازار را خنثی و متمایل به صعود نشان میدهد. به این ترتیب، توجه معاملهگران باید به عملکرد قیمت در برابر مقاومت ۶۳,۸۲۳ دلاری و حمایت ۶۲,۱۵۹ دلاری باشد تا بتوانند حرکت بعدی بیت کوین را تشخیص دهند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۵ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، موجودی بیت کوین در صرافیها همزمان با ادامه جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات، به کفهای جدیدی رسید. روسیه بهعنوان یکی از رقبای اصلی آمریکا در صنعت ماینینگ بیت کوین ظاهر شده که میتواند پیامدهای مثبتی برای پادشاه کوینها داشته باشد. اما مادامی که تنشها در خاورمیانه ادامه پیدا کنند، نباید انتظاری از رشد بیت کوین داشت.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۱,۹۹۰ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته تغییر چندانی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۰۹ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۲۵ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۰۸ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۶۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۶,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین جمعه گذشته و با انتشار دادههای مشاغل در آمریکا که بهتر از انتظارات بود، موفق شد تا سقف روزانه ۶۲,۳۳۸ دلاری رشد داشته باشد. در این بین دادههای آنچین هم، نشانههایی از بهبود وضعیت این بازار و آغاز یک رالی جدید در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴ علامت دادند.
در پی این تحولات و بر اساس آمار ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool)، فعالان بازارهای مالی احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در نشست بعدی این سازمان در تاریخ ۷ نوامبر (۱۷ آبان) را تا ۹۷ درصد پیشبینی کردند.
عامل مهم دیگری که نشانههایی از رشد در ماه اکتبر و بهطور کل سهماهه پایانی سال میلادی دارد، روند کاهش موجودی بیت کوین در صرافیهای است. دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان میدهند در حال حاضر تقریباً ۲.۸ میلیون واحد BTC در صرافیهای متمرکز ذخیره شده که پایینترین سطح آن از نوامبر سال ۲۰۱۸ (آبان ۱۳۹۷) تا کنون بوده و نسبت به مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲)، کاهشی ۵۰۰,۰۰۰ واحدی داشته است.
اما این در حالی است که قیمت رمزارز برتر بین سطوح ۵۰,۰۰۰ دلار تا ۷۲,۰۰۰ دلاری باقی مانده است. این شرایط شباهت زیادی به ماه مارس ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸ تا آبان ۱۳۹۹) دارد که در پی آن، بیت کوین موفق شد طی یک روند صعودی، در سال ۲۰۲۱ به سقف تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری برسد.
یکی دیگر از عواملی که در این بین میتواند به رشد بیت کوین کمک کند، افزایش تقاضا برای خرید این رمزارز از سوی سرمایهگذاران سازمانی در ETF های بیت کوین است. کریپتوکوانت در ادامه گزارش خود نوشت سرمایهگذاران سازمانی از فروش ۵,۰۰۰ واحدی بیت کوین در تاریخ ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور)، به میانگین خرید ۷,۰۰۰ واحدی بیت کوین در انتهای این ماه میلادی (اوایل مهر ماه) رسیدهاند. این آمار که بیشترین سطح از اواخر ماه جولای (اوایل مرداد ماه) تا کنون بهشمار میآید، میتواند به رشد قیمت و رسیدن به سقف تاریخی ۷۳,۷۷۷ دلاری کمک زیادی کند.
البته که تحلیلگرانی نظیر «تیموتی پیترسون» (Timothy Peterson)، معتقدند بیت کوین قبل از ثبت چنین رشدهایی، باید در نمودار منحنی پذیرش (Adoption Curve) خود به سطح ۵۷,۰۰۰ دلاری برسد.
بیت کوین در هفته گذشته تا روز جمعه، کاهشی ۶ درصدی را تجربه کرد که در پی تشدید تنشها در خاورمیانه و فروش دستهجمعی سرمایهگذاران در ETF های اسپات بود. حال در صورتی که این اتفاقات ادامه پیدا کنند، قیمت طبق گفته تحلیلگران ممکن است تا ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری شاهد کاهش باشد. با همه اینها، بیت کوین در نمودارهای تکنیکال سطوح حمایتی مهم خود را فعلاً حفظ کرده است.
دادههای غول سرمایهگذاری بلکراک (BlackRock)، نشان میدهند بیت کوین طی تنشها و تحولات ژئوپلیتیکی، در بازه کوتاهمدت عملکردی مشابه با داراییهای سنتی دارد. اما درازمدت، بیت کوین انعطاف و قدرت بیشتری از طلا نشان میدهد.
در بازار ETF های اسپات، روز جمعه ۲۵ میلیون دلار سرمایه جدید تزریق شد و به روند خروجی در روزهای قبل پایان داد. از این آمار، کمپانی بیتوایز (Bitwise) بهترین عملکرد را با ثبت ۱۵.۲۹ میلیون دلار ورودی داشت و میزان کل ورودیهای خود را به ۲.۱۱ میلیارد دلار رساند که نشانگر افزایش اطمینان سرمایهگذاران به خرید بیت کوین است. اکنون ETF های اسپات بیت کوین در منطقه آمریکا، نزدیک به ۵ درصد از عرضه در گردش بیت کوین را در اختیار دارند و ارزش آن تقریباً ۵۸ میلیارد دلار است.
بهعلاوه، گسترش صنعت ماینینگ بیت کوین در روسیه که در پی وضع قوانین جدید در این کشور رخ داده است، میتواند روسیه را به رقیبی جدی برای آمریکا در این حوزه تبدیل کند. همچنین، این اتفاق میتواند توجه سرمایهگذاران جدیدی را به بیت کوین جلب کند و منجر به خرید بیشتر این رمزارز و در نهایت رشد قیمت طی هفتههای آتی شود.
به این ترتیب، توجه سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال باید به شاخصهای اقتصادی آمریکا در هفته میلادی پیش رو و وضعیت تنشها در خاورمیانه باشد. تشدید این شرایط، میتواند منجر به رشد قیمت نفت و نوسانات در بازارهای جهانی شود. در راستای این موارد، جریان ورود و خروج سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین باید زیر نظر گرفته شود و اخبار مهم روز بازار نیز دنبال شوند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار هفتگی، بعد از سه هفته متوالی رشد در ماه سپتامبر با مقاومت روبرو شد که همزمان با تست خط روند نزولی مشخصشده بود. قیمت در پی رسیدن به این مانع، کاهشی ۶ درصدی را تجربه کرد.
اکنون این خط روند نزولی با خط مقاومت هفتگی بیت کوین در سطح ۶۵,۸۰۰ دلاری تلاقی پیدا کرده که یعنی یک ناحیه مقاومتی قدرتمند بر سر راه قیمت ایجاد شده است. حال چنانچه بیت کوین به کاهش قیمت ادامه دهد، ممکن است این مسیر را تا تست مجدد حمایت هفتگی ۵۵,۴۰۰ دلاری پیش ببرد. این سطح حمایتی نزدیک به میانگین متحرک نمایی ۵۰ هفتهای در سطح ۵۵,۳۳۶ دلار است.
شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در این تایمفریم، در نزدیکی مرز خنثی خود مشغول نوسان بوده که بازتابکننده عدم قطعیت در دیدگاه معاملهگران است. در حال حاضر، بیت کوین ظاهراً حمایت خود را در نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلار پیدا کرده و در صورت حفظ این سطح و عبور از 62,۰۰۰ دلار، میتواند به مسیر صعودی ادامه دهد.
در نمودار روزانه بیت کوین، قیمت بالاتر از میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه معامله میشود و از این اندیکاتورها، سیگنال صعودی میگیرد. به این ترتیب، عبور قیمت از ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری، سناریوی حرکت بهسمت مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری را بهوجود میآورد. در صورتی که بیت کوین بتواند از این مانع عبور کند، میتواند به رالی خود تا سقف ۶۶,۵۲۰ دلاری 27 سپتامبر (۶ مهر) ادامه دهد. در ادامه این مسیر، بیت کوین ۶۹,۰۰۰ دلار را بهعنوان مهمترین مقاومت پیش روی میبیند.
اما از طرفی دیگر، کاهش قیمت به زیر میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در نزدیکی ۶۲,۰۰۰ دلار، ممکن است منجر به ادامه این حرکت بهسمت حمایت ۶۰,۳۶۵ دلاری و میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در ناحیه ۵۹,۰۰۰ دلاری شود. از دستدادن این ناحیه حمایتی، بیت کوین را در سناریوی کاهشهای بیشتر ابتدا تا 57,۵۰۰ دلار و سپس تا ۵۵,۰۰۰ دلار قرار میدهد. شاخص RSI بیت کوین در نمودار روزانه، به سطح ۵۰.۳۷ واحدی رسیده که شرایط فعلی را خنثی و متمایل به صعود قیمت نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۱ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، امیدهای معاملهگران برای شروع صعودی بازارها با رسیدن به ماه اکتبر، با فروش دستهجمعی سرمایهگذاران در بازاهای سهام و ارز دیجیتال از بین رفت. همزمان با این موضوع، تشدید تنشها در خاورمیانه نیز عملکرد بیت کوین را تضعیف کرد و قیمت را به زیر سطوح حمایتی رساند. در این بین، افزایش اخیر تقاضا از سمت ETF های اسپات، موجودی بیت کوین در کشور آمریکا را بالا برده و باید دید که تقویم اقتصادی و شاخصهای مرتبط با بازار کار این کشور، چه تاثیری بر پادشاه کوینها خواهند گذاشت.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۱,۷۱۴ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۳.۵۶ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۲۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۲۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۵۱ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۶۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۳,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
در پی تنشهای ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه، لیکوییدی پوزیشنهای لانگ (Long) در بازارهای فیوچرز (Futures) و فروش کلی در بازار سهام آمریکا، ارزهای دیجیتال را با کاهش قیمتها روبرو کرد و اشتیاق سرمایهگذاران برای شروع ماه اکتبر که به آپتوبر (Uptober) معروف است را از بین برد. مارکت کپ کل بازار رمزارزها نیز طی ۲۴ ساعت گذشته، با کاهش ۱.۳ درصدی به سطح ۲.۲۲ تریلیون دلاری رسید.
اکنون زمزمههایی مبنی بر احتمال تشدید تنشها و افزایش شدید قیمت نفت در جهان شنیده میشود که این اتفاق میتواند سیاستهای فعلی فدرال رزرو در برابر کنترل تورم و کاهش نرخ بهره را تحتالشعاع قرار دهد.
در بازار ارزهای دیجیتال، دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نشان میدهند طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۹۱.۳ میلیون دلار از پوزیشنهای لانگ رمزارزها لیکویید شدهاند. در همین بازه، ۵۵.۶ میلیون دلار موقعیت شورت (Short) معاملهگران نیز لیکویید شد. در این بین، ۷۱.۸ میلیون دلار از این پوزیشنهای لانگ متعلق به بیت کوین بوده و بهطور کل و در سطح بازار رمزارزها، تا هنگام نگارش این متن بیش از ۳۴۶ میلیون دلار از موقعیتهای معاملاتی لیکویید شدهاند.
همزمان با این موضوع، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Ineterst) کل ارزهای دیجیتال شاهد کاهش بود که نشاندهنده خروج معاملهگران از بازارها است. با همه اینها، فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) اکثر ارزهای برتر بازار از جمله بیت کوین و اتریوم، در ناحیه مثبت خود باقی ماندند که یعنی جو کلی و ذهنیت معاملهگران همچنان مثبت و صعودی است و برای حفظ موقعیتهای لانگ خود هزینهای مازاد پرداخت میکنند.
بیت کوین در حال حاضر ۷ درصد از سقف ۶۶,۵۰۰ دلاری اخیر خود فاصله دارد، اما برخی تحلیلگران همچنان دیدگاهی مثبت در برابر قیمت دارند و معتقدند اصلاح فعلی نوعی آمادهسازی برای رشدهای بیشتر تا پایان سال ۲۰۲۴ است.
شاخصهای مهم ارزشگذاری بیت کوین، همگی از ناحیه اشباع خرید خود در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) کاهش داشتهاند. شاخص امتیاز Z نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی (MVRV Z-Score) بیت کوین، هماکنون در اکثر تایمفریمها حداقل ۱۰۰ درصد کاهش داشته که یعنی ارز دیجیتال بیت کوین طی ماههای جاری، با قیمت بسیار کمی ارزشگذاری شده است.
این در حالی است که شاخص اپن اینترست بیت کوین که نشاندهنده ذهنیت معاملهگران و پیشبینی آنها از عملکرد قیمت است، در سطوح بالایی قرار دارد. اپن اینترست فیوچرز بیت کوین طی چهار سال اخیر، رشدی ۸۰۰ درصدی داشته است. تحلیلگران میگویند نقدینگی بازارهای مالی در سطح جهان روندی رو به رشد داشته و اصلاحات شش ماه اخیر، دیدگاههای غیرمنطقی صعودی را از بازارها حذف کرده و اکنون زمینه برای ادامه حرکت صعودی اصلی قیمتها آماده شده است.
در گزارش کوینگلس مشخص شد که بیت کوین بهترین ماه سپتامبر در تاریخچه بازار خود را تجربه کرده و با ۷.۲۹ درصد رشد این ماه را بهپایان رسانده است. اکنون معاملهگران مشغول تحلیل بیت کوین در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴ با توجه به این موضوع و همچنین رویداد هاوینگ (Halving) و انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا هستند. «تیموتی پیترسون» (Timothy Peterson)، تحلیلگر رمزارزها، پیرامون این موضوع میگوید بیت کوین همیشه طی سالهایی که آمریکا انتخابات داشته، در مقایسه با دیگر سالها عملکرد ضعیفتری داشته است.
وی تحلیل خود را بر مبنای ابهامات موجود در پی نتیجه انتخابات و نوسانات بازارها طی این دوره عنوان کرده و میگوید که فعالان بازارهای مالی در این بازهها، احتیاط بیشتری در معاملات خود بهخرج میدهند. در نتیجه این تحولات، بیت کوین هم به روند خنثی خود ادامه میدهد و یا دچار کاهش قیمت میشود. پیترسون افزود که با اعلام نتیجه انتخابات و مشخصترشدن وضعیت سیاسی مرتبط با بازارهای مالی، معاملهگران اطمینان بیشتری پیدا میکنند و بیت کوین و سایر بازارهای مالی، به روند سابق خود باز میگردند.
برخی تحلیلگران هم معتقدند که بیت کوین با ثبت رشد در ماه سپتامبر، به این مسیر در سهماهه پایانی سال میلادی ادامه خواهد داد و میتواند تا نواحی ۸۰,۰۰۰ دلاری تا ۱۰۰,۰۰۰ دلار شاهد رشد باشد.
از طرفی دیگر، این احتمال هم وجود دارد که این کاهشهای اخیر بیت کوین مدت زیادی پابرجا باقی نمانند، چرا که سطح تقاضا برای خرید این رمزارز در ETF های اسپات آمریکا افزایش داشته و موجودی رمزارز برتر در این منطقه شاهد رشد بوده است. همچنین، آزادی زودتر از موعد «چانگپنگ ژائو» (CZ)، مدیر عامل سابق صرافی بایننس، موج جدیدی از خوشبینی میان فعالان بازار تزریق کرده و پتانسیل رشدهای بیشتر را به ارزهای دیجیتال داده است.
«کی یانگ جو» (Ki Young Ju)، مدیر عامل پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، پیرامون این موارد نوشت که اکنون آمریکا بخش بزرگتری از عرضه بیت کوین را نسبت به سایر کشورها در اختیار دارد که از طریق نهادها و سازمانهایی مشخص در این منطقه صورت گرفته است.
بهعلاوه، بیت کوین در سال ۲۰۲۴ مقاومت بسیار خوبی از خود نشان داده و چالشهایی نظیر بازپرداخت صرافی متگاکس (Mt. Gox) به طلبکاران و فروشهای دولت آلمان را بدون ریزش شدیدی در قیمت پشت سر گذاشته است. مجموع این عوامل، اطمینان سرمایهگذاران را تقویت کرده و میتواند سطح تقاضا و در نهایت قیمت رمزارز برتر را رشد دهد.
همزمان با این موضوع، کمپانیهای سرمایهگذاری نظیر متاپلنت (Metaplanet)، همچنان به خرید بیت کوین مشغول هستند و احتمال انجام حرکتی مشابه از سوی سایر کمپانیهای بزرگ دنیا مثل دل (Dell) نیز دور از انتظار نخواهد بود. ETF های اسپات بیت کوین در حال حاضر هشت روز متوالی جریان ورود سرمایه داشتهاند که البته ممکن است با توجه به تحولات اخیر، این روند متوقف شود و شاهد فروش باشند. بر اساس دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، بازار ETF های اسپات بیت کوین در روز گذشته، ۲۸۳ میلیون دلار خروجی خالص داشتهاند.
همچنین، روز گذشته گزارش موقعیتهای شغلی جدید (JOLTs Job Openings) در آمریکا منتشر شد که شاهد بهبود بود و امیدها برای بهترشدن وضعیت اقتصادی در این کشور را تقویت کرد که میتواند بر شاخصهایی مثل نرخ بیکاری و هزینههای مصرفکننده اثر مثبت بگذارد. بهبود وضعیت بازار کار در آمریکا، میتواند تاثیر مستقیم بر تقاضا برای خرید بیت کوین بهویژه در ETF ها داشته باشد.
در روز جاری و تا پایان هفته، فعالان بازار باید توجه ویژهای به شاخص استخدامیهای جدید (Non-Farm ADP)، مدعیان و نرخ بیکاری، سخنرانی اعضای فدرال رزرو و وضعیت تنشها در منطقه خاورمیانه داشته باشند. این موارد تاثیر مستقیم بر عملکرد ETF های اسپات بیت کوین گذاشته و میتوانند قیمت را دستخوش نوسانات شدیدی کنند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه بعد از رشد تا مقاومت مهم ۶۶,۰۰۰ دلاری، دچار بازگشتی نزولی شد و طی سه روز آتی ۷ درصد کاهش قیمت داشت. رمزارز برتر کندل روزانه خود را در سهشنبه پایینتر از حمایت ۶۲,۰۰۰ دلاری بست و هماکنون در ناحیه ۶۱,۰۰۰ دلاری معامله میشود.
حال در صورتی که قیمت به کاهشهای خود ادامه دهد و کندل روزانه را پایینتر از میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در سطح ۵۹,۸۹۵ دلاری ببندد، ممکن است به مسیر نزولی ادامه دهد تا کف ۵۷,۶۱۰ دلاری 17 سپتامبر (۲۷ شهریور) نیز شاهد کاهش باشد. شاخص قدرت نسبی (RSI) نیز از این سناریو حمایت کرده و با رسیدن به زیر مرز خنثی ۵۰ واحدی خود، ضعیفشدن مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی قیمت را سیگنال میدهد.
اما چنانچه بیت کوین از سطوح فعلی شاهد رشد قیمت باشد و با بستن کندل روزانه بالاتر از ۶۲,۰۰۰ دلار این سطح حمایتی را بازپس بگیرد، پتانسیل ادامه رالی صعودی را پیدا خواهد کرد. در این سناریو، قیمت میتواند تا تست مجدد مقاومت ۶۶,۰۰۰ دلاری به حرکت خود ادامه دهد. البته که در این مسیر، قیمت باید با مقاومت روانی ۶۴,۰۰۰ دلاری نیز دستوپنجه نرم کند.
بیت کوین در نمودار ۴ ساعته همانطور که در تصویر مشخص است، در حمایت کانال صعودی خود در سطح ۶۱,۷۱۷ دلاری شکست نزولی رقم زده که احتمال یک اصلاح و بازگشت نزولی را نشان میدهد. در ادامه این مسیر، قیمت حمایت مهم بعدی خود را در سطح ۶۰,۰۵۸ دلار میبیند که در صورت از دستدادن آن، ۵۸,۹۰۹ دلار بهعنوان حمایت قدرتمند بعدی شناخته میشود. عدم حفظ این سطوح، قیمت را بهسمت حمایت ۵۷,۵۱۳ دلاری هدایت خواهد کرد.
اما در سناریوی صعودی، نخستین سطح مقاومتی مهم 63,۰۱۴ دلار برآورد شده که در صورت عبور از آن، بیت کوین بهترتیب سطوح ۶۴,۱۴۸ دلار و ۶۵,۴۳۲ دلار را پیش روی خود میبیند. شاخص RSI بیت کوین در این تایمفریم، در سطح ۳۸.۱۵ واحدی قرار دارد و وضعیت قیمت را نزولی نشان میدهد.
در اینجا، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در سطح ۶۳,۹۴۳ دلاری به مانعی تعیینکننده تبدیل شده که بیت کوین برای بهبود قیمت، باید از آن عبور کند. از سویی دیگر، حفظ حمایتهای ۶۱,۷۱۷ دلار و ۶۰,۰۵۸ دلاری نیز، برای عدم کاهش بیشتر قیمت و حفظ پتانسیل صعودی اهمیت بسیار زیادی دارند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۰ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، اخیراً شایعاتی مبنی بر دستکاری در بازار بیت کوین در شبکههای اجتماعی پخش شده که البته اعتبار بالایی نداشته و بهراحتی رد میشوند. بیت کوین بعد از سخنرانی جروم پاول و اظهارات وی در مورد ادامه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، نتوانست به رشدهای خود ادامه دهد و دچار کاهش قیمت شد. اکنون ممکن است شاخصهای اعلامی در تقویم اقتصادی آمریکا، بتوانند تقاضا برای خرید بیت کوین را احیا کنند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۳,۹۲۵ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۷۰ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۲۰۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۱۳ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۴۲ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
در دنیای ارزهای دیجیتال شایعات و فرضیههای زیادی مطرح میشوند، اما گاهی اوقات برخی معاملهگران بدون داشتن هیچ تجربهای از عملکرد بازار و صرفاً با مطالعه محتوای مختلف در شبکههای اجتماعی، شایعاتی بیپایه و اساس را نشر میدهند.
بهتازگی برخی تحلیلگران شناختهشده بازار، توجهشان به معاملهگری با نام مستعار «متقلب بایننس» (Binance Manipulator) جلب شده که مدت زیادی است فعالیتهای سنگینی در بازار فیوچرز بیت کوین دارد. اینطور که پیدا است، این فرد با معاملات خود مانع از عبور بیت کوین از ناحیه ۶۶,۰۰۰ دلاری شده که نتیجه آن، تست مجدد حمایت ۶۳,۵۰۰ دلاری در روز جاری است.
اما مسئله اینجا است که حتی در بازارهای سنتی نیز، نهادهای مختلفی مثل پلتفرمهای آربیتراژ و سرمایهگذاری وجود دارند که سفارشهای سنگینی را برای یک دارایی ثبت میکنند و حتی با پذیرش اینکه «متقلب بایننس» سفارشهای فروش سنگینی را ثبت کرده باشد، مشخص نیست که خریداران مقابل این سفارشها چه افرادی بودهاند.
بهعلاوه، دادههای دیگری نشان میدهند با کاهش قیمت تا ناحیه ۶۴,۵۰۰ دلاری، برای تقریباً ۴,۰۰۰ واحد بیت کوین سفارش خرید جدید ثبت شده است و نشان میدهند که نهادهای بزرگ بازار مشغول رقابت با یکدیگر هستند. البته با برداشت سود سایر سرمایهگذاران در پی فاد (FUD) بهوجود آمده و مواردی از قبیل تضعیف عملکرد اقتصادی آمریکا و تنشها در خاورمیانه، قیمت به کاهشهای خود ادامه داد.
در این باره «چیمپزو» (ChimpZoo)، تحلیلگر بازار، نوشت که این معاملهگر تصمیم گرفته بهجای ثبت یک سفارش فروش سنگین، چندین سفارش را در چند بازه زمانی مشخص ثبت کند. این استراتژی که تحت عنوان «میانگین وزندار زمانی» (Time-Weighted Average Price) یا TWAP شناخته میشود، سفارشهای بزرگ را به چندین سفارش کوچکتر تبدیل میکند تا اثرات این سفارشها بر قیمت کمتر شود. این رویکرد، سناریوی دستکاری در بازار را رد میکند و نشان میدهد که هدف معاملهگر مذکور، کاهش قیمت رهبر ارزهای دیجیتال نبوده است.
اما روز گذشته «جروم پاول» (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو آمریکا، طی سخنرانی خود اظهار کرد که احتمالاً طی نشستهای بعدی این سازمان، نرخ بهره مشابه با آخرین جلسه کاهش ۰.۵۰ درصد نخواهد داشت و طی دو مرحله، ۰.۲۵ درصد کاهش پیدا میکند. وی افزود اقتصاد آمریکا در شرایط خوبی قرار دارد و بازار کار از قدرت کافی برخوردار است که در نهایت منجر به کاهش تورم میشود. البته قیمت ارزهای دیجیتال با این سخنرانی پاول کاهش داشتند. احتمالاً بازارها هنوز به این اخبار واکنش نشان ندادهاند و ممکن است با کاهشهای بعدی نرخ بهره، ارزهای دیجیتال شاهد ورود سرمایهگذاران جدید باشند.
در همین راستا، فعالان بازارهای فیوچرز پیشبینی کردهاند فدرال رزرو در جلسات بعدی خود، رویکردی محافظهکارانهتر خواهد داشت و نرخ بهره را تنها ۰.۲۵ درصد کاهش میدهد. دادههای ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool) نیز احتمال کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره در جلسه ۱۸ دسامبر (۲۸ آذر) را ۴۸ درصد نشان میدهد و برای نشست ۷ نوامبر (۱۷ آبان)، احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی را ۶۷ درصد برآورد کرده است.
این صحبتهای جروم پاول بعد از سه هفته متوالی از رشد قیمتها برای رمزارزها صورت گرفت. بیت کوین در اکثر سالها، در ماه سپتامبر عملکردی منفی داشته است و در هفته اول این ماه نیز، ۱۱ درصد کاهش قیمت را ثبت کرد. اما با اعلام کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره در روز هجدهم این ماه (۲۸ شهریور)، قیمت بازگشتی صعودی و قوی را تجربه کرد. اکنون و در سال میلادی جاری، بیت کوین موفق شد ماه سپتامبر را در ناحیه سبز بهپایان برساند. کارشناسان هم معتقدند بیت کوین همیشه در ماه اکتبر و بهویژه در سالهایی که آمریکا انتخابات ریاست جمهوری داشته، عملکردی مثبت را بهثبت میرساند.
در جایی دیگر، گزارشی از پلتفرم کوینشرز (CoinShares) نشان میدهد که محصولات سرمایهگذاری کریپتویی طی هفتهای که آژانس SEC معاملات آپشنز (Options) در ETF های بیت کوین را تایید کرد، در مجموع ۱.۲ میلیارد دلار ورودی سرمایه داشتهاند. در این بین، ETF های اسپات اتریوم نیز برای نخستین بار طی پنج هفته اخیر جریان مثبتی از سرمایه را ثبت کردهاند.
روز گذشته، ETF های اسپات بیت کوین نیز همراستا با تحولات اخیر، برای نخستین بار بعد از اعلام کاهش نرخ بهره شاهد خروج سرمایه از بازارهای خود بودند. این رقم ۱۰.۹ میلیون دلار بهطور خالص برآورد شد و قیمت رمزارز برتر را دستخوش تغییراتی منفی کرد.
در رابطه با تقویم اقتصادی آمریکا در روزهای پیش رو، شاخص موقعیتهای شغلی جدید (JOLTs Job Openings) میتواند در صورت بهبود، اطمینان سرمایهگذاران به عملکرد اقتصادی این کشور را تقویت کند و منجر به بازگشت بیت کوین به ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری شود. همچنین، فعالان بازار باید سخنرانیهای اعضای فدرال رزرو را زیر نظر داشته باشند. در روزهای آتی نیز، عملکرد شاخصهای مرتبط با بازار کار در آمریکا، میتواند تقاضا برای خرید بیت کوین در ETF های اسپات را تحت تاثیر قرار دهند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایم فریم روزانه، بالاتر از میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه خود معامله میشود و از این اندیکاتورها سیگنال صعودی میگیرد.
اکنون شکست صعودی در مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری، میتواند بیت کوین را بهسمت سقف ۶۶,۵۲۰ دلاری 27 سپتامبر (۶ مهر) نیز هدایت کند. بهعلاوه، بازگشت قیمت به سطح ۶۶,۵۲۰ دلاری، خریداران بازار را برای تشکیل یک رالی جدید بهسمت مقاومت ۶۹,۰۰۰ دلاری ترغیب خواهد کرد.
از طرفی دیگر، در صورتی که قیمت در میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلار شکست نزولی داشته باشد، ممکن است تا حمایت مهم بعدی خود در ۶۰,۳۶۵ دلار نیز دچار کاهش شود. شاخص قدرت نسبی چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به سطح ۵۵.۶۱ واحدی رسیده که وضعیت فعلی این بازار را متمایل به صعود نشان میدهد.
در نمودار ۲ ساعته بیت کوین، قیمت دارای مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی است و فعلاً نقطه پیوت (Pivot) بهوجودآمده در سطح 63,۳۹۰ دلاری را حفظ کرده است. این یعنی که بیت کوین پتانسیل رشد و حرکت بهسمت مقاومتهای پیش رو را دارد. در سناریوی صعودی، سطوح مقاومتی قیمت بهترتیب در ۶۴,۱۵۰ دلار، ۶۴,۵۳۰ دلار و ۶۴,۸۹۰ دلار قرار دارند.
اما در سناریوی نزولی بیت کوین در بازه کوتاهمدت، سطوح ۶۲,۹۸۰ دلار، ۶۲,۵۷۰ دلار و ۶۲,۱۲۰ دلار بهترتیب بهعنوان حمایتهای قیمت شناخته میشوند. بهعلاوه، میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در سطح ۶۴,۶۲۰ دلاری، بهعنوان مقاومت متحرک (Dynamic Resistance) قیمت شناخته میشود و میتواند حرکت صعودی بیت کوین را متوقف کند.
شاخص RSI بیت کوین در نمودار ۲ ساعته، در سطح ۴۰ واحدی قرار دارد و وضعیت بازار را تقریباً خنثی نشان میدهد؛ به این معنی که نوسانات قیمت به هر سمتی ممکن است صورت گیرند. به این ترتیب، شکست صعودی در سطح ۶۴,۱۵۰ دلاری میتواند منجر به جذب خریداران جدید شود و قیمت را بهسمت 64,۸۹۰ دلار هدایت کند. اما شکست نزولی و عبور کامل از حمایت ۶۳,۳۹۰ دلاری، ممکن است جو بازار بیت کوین را منفی کند. از این رو، این سطوح حمایت و مقاومتی، در حال حاضر نقش تعیینکنندهای در ادامه مسیر قیمت ایفا میکنند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۳ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، ابزار محاسبهگر تورم آمریکا نشان میدهد ارزش واقعی بیت کوین بهعنوان یک دارایی جهانی، هنوز به سطوح سال ۲۰۲۱ نرسیده است. رمزارز برتر پس از رشدهای اخیر، اکنون روندی یکنواخت را سپری میکند و دادههای آنچین نیز، ذهنیتی خنثی از معاملهگران را نشان میدهند. در این بین، جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات همچنان ادامه دارد و اظهارات جدید کامالا هریس در مورد حمایت از ارزهای دیجیتال، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به رویدادی جهت صعود پادشاه کوینها به سقفهای جدید تبدیل کرده است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۳,۴۴۶ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، تغییر چندانی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۹۱ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۵۲ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۴۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین در روزهای جاری، تنها ۱۴ درصد با سقف تاریخی خود فاصله دارد و بهبود اخیر وضعیت بازار، اهداف ۸۰,۰۰۰ دلاری را طی هفتههای پیش رو برای رهبر ارزهای دیجیتال محتمل کرده است. اما با این وجود، در صورتی که بیت کوین را بر اساس نرخ تورم ارزشگذاری کنیم، مشاهده میشود که حتی ۱۰۰,۰۰۰ دلار هم، قیمت بالا و خارقالعادهای برای این رمزارز نخواهد بود.
«لوک برویلز» (Luke Broyles)، تحلیلگر بازار بیت کوین، معتقد است عبور قیمت از مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلاری، باز هم بیت کوین را به ارزش سال ۲۰۲۱ این دارایی نمیرساند. وی طی پستی در پلتفرم X نشان داد که در صورت تنظیم ارزش بیت کوین بر اساس نرخ تورم، سقف تاریخی قیمت در سال ۲۰۲۱ باید برابر با ۸۳,۰۰۰ دلار در سال میلادی جاری میبود.
دادههای ابزار محاسبهگر نرخ تورم آمریکا (U.S. Inflation Calculator) نیز میگویند که این ارزشگذاری تا حد زیای صحیح است؛ کالایی که در سال ۲۰۲۱ در نزدیکی ۶۹,۰۰۰ دلاری خرید و فروش میشد، بر اساس نرخ تجمیعی ۱۶.۲ درصدی تورم، باید در سال ۲۰۲۴ قیمتی برابر با ۸۰,۱۵۹ دلار میداشت. این ابزار در واقع قدرت خرید دلار طی یک بازه زمانی مشخص را نشان میدهد. برویلز افزود که دوره جدید چاپ اسکناسهای دلار در ۶ الی ۱۸ ماه آینده، این ارزشگذاری بیت کوین را به ۹۵,۰۰۰ دلار میرساند که یعنی رشد قیمت تا مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار در سال ۲۰۲۵، کمترین ارزشی است که بیت کوین میتواند داشته باشد.
اما در جایی دیگر «کی یانگ جو» (Ki Young Ju)، بنیانگذار پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant)، نمودار زیر را در شبکه اجتماعی X منتشر کرد که نشان میدهد سلطه هش ریت (Hash Rate) شبکه بیت کوین، بهسمت کمپانیهای ماینینگ آمریکا در حال حرکت است.
هماکنون ۵۵ درصد از هش ریت شبکه، متعلق به استخرهای ماینینگ در کشور چین است و آمریکا ۴۰ درصد از این آمار را در اختیار دارد. این تحولات میتواند برای بیت کوین مثبت باشد، چرا که استخرهای استخراج بیت کوین سرمایهگذاران سازمانی را اولویت خود قرار دادهاند و این در حالی است که در چین، ماینرها با مقیاسهای کوچکتری فعالیت میکنند.
بیت کوین در حال حاضر فاصله کمی با سقف ۶۵,۲۰۰ دلاری ماه آگوست (مرداد و شهریور ماه) دارد و به همین دلیل، عبور از این سطح میتواند قیمت را به سقفهای بالاتری نیز هدایت کند. اما تضعیف فشار خرید در بازارهای اسپات، ممکن است قیمت را وارد یک دوره تثبیت یا اصلاحی جزئی کند. کریپتوکوانت پیرامون این موضوع نوشت که شاخصهای آنچین بلندمدت، در سطوح حمایتی خود چشماندازی مثبت و صعودی برای رمزارز برتر بهتصویر کشیدهاند.
یکی از این شاخصها، نسبت جریان سرمایه (Fund Flow Ratio) بیت کوین در تمامی صرافیها است. میانگین متحرک ساده هفتروزه (7D SMA) این شاخص، اخیراً به سطح ۰.۰۵ واحدی رسیده و نشانههایی از بازگشت صعودی این شاخص و در نهایت، قیمت رمزارز برتر دارد. این تغییرات عموماً در پایان یک دوره نزولی و آغاز بازار گاوی بیت کوین مشاهده شدهاند که برای قیمت، رشدهای قابل توجهی بههمراه داشته است.
در جایی دیگر، دادههای پلتفرم کوینشرز (CoinShares) نشان میدهند محصولات سرمایهگذاری کریپتویی طی هفته گذشته، ۳۲۱ میلیون دلار ورودی سرمایه داشتهاند که عامل اصلی آن کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو بوده است. در پی این موضوع، سرمایه تحت مدیریت این محصولات جهشی ۹ درصدی بهمیزان ۹.۵ میلیارد دلار در حجم معاملات خود تجربه کرد. ۲۲۷ میلیون دلار از آمار مذکور، متعلق به محصولات آمریکایی بوده و ۶۳ میلیون دلار آن، توسط سرمایهگذاران در سوییس تزریق شده است.
در این بین ETF های اسپات بیت کوین، بیشترین ورودی بهمیزان ۲۸۴ میلیون دلار را ثبت کردهاند. این در حالی است که ETF های اسپات با آغاز هفته معاملاتی جدید در روز گذشته، تنها نزدیک به ۵ میلیون دلار ورودی خالص داشتهاند. هماکنون، سرمایه تحت مدیریت ETF های اسپات بیت کوین در سطح ۵۰.۶۸ میلیارد دلاری قرار دارد.
همزمان با این تحولات، نسبت پوزیشنهای لانگ به شورت (Long/Short Ratio) در بازارهای فیوچرز بیت کوین، به سطح ۱.۰ واحدی رسیده که نشاندهنده ذهنیت و تمایلات خنثی معاملهگران در این بازار است.
اما در روزهای جاری، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) تحت موشکافی قرار گرفته و ۵ عضو هیئت مدیره این سازمان، باید در برابر کمیته خدمات مالی آمریکا برای شهادتدهی حاضر شوند. بهعلاوه «کامالا هریس» (Kamala Harris)، معاون رئیسجمهور و نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری این کشور، بهتازگی و برای نخستین بار حمایت خود را از ارزهای دیجیتال اعلام کرده است. این موارد نشان از کاهش مواضع سختگیرانه در صنعت رمزارزها داشته و میتوانند منجر به افزایش تقاضا برای خرید بیت کوین شوند.
از این رو، انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به یک رویداد تعیینکننده و فوقالعاده مثبت برای بیت کوین تبدیل شده و قدرت این دارایی در عملکرد بهعنوان پوششی در برابر تورم را بیشتر میکند. کارشناسان پیشبینی میکنند بیت کوین نیز مشابه با طلا شاهد رشد خواهد بود، اما تا کنون عملکرد ضعیفتری نسبت به فلز گرانبها داشته است.
فعالان بازار در روزهای جاری باید توجه ویژهای به تقویم اقتصادی آمریکا و شاخصهای مثل مدعیان بیکاری (Unemployment Claims) و اطمینان مصرفکننده (Consumer Confidence) داشته باشند. در صورتی که این شاخص مطابق با پیشبینیها شاهد رشد باشد، نشان از تقویت عملکرد اقتصاد آمریکا و تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور خواهد داشت و بر تقاضا برای خرید بیت کوین، اثر مثبت میگذارد. همچنین سخنرانی «جرم پاول» (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو در روز پنجشنبه، اهمیت بسیار زیادی برای عملکرد آینده بیت کوین خواهد داشت.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، موفق شد در چهارشنبه گذشته از خط روند نزولی و میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در سطح ۶۱,۰۰۰ دلاری عبور کند و طی چهار روز آتی، رشدی ۳ درصدی را بهثبت برساند. قیمت طی روزهای پایانی هفته میلادی روند صعودی خود را متوقف کرد، اما در حفظ حمایت روانی ۶۲,۰۰۰ دلاری تا کنون موفق بوده است.
اکنون در صورتی که حمایت ۶۲,۰۰۰ دلاری پابرجا باقی بماند، بیت کوین میتواند به حرکت صعودی ادامه دهد و تا مقاومت روزانه ۶۵,۳۷۹ دلاری رشد داشته باشد. اندیکاتور مکدی (MACD) در تایمفریم روزانه، با تشکیل تقاطع صعودی در خطوط خود، از این حرکت حمایت میکند. البته که در این بین، کاهش ارتفاع ستونهای سبزرنگ این اندیکاتور نشانههایی مبتی بر تضعیف مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) مثبت قیمت دارند.
در همین راستا، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین نیز بعد از رسیدن به ۶۰ واحد، ظاهراً در حال بازگشت است و عملکردی مشابه با اندیکاتور مکدی دارد. به این ترتیب، از دستدادن حمایت ۶۲,۰۰۰ دلاری و بستن کندل روزانه پایینتر از آن، ممکن است قیمت را تا کف ۵۷,۶۱۰ دلاری 17 سپتامبر (۲۷ شهریور) دچار کاهش کند. چنین عملکردی ممکن است فروشندگان را برای تقویت موقعیتهای خود ترغیب کند و قیمت طی یک کاهش ۳ درصدی دیگر، تا تست حمایت روزانه در سطح ۵۶,۰۰۰ دلار، بهسمت پایین حرکت کند.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت در ناحیه ۶۳,۰۰۰ دلاری معامله میشود و یک نقطه پیوت (Pivot) در سطح ۶۲,۵۲۵ دلار پیدا کرده است . این سطح با خط روند صعودی مشخصشده تلاقی داشته و به یک حمایت جدی برای قیمت تبدیل شدهاند. در سناریوی صعودی بیت کوین، نخستین سطح مقاومتی 64,۴۱۹ دلار برآورد شده که با غلبه بر آن، قیمت باید بهترتیب با سطوح 65,۸۲۸ دلار و 67,۳۲۹ دلار مقابله کند.
اما در سناریوی کاهش قیمت، بیت کوین حمایتهای خود را بهترتیب در سطوح ۶۲,۰۴۰ دلار، ۶۱,۲۸۷ دلار و ۶۰,۰۷۶ دلار پیدا خواهد کرد. شاخص RSI در این تایمفریم به نزدیکی ۵۸ واحد رسیده که نشاندهنده مومنتوم مثبت قیمت است. حمایت ۶۲,۰۴۰ دلاری هم در واقع میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) بیت کوین در نمودار ۴ ساعته بوده که یعنی مادامی که این سطح حفظ شود، احتمال ادامه روند صعودی وجود خواهد داشت.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱ مهر
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین برای ادامه مسیر رشد خود نیاز به عبور از ناحیه مقاومتی بین ۶۴,۰۰۰ دلار تا ۶۶,۰۰۰ دلار دارد. با اعلام کاهش نرخ بهره و تداوم جریان ورود سرمایه در ETF های اسپات، مومنتوم صعودی بازار بیت کوین همچنان پابرجا باقی مانده است. بهعلاوه، تایید معاملات آپشنز بیت کوین در کمپانی بلکراک نیز بهعنوان پیشرفتی جدید از حضور سرمایهگذاران سازمانی در بازار رهبر ارزهای دیجیتال بهشمار میآید.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۲,۹۵۳ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۲۸ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۵۷ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۴۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۶۹ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۵۲ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین در هفتهای که گذشت، شاهد چندین فاکتور صعودی بود که مهمترین آن کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو مطابق با پیشبینی فعالان بازار بود. در این بین، شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) به سقفهای تاریخی جدید رسید و طلا نیز، به روند صعودی خود ادامه میدهد.
اما بیت کوین همچنان در کانال نزولی ۶ ماهه خود قرار دارد و در ناحیه ۶۴,۰۰۰ دلاری، با مقاومت روبرو شده است. اکنون در صورتی که معاملهگران در بازارهای اسپات بیت کوین موقعیتهای خود را حفظ و تقویت نکنند، قیمت نمیتواند از ناحیه مذکور عبور کند. حجم معاملات اسپات بیت کوین طی ۶ ماه گذشته، روندی خنثی داشته و بخش بزرگی از عملکرد قیمت این رمزارز، از سمت معاملات فیوچرز (آتی / Futures) و آپشنر (اختیار معامله / Options) تاثیر گرفته است.
طی هفته گذشته و با اعلام نرخ بهره فدرال رزرو، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) شاهد رشد بوده و در صورتی که معاملهگران با فعالیتهای خود ناحیه مقاومتی بین ۶۴,۰۰۰ دلار تا ۶۶,۰۰۰ دلار را مورد تست مجدد قرار دهند، پتانسیل قیمت برای عبور از این ناحیه و ادامه روند صعودی بیشتر میشود.
البته که انتظار میرود قیمت با عبور از این ناحیه با فروش نسبتاً سنگینی مواجه شود، اما معاملهگران اطمینان بیشتری نسبت به عملکرد بیت کوین پیدا کردهاند؛ چرا که کاهش نرخ بهره بعد از چهار سال با آغاز سهماهه پایانی سال میلادی و همچنین تایید معاملات آپشنز بیت کوین در ETF کمپانی بلاکراک (BlackRock) تلاقی زمانی پیدا کرده است. کارشناسان معتقدند راهاندازی معاملات آپشنز بیت کوین در ETF ها، به بنیاد و بلوغ بازار بیت کوین کمک زیادی میکند و سرمایههای بزرگی را برای بازار بههمراه خواهد داشت.
چارلز ادواردز (Charles Edwrads)، بنیانگذار کمپانی کپریوله (Capriole Investments)، میگوید سهماهه سوم هر سال بدترین زمان ممکن برای فعالیت در بازار بیت کوین بوده و در عوض، سهماهه پایانی بهترین موقعیت برای ورود به بازار است.
بر اساس دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، بازار ETF های اسپات بیت کوین در روز جمعه شاهد ورود ۹۲ میلیون دلار سرمایه خالص بودند و این روند مثبت را حفظ کردند. اکنون ETF های اسپات ۶ سشن (Session) معاملاتی از ۷ سشن اخیر را با ورود سرمایههای جدید بهپایان رساندهاند که نشان از بهبود جو و ذهنیت سرمایهگذاران در این بازار بیت کوین دارد.
همزمان با این تحولات مثبت، کمپانی مایکرواستراتژی (MicroStrategy) نیز طی ۲ هفته گذشته ۲۵,۷۲۰ واحد بیت کوین را با ارزش تقریبی ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرده است. اکنون بر اساس نموداری که مایکل سیلور (Michael Saylor)، مدیر عامل این کمپانی، در پی این خریدها منتشر کرده است، عملکرد سهام کمپانی مایکرواستراتژی از ابتدای شروع به خرید بیت کوین تا کنون، از ۷ کمپانی برتر حوزه تکنولوژی، شاخص اساندپی ۵۰۰ و خود ارز دیجیتال بیت کوین بهتر بوده است.
اکنون سرمایهگذاران در هفته میلادی پیش رو، باید توجه ویژهای به تقویم اقتصادی آمریکا و اعلام شاخصهایی نظیر نرخ بیکاری، اطمینان مصرفکننده، تولید ناخالص داخلی و همچنین سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، داشته باشند. عملکرد این شاخصها میتواند بر سطح تقاضا برای بیت کوین اثر بگذارد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایمفریم روزانه، بالاتر از میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه معامله میشود و از این اندیکاتورها سیگنال صعودی میگیرد.
حال در صورتی که قیمت در مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری یک شکست صعودی را تشکیل دهد، پتانسیل حرکت بهسمت مقاومت بعدی در ناحیه ۶۷,۵۰۰ دلاری را پیدا خواهد کرد. عبور از این مقاومت نیز، بیت کوین را در مسیر رشدهای بیشتر بهسمت ۶۹,۰۰۰ دلار قرار میدهد.
از طرفی دیگر، شکست نزولی در حمایت مهم ۶۰,۳۶۵ دلاری، ممکن است منجر به کاهشهای بیشتر قیمت به زیر میانگین متحرکهای ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه شود. قرارگرفتن قیمت پایینتر از این اندیکاتورها، ممکن است روند صعودی فعلی را به نزولی تغییر دهد و منجر به کاهش قیمت تا حمایت ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری شود. شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه (14D RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به سطح ۶۱.۲۷ واحدی رسیده که احتمال تایید سناریوهای صعودی قیمت را بیشتر نشان میدهد.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت ظاهراً با رسیدن به ناحیه ۶۳,۸۰۰ دلاری به مقاومت بر خورده است که این سطح، در ناحیه بالایی کانال صعودی مشخصشده قرار دارد. با توجه به این شرایط، سطوح مقاومتی مهم پیش روی بیت کوین در این تایمفریم بهترتیب ۶۴,۱۵۴ دلار، ۶۵,۵۳۶ دلار و ۶۷,۳۲۹ دلار برآورد شدهاند.
در سناریوی نزولی قیمت نیز، حمایتهای مهم بهترتیب در سطوح 62,۳۵۷ دلار و ۶۰,۷۷۷ دلار قرار گرفتهاند و در مرحله بعدی، خط روند صعودی کانال فعلی در نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلار است که برای قیمت حمایت مهمی را تشکیل داده است.
میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در سطح ۶۰,۲۷۲ دلار قرار گرفته که یکی دیگر از سطوح حمایتی و مهم جهت حفظ مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی فعلی در نظر گرفته میشود. شاخص RSI در تایمفریم ۴ ساعته نیز، پس از نزدیکشدن به ناحیه اشباع خرید (Overbought) به سطح ۶۱ واحدی بازگشته و احتمال یک اصلاح نزولی را نشان میدهد. با توجه به این موارد، ۶۲,۰۰۰ دلار به سطح تعیینکنندهای تبدیل شده که حفظ آن میتواند منجر به ادامه روند صعودی و از دسترفتن آن، ممکن است کاهش بیشتر قیمت را در پی داشته باشد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۸ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، تحلیلگران بازارهای مالی میگویند عملکرد اخیر بیت کوین میتواند نشانهای مبنی بر حرکت بهسوی سقفهای تاریخی جدید باشد. افزایش انتظارات از کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو، یکی از عوامل رشدهای قیمت بوده و جریان ورود سرمایه در ETF های اسپات هم، نشاندهنده سطح اطمینان سرمایهگذاران بازار است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۰,۳۹۹ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۳.۱۱ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۲۹ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۸۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۸.۴۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۸۵ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۱,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۵,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
تحلیلگر شناختهشده بازار با نام مستعار جله (Jelle)، روز گذشته نوشت بعد از بستن یک کندل جدید بالاتر از آخرین سقف قیمت در ماه سپتامبر، ساختار بازار بیت کوین در بازه میانمدت به صعودی تغییر پیدا کرده است. وی معتقد است رمزارز برتر اکنون پتانسیل رشد و عبور از مقاومت ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری و رسیدن به سقف تاریخی خود را پیدا کرده است.
در حال حاضر یک ناحیه متراکم از عرضه بیت کوین در نزدیکی ۶۰,۰۰۰ دلار برای این رمزارز تشکیل شده و به یک سطح مقاومتی مهم تبدیل شده است. پلتفرم تحلیلگر اینتودِبلاک (IntoTheBlock)، پیرامون این موضوع شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا IOMAP بیت کوین را مورد بررسی قرار داد و مشخص شد یک مانع مقاومتی قدرتمند برای قیمت، در ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری بهوجود آمده است.
این شاخص نشان میدهد در گذشته بین سطوح ۶۰,۴۶۵ دلار تا ۶۲,۲۷۸ دلاری، ۶۰۴,۷۶۰ واحد بیت کوین توسط ۱.۵۳ میلیون آدرس کیف پول خریداری شده است که ممکن است با رسیدن قیمت به این نواحی، این دسته از سرمایهگذاران برای فروش اقدام کنند.
در همین راستا، دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) مربوط به نقشه نقدینگی (Liquidity Map) بیت کوین نیز، نشان میدهند که سفارشهای Ask (پایینترین قیمت برای فروش) زیادی در ناحیه مذکور ثبت شدهاند. حجم این سفارشات ۴۰.۱۳ میلیون دلار برآورد شده و ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری را، به یک مقاومت قوی تبدیل کردهاند.
در این بین، تحلیلگر کایلدوپ (Kyledoop) با انتشار نموداری از پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان داد که شاخص سنتمینت یا ذهنیت و تمایلات فیوچرز بیت کوین (Futures Sentiment Index)، به نزدیکی سطوح اول سال ۲۰۲۴ رشد داشته است. کریپتوکوانت در این باره نوشت که رشد این شاخص، اغلب منجر به افزایش قابل توجه قیمت پادشاه کوینها شده است.
اما دادههای اخیر سیامای گروپ (CME Group)، میگویند که رشد اخیر بیت کوین بهدلیل تقویت انتظارات فعالان بازارهای مالی از افزایش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزور در روز جاری است. اکنون پیشبینی میشود که امروز نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو، نوسانات در بازار بیت کوین را تشدید کند. آمار ابزار فدواچ این پلتفرم (CME FedWatch Tool)، احتمال کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره را ۶۹ درصد نشان میدهد که قرار است برای نخستین بار طی چهار سال اخیر اتفاق بیفتد.
این تحولات قدرت خرید سرمایهگذاران و ریسکپذیری آنها را افزایش داده و باعث میشود که بهجای نگهداری پول خود در بانکها، به سرمایهگذاری در داراییهای مختلف نظیر بیت کوین روی آورند. در این بین، شاخص دلار آمریکا (DXY) نیز از این تغییرات اثر منفی خواهد گرفت و تا حدی تضعیف میشود.
از عوامل رشد بیت کوین، میتوان به فعالیتهای کمپانی مایکرواستراتژی (MicroStrategy) پیرامون خرید این رمزارز اشاره کرد. پس از خرید ۱ میلیارد دلاری بیت کوین طی هفتهها گذشته، اکنون مایکرواستراتژی یک دوره فروش اوراق قابل تبدیل این کمپانی را به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار برگزار کرده که قرار است سرمایه جذبشده، جهت خرید بیت کوین استفاده شود. این مسئله به جو مثبت در بازار بیت کوین کمک میکند.
در بازار ETF های اسپات بیت کوین نیز کمپانیهای ارائهدهنده این صندوقهای سرمایهگذاری، در هفته گذشته بیش از ۴۰۰ میلیون دلار ورودی خالص سرمایه داشتهاند و این عملکرد را در روزهای گذشته و در هفته جاری نیز حفظ کردهاند. تداوم جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات بیت کوین، بهدلیل پیشبینیها از بهبود وضعیت اقتصادی در آمریکا و انتظارات از کاهش نرخ بهره صورت گرفته است.
این ورودیها در روز دوشنبه ۱۲.۸ میلیون دلار بوده و برای روز گذشته، ۱۸۶ میلیون دلار ثبت شده است. افزایش تقاضا برای خرید بیت کوین، نگرانیها در مورد رشد عرضه این رمزارز توسط صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) و دولت آمریکا را از بین میبرد. همزمان با خرید بیت کوین توسط سازمانها در منطقه آمریکا، گزارشی از پلتفرم چینَلسس (Chainalysis) رشد شاخص پریمیوم کره جنوبی (Korea Premium Index) را نشان داد که بازتابکننده تقویت فعالیت سرمایهگذاران در بازارهای ارز دیجیتال این کشور، بهویژه بیت کوین و اتریوم بود.
در این بین، پلتفرم کوینگلس نسبت موقعیتهای لانگ به شورت (Long/Short Ratio) در بازار فیوچرز بیت کوین را مورد بررسی قرار داد که از سطح ۰.۹۹ واحدی و سلطه نسبی پوزیشنهای شورت، به ۱.۰۷ واحد در روزهای جاری رسیده است. اکنون این شاخص نشان میدهد که معاملهگران دیدگاهی صعودی در برابر عملکرد قیمت پیدا کردهاند.
در روز جاری، فدرال رزرو نرخ بهره خود را به احتمال زیاد ۰.۲۵ درصد یا ۰.۵۰ درصد کاهش خواهد داد که عموماً برای بیت کوین یک فاکتور صعودی بهشمار میآید. اما نگرانیها در مورد رکود اقتصادی آمریکا و ابهامات موجود در این باره، همچنان بیت کوین را تهدید کرده و ممکن است بر قیمت این رمزارز فشارهای بیشتری وارد کند. از این رو، بررسی چشماندازهای اقتصادی مقامات فدرال رزرو نیز، بهتر است زیر ذرهبین سرمایهگذاران قرار گیرند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایمفریم روزانه، هنوز موفق به عبور از خط روند نزولی و مقاومت میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در سطح ۶۰,۷۰۵ دلاری نشده است. شاخص قدرت نسبی (RSI) و اسیلاتور آسام (AO) بیت کوین، در نزدیکی نواحی خنثی خود قرار گرفتهاند که شرایط بازار را خنثی و بدون سلطه خریداران یا فروشندگان نشان میدهد. قیمت در صورت رشد، نیاز به عبور این شاخصها از سطوح خنثی دارد.
حال در صورتی که قیمت بازگشتی نزولی داشته باشد، ممکن است حمایت خود را در سطح 56,۰۲۲ دلاری پیدا کند. بازگشت صعودی از این سطح حمایتی، پتانسیل عبور قیمت از خط روند نزولی و مقاومت ۶۰,۶۸۵ دلاری را به بیت کوین خواهد داد.
اما چنانچه بیت کوین کندل روزانه را پایینتر از حمایت ۵۶,۰۲۲ دلاری ببندد، سناریوهای صعودی قیمت نامعتبر خواهند شد. در این سناریو، قیمت ممکن است یک کاهش ۳.۶ درصدی را تجربه کند و تا حمایت روانی و مهم ۵۴,۰۰۰ دلاری دچار کاهش شود.
قیمت در تایمفریم ۲ ساعته، مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی خود را حفظ کرده و اخیراً نقطه پیوت (Pivot) در سطح ۵۹,۸۷۵ دلاری را بهسمت بالا شکسته است. اکنون، نخستین سطح مقاومتی مهم در برابر قیمت ۶۱,۳۴۳ دلار برآورد شده که با عبور از آن، قیمت بهترتیب با سطوح ۶۲,۳۹۳ دلار و ۶۳,۴۰۲ دلار روبرو خواهد شد.
در مسیر نزولی در این نمودار، بیت کوین میتواند حمایتهای خود را بهترتیب در سطوح ۵۸,۹۵۵ دلار، ۵۸,۱۰۰ دلار و ۵۷,۳۵۴ دلار پیدا کند. در حال حاضر میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (50D EMA) در سطح ۵۹,۲۴۸ دلاری، در نقش حمایتی قدرتمند ظاهر شده و مادامی که قیمت این سطح را حفظ کند، روند صعودی فعلی پابرجا باقی خواهد ماند.
شاخص RSI بیت کوین در نمودار ۲ ساعته، به سطح ۶۰ واحدی رسیده که بازتابکننده مومنتوم صعودی قیمت است. اما معاملهگران باید مراقب نزدیکشدن این شاخص به نواحی اشباع خرید (Overbought) نیز باشند. به این ترتیب، عملکرد کوتاهمدت بیت کوین وابسته به واکنش قیمت در برابر سطح ۵۹,۸۷۵ دلاری خواهد بود.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۷ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، معاملهگران بیت کوین مشغول برداشت سود دیده میشوند که علت آن، سیاستهای دولتهای آمریکا و ژاپن در برابر نرخهای بهره است. ظاهراً فعالان بازار بیت کوین با نزدیکشدن به جلسه تعیین نرخ بهره آمریکا و انتشار شاخصهایی نظیر خردهفروشی، دچار سردرگمی و عدم قطعیت شده که این مسئله با تضعیف عملکرد نظام اقتصادی در چین همراه است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۸,۵۲۲ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، کاهشی جزئی بهمیزان ۰.۳۰ درصد داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۰۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۶ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۹۴ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۹۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۰,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۲,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بخشی از رشدهای اخیر خود را از دست داد که پیشبینی میشود این کاهشها، بهدلیل تمرکز و محافظهکاری بیشتر معاملهگران در برابر تحولات اقتصادی آمریکا با اعلام نرخ بهره فدرال رزرو در روز چهارشنبه باشد. شدوی (Wick) بلند کندلهای روزانه قرمزرنگ در نمودار بیت کوین، بازتابکننده عملکرد معاملهگران کوتاهمدت این بازار هستند که قبل از برگزاری نشست فدرال رزرو، اقدام به برداشت سود کردهاند.
در همین راستا، ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool) پیشبینی میکند که مقامات فدرال رزرو پس از نشست ۲ روزه خود، نرخ بهره را حداقل یک پله یعنی ۰.۲۵ درصد کاهش دهند. علت چنین پیشبینی هم، تضعیف بازار کار و عملکرد اخیر شاخص تورمی بهای مصرفکننده (CPI) بوده که نشانههایی از کنترل تورم در آمریکا داشت.
عموماً کاهش نرخ بهره برای داراییهای پرریسک از جمله بیت کوین، یک فاکتور مثبت و صعودی بهشمار میآید. اما فعالان بازار ارزهای دیجیتال، با پیشبینی کاهش نرخ بهره آمریکا در روزهای آتی و افزایش مجدد نرخها توسط بانک مرکزی ژاپن در روز بعد از نشست فدرال رزرو، ظاهراً رویکردی محافظهکارانه را در دستور کار قرار دادهاند.
این تغییر رویکردها به معاملات اوراق قرضه ین ژاپن و اثرات آن بر بیت کوین مربوط میشود که طی آن، معاملهگران با خرید اوراق قرضه ژاپن با بهره پایین در داراییهای ریسکی با بازده بالا سرمایهگذاری میکنند (Carry Trade). حال در صورتی که بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره خود را افزایش دهد، هزینه خرید این اوراق بیشتر شده که منجر به بستن این معاملات و در نتیجه، فروش بیت کوینهای خریداریشده میشود.
بنابراین، با وجود اینکه کاهش نرخ بهره در آمریکا برای بیت کوین یک فاکتور صعودی بوده، ابهامات در مورد تصمیم بانک مرکزی ژاپن لایهای از ریسک را در این بازار بهوجود آورده که باعث شده معاملهگران تا مشخصشدن نرخ بهره این کشورها، صبر کنند و در بازارها فعالیتی نداشته باشند.
بهعلاوه، کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو با اینکه میتواند برای بیت کوین مثبت باشد، ممکن است برای سرمایهگذاران در بازارهای سهام جذاب ظاهر نشود و مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) بازار بیت کوین تضعیف شود. شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) تنها ۱ درصد با سقف تاریخی خود فاصله دارد و کمپانیهای بزرگ حوزه تکنولوژی نیز، اخیراً گزاشهای درآمد درخشانی را ثبت کردهاند که طرحهای بازخرید سهام آنها را، برای معاملهگران در این بازارها جذابتر میکند.
با توجه به این موارد، عملکرد بیت کوین در کوتاهمدت میتواند منفی باشد و به قیمت فشار بیشتری وارد شود. اما از جایی که بیت کوین نظام اقتصادی مستقل خود را داشته و بهعنوان پوششی در برابر سیاستهای پولی سختگیرانه دولتها در نظر گرفته میشود، در درازمدت میتواند بهبود و رشد داشته باشد. در حال حاضر که شرایط اقتصادی کشورها با ابهامات زیادی همراه است، معاملهگران معمولاً به فعالیت در بازارهای اوراق قرضه کوتاهمدت، طلا و ارزهای فیات روی میآورند.
در جایی دیگر، بر اساس دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode)، کاهش اخیر قیمت همزمان با روند افزایشی موجودی بیت کوین در صرافیها بوده که این آمار در روز گذشته، از مرز ۳ میلیون واحد BTC عبور کرد. این شرایط، نشاندهنده انتقال بیت کوین به صرافیها توسط معاملهگران بوده و ممکن است فشار فروش این رمزارز را تشدید کند.
همزمان با این موضوع، برخی کیف پولهای قدیمی و غیرفعال بیت کوین نیز اخیراً انتقالاتی به صرافیها داشتهاند که نشان از احتمال فروش از سمت هولدرهای بلندمدت این رمزارز دارند. همچنین، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) پروندهای جدید علیه صرافی بایننس (Binance) تشکیل داده و رمزارزهایی مثل اکسی اینفینیتی (AXS)، فایلکوین (FIL) و کازماس (ATOM) را درسته اوراق بهادار ثبتنشده قرار داده است. این تحولات هم در کنار ابهامات مرتبط با شرایط اقتصادی در سطح کلان، سطح تقاضا و فعالیت سرمایهگذاران در بازار ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار میدهند.
پلتفرم گلسنود در گزارشی دیگر، تحولی دیگر در جامعه ماینرهای بیت کوین مشاهده کرده و کاهش نرخ انباشت توسط این دسته از فعالان بازار را نشان داده است. اینطور که پیدا است ماینرهای شبکه بیت کوین در ماه سپتامبر، کمترین سطح درآمد را داشتهاند. کاهش درآمد ماینرها، ممکن است آنها را مجبور به فروش داراییهای خود کند تا بتوانند هزینههای عملیاتی خود نظیر تجهیزات و برق را پوشش دهند.
در بازار ETF های اسپات بیت کوین هم، روز دوشنبه جریان ورود سرمایه کاهش قابل توجهی داشته که بهدلیل نزدیکشدن به جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو و کنفرانسهای خبری مقامات این نهاد است. بر اساس گزارش پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، ETF های اسپات بیت کوین در روز گذشته ۳ میلیون دلار خروجی خالص را ثبت کردهاند که در مقایسه با ورودی ۲۶۳ میلیون دلاری در جمعه گذشته، تغییر مهمی محسوب میشود.
در روز جاری، شاخص خردهفروشی (Retail Sales) آمریکا اعلام خواهد شد که در صورت بهبود ارقام این شاخص، نگرانیها در مورد وقوع رکود در این کشور فروکش کرده و میتواند احتمال کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره را بیشتر کند. این مسئله پتانسیل رشد مجدد بیت کوین تا مرز ۶۰,۰۰۰ دلار را بهوجود میآورد و در شرایط عکس و کاهش در شاخص خردهفروشی، قیمت ممکن است مسیر خود را بهسمت ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری ادامه دهد.
از این رو، فعالان بازار ارزهای دیجیتال بهتر است در روزهای جاری، توجه ویژهای به دیدگاهها در برابر نرخ بهره و شاخصهای اقتصادی آمریکا داشته باشند و اخبار مرتبط با این بازار و عملکرد ETF های اسپات بیت کوین را نظر گیرند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، جمعه گذشته در عبور از میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه در سطح ۶۰,۶۸۵ دلاری و خط روند نزولی چندماهه خود موفق ظاهر نشد. طی این حرکت، قیمت یک کاهش ۳.۷۸ درصدی را در سه روز آتی تجربه کرد و به ناحیه ۵۸,۰۰۰ دلاری در روز جاری رسید.
اکنون در صورتی که قیمت به حرکت نزولی ادامه دهد، احتمالاً حمایت خود را در سطح 56,۰۲۲ دلار پیدا کند. چنانچه این سطح حمایتی حفظ شود، خریداران بازار جهت تشکیل شکست صعودی در سطح ۶۰,۶۸۵ دلاری و خط روند نزولی، مجدداً تلاش خواهند کرد.
شاخص قدرت نسبی (RSI) و اسیلاتور آسام (AO) بیت کوین در این تایمفریم، به نزدیکی سطوح خنثی خود رسیدهاند که نشاندهنده عدم کنترل بازار توسط خریداران یا فروشندگان است. حال در صورتی که بنا به رشد قیمت باشد، این شاخصها باید از نواحی خنثی خود فراتر روند. اما اگر قیمت به زیر حمایت ۵۶,۰۲۲ دلاری کاهش داشته باشد، سناریوی صعودی مذکور نامعتبر خواهد شد و قیمت ممکن است طی یک کاهش ۳.۶ درصدی، تا حمایت روانی ۵۴,۰۰۰ دلاری شاهد کاهش باشد.
با توجه به نمودار بالا، قیمت فعلاً پایینتر از میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه مشغول نوسان است و از این اندیکاتورها، سیگنال نزولی میگیرد. به این ترتیب شکست صعودی در این میانگین متحرکها، پتانسیل رشد و حرکت قیمت بهسمت مقاومت ۶۰,۶۸۵ دلاری را به بیت کوین میدهد. عبور از این سطح مقاومتی، میتواند منجر به ادامه حرکت صعودی تا مقاومت مهم ۶۴,۰۰۰ دلاری شود.
اما از سویی دیگر کاهش به زیر حمایت ۵۷,۵۰۰ دلاری، فروشندگان را برای پایینآوردن قیمت تا سطح حمایتی 52,۸۸۴ دلار ترغیب خواهد کرد. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در تایمفریم روزانه، به نزدیکی ۴۸ واحد رسیده که وضعیت قیمت را بیشتر نزولی نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۵ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین در روزهای پایانی هفته میلادی به ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری رسید و آلت کوینهای بازار نیز، بهبودهایی نسبی را شاهد بودند. اکنون سوال اینجا است که بازار رمزارزها کف خود را تشکیل داده یا خیر؟! در این بین ETF های اسپات به روند خروج سرمایه از بازارهای خود پایان دادند و دامیننس بیت کوین هم به سطوح جدیدی رسید. کارشناسان معتقدند عملکرد شاخصهای اقتصادی آمریکا، خریدهای کمپانی مایکرواستراتژی و راهاندازی رپد توکن بیت کوین توسط پلتفرم کوینبیس، از عوامل اصلی رشدهای اخیر بودهاند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۰,۱۵۳ دلاری در بازاراها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، تغییر چندانی نداشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۵۸ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۸۹ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۷۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۷۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۳,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از رسیدن به کف ۴۹,۵۷۷ دلاری در تاریخ ۵ آگوست (۱۵ مرداد)، تا کنون یک رالی (حرکت صعودی / Rally) 21 درصدی را تجربه کرده که اثرات مثبت خود را در بازار سایر رمزارزها گذاشته و مارکت کپ (ارزش بازار / Market Capitalization) کل بازار کریپتو نیز طی یک رشد ۲۰.۵ درصدی در همین بازه، موفق به بازپسگیری سطح ۲ تریلیون دلاری شد.
برخی تحلیلگران معتقدند فعالان بازار، موقعیتهای فعلی خود را حفظ کرده تا فدرال رزرو در نشست بعدی در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور)، تصمیم خود برای نرخ بهره را اعلام کند. اما با وجود اینکه اکثریت کارشناسان و سرمایهگذاران انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره خود را تا سطح ۵ درصدی یا ۵.۲۵ درصدی کاهش دهد، همچنان ابهامات زیادی در مورد سلامت اقتصادی ایالات متحده وجود دارد.
دادههای تورمی اخیر آمریکا نظیر شاخصهای بهای مصرفکننده (CPI) و بهای تولیدکننده (PPI)، آماری ضدونقیض برای وضعیت تورم در این کشور نشان دادند و نرخ بیکاری نیز، بالاتر از انتظارات اعلام شد. از این رو، دولت آمریکا جهت کاهش نرخها نیاز به ارقام بهتری دارد و باید نرخ تورم خود را در مسیر کاهش بهسمت هدف ۲ درصدی ببیند. البته که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، طی سخنرانی خود در ماه میلادی گذشته تایید کرد که زمان کاهش نرخ بهره فرا رسیده است.
در حوزه رمزارزها، رسیدن شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index) به ناحیه «ترس شدید»، عموماً نشان از تشکیل کف قیمتها داشته است و سرمایهگذاران به حفظ داراییهای خود روی میآورند و بیشتر متمایل به نگهداری استیبل کوینها و ارزهای فیات دیده میشوند. اما هنگامی که شاخص ترس و طمع رمزارزها به این نواحی میرسد، معاملهگران کهنهکار برای خرید وارد بازارها میشوند و این شاخص بهسمت ناحیه «طمع» شروع به حرکت میکند.
در حال حاضر شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال به ناحیه «ترس» در ۳۲ واحد رسیده و نسبت به سطح ۲۰ واحدی و «ترس شدید» در ماه میلادی گذشته، بهبود داشته است. در همین راستا، دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین سنتیمنت (Santiment) نیز نشان میدهند طی هفته گذشته، نسبت نظرات و دیدگاههای مثبت کاربران در شبکههای اجتماعی دو برابر دیدگاههای منفی شده که نسبت به ۱۲ ماه گذشته، بیسابقه است.
گزارشی از پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز میگوید همزمان با رسیدن هش ریت (Hash Rate) شبکه بیت کوین به سقفهای جدید در ماه جاری، ماینرها نیز فعالیتهای خود را گسترش دادهاند. هش ریت شبکه بیت کوین اکنون به ۷۴۲ اگزاهش بر ثانیه (EH/s) رسیده و کاهش ۱۰ درصدی ماه جولای (مرداد ماه) را جبران کرده است. طی کاهش مذکور، قیمت هش (Hash Price) و ارز BTC نیز پایین آمدند که نتیجهای جز کاهش سطح درآمد برای ماینرهای شبکه نداشت.
اکنون رشدهای اخیر نشاندهنده بهبود ذهنیت ماینرهای بیت کوین شده و به روند پیوسته فروش خود در ماه میلادی گذشته پایان دادهاند. همزمان با افزایش هش ریت شبکه، میزان قدرت سختافزار ماینرها جهت ساخت بلوک و تایید تراکنشها نیز باید ارتقا پیدا کند تا بتوانند در این صنعت به فعالیت خود ادامه دهند. این یعنی که هزینه استخراج بیت کوین بالاتر میرود و در نهایت، سختی استخراج (Mining Difficulty) این رمزارز است که بیش از پیش میشود.
این تحولات در نهایت سطح سودآوری و درآمد ماینرهای بیت کوین را تحتالشعاع قرار میدهد و طی یک سال اخیر، آگوست بدترین ماه از این حیث برای ماینرها بوده است. در این ماه، برخی ماینرها به تقویت عملکرد خود و بقا در این صنعت رقابتی پرداختند و برخی دیگر جهت پوشش هزینهها و جلوگیری از ضرر، فعالیتهای خود را کاهش داده یا متوقف کردند. این تحولات به پدیدهای تحت عنوان کاپیتولاسیون ماینر (Miner Capitulation) معروف است که عموماً در نزدیکی تشکیل کف قیمت طی بازارهای گاوی بیت کوین اتفاق میافتد.
در جایی دیگر، دادههای پلتفرم سوسو ولیو (SoSo Value) نشان میدهند ETF های اسپات بیت کوین، هفته معاملاتی خود را با ۲۶۳.۰۷ میلیون دلار ورودی خالص بهپایان رساندهاند که بهنوعی یک سقف و رکود جدید طی ۵۰ روز اخیر بهشمار میآید. تقاضا از سوی سرمایهگذاران سازمانی، یکی از کلیدیترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت و روند رشد بیت کوین محسوب میشود.
همزمان با این موضوع، کمپانی مایکرواستراتژی (MicroStrategy) که بزرگترین شرکت سهامی عام هولدر بیت کوین در دنیا است، مجدداً یک سرمایهگذاری بزرگ دیگر در این رمزارز انجام داده است. روز پنجشنبه، این کمپانی اعلام کرد که ۱ میلیارد دلار بیت کوین جدید خریداری کرده است و مجموع داراییهای خود را به ۲۸۰,۰۰۰ واحد BTC رسانده است. این خریدها در کنار بهبود تقاضا در ETF های اسپات بیت کوین، نشان از اطمینان از عملکرد این دارایی بهویژه در ابهامات موجود در رابطه با شرایط اقتصادی دارد و یک سیگنال صعودی برای این بازار بهشمار میآید.
در این بین، میزان عرضه و موجودی بیت کوین در صرافیها نیز به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ تا کنون رسیده است. این مسئله نیز یک نکته مثبت دیگر برای پادشاه کوینها محسوب میشود، چرا که میزان کوینهای موجود برای فروش کم شده و در نتیجه، فشار فروش بیت کوین کاهش پیدا میکند. بر اساس دادههای پلتفرم سنتیمنت، عرضه بیت کوین در صرافیها از ۳.۲۱ میلیون واحد در مارس ۲۰۱۹ (اسفند ۱۳۹۷) به ۱.۸۶ میلیون واحد در روزهای جاری کاهش پیدا کرده است.
یکی دیگر از فاکتورهای مثبت اخیر برای بیت کوین، راهاندازی نسخه رپد بیت کوین (wBTC) توسط پلتفرم کوینبیس (Coinbase)، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در ایالات متحده، است. رپد بیت کوین یک نسخه توکنیزهشده از این رمزارز در شبکه اتریوم است که سرمایهگذاران میتوانند از آن در اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps) و حوزه دیفای (DeFi) ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
اکنون انتظار میرود با راهاندازی این نسخه از بیت کوین در شبکه اتریوم، سطح تقاضا برای این رمزارز افزایش پیدا کند و با تقویت نقدینگی در این بازار، روند صعودی قیمت نیز بهبود داشته باشد. همزمان با راهاندازی توکن رپد بیت کوین، شاخص دامیننس این رمزارز (BTC.D) نیز به سطح ۵۷.۷۸ درصدی رسید که یک رکورد جدید بهشمار آمده و سیگنالی صعودی برای قیمت در نظر گرفته میشود.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، موفق شد مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری را مجدداً پس بگیرد و اکنون تحت شرایطی، میتواند طی یک رشد ۸ درصدی، تا ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری رشد داشته باشد. اندیکاتور مکدی (MACD) بیت کوین در این تایمفریم، ستونهای سبزرنگ جدیدی را تشکیل داده که نشان از بهبود و تقویت مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی قیمت دارد.
قیمت در حال حاضر، میتواند در شکاف ارزش منصفانه یا همان FVG بین سطوح ۵۸,۵۸۸ دلاری تا ۵۹,۹۰۰ دلار، حمایت خود را تشکیل دهد. از این رو، بستن کندل روزانه پایینتر از ناحیه بالایی FVG یعنی سطح 59,۹۰۰ دلاری، میتواند سناریوی صعودی مذکور را نامعتبر کند و قیمت دچار کاهش شود.
قیمت در پی تحولات فاندامنتال مذکور، در روز ۶ سپتامبر (۱۶ شهریور) موفق شد از روند نزولی خود خارج شود و تا تاریخ ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهریور)، طی یک رالی ۱۰ درصدی به سطح ۵۷,۹۰۰ دلاری برسد و سپس با سطوح مقاومتی روبرو شود. البته که مقاومتهای موجود در این نواحی بهسرعت شکسته شدند و قیمت به سقف ماهانه ۶۰,۰۰۰ دلاری رسید.
اکنون بیت کوین مهمترین سطح مقاومتی خود را در ناحیه ۶۳,۵۰۰ دلاری میبیند که عبور کامل از آن، پتانسیل حرکت قیمت بهسمت مرز ۷۰,۰۰۰ دلاری را به این رمزارز میدهد. حال در صورتی که اخبار مثبت مرتبط با بازار و بهبودهای اقتصادی در سطح کلان ادامه داشته باشند، این حرکت صعودی قیمت با شتاب و قدرت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
اما از طرفی دیگر، پیشبینی میشود که قیمت در سطوح ۵۷,۹۰۰ دلار و ۵۵,۰۰۰ دلاری، حمایت خریداران را داشته باشد. به این ترتیب، در صورتی که بیت کوین در حمایت ۵۵,۰۰۰ دلاری شکستی رو به پایین داشته باشد، امکان بازگشت نزولی قیمت در بازه کوتاهمدت وجود خواهد داشت که در این مسیر، سطح 52,۰۰۰ دلاری بهعنوان یک حمایت قدرتمند برای بیت کوین در نظر گرفته میشود.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۸ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، کارشناسان معتقدند مواردی از قبیل تضعیف بازار کار در آمریکا، نگرانیها پیرامون احتمال تشکیل حباب در حوزه فناوری و اقدامات نهادهای قضایی و نظارتی دلایل اصلی کاهش اخیر بیت کوین هستند. بازار ETF های اسپات بیت کوین هم هفته معاملاتی را با خروج سرمایه و فروش بهپایان رساندند و در حال حاضر سطح ریسکپذیری فعالان بازارهای مالی کاهش یافته است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۴,۴۹۹ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۳۵ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۱.۸۹۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۰۷۵ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۶.۷۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۶.۲۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۵۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۳,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین طی چند روز گذشته، حمایت ۵۴,۰۰۰ دلاری خود را بعد از یکی دو ماه از دست داد و روند کاهش قیمت این رمزارز، با انتشار دادههای مشاغل در ایالات متحده تشدید شد. اکنون مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) منفی در بازار بیت کوین، بهدلیل فروشهای مداوم در ETF های اسپات پابرجا باقی مانده است و معاملهگران مشغول بررسی احتمال کاهش بیشتر قیمت به زیر مرز ۵۰,۰۰۰ دلاری هستند.
دادههای اقتصادی آمریکا بهویژه گزارشهای مربوط به مشاغل، طبق گفته تحلیلگران فدرال رزرو را مجبور به کاهش نرخ بهره جهت جلوگیری از رکود خواهد کرد و ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool) نیز، از تقویت پیشبینیها برای کاهش نرخ بهره خبر میدهد. البته که کاهشهای اخیر در بازار بیت کوین و سایر رمزارزها، همراستا با بازارهای جهانی و شاخصهای اصلی بازار سهام بوده است.
اینطور که پیدا است، فعالان بازارهای مالی در حال حاضر نگران وقوع رکود اقتصادی در آمریکا و جهان بوده و در عین حال، در برابر کاهش سختگیریها در سیاستهای پولی فدرال رزرو نیز خوشبین هستند. در این بین، مدیران ارشد کمپانی گریاسکیل (GrayScale) دیدگاههای مثبتتری ارائه کردهاند و معتقدند نرخ بهره فدرال رزرو کاهش پیدا خواهد کرد و خبری از وقوع رکود در آمریکا نیست. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش بدهی این دولت، شرایط مطلوبتری را برای فعالیت سرمایهگذاران سازمانی در بازار بیت کوین بهوجود میآورند.
اما در جایی دیگر، سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال نگران فروش ذخایر توسط ماینرهای بیت کوین نیز هستند. دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode) نشان میدهند ماینرهای شبکه بیت کوین از تاریخ ۱۵ آگوست (۲۵ مرداد) تا کنون مشغول انباشت این رمزارز بودهاند، اما قیمت همچنان پایینتر از مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری معامله میشود. از این رو، احتمال تشدید فشار فروش بیت کوین توسط ماینرها نیز وجود دارد و در کنار فاکتورهای مذکور در حوزه اقتصاد کلان، جو فعلی و روند قیمت در بازار رمزارز برتر را رقم زدهاند.
در همین راستا، ظاهراً سطح فعالیت شبکه بیت کوین نیز طی ۵ ماه اخیر رو به کاهش بوده و به شرایط منفی فعلی کمک کرده است. گزارشی از پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) به بررسی تعداد آدرسهای منحصربهفرد فعال در شبکه بیت کوین پرداخته است که از یافتههای آن مشخص شد میزان فعالیت سرمایهگذاران در این شبکه و سطح تقاضای آنها، چه تاثیراتی بر قیمت گذاشته است.
در نمودار زیر پیدا است که طی ۷ روز گذشته، تنها ۸۱۸,۲۷۳ آدرس کیف پول بیت کوین در این شبکه تراکنش انجام دادهاند، اما هنگامی که در بازه بزرگتری این فعالیتها را بررسی میکنیم، مشاهده میشود که این کمترین سطح فعالیتها در شبکه بیت کوین از سال ۲۰۲۱ تا کنون بوده است. تعداد آدرسهای فعال شبکه بیت کوین از سقف ۱.۳ میلیون آدرس در ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۱۴۰۲) و رسیدن قیمت به سقف تاریخی، اکنون کاهشی ۳۹ درصدی را تجربه میکند.
کاهش تعداد آدرسهای فعال در شبکه بیت کوین، عموماً سیگنالی منفی مبنی بر عدم علاقه سرمایهگذاران به فعالیت در این بازار است. در نمودار زیر مشخص است که فلشهای قرمزرنگ که قیمت را نشان میدهند، چگونه همزمان با کاهش تعداد آدرسهای فعال شبکه یعنی فلشهای زردرنگ، عملکردی مشابه داشتهاند. اکنون سطح تقاضا و فعالیتها در شبکه بیت کوین، طی شش ماه گذشته کاهشی ۳۹ درصدی داشته و قیمت در این بازه، از سقف تاریخی خود ۲۸ درصد فاصله گرفته است.
این کاهش فعالیتها همزمان با پایینآمدن حجم معاملات و تراکنشهای بیت کوین بوده که نشاندهنده محافظهکاری سرمایهگذاران و انتظار آنها برای مشخصشدن حرکت بعدی قیمت است. اما دادههای بازار فیوچرز (آتی / Futures) و آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین، نشان میدهند علیرغم کاهشهای اخیر قیمت، دیدگاه معاملهگران حرفهای بازار تغییر قابل توجهی نداشته و نشانهای از فروش از روی ترس در این بازارها بهچشم نمیخورد.
در بازار ETF های اسپات هم، برای نهمین روز متوالی سرمایهگذاران به فروشهای خود ادامه دادند و در مجموع، ۲۱۱.۱۵ میلیون دلار سرمایه خالص از این بازار خارج شده است. در این بین کمپانی فیدلیتی (Fidelity) بیشترین خروج سرمایه را بهمیزان ۱۴۹.۴۹ میلیون دلار ثبت کرده و حجم معاملات روزانه ETF ها نیز، در سطح ۱.۳۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
تداوم این فروشها نشاندهنده پایینآمدن سطح اطمینان سرمایهگذاران سازمانی و بهطور کل، فعالان بازار بیت کوین است و انتظار میرود در صورت تداوم این شرایط در هفته میلادی جدید، قیمت کاهشها و نوسانات بیشتری را تجربه کند. این در حالی است که پلتفرم آماری هوش مصنوعی کایتو (Kaito AI)، در گزارشی عنوان کرد که صحبتها در مورد سناریوهای نزولی و جو منفی بازار بیت کوین در شبکههای اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند که یعنی فشار منفی وارد بر قیمت، از قدرت زیادی برخوردار نیست.
به این ترتیب سرمایهگذاران و معاملهگران در هفته میلادی جدید، بهتر است جریان سرمایه در ETF های اسپات را زیر نظر داشته باشند که بیشترین تاثیر را بر قیمت رمزارز برتر گذاشته و تا حد زیادی وابسته به تقویم اقتصادی آمریکا عمل میکنند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، طی کاهشهای اخیر بیشتر در منطقه نزولی حرکت کرده است و عملکرد باندهای بولینگر (Bollinger Bands) و شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI)، نشان از احتمال کاهش بیشتر قیمت تا زیر مرز ۵۰,۰۰۰ دلاری دارد.
قیمت در روزهای گذشته به زیر سطح ۵۴.۱۵۱ دلاری یعنی باند پایینی بولینگر در تایمفریم روزانه کاهش داشته است. چنین شکستی در این سطح حمایتی، نشانگر احتمال کاهشهای بیشتر برای قیمت است که با تداوم شرایط منفی در این بازار، تایید این سناریو محتملتر میشود. شاخص RSI هم به سطح ۳۲ واحدی رسیده که نزدیک به ناحیه اشباع فروش (Oversold) در سطح ۳۰ واحدی است. از این رو، این احتمال هم وجود دارد که خریداران در سطوح فعلی، اقدام به خرید در کف بیت کوین کنند.
اما معاملهگران حرفهای، وضعیت بازار را با دقت بیشتری زیر نظر میگیرند و منتظر سخنرانی مقامات فدرال رزرو در روزهای آتی میمانند. کاهش سختگیریها در اظهارات این نهادها، واکنش مثبت در بازار بیت کوین را در پی خواهد داشت که با نزدیکشدن به جلسه تعیین نرخ بهره بین روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر (۲۷ و ۲۸ شهریور)، احتمال حرکت قیمت بهسمت ناحیه مقاومتی ۶۴,۸۸۷ دلاری و باند بالایی بولینگر را بهوجود میآورد.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت هماکنون در ناحیه اشباع فروش معامله میشود و از این رو، احتمال یک جهش صعودی و بهبود قیمت برای بیت کوین وجود دارد. بهعلاوه، یک الگوی اینگالف صعودی (Bullish Engulfing) بالاتر از حمایت ۵۳,۳۵۰ دلاری تشکیل شده که تایید سناریوی مذکور را محتملتر میکند.
اما قیمت در نزدیکی سطح 55,۲۵۰ دلاری با مقاومت مواجه خواهد شد که عدم عبور از آن، ممکن است موج جدیدی از فروشها را برای بیت کوین در پی داشته باشد. شکست نزولی در حمایت ۵۳,۳۵۰ دلاری، قیمت را بهسمت تست مجدد حمایت بعدی در ۵۱,۷۲۰ دلار هدایت خواهد کرد.
از طرفی دیگر، شکست صعودی در مقاومت ۵۵,۲۵۰ دلاری میتواند پتانسیل ادامه حرکت صعودی را به بیت کوین بدهد و از این رو، حمایت ۵۳,۳۵۰ دلاری و مقاومت ۵۵,۲۵۰ دلاری، به سطوح تعیینکنندهای برای پادشاه کوینها در روزهای آتی تبدیل شدهاند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۷ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، معاملهگران بازار بیت کوین با اعتقاد به احتمال کاهش بیشتر قیمت به زیر مرز ۵۰,۰۰۰ دلار، ظاهراً تسلیم شدهاند. حتی ETF های اسپات و نهنگهای بیت کوین هم به کمک حرکت نزولی قیمت طی روزهای اخیر نیامدند و شاخصهای آنچین نیز، سیگنالهایی منفی از خود نشان دادند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۴,۳۵۳ دلار در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۸۶ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۱.۸۸۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۰۷۲ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۶.۹۴ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۶.۲۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۵۸,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۲,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
عملکرد بیت کوین طی هفتهها و روزهای اخیر، باعث شده تحلیلگران سناریوهای نزولی و ریسکهای بیشتری را برای قیمت متصور شوند و در این بین، ظاهراً حفظ سطح ۵۲,۰۰۰ دلاری بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. بعد از اعلام دادههای مشاغل آمریکا که پایینتر از انتظارات بود و تضعیف بازار کار در این کشو را نشان داد، بیت کوین کاهش قیمتی ناگهانی را تجربه کرد و اکنون سطح روانی و حمایت مهم ۵۸,۰۰۰ دلاری را از دست داده است.
در این بین کایلدوبز (Kyledoobs)، از تحلیلگران برجسته بازار، با انتشار تصویری از گزارش آنچین پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان داد که درصد در سود خروجی خرجنشده تراکنش یا UTXO بیت کوین، از اواسط ماه جولای (اواخر تیر ماه) تا کنون رو به کاهش بوده که نشاندهنده برداشت سود گسترده فعالان بازار است. UTXO درواقع به مقدار بیت کوینی گفته میشود که پس از انجام هر تراکنش در شبکه باقی میماند.
در حال حاضر این شاخص به ۶۸.۵ درصد کاهش یافته که پایینترین سطح آن از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تا کنون بهشمار میآید. این مسئله نشان از تداوم فشار فروش و برداشت سود معاملهگران دارد که انتظار میرود با اتمام این فعالیتها، مسیر رشد مجدد بیت کوین هموار شود. آخرین باری که درصد در سود UTXO های بیت کوین به این سطوح رسیده بود، قیمت موفق شد طی یک رالی ۲۷۳ درصدی، از سطح ۲۶,۷۰۰ دلار تا سقف تاریخی ۷۳,۰۰۰ دلاری رشد پیدا کند.
اما سرمایههای سازمانی هم به حمایت از بیت کوین در روزهای گذشته نیامدند و بر اساس دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass)، ETF های اسپات بیت کوین در منطقه آمریکا تا پنجشنبه گذشته، شاهد ۵۳۶.۱ میلیون دلار خروجی خالص بودند که این روند از اواخر ماه آگوست (اوایل شهریور ماه) در جریان بوده است.
اکنون انتظار میرود در صورت تداوم این شرایط، بیت کوین کاهشهای بیشتری را تجربه کند. ذخایر ETF های اسپات بیت کوین در آمریکا به سطح ۴۲.۲۶ میلیارد دلاری رسیده است.
دادههای پلتفرم سفو (Ceffu) که در نقش تسویهگر امور مالی سازمانها خارج از صرافیهای ارز دیجیتال عمل میکند، نشان میدهد که از بازه مذکور تا کنون، بیش از ۳,۰۰۰ واحد بیت کوین توسط سازمانها به صرافی بایننس (Binance) منتقل شده که میتواند به معنی فروش این حجم توسط سرمایهگذاران سازمانی باشد. در این بین، نهنگها هم تراکنشهای واریزی ۱,۰۰۰ واحدی به صرافیها داشتهاند.
در همین راستا، شاخص پریمیوم بیت کوین پلتفرم کوینبیس (Coinbase Premium Index) که بازتابکننده رفتار نهنگها و سرمایهگذاران بزرگ در این بازار است، نشانههایی از کاهش علاقهمندی این دسته از سرمایهگذاران در بازار بیت کوین دارد. این شاخص درواقع اختلاف قیمت بین دو پلتفرم کوینبیس پرو (Coinbase Pro) و بایننس را نشان میدهد و بهعنوان شاخصی جهت ارزیابی میزان انباشت نهنگها و سرمایهگذاران سازمانی در کوینبیس استفاده میشود.
شاخص پریمیوم کوینبیس بین روزهای دوشنبه تا پنجشنبه گذشته از سطح ۰.۰۱۳ واحدی به ۰.۰۴- رسید و هماکنون پایینتر از میانگین متحرک ساده ۱۴ روزه (14D SMA) خود در سطح ۰.۰۱۰ واحدی قرار دارد. عملکرد این شاخص نشان میدهد که نهنگها مشغول فروش بیت کوین هستند و سطح علاقه سرمایهگذاران به فعالیت در بازار بیت کوین کاهش یافته است.
در این بین، شاخص تعداد آدرسهای فعال روزانه بیت کوین در پلتفرم تحلیلگر آنچین سنتیمنت (Santiment) نیز، چشماندازی نزولی برای این بازار بهتصویر کشیده است. رشد این شاخص نشاندهنده افزایش فعالیت سرمایهگذاران در شبکه بیت کوین است و پایینآمدن آن، نشان از کاهش تقاضا برای این رمزارز دارد.
در حال حاضر، تعداد آدرسهای فعال روزانه بیت کوین از ۸۳۶,۹۶۰ آدرس در تاریخ ۳۰ آگوست (۹ شهریور)، به ۶۸۵,۳۵۰ آدرس تا جمعه گذشته رسیده و این روند نزولی از اواسط ماه مارس (اوایل فروردین ماه) تا کنون ادامه داشته است. این یعنی که سطح تقاضا برای اشغال فضای بلوکها در بلاک چین بیت کوین کاهش داشته و از این حیث، قیمت در معرض کاهشهای بیشتری قرار دارد.
در نهایت باید گفت که عملکرد شاخصهای اقتصادی آمریکا، ترسها برای وقوع یک رکود اقتصادی در این کشور را تقویت کرده و از این رو، احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست ماه میلادی جاری بیشتر دیده میشود. این مسئله میتواند برای داراییهای پرریسک نظیر بیت کوین مثبت واقع شود و چشماندازهای نزولی این بازار را از بین ببرد.
از این رو، توصیه میشود که فعالان بازار تغییرات ذهنیت و سطح عرضه و تقاضا برای بیت کوین، بهویژه در ETF های اسپات این رمزارز را بهدقت زیر نظر داشته باشند. همچنین فعالیت نهادهایی نظیر دولت آمریکا و صرافی متگاکس (MT. Gox) در خصوص فروش و توزیع بیت کوین میان طلبکاران، تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد قیمت خواهند داشت.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades)، از تحلیلگران شناختهشده بازار، طی تحلیل بیت کوین در تایم فریم روزانه ۲ سناریوی مختلف را با توجه به سطوح فیبوناچی موجود در محدوده معاملاتی بین ۴۹,۵۷۷ دلار تا ۶۵,۱۰۳ دلار، به کاربران معرفی کرد.
سناریوی اول شامل جهش صعودی قیمت از سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۵۴,۶۰۴ دلار میشود که این حرکت میتواند در مرحله اول، قیمت را به ناحیه حمایتی ۵۷,۰۰۰ دلاری بازگرداند. اما سناریوی دوم، از دسترفتن حمایت ۵۴,۰۰۰ دلاری را نشان میدهد که ادامه روند نزولی قیمت را در پی خواهد داشت. این حرکت نزولی میتواند با رسیدن به حمایت ۵۲,۴۰۰ دلاری یعنی سطح ۷۸.۶ درصدی فیبوناچی بازگشتی متوقف شود.
در این بین مایکل ون دی پوپ (Michael van de Poppe) هم از احتمال کاهش قیمت تا ناحیه حمایتی بین ۵۳,۰۰۰ دلار تا ۵۴,۰۰۰ دلار و سپس بازگشت صعودی قیمت خبر داد. در این سناریو قیمت میتواند پس از اتمام کاهش، سریعاً به ناحیه ۵۶,۰۰۰ دلاری بازگردد.
با توجه به نمودار ۱ روزه بیت کوین در تصویر زیر، قیمت دوشنبه گذشته پس از تست مجدد سطح ۵۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در سطح ۵۹,۵۶۰ دلاری، طی ۳ روز کاهشی ۵ درصدی را تجربه کرد و تا روز گذشته، به ناحیه ۵۶,۰۰۰ دلاری رسید.
اکنون در صورتی که قیمت کندل روزانه خود را پایینتر از حمایت روزانه ۵۶,۰۲۲ دلاری ببندد، احتمال یک کاهش ۳.۵ درصدی دیگر تا تست مجدد سطح روانی 54,۰۰۰ دلاری بهوجود میآید. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) بیت کوین در این تایمفریم، پایینتر از سطوح خنثی خود قرار دارند و از این رو، تضعیف مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) صعودی و تداوم روند نزولی را سیگنال میدهند.
چنانچه این شرایط پابرجا باقی بماند، بیت کوین به مسیر خود تا سطح ۵۴,۰۰۰ دلاری ادامه خواهد داد و در صورتی که کندل روزانه را پایینتر از این سطح حمایتی ببندد، ممکن است این حرکت را با یک کاهش ۷.۵ درصدی تا حمایت روزانه ۴۹,۹۱۷ دلاری ادامه دهد.
اما اگر وضعیت بازار تغییراتی مثبت را تجربه کند و بیت کوین از مقاومت ۵۹,۵۶۰ دلاری عبور کند و کندل روزانه را بالاتر از آن ببندد، میتواند مسیر خود را بهسمت مقاومت مهم بعدی در سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در 62,۰۱۹ دلار ادامه دهد و سناریوی نزولی مذکور را نامعتبر کند. عبور از این سطح مقاومتی نیز، پتانسیل یک رشد ۵.۵ درصدی و حرکت بهسمت مقاومت روزانه ۶۵,۳۷۹ دلاری را به بیت کوین خواهد داد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۳ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، معاملهگران پیشبینی میکنند همزمان با اعلام کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در اواخر ماه، بازار بیت کوین شاهد یک فروش ۱۵ میلیارد دلاری خواهد بود و از این رو، قیمت فعلاً بین دو سطح فوقالعاده مهم به رنجزنی ادامه میدهد. بیت کوین هماکنون سیگنالهایی ضدونقیض از بخشهای مختلف این بازار دریافت میکند و در حال حاضر، یک تقویم اقتصادی مهم منطقه آمریکا را پیش روی خود میبیند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۸,۹۱۹ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۲.۱۳ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۲۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۶۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۴۸ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۸۴ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین یک هفتهای است که در یک محدوده معاملاتی فشرده به رنجزنی مشغول شده و معاملهگران توسط نشانههای مثبت و منفی مرتبط با این بازار، دچار سردرگمی شدهاند. از میان این موارد، میتوان به جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات و احتمال فروش مجدد میلیارد دلاری بیت کوین توسط دولت آمریکا و مرحله جدید توزیع بیت کوین توسط صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) اشاره کرد.
این شرایط باعث شده بیت کوین در یک محدوده معاملاتی با مقاومت ۶۰,۲۰۰ دلار و حمایت ۵۷,۳۰۰ دلاری قرار بگیرد که بهطور واضح عدم قطعیت میان فعالان این بازار را نشان میدهد. ظاهراً دولت آمریکا و صرافی متگاکس قرار است در ماه میلادی جاری، 249,۰۰۰ واحد بیت کوین را به ارزش تقریبی ۱۴.۵۳ میلیارد دلار وارد بازارها کنند و در صورتی که خریداران بازار نتوانند این افزایش عرضه را جذب کنند، قیمت دچار کاهشهای بیشتری خواهد شد.
از طرفی دیگر، نشست بعدی فدرال رزرو جهت تعیین نرخ بهره بین روزهای ۱۸ و ۱۹ سپتامبر (۲۸ و ۲۹ شهریور)، یک فاکتور صعودی و مثبت برای بازار بیت کوین در نظر گرفته میشود و در صورت کاهش نرخ بهره، سطح تقاضا برای خرید داراییهای پرریسک نظیر بیت کوین افزایش پیدا میکند. مواردی این چنینی باعث شده سطح عرضه و تقاضا برای بیت کوین بالا رود و بنبست فعلی را میان خریداران و فروشندگان بهوجود آورد.
در همین راستا، گزارشی از پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode) نشان میدهد که این روند خنثی و عدم تحرکت در بازار بیت کوین، بهدلیل رسیدن سطح سودآوری سرمایهگذاران به نقطه خنثی و تعادل (Equilibrium) است. شاخص نسبت ارزش بازار به ارزش تحققیافته یا همان MVRV بیت کوین که میانگین سود تحققنیافته (Unrealized Profit) سرمایهگذاران را میسنجد، طی دو هفته اخیر در میانگین تاریخی ۱.۷۲ واحدی خود مشغول نوسان بوده که معمولاً این سطح، هنگام انتقال بین روندهای صعودی و نزولی بازار تشکیل میشود.
رسیدن شاخص MVRV بیت کوین به این سطح، نشاندهنده ذهنیت و تمایلات (Sentiment) خنثی سرمایهگذاران است و به این معنی است که مومنتوم بازار صعودی یا نزولی نیست. به عبارتی دیگر بهدلیل کاهش سود یا زیان، سرمایهگذاران تمایلی به خرید یا فروش بیت کوین ندارند و در پی این شرایط، قیمت یک دوره خنثی و تثبیت (Consolidation) را تجربه میکند.
این روند خنثی بیت کوین، در عملکرد شاخصهای اپن اینترست (سود باز / Open Interest) و فاندینگ ریت (نرخ سود سرمایه / Funding Rate) بیت کوین در بازار فیوچرز (آتی / Futures) نیز قابل مشاهده است. شاخص اپن اینترست بیت کوین از روز ۲۸ آگوست (۷ شهریور) تا کنون، طی رنجزنی قیمت از سطح ۳۰ میلیارد دلاری به ۲۹.۴۸ میلیارد دلار رسید و در همین بازه، فاندینگ ریت این رمزارز هم بین سطوح منفی و مثبت مشغول نوسان بوده است.
کاهش در شاخص اپن اینترست نشانگر عدم تعهد معاملهگران و بازنکردن معاملات جدید است. در چنین شرایطی، معاملهگران معمولاً منتظر میمانند عملکرد قیمت را مشاهده کنند تا مسیر بعدی آن مشخص شود. نوسانات خنثی شاخص فاندینگ ریت هم، نشاندهنده تضعیف ذهنیت و دیدگاه خریداران و فروشندگان در بازار فیوچرز است.
در جایی دیگر، پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) با بررسی شاخص پریمیوم کوینبیس (Coinbase Premium Index) که رفتار نهنگهای بازار را ارزیابی میکند، نشان داد که سطح علاقهمندی این دسته از سرمایهگذاران به فعالیت در بازار بیت کوین کاهش پیدا کرده است. این شاخص در واقع شکاف قیمت رمزارز برتر میان پلتفرمهای کوینبیس پرو (Coinbase Pro) و بایننس (Binance) را نشان میدهد و بهعنوان معیاری جهت ارزیابی سطح انباشت نهنگها و سرمایهگذاران سازمانی بیت کوین در نظر گرفته میشود.
این شاخص از تاریخ ۲۴ آگوست (۳ شهریور) تا روز گذشته، از سطح ۰.۰۷۷ واحدی به ۰.۰۰۴- واحد رسید و هماکنون پایینتر از میانگین متحرک ساده ۱۴ روزه (14D SMA) خود در سطح ۰.۰۱۸ واحد قرار دارد. این یعنی که نهنگهای بازار فروشهای خود در این سطح پایین شاخص پریمیوم را متوقف کرده و سطح علاقه و فعالیت سرمایهگذاران در پلتفرم کوینبیس، کاهش پیدا کرده است.
در بازار ETF های اسپات بیت کوین، دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نشان میدهند طی هفته میلادی گذشته، این بازار شاهد خروج ۳۰۵ میلیون دلار سرمایه بهطور خالص بوده است. این یعنی که ذهنیت مثبت سرمایهگذاران در این بازار نیز تضعیف شده است. در حال حاضر سطح ذخایر بیت کوین ETF های اسپات در آمریکا، به ۴۳.۶۲ میلیارد دلار رسیده است.
این بازارها در روز گذشته بهدلیل تعطیلات روز کارگر در آمریکا فعالیتی نداشتند و اکنون، عملکرد آنها در روز جاری با توجه به انتشار شاخصهای اقتصادی در این کشور، تاثیر زیادی بر قیمت خواهد داشت. به این ترتیب، در صورتی که امروز شاخص مدیران خرید بخش صنایع (Manufacturing PMI) با بهبود همراه باشد، میتواند افزایش تقاضا در ETF های اسپات بیت کوین و در نتیجه رشد قیمت این رمزارز را در پی داشته باشد.
تا پایان هفته نیز شاخصهای مرتبط با بازار کار، بخش خدمات و نرخ بیکاری آمریکا، اهمیت بسیار زیادی خواهند داشت و در صورت عملکرد غیرمطلوب آنها، نگرانیهای در مورد وقوع رکود در آمریکا تشدید خواهد شد. این مسئله در کنار احتمال افزایش سطح عرضه بیت کوین در پی توزیع کوینهای صرافی متگاکس و فروشهای دولت آمریکا، میتوانند کاهشهای شدیدی را برای بیت کوین رقم زنند.
در تاریخچه بازار بیت کوین، ماه سپتامبر معمولاً بازده منفی برای قیمت، بهطور میانگین بهمیزان ۴.۴۵- درصد داشته است. این در حالی که عملکرد کلی بیت کوین در سهماهه پایانی هر سال میلادی، میانگین ۸۸.۸۴+ درصدی داشته و اکنون با توجه به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در این بازه، بهبود شرایط اقتصادی میتواند بیت کوین را از وضعیت فعلی نجات دهد. به این ترتیب، توجه سرمایهگذاران در این هفته، باید به تغییرات سطح عرضه بیت کوین در بازارها، تقویم اقتصادی آمریکا و عملکرد ETF های اسپات باشد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، روز یکشنبه کندل ۱ روزه را پایینتر از حمایت ۵۸,۷۸۳ دلاری بست و تا انتهای روز، تا کف ۵۷,۲۰۱ دلاری کاهش قیمت داشت. اما در روز دوشنبه قیمت موفق شد طی رشدی نسبی، به سطح ۵۸,۴۳۵ دلاری بازگردد.
اکنون در صورتی که سطح ۵۰ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۵۹,۵۶۰ دلار، نقش مقاومتی خود را حفظ کند، بیت کوین ممکن است یک کاهش ۴ درصدی از سطوح فعلی تا حمایت روزانه ۵۶,۰۰۰ دلاری را تجربه کند. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) بیت کوین در این تایمفریم، کمی پایینتر از سطوح خنثی خود قرار گرفتهاند که نشاندهنده عدم سلطه این بازار در اختیار خریداران یا فروشندگان است.
اما در سناریوی صعودی، بیت کوین در صورت شکست صعودی از مقاومت ۵۹,۵۶۰ دلاری، میتواند تا بستن کندل روزانه خود بالاتر از سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در 62,۰۴۲ دلار رشد داشته باشد. چنین عملکردی سناریوی نزولی قیمت را نامعتبر خواهد کرد و بیت کوین میتواند در ادامه مسیر، تا مقاومت روزانه ۶۵,۳۷۹ دلاری شاهد رشد باشد.
با توجه به نمودار بالا، قیمت همچنان پایینتر از میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه خود معامله میشود و از سوی این اندیکاتورها، سیگنال نزولی میگیرد. به این ترتیب، شکست صعودی در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۶۹,۰۰۰ دلار و مقاومت ۶۰,۳۶۵ دلاری، خریداران بازار را برای تلاش تا رسیدن به میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۱,۰۰۰ دلاری ترغیب خواهد کرد. عبور از این سطح مقاومت، بیت کوین را در مسیر رشدهای بیشتر تا مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری قرار میدهد.
اما در آن روی سکه، کاهش قیمت از سطوح فعلی و تشکیل شکست نزولی در حمایت ۵۷,۵۰۰ دلاری، میتواند منجر به تقویت فعالیت فروشندگان و کاهش بیشتر قیمت تا سطح ۵۵,۰۰۰ دلاری شود. شکست نزولی در این سطح حمایتی، میتواند منجر به ادامه حرکت نزولی تا حمایت مهم بعدی در سطح ۵۲,۸۸۴ دلار شود. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در تایمفریم روزانه، به سطح ۴۶.۸۵ واحدی رسیده و از این رو، تایید سناریوهای نزولی قیمت محتملتر دیده میشود.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱۱ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، معاملهگران، نهنگها و ETF های بیت کوین همگی مشغول خرید در کف قیمتها دیده میشوند، اما مومنتوم قیمت و بازار بیت کوین همچنان رو به تضعیف بوده و وضعیت کلی این بازار گاوی را زیر سوال برده است. در این بین، اپن اینترست آپشنز برخلاف انتظارات رو به رشد است و قیمت هش بیت کوین با رسیدن به کفهای جدید، شرایطی مشابه با قبل از بازار گاوی سال ۲۰۲۱ را نشان میدهد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۸,۴۱۰ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۲۱ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۰۵ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۵۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۴۰ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۸۹ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
در گزارش هفتگی پلتفرم گلس نود (Glassnode) که در بخش تحلیل آنچین بیت کوین نیز پوشش دادیم، مشخص شد ساختار بازار رمزارز برتر طی ۵ ماه گذشته شکلی نزولی به خود گرفته و همزمان با این موضوع، تقاضا برای استفاده از اهرم در معاملات فیوچرز (آتی / Futures) پس راهاندازی ETF های اسپات و رشد قیمت تا سقف تاریخی ۷۳,۰۰۰ دلاری، کاهش یافته است.
این در حالی است که چندین عامل صعودی مهم در بازار بیت کوین تایید شده هستند و فاکتورهای مشابه دیگر نیز در پیش روی این بازار قرار دارند. از میان این عوامل میتوان پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از سرگیری جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات، کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و سختگیریها در سیاستهای پولی این نهاد را نام برد.
اما در این بین، برخی شاخصهای تجمیعکننده در شبکه بیت کوین رو به کاهش هستند و پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز در این زمینه، خبر از کاهش شدید در شاخص تقاضای ظاهری بیت کوین (Bitcoin Apparent Demand) داد.
تقاضای ظاهری در واقع اختلاف میان مجموع روزانه پاداشهای تولید بلوک و تغییرات روزانه مقدار بیت کوینهای ۱ ساله یا قدیمیتر را نشان میدهد. اکنون این شاخص از نرخ رشد ۳۰ روزه خود در سطح ۴۹۶,۰۰۰ بیت کوین که بالاترین سطح آن از ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) تا کنون بوده، به سطح ۳۶,۰۰۰- در روزهای جاری رسیده است. عملکرد این شاخص همزمان با کاهش قیمت از ناحیه ۷۰,۰۰۰ دلاری تا کف ۴۹,۰۰۰ دلار بوده است.
در همین راستا، موجودی بیت کوین در صرافیهای ارز دیجیتال نیز از زمان اوج هیجانات و خریدهای ETF های اسپات یعنی اوایل سال ۲۰۲۳ تا کنون، رو به کاهش بوده است.
اما حرکات صعودی بیت کوین در سال ۲۰۲۴، از سوی فعالیت معاملهگران در بازار فیوچرز و همچنین انباشت هولدرها و ETF های اسپات نشئت گرفته و طبق گفته تحلیلگر برجسته بازار، اسکیو (Skew)، لیکوییدی سنگین پوزیشنهای فیوچرز بوده که قیمت را بهطرف سقفهای محدوده معاملاتی خود هدایت کرده است.
در اینجا جریان مجموع سفارشات بیت کوین در صرافیها، بهخوبی نشان میدهد که سفارشهای Bid (بالاترین قیمت برای خرید) در بازار اسپات همزمان با لیکوییدی سنگین و ناگهانی پوزیشنهای شورت (پیشبینی کاهش قیمت / Short) در بازار فیوچرز، چگونه کاهشهای ناگهانی قیمت را جبران میکنند؛ اما عدم تداوم این خریدها در بازار اسپات، باعث شده که قیمت نتواند از دیوار ایجادشده توسط سفارشهای Ask (پایینترین قیمت برای فروش) در سقفهای قیمتی عبور کند.
سرمایهگذاران بعد از آخرین سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، و اظهارات وی در مورد کاهش نرخ بهره، طی رالی (حرکت صعودی / Rally) ایجادشده برای بیت کوین و رسیدن به ناحیه ۶۴,۰۰۰ دلاری، اقدام به برداشت سود کردند.
اما علیرغم این برداشت سود، سطح سود تحققیافته (Realized Profit) بیت کوین به ۵۳۶ میلیون دلار رسید که نسبت به سطح ۱۰ میلیارد دلاری و ۹ میلیارد دلاری در روزهای ۲۷ می (۷ خرداد ۱۴۰۳) و ۱۲ مارس (۲۲ اسفند ۱۴۰۲) بسیار پایینتر بود. این مسئله میتواند به این معنی باشد که بازار بیت کوین در سایکل فعلی، هنوز به سقف قیمت مورد نظر نرسیده است. این در حالی است که با توجه به رقم پایین برداشت سود اخیر سرمایهگذاران، بیت کوین یک کاهش ۶.۸ درصدی را تجربه کرد و به کف هفتگی رسید.
اما در برخی دادههای دیگر، نشان از افزایش تقاضا برای خرید بیت کوین در آمریکا دیده میشود. شاخص پریمویم صرافی کوینبیس (Coinbase Premium) طی هفته گذشته، به سقف یکماهه خود در سطح ۰.۱۱ واحد رسیده است و طبق گزارش کریپتوکوانت، نشان از احیای نسبی تقاضا برای بیت کوین دارد.
بهعلاوه، دادههای پلتفرم سیسیدیتا (CCData) نیز نشان از رشد شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) در بازار آپشنز (اختیار معامله / Options) بیت کوین دارند که بازتابکننده دیدگاههای مثبت و خوشبینانه معاملهگران است. این شاخص از ابتدای ماه میلادی گذشته تا کنون، رشدی ۳۲.۵ درصدی را ثبت کرده و همزمان با این موضوع، نسبت موقعیتهای فروش به خرید یا همان پوت به کال (Put/Call Ratio) در این بازار، کاهش داشته است.
همچنین، در این آمارها مشخص شد که معاملهگران پیشبینیهای ۱۰۰,۰۰۰ دلاری برای قیمت پادشاه کوینها دارند، چرا که حجم قابل توجهی از قراردادهای کال یا خرید، در این ناحیه ثبت و متراکم شده است. احتمالاً یکی از عوامل این تغییر ذهنیت در معاملهگران آپشنز بیت کوین، انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو باشد.
اما مقایسه عملکرد اخیر قیمت و روند نزولی بیت کوین با شاخص قیمت هش (Hash Price) این رمزارز، نشان میدهد که ظاهراً این بازار در حال رسیدن به کف سایکل فعلی است و تا حد زیادی، شرایط فعلی مشابه با بازار بیت کوین قبل از آغاز سایکل گاوی در سال ۲۰۲۱ دیده میشود. کریپتوکوانت پیرامون این موضوع نوشت قیمت هش بیت کوین که سطح درآمد ماینرها به ازای هر تراهش (Terahash) بر ثانیه را میسنجد، بهطور واضح به سطوح پایین خود رسیده است.
هنگامی که روند یک دهه اخیر قیمت هش و ارز BTC را مشاهده میکنیم، مشخص میشود که کاهش قیمت هش، همیشه با تشکیل کفهای قیمتی بیت کوین همزمان بوده است. برای مثال، این اتفاق در سال ۲۰۲۰ و پس از سقوط بازارهای مالی در پی پاندمی کرونا افتاده که در تصویر بالا کاملاً پیدا است. بیت کوین در این دوره شاهد کاهش شدید قیمت بود که با ریزش ناگهانی قیمت هش نیز همراه بوده است. اما در سال بعدی و با توجه به اجرای رویداد هاوینگ (Halving)، بیت کوین توانست طی یک حرکت قدرتمند به مسیر رشد خود تا تشکیل یک سقف تاریخی جدید ادامه دهد.
در همین راستا، رفتار ماینرهای شبکه بیت کوین نیز تغییراتی داشته است و پس از مدتی طولانی از فروش داراییها، اکنون در وضعیت انباشت بیت کوین دیده میشوند. سطح ذخایر ماینرها به سطوح ماه ژوئن (خرداد ماه) بازگشته و بهویژه از تاریخ ۲۴ آگوست (۳ شهریور) به بعد، رشد قابل توجهی داشته است. این مسئله میتواند برای قیمت ثبات ایجاد کند و مشابه با سایکلهای گذشته، بعد از دوره کاپیتولاسیون (فروش از روی ضرر و ترس / Capitulation) ماینرها روند صعودی از سر گرفته شود.
به این ترتیب فعالان بازار برای هفته میلادی پیش رو، بهتر است تقویم اقتصادی ایالات متحده را زیر نظر داشته باشند، چرا که تاثیر زیادی بر سطح تقاضای خرید بیت کوین در ETF های اسپات دارد. همچنین عملکرد ماینرهای شبکه و اخبار مهم مرتبط با بازار بیت کوین نیز، باید زیر ذرهبین سرمایهگذاران قرار گیرد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایمفریم ۱ روزه، همچنان پایینتر از میانگین متحرکهای نمایی (EMAs) 50 روزه و ۲۰۰ روزه خود معامله میشود و از این اندیکاتورها، سیگنال نزولی دریافت میکند. از این رو، شکست صعودی در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۵۹,۰۰۰ دلار و عبور از مقاومت ۶۰,۳۶۵ دلاری، میتواند قیمت را بهسمت میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۱,۰۰۰ دلاری هدایت کند.
عبور کامل از میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه، باعث شده خریداران جهت رشد بیشتر قیمت تا مقاومت ۶۴,۰۰۰ دلاری تلاش کنند. در این بین، عملکرد شاخصها در تقویم اقتصادی آمریکا و ETF های اسپات بیت کوین، بسیار حائز اهمیت خواهند بود.
از طرفی دیگر، کاهش قیمت به زیر سطح 57,۵۰۰ دلاری، ممکن است منجر به ادامه این مسیر تا حمایت ۵۵,۰۰۰ دلاری نیز شود. از دسترفتن این سطح حمایتی، بیت کوین را در معرض کاهش تا حمایت بعدی در سطح ۵۲,۸۸۴ دلاری قرار میدهد. شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه (14D RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به سطح ۴۵.۳۰ واحدی رسیده که احتمال تایید سناریوهای نزولی قیمت را بیشتر نشان میدهد.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، قیمت پس از رسیدن به میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ دورهای این تایمفریم، شاهد مقاومت و بازگشتی نزولی بود. این سطح اهمیت زیادی دارد، چرا که طی هفته گذشته مانع از ادامه حرکت صعودی قیمت شده است. از این رو، بیت کوین هماکنون در یک محدوده معاملاتی با کف ۵۷,۸۶۶ دلار و سقف ۶۱,۱۸۲ دلاری دیده میشود.
حال در صورتی که نقدینگی سفارشات خرید در این ناحیه افزایش پیدا کند، قیمت شاهد رشد و عبور از این محدوده خواهد بود. چنانچه بیت کوین بتواند میانگین متحرک ۲۰۰ دورهای خود را بهطور کامل پشت سر بگذارد، مسیر حرکت بهسمت ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری هموار خواهد شد. این شکست صعودی نشان از تغییر مثبت جو این بازار دارد که میتواند یک حرکت صعودی پیوسته را برای بیت کوین در پی داشته باشد.
اما در آن روی سکه، در صورتی که قیمت در عبور از مقاومت مذکور موفق ظاهر نشود، ممکن است طی یک بازگشت نزولی حمایت ۵۶,۱۳۸ دلاری را مجدداً تست کند. حفظکردن یا از دستدادن این سطح حمایتی، مشخص خواهد کرد که قیمت به رنجزنی خود ادامه میدهد و یا اصلاحی عمیقتر را تجربه خواهد کرد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۸ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، پریمیوم فیوچرز بیت کوین به کف دهماهه خود رسیده، اما ظاهراً این اتفاق هم دیدگاه معاملهگران را منفی و نزولی نکرده است. این در حالی است که شاخصهای آنچین بیت کوین، سیگنالهایی منفی را نشان داده و ETF های اسپات نیز، شاهد خروج سرمایه از بازارهای خود بودهاند. چشمانداز کلی بازار بیت کوین مثبت دیده میشود، اما روند نزولی قیمت سطح تقاضا برای خرید را کاهش داده است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۹,۶۶۲ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۴۰ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۵۹ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۷۸ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۲۱ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۷۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از رسیدن به ناحیه ۶۵,۰۰۰ دلاری، شاهد بازگشت بود که این حرکت نزولی بهدلیل نگرانیها پیرامون رکود اقتصادی احتمالی در ایالات متحده و خوشبینی بیش از حد در بازار سهام بود. با وجود اینکه بیت کوین حمایت قدرتمندی را در سطح ۵۸,۵۰۰ دلاری برای خود تشکیل داده، ظاهراً روحیه معاملهگران با کاهش شاخص پریمیوم فیوچرز (Futures Premium) این رمزارز دچار تضعیف شده است.
کارشناسان معتقدند تصمیم بانک مرکزی ژاپن مبنی بر افزایش نرخ بهره، احتمال سقوط بازارهای مالی را زنده نگه داشته و با وجود عوامل این چنینی در حوزه اقتصاد کلان، خوشبینیها در بازارهای مالی بیش از اندازه هستند. رشد ۱۰ درصدی اخیر بیت کوین مسئلهای غیرعادی نمیتواند باشد و دادههای تاریخچه این بازار نیز، نشاندهنده افزایش نوسانات در روزهای جاری و آتی هستند. بخش بزرگی از این نوسانات، بهدلیل تحولات اخیر در بازار فیوچرز است.
نرخ سالانه نوسانات بیت کوین در ابتدای ماه آگوست، از سطح ۶۵ درصدی عبور کرد که نسبت به ۲۴ درصد و ۵۲ درصد در دو ماه قبل از آن، رشد قابل توجهی محسوب میشود. در این بین، نوسانات شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) نیز در اواسط ماه آگوست به اوج ۲۷ درصدی رسید که بالاترین سطح آن نسبت به اواخر سال ۲۰۲۲ تا کنون بهشمار میآید. در چنین شرایطی، معاملهگران ارزهای دیجیتال عموماً بیش از حد خوشبین شده و میزان اهرم معاملات خود را بالا میبرند.
در روزهای عادی بازار بیت کوین، شاخص پریمیوم فیوچرز بین بازه ۵ درصد تا ۱۰ درصد در نوسان است و کاهش به زیر این ناحیه، یک فاکتور نزولی محسوب میشود. این شاخص در تاریخ ۲۷ آگوست (۶ شهریور)، به زیر ۵ درصد رسیده که پایینترین سطح آن از اکتبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) تا کنون است. دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نشان میدهند این شاخص از روز ۲۶ آگوست (۵ شهریور) تا امروز، ۴ درصد کاهش داشته و به سطح ۵۱۷,۴۳۰ واحد BTC رسیده است.
این مسئله منجر به لیکوییدی ۱۰۲ میلیون دلار از پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) شد که در مقایسه با رشد اخیر قیمت، رقم بالایی محسوب نمیشود. از این رو، میتوان به این نتیجه رسید که کاهش اخیر قیمت تا ناحیه ۵۸,۰۰۰ دلاری، دیدگاه و موقعیتهای معاملاتی نهنگها و معاملهگران حرفهای بازار را تغییر نداده، اما بدون شک سطح ریسکگریزی معاملهگران را افزایش داده است. نسبت پوزیشنهای لانگ به شورت بیت کوین نیز به سطح ۵۲.۱۸ درصدی رسیده که یعنی احتمال ایجاد پوزیشنهای شورت نسبت به لانگ بیشتر است و معاملهگران، بیشتر دیدگاهی نزولی در برابر قیمت دارند.
در این راستا، هنگامی که سطح تقاضا برای ارزهای دیجیتال در کشورهایی نظیر چین افزایش پیدا میکند، قیمت استیبل کوینها به یک پریمیوم ۲ درصدی بالاتر از ارزش دلاری آنها میرسد و بالعکس زمانی که بازار در وضعیت ترس قرار میگیرد، استیبل کوینها با یک تخفیف و کاهش قیمت روبرو میشوند که نشاندهنده خروج سرمایهگذاران از بازارها است.
پریمیوم تتر در کشور چین در تاریخ ۲۶ آگوست (۵ شهریور) رشدی جزئی داشته، اما همچنان در ناحیه خنثی و صفر درصدی خود قرار دارد. تخفیف موجود در این شاخص که از تاریخ ۲۱ آگوست (۳۱ مرداد) به بعد بهوجود آمده بود، اکنون از بین رفته که البته هنوز نشانهای از تقاضای جدید برای خرید رمزارزها در این بازارها بهچشم نمیخورد. به این ترتیب، میتوان به این نتیجه رسید که معاملهگران بیت کوین طی کاهش قیمت تا ناحیه ۵۹,۰۰۰ دلاری دچار بحران نشده و به همین شکل عدم حفظ حمایت ۶۴,۰۰۰ دلاری، آنها را غافلگیر نکرده است.
در جایی دیگر، روز سهشنبه بورس نزدک (NASDAQ) اعلام کرد که درخواست لیست و معامله آپشنز شاخص بیت کوین (XBTX) را در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ثبت کرده و در این راستا، با پلتفرم سیاف بنچمارکس (C.F. Benchmarks) نیز جهت ارائه اطلاعات مربوطه وارد مشارکت شده است. به این ترتیب، سرمایهگذاران خُرد و سازمانی میتوانند با استفاده از این محصول جدید، به مدیریت معاملات و سرمایهگذاریهای خود بپردازند و شاهد تقویت نقدینگی و بلوغ بیشتر در بازار بیت کوین باشند.
اما در این بین، بازارهای ETF اسپات بیت کوین بعد از ۸ روز متوالی جریان ورود سرمایههای جدید، سهشنبه شاهد خروج ۱۲۷.۱ میلیون دلار سرمایه خالص بودند. این خروجی، کاهش ۵.۴ درصدی بیت کوین را در پی داشت و اکنون تداوم این شرایط، روند نزولی قیمت را ادامه خواهد داد. جریان خروج سرمایه از این بازارها در روز گذشته نیز، ۱۰۵.۳ میلیون دلار برآورد شده است و اکنون ETF های اسپات در منطقه آمریکا، در مجموع ۴۶.۷۳ میلیارد دلار بیت کوین را در ذخایر خود دارند.
در رابطه با تقویم اقتصادی ایالات متحده، امروز قرار است شاخصهای مدعیان بیکاری (Unemployment Claims)، گزارش اولیه تولید ناخالص داخلی (Prelim GDP) و خانههای در انتظار فروش (Pending Home Sales) اعلام شوند که بدون شک نیاز به بررسی داشته و میتوانند بازارهای مالی را دستخوش نوسانات کنند. در این بین با توجه به موشکافیهای اخیر فدرال رزرو در بازار کار آمریکا، شاخص مدعیان بیکاری میتواند تاثیر زیادی بر قیمتها داشته باشد.
کارشناسان و فعالان بازارهای مالی، رقم این شاخص را بدون تغییر پیشبینی کردهاند که یعنی در صورت افزایش در آن، نگرانیهای در مورد رکود اقتصادی تقویت شده و سطح تقاضا برای خرید بیت کوین، بهویژه در ETF های اسپات را کاهش میدهد. از این رو، موارد مذکور باید زیر ذرهبین سرمایهگذاران در بازار ارزهای دیجیتال باشند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، روز یکشنبه در عبور از مقاومت روزانه ۶۵,۳۷۹ دلاری موفق ظاهر نشد و طی ۲ روز آتی، کاهشی ۷.۵ درصدی را تجربه کرد. قیمت رهبر ارزهای دیجیتال اکنون در نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری قرار دارد.
حال در صورتی که بیت کوین به روند نزولی خود ادامه دهد و کندل روزانه را پایینتر از حمایت ۵۸,۷۸۳ دلاری ببندد، ممکن است این مسیر را طی یک کاهش ۴.۵ درصدی دیگر، تا تست حمایت روزانه ۵۶,۰۰۲ دلاری نیز پیش ببرد. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) در این تایمفریم، به زیر نواحی خنثی خود کاهش داشتهاند و از این رو، نشان از تضعیف مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) قیمت و پیدایش یک روند نزولی دارند.
اما چنانچه قیمت بتواند حمایت خود را در سطح ۵۸,۷۸۳ دلاری تشکیل دهد و کندل روزانه را بالاتر از آن ببندد، سناریوی نزولی مذکور نامعتبر خواهد شد. در این صورت، بیت کوین میتواند یک رالی (حرکت صعودی / Rally) تقریباً ۱۱ درصدی را تا بازگشت مجدد به مقاومت روزانه ۶۵,۳۷۹ دلاری آغاز کند.
با توجه به نمودار بالا، بیت کوین مجدداً به زیر میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه خود کاهش قیمت داشته و به این ترتیب، از سوی این اندیکاتورها سیگنال نزولی دریافت میکند. حال در صورت شکست صعودی قیمت در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در سطح ۵۹,۰۰۰ دلاری و مقاومت ۶۰,۳۶۵ دلار، خریداران جهت آغاز یک رالی جدید تا میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری تلاش خواهند کرد.
از طرفی دیگر، در صورتی که بیت کوین به زیر سطح 57,۵۰۰ دلاری کاهش پیدا کند، فروشندگان جهت تداوم این حرکت تا سطح ۵۵,۰۰۰ دلاری تلاش خواهند کرد. شکست نزولی به زیر این حمایت هم، قیمت را در معرض کاهشهای بیشتر تا حمایت ۵۲,۸۸۴ دلاری قرار خواهد داد. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در این تایمفریم، به سطح ۴۴,۵۴ واحدی و ناحیه منفی بازگشته و احتمال تایید سناریوهای نزولی را بیشتر نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۶ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، مومنتوم صعودی بیت کوین با بازشدن معاملات بازار والاستریت شاهد تضعیف بود که علت این مسئله میتواند تقویم اقتصادی پیش روی بازارهای مالی در هفته میلادی جاری باشد. این در حالی است که شاخصهای آنچین بیت کوین سیگنالهایی مثبت ارسال میکنند و ETF های اسپات این رمزارز نیز، شاهد ورود سرمایههای جدید هستند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۲,۸۹۸ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۴۰ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۵۷ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۵۰ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۴۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۵,۰۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۹,۰۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین طی روزهای اخیر به کفهای هفتگی در نمودارها رسید و باعث شد تحلیلگران هشدار یک اصلاح قیمت را بدهند. پیرامون این موضوع، پلتفرم تحلیلگر متریال ایندیکیترز (Material Indicators) وضعیت سفارشات بیت کوین در صرافی بایننس را مورد بررسی قرار داد و نوشت که در حال حاضر، شرایط این بازار به سود فروشندگان دیده میشود.
با توجه به این موضوع، نقدینگی مرتبط با سفارشهای Bid (بالاترین قیمت برای خرید) بهسمت سطح ۶۲,۵۰۰ دلاری متمایل است که میتواند روند نزولی قیمت به طرف این ناحیه را در پی داشته باشد. به این ترتیب، پیشبینی میشود نوسانات قیمت با نزدیکشدن به بستن کندل ماهانه افزایش پیدا کنند. اکنون خریداران بازار در تلاش هستند تا کندل ماه آگوست را در ناحیه سبز ببندند و تا حدی در این زمینه موفق بودهاند، چرا که بیت کوین توانسته بخش بزرگی از زیانها و رسیدن به کف ششماهه خود طی دو هفته اخیر را جبران کند.
رشد اخیر بیت کوین پس از سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، و اظهارات وی مبنی بر نخستین کاهش نرخ بهره طی چندسال اخیر صورت گرفت و این جو مثبت احیاشده در بازار بیت کوین، منجر به ثبت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه جدید در ETF های اسپات این رمزارز شد.
بر اساس دادههای پلتفرم کوینشرز (CoinShares)، صندوقهای ETF ارز دیجیتال طی هفته میلادی گذشته، ۵۳۳ میلیون دلار سرمایه جدید را جذب کردند که نسبت به ۵ هفته اخیر، یک رکورد جدید بهشمار میآید. از این آمار، ETF های منطقه آمریکا با ۴۹۸ میلیون دلار پیشتاز بودند و هنگکنگ نیز با ۱۵.۹ میلیون دلار ورودی، در رتبه بعدی قرار دارد. این در حالی است که ETF های اسپات بیت کوین در آمریکا، روز گذشته و با آغاز هفته معاملاتی جدید، یک جریان خالص از خروج سرمایه را بهمیزان ۲۱.۵ میلیون دلار ثبت کردهاند.
در جایی دیگر، پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) با بررسی شاخص موقعیت ماینرها (Miners Position Index / MPI) که نسبت میزان خروجی سرمایه دلاری از ماینرها تقسیم بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه آن را نشان میدهد، نوشت که این شاخص در حال حاضر چشماندازی صعودی برای رمزارز برتر به تصویر کشیده است.
هنگامی که شاخص MPI بیت کوین شاهد رشد است، نشاندهنده افزایش فروش توسط ماینرها و متعاقباً، کاهش قیمت است. از طرفی دیگر، کاهش در این شاخص بهمعنی کمترشدن سطح فروش بیت کوین توسط ماینرها است. هماکنون، شاخص MPI از سطح ۰.۶۳- واحدی به ۱.۴۶- واحد از روز جمعه تا دوشنبه رسیده، که نشانگر کاهش فشار فروش بیت کوین توسط ماینرها است.
در همین رستا، کریپتوکوانت عملکرد شاخص فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) را نیز مورد ارزیابی قرار داد که یکی از معیارهای مهم جهت بررسی جو بازار فیوچرز (آتی / Futures) بیت کوین محسوب میشود. ارقام مثبت برای فاندینگ ریت بیت کوین، نشاندهنده سلطه پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) بوده و ارقام منفی، افزایش تعداد و حجم پوزیشنهای شورت (پیشبینی کاهش قیمت / Short) بیت کوین را نشان میدهد.
در حال حاضر، این شاخص طی روزهای اخیر به سطح ۰.۰۰۸ واحدی رسیده که بازتابکننده جو مثبت و صعودی در بازار فیوچرز بیت کوین و سلطه خریداران و پوزیشنهای لانگ است.
اما در روز جاری قرار است شاخص اطمینان مصرفکننده (Consumer Confidence) منتشر شود که فعالان بازار پیشبینی نزولی از آن ارائه کردهاند. در صورتی که رقم این شاخص با کاهش اعلام شود، احتمال کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه ماه سپتامبر را بیشتر میکند که برای رمزارزها مثبت خواهد بود. در این بین در صورت افزایش آمار در شاخص مدعیان بیکاری (Unemployment Claims) در روز پنجشنبه، ممکن است نگرانیها در مورد رکود در آمریکا را تقویت کند و منجر به کاهش تقاضا برای داراییهای پررسیک نظیر بیت کوین شود.
از این رو، فعالان بازارهای مالی باید توجه ویژهای به تقویم اقتصادی آمریکا تا پایان هفته جاری داشته باشند و عملکرد شاخصهای مذکور و همچنین گزارش اولیه تولید ناخالص داخلی (Prelim GDP) و هزینههای مصرف شخصی (PCE) را زیر نظر بگیرند. این شاخصها بر سطح تقاضا برای خرید بیت کوین، بهویژه در ETF های اسپات بهطور مستقیم تاثیر گذاشته و قیمت را دستخوش تغییرات خواهند کرد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در تایمفریم روزانه، روز جمعه موفق شد از ناحیه مقاومتی تشکیلشده توسط میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) در ۶۲,۲۸۰ دلار و سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در ۶۲,۰۴۲ دلار بهطور کامل عبور کند و در روز جاری، نزدیک به ناحیه ۶۳,۰۰۰ دلاری معامله میشود.
حال در صورتی که میانگین متحرک مذکور یعنی سطح 62,۲۸۰ دلاری، نقش حمایتی خود را حفظ کند و قیمت طی روزهای جاری کندل روزانه را بالاتر از سطح ۶۵,۵۹۶ دلاری ببندد، بیت کوین میتواند شاهد تشکیل یک رالی (حرکت صعودی / Rally) جدید بهمیزان ۷ درصد تا تست مجدد سقف ۷۰,۰۷۹ دلاری ۲۹ جولای (۸ مرداد) باشد.
شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) بیت کوین در این تایمفریم، از سطوح خنثی خود فراتر رفته و احتمال تایید سناریوی صعودی مذکور را بیشتر میکنند و همچنین، مومنتوم (قدرت عملکرد / Momentum) فعلی قیمت را صعودی نشان میدهند.
این در حالی است که کاهش مجدد قیمت و بستن کندل ۱ روزه پایینتر از کف ۵۸,۷۸۳ دلاری ۲۱ آگوست (۳۱ مرداد)، میتواند منجر به یک کاهش ۵ درصدی دیگر تا حمایت روزانه ۵۶,۰۲۲ دلاری شود. چنین عملکردی در واقع یک کف پایینتر (Lower Low) را در نمودار قیمت تشکیل داده و سناریوهای صعودی را نامعتبر میکند.
با توجه به نمودار بالا، قیمت میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه خود را پشت سر گذاشته و از این رو، از این اندیکاتورها سیگنال صعودی دریافت میکند. با توجه به این موضوع، شکست صعودی در مقاومت ناحیه ۶۴,۰۰۰ دلاری، میتواند بیت کوین را تا 65,۰۰۰ دلار نیز هدایت کند. بازگشت به این سطح قیمت، پتانسیل آغاز یک رالی جدید بهسمت مقاومت ۶۹,۰۰۰ دلاری را به بیت کوین میدهد.
اما از طرفی دیگر، شکست نزولی در میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ۶۲,۰۰۰ دلار، احتمال کاهشهای بیشتر تا حمایت مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری را بهوجود میآورد. در صورتی که این سطح حمایتی نیز از دست برود، قیمت در معرض کاهش تا میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در سطح ۵۹,۰۰۰ دلاری قرار میگیرد. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین نیز به سطح ۵۴.۹۵ واحدی رسیده که وضعیت بازار را صعودی نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۱ شهریور
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین با تمام فراز و نشیبهای اخیر توانسته روند قیمت چندساله و تاریخی خود را حفظ کند و از این رو، تحلیلگران میگویند سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴، میتواند برای پادشاه کوینها فوقالعاده درخشان باشد. البته که بیت کوین به همبستگی معکوس خود با دلار آمریکا ادامه داده و سرمایهگذاران از سطح ریسکپذیری خود کاستهاند. در این بین، بازپرداخت به طلبکاران صرافی متگاکس همچنان عرضه بیت کوین را تهدید کرده و مذاکرات FOMC، نشان از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو داشت.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarkeCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۰,۷۹۱ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۷۶ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۰۶ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۰۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۱۳ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۵۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین سال ۲۰۲۴ را با عملکرد خوبی آغاز کرد و موفق شده تا کنون، رشد ۴۰ درصدی را در نمودارها ثبت کند. دلایل اصلی این عملکرد هم راهاندازی ETF های اسپات این رمزارز و رویداد هاوینگ (Halving) بودند. اما برخلاف سایکلهای قبلی این بازار، بیت کوین قبل از اجرای هاوینگ به یک سقف تاریخی جدید رسید و باعث شد بسیاری از تحلیلگران یک سایکل خارقالعاده و بیسابقه را برای این رمزارز پیشبینی کنند.
اکنون بیش از ۱۲۳ روز از رویداد هاوینگ بیت کوین گذشته و قیمت هنوز نتوانسته از سقف تاریخی قبل از هاوینگ عبور کند. بیت کوین طی ماه میلادی گذشته کاهشی ۱۳درصدی داشت در ۳۰ روز اخیر نیز، ۱۴ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است. این مسئله باعث شده کارشناسان به بررسی احتمال تشکیل یک رالی (حرکت صعودی / Rally) در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴ بپردازند.
پیتر برنت، تحلیلگر و معاملهگر کهنهکار بازار، پیرامون این موضوع نوشت سایکل فعلی بیت کوین میتواند در نوع خود طولانیترین سایکل بعد از هاوینگ باشد که یعنی قیمت برای رسیدن به یک سقف تاریخی جدید، به زمان بیشتری نیاز دارد یا اینکه این اتفاق دیگر نخواهد افتاد.
دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نشان میدهند بیت کوین همیشه در سال هاوینگ خود، طی سهماهه چهارم عملکردی مثبت داشته و در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰، بهترتیب ۵۶ درصد و ۱۶۸ درصد رشد قیمت داشته است. بهعلاوه، بیت کوین در ۸ سال از ۱۱ سال بین ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳، بازده مثبت داشته که بهطور میانگین ۸۸ درصد برآورد شده است.
اکنون در صورتی که بنا به تکرار تاریخ باشد، بیت کوین به احتمال ۷۳ درصد میتواند در سهماهه پایانی ۲۰۲۴، یک رالی را مشابه با سالهای گذشته تجربه کند. کی یانگ جو، بنیانگذار پلتفرم تحلیلگر کریپتوکوانت (CryptoQuant)، در این راستا عملکرد بیت کوین بعد از هاوینگ سال ۲۰۲۰ را مورد تحلیل قرار داد و مشخص شد که قیمت رالی خود را در سه ماهه چهارم سال تشکیل داده است. وی میگوید که بیت کوین هماکنون دوره انباشت خود را سپری میکند و این مسئله میتواند یک رالی تصاعدی را برای قیمت در پی داشته باشد.
در این بین، پلتفرم اینتودِبلاک (IntoTheBlock) عملکرد شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا “IOMAP” بیت کوین را مورد بررسی قرار داد و مشخص شد رمزارز برتر در مسیر بهبود و رشد قیمت، با مقاومتهای قدرتمندی روبرو است که در مقابل آن، سطوح حمایتی قیمت از قدرت کافی برخوردار نیستند.
اکنون میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) بیت کوین در سطح ۵۹,۴۲۳ دلاری قرار گرفته و نزدیک به محدوده معاملاتی بین ۵۹,۵۰۰ دلار تا ۶۱,۳۰۰ دلار است که در این ناحیه، ۸۱۷,۷۷۰ واحد BTC توسط ۱.۵۱ میلیون آدرس کیف پول خریداری شده است. این یعنی که بیت کوین برای عبور از میانگین متحرک مذکور و مقاومتهای موجود در این محدوده معاملاتی، به نقدینگی و سطح تقاضای بالایی نیاز دارد.
اما در حال حاضر بیت کوین با عوامل بازدارنده و فاکتورهای ضدونقیضی نظیر شاخصهای بازار مشتقات (Derivatives) و فاکتورهای اقتصادی در سطح کلان روبرو است. در بازارهای فیوچرز بیت کوین سطح عملکرد خریداران کاهش یافته و کاهش بازده اوراق خزانهداری آمریکا (Treasury Yields) نیز، فعالان بازارهای مالی را بهسمت سرمایهگذاری در دلار سوق داده و منجر به تقویت بازار سهام شده است.
البته که این افزایش تقاضا بهمعنی تقویت شاخص و ارزش دلار آمریکا نیست و در صورتی که فعالان بازارهای مالی حس کنند عملکرد اقتصادی ایالات متحده بهدلیل بدهی زیاد آن در حال تضعیف است، ابتدا به داراییهای امن و کمریسک روی میآورند. شاخص دلار آمریکا (DXY) اخیراً به کمترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۲) تا کنون رسیده است. برخی کارشناسان معتقدند شاخص دلار آمریکا با بیت کوین، یک همبستگی معکوس داشته که بخشی از این مسئله، بهدلیل سیستم پرداختی مستقل بیت کوین و مدل اقتصادی شفاف آن است.
دادههای تاریخی هم نشان میدهند که قیمت پادشاه کوینها با شاخص دلار همبستگی معکوس داشته که البته طی ماههای اخیر، این همبستگی تضعیف شده است. این شاخص مدتی است که در بازه ۴۰- درصد تا ۴۰+ درصد نوسان داشته که کارشناسان میگویند این تضعیف عملکرد، لزوماً سناریوی بازگشت بیت کوین بهسمت سقفهای تاریخی را نامعتبر نمیکند.
از طرفی دیگر، رشدهای اخیر شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) نیز نشان از عدم اعتماد سرمایهگذاران به نگهداری داراییهای نقدی دارد که این دیدگاه، بهطور کل برای بیت کوین یک چشمانداز مثبت را بهتصویر میکشد. در همین راستا، میتوان شاخص پریمیوم فیوچرز (Futures Premium) بیت کوین را مورد بررسی قرار داد که بازتابکننده دیدگاه معاملهگران حرفهای بیت کوین است.
شاخص پریمیوم فیوچرز بیت کوین نیز اخیراً به کفهای اکتبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) در سطح ۶ درصد رسیده و با وجود اینکه همچنان در ناحیه خنثی خود قرار دارد، تا حدی بهسمت نواحی نزولی متمایل دیده میشود. این در حالی است که رشد سریع این شخص به ناحیه ۱۰ درصدی در ماه جولای (تیر ماه)، همزمان با افزایش قیمت و عبور از سطح ۶۸,۰۰۰ دلاری بود. در همین راستا، فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) بیت کوین هم به سطح ۰.۰۰۵۳- درصد رسیده که نشاندهنده ذهنیت و جو نزولی در بازار فیوچرز بیت کوین است و ممکن است فشار منفی بر قیمت وارد کند.
این در حالی است که در معاملات آپشنز (قرارداد اختیار / Options) بیت کوین، یک تعادل نسبی برقرار شده که نشان میدهد معاملهگران حرفهای بازار فعلاً نگران بازگشت قیمت به سطح ۶۲,۰۰۰ دلاری نیستند و ظاهراً معاملهگران با نزدیکشدن به جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو، تمایلی برای تقویت فعالیتهای خود در بازار رمزارزها ندارند.
در این بین، پلتفرم دیتا نرد (Data Nerd) طی گزارشی خبر داد که صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) روز گذشته ۱۳,۲۶۵ واحد بیت کوین به ارزش ۷۸۴ میلیون دلار را به یک کیف پول جدید انتقال داده است. اکنون پیشبینی میشود که این داراییها به صرافیهای بیتاستمپ (Bitstamp)، بیتگو (Bitgo) یا کراکن (Kraken) منتقل شوند تا به طلبکاران پرداخت شوند. پیش از این، انتقال بیت کوین توسط صرافی متگاکس منجر به کاهشهای نسبتاً شدید در قیمت شده بود و ذهنیتی منفی برای سرمایهگذاران ایجاد میکند. متگاکس همچنان ۴۶,۱۶۴ بیت کوین در اختیار دارد.
اما در بازار ETF های اسپات بیت کوین، کوینگلس طی گزارشی نوشت که ETF های اسپات در روز سهشنبه، ۸۸ میلیون دلار ورودی سرمایه داشتهاند که برای دومین روز متوالی ثبت شده است. این در حالی است که این ارقام در مقایسه با مجموع ۵۳.۷۳ میلیارد دلاری ذخایر ETF ها ناچیز است و در عین حال، ETF های اسپات بیت کوین موفق شدند از تاریخ ۱۵ آگوست (۲۵ مرداد) تا کنون، جریان مثبت و ورود سرمایه را حفظ کنند.
اکنون پیشبینی میشود که ورودیها در ETF های اسپات بیت کوین، ممکن است ریسک افزایش عرضه این رمزارز توسط صرافی متگاکس و دولت آمریکا را خنثی کند و در صورتی که این جریان تقویت شود، بیت کوین نیز میتواند به مسیر رشد خود ادامه دهد.
شرح مذاکرات جلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC Minutes) که در روز گذشته منتشر شد، نشانههایی از احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) فدرال رزرو داشت. اعضای این کمیته سیاستهای پولی فعلی را محدودکننده میبینند که ممکن است بر اقتصاد ایالات متحده اثرات قابل توجهی بگذارد. همچنین، اعضای FOMC معتقدند فدرال رزرو در حال نزدیکشدن به اهداف خود پیرامون آمار بیکاری و مشاغل و همچنین نرخ تورم در این کشور است.
در نهایت باید گفت که در روز جاری، در تقویم اقتصادی آمریکا قرار است شاخصهای مدعیان بیکاری و مدیران خرید بخش خدمات (Services PMI) اعلام شوند که فعالان بازار باید آنها را در نظر داشته باشند. در صورت بهبود در شاخصهای مذکور، انتظارات برای کاهش نرخ بهره تقویت شده که برای بیت کوین و رمزارزها، یک فاکتور مثبت محسوب میشود.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
در نمودار ۱ روزه بیت کوین، قیمت بین سطوح ۳۸.۲ درصدی و ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی یعنی محدوده معاملاتی ۵۷,۱۱۵ دلار تا ۶۲,۰۶۶ دلار مشغول تثبیت (Consolidation) دیده میشود. از این رو، بازگشت قیمت بهسطح ۶۲,۰۶۶ دلاری، به احتمال زیاد با مقاومت مواجه خواهد شد. این سطح با خط روند صعودی شکستهشده و میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در ۶۲,۲۱۷ دلار تلاقی داشته و تبدیل به یک ناحیه مقاومتی قدرتمند شدهاند.
با توجه به این شرایط، در صورتی که بیت کوین نتواند از مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری عبور کند، ممکن است طی یک بازگشت نزولی بهسمت حمایت ۵۷,۱۱۵ دلاری حرکت کند و حتی در معرض یک ریزش ۱۹ درصدی تا تست مجدد حمایت روزانه ۴۹,۹۱۷ دلاری قرار بگیرد. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) در تایمفریم روزانه، پایینتر از نواحی خنثی خود قرار دارند و شرایط بازار را بیشتر نزولی نشان میدهند.
اما از طرفی دیگر، در صورتی که بیت کوین کندل روزانه را بالاتر از سطح 62,۰۶۶ دلاری ببندد، پتانسیل رشد بیشتر تا سقف ۶۵,۵۹۶ دلاری ۲ آگوست (۱۲ مرداد) را نیز پیدا خواهد کرد. این عملکرد منجر به تشکیل یک سقف بالاتر (Higher High) در نمودار قیمت شده که میتواند یک رالی ۶ درصدی بهسمت مقاومت هفتگی ۶۹,۶۴۸ دلاری را در پی داشته باشد.
با توجه به نمودار بالا، قیمت فعلاً از میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه خود عبور کرده، اما همچنان پایینتر از همتای ۵۰ روزه این اندیکاتور (50D EMA) معامله میشود. از این رو، قیمت از این اندیکاتورها در بلندمدت سیگنال صعودی و در کوتاهمدت سیگنال نزولی دریافت میکند.
اکنون در صورت شکست صعودی در میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در نزدیکی ۶۲,۰۰۰ دلار، قیمت میتواند مسیر خود را تا مقاومت بعدی در ناحیه ۶۴,۰۰۰ دلاری ادامه دهد. عبور از این سطح مقاومتی، بیت کوین را در مسیر رشد تا ایستگاه بعدی در ناحیه ۶۹,۰۰۰ دلاری قرار میدهد.
اما چنانچه قیمت از سطوح فعلی دچار کاهش شود و به زیر حمایت ۶۰,۳۶۵ دلاری برسد، ممکن است این حرکت را تا میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در ناحیه ۵۹,۰۰۰ دلاری ادامه دهد. از دستدادن حمایت این ناحیه، ممکن است منجر به کاهش بیشتر قیمت تا سطح ۵۵,۰۰۰ دلار شود. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین هم بهتازگی به نواحی مثبت خود در سطح ۵۴ واحدی رسیده و وضعیت فعلی بازار را مثبت و در جهت رشد قیمت نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۳۰ مرداد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، ظاهراً کاهشهای اخیر بیت کوین بهدلیل جریان خروج سرمایه در ETF های اسپات این رمزارز و پایینآمدن سطح سودآوری ماینرهای شبکه بوده است. اکنون در روزهای جاری، سطح فروش ماینرها کاهش یافته و سرمایهگذاران سازمانی نیز، بهتدریج در حال ورود به ETF های اسپات دیده میشوند. این تحولات همزمان با کاهش نگرانیها در مورد وقوع رکود در ایالات متحده و همچنین تقویت انتظارات از کاهش نرخ بهره در جلسه بعدی فدرال رزرو رخ دادهاند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کت (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۰,۹۵۴ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۴ درصد رشد قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۰۳ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۰۳ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۲۳ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۵۶ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین بعد از چندین مرتبه تلاش ناموفق جهت عبور از مرز ۶۰,۰۰۰ دلاری، امروز توانسته تا هنگام نگارش این متن از این سطح مقاومتی عبور کند. برخی کارشناسان معتقدند افزایش خرید اوراق بهادار و نرخ بهره در ژاپن، یکی از اصلیترین دلایل کاهش اخیر قیمت در بازار بیت کوین بوده و برخی دیگر میگویند، این تضعیف عملکرد از سوی فاکتورهایی نظیر ترسهای مرتبط با رکود در آمریکا و کاهش سودآوری ماینرهای شبکه نشئت گرفته است.
اما اخیراً و در پی اعلام شاخص مدعیان بیکاری و خردهفروشی آمریکا، تحلیلگران کمپانی سرمایهگذاری گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، احتمال وقوع رکود اقتصادی در این کشور را از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش دادند. در ادامه این گزارش هم نوشته شد که فدرال رزرو اکنون میتواند نرخ بهره خود را در جسله ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور)، بین ۰.۲۵ درصد تا ۰.۵۰ درصد کاهش دهد.
همزمان با این موضوع و احتمال کاهش سختگیریها در سیاستهای پولی فدرال رزرو، روز گذشته یک توافقنامه با هدف ثبات اقتصادی میان کشورهای آمریکا و ژاپن صورت گرفته که بر اساس گزارش نشریه CNBC متمرکز بر بازارهای سرمایهگذاری، پرداختهای بینالمللی، تقویت فعالیتهای اقتصادی، سیاستهای پولی و ریسکهای مشترک در زمینه موسسات مالی بوده است. همکاری این دو کشور باعث شد سطح اطمینان فعالان بازارهای مالی تقویت شود و ریسک سقوط بازارها کاهش پیدا کند.
اما صرفنظر از فاکتورهای مرتبط با اقتصاد کلان، عوامل تاثیرگذار در اکوسیستم بیت کوین نظیر کاهش خروج سرمایه در ETF های اسپات نیز به کاهش اخیر قیمت کمک کردند. ETF های اسپات بیت کوین از زمان راهاندازی تا کنون، به یکی از اصلیترین عوامل محرک قیمت تبدیل شدهاند. بهعلاوه، نگرانیها پیرامون کاهش سودآوری ماینرهای این شبکه هم بهتازگی پدیدار شده و از جایی که بخش بزرگی از عرضه بیت کوین در اختیار این نهادها قرار دارد، ممکن است این کاهش سودآوری آنها را مجبور به فروش داراییهای خود کند.
بر اساس دادههای پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode)، موجودی ماینرهای بیت کوین در سطح ۱.۸۰ میلیون واحد قرار دارد و نسبت به ماه گذشته، تغییر چندانی نداشته است. در اینجا، شاخص قیمت هش (Hashprice Index) بیت کوین که ارزش دلاری هر پتاهش (Petahash) را در بازه روزانه نشان میدهد، بعد از اجرای هاوینگ بیت کوین تا کنون کاهش قابل توجهی داشته و در سطح ۴۳ دلار به ازای هر پتاهش در روز، به ثبات رسیده است.
این شاخص در واقع نشان میدهد که سطح درآمد ماینرها بر اساس هر هشریت (Hashrate) چقدر میتواند باشد؛ به این ترتیب، کاهش مقدار این شاخص نشان از پایینآمدن سطح درآمد ماینرها دارد و در نتیجه، در صورتی که قیمت رمزارز برتر در سطوح پایین باقی بماند، ممکن است ماینرهای ضعیفتر مجبور به توقف عملیات و خروج از شبکه بیت کوین شوند.
در همین راستا، گزارشی از پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز نشان میدهد که شاخص ضریب پوئل (Puell Multiple) که سایکلهای سودآوری ماینرهای بیت کوین را بررسی میکند، نشانههایی از کاهش فشار فروش ماینرها دارد. هنگامی که این شاخص به مقادیر بالا میرسد، به این معنی است که ماینرهای بیت کوین نسبت به میانگینهای تاریخی خود، در سطح بالاتری درآمد دارند که میتواند منجر به فروش بیت کوین و برداشت سود توسط آنها شود.
از طرفی دیگر، کاهش در شاخص پوئل بهمعنی کمترشدن سطح درآمد ماینرها نسبت به میانگینهای تاریخی است که در نهایت منجر به عدم فروش توسط این نهادها میشود. در حال حاضر، این شاخص به سطح ۰.۷ واحدی رسیده که نشان از یک دوره سودآوری کم برای ماینرها و کاهش فشار فروش بیت کوین دارد.
بهعلاوه، این شاخص پس از کاهش شدیدی که در سال ۲۰۲۴ داشته، نشان میدهد نرخ قیمت و صدور بیت کوین مجدداً تنظیم شده و به پایان این دوره خود نزدیک شده است که پس از آن، احتمال رشد قیمت در انتهای سهماهه سوم سال بهوجود میآید.
در ادامه این گزارش نوشته شد که ارزش تحققیافته (Realized Cap) برای هولدرهای بلندمدت بیت کوین، اخیراً از ۳ میلیارد دلار عبور کرده که برای چشمانداز قیمت، یک فاکتور صعودی و مثبت دیده میشود. در این بین، هولدرهای کوتاهمدت (STH) مثل همیشه مشغول فروش بیت کوین در قیمتهای پایینتر بودهاند و در عوض، هولدرهای بلندمدت (LTH) در حال انباشت هستند.
اما در جایی دیگر، آخرین گزارشات از سرمایهگذاری سازمانها در محصولات کریپتویی، نشان میدهد که علیرغم کاهشهای اخیر قیمت، ETF های اسپات بیت کوین و سایر صندوقهای سرمایهگذاری کریپتویی در پی بهبود نسبی شرایط اقتصادی، شاهد بازگشت سرمایه به بازارهای خود هستند. در این بین، ETF های اسپات بیت کوین بهویژه در منطقه آمریکا، بیشترین میزان ورودی سرمایه را در سطح ۶۲ میلیون دلار تجربه کردند که همزمان با انباشت بیت کوین توسط کمپانیهایی نظیر ماراتون دیجیتال (Marathon Digital) بوده است.
البته که در این آمارها، ETF های اسپات بیت کوین در کشورهایی نظیر سوییس، آلمان و هنگکنگ شاهد خروج سرمایه بودهاند. اکنون انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو میتواند منجر به رشد بیشتر بیت کوین شود، اما سرمایهگذاران باید توجه ویژهای به عملکرد ETF های اسپات و انتقال داراییهای نهادهایی مثل دولت آمریکا و صرافی ورشکسته متگاکس داشته باشند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، در تاریخ ۱۵ آگوست (۲۵ مرداد) پس از رسیدن به حمایت ۵۵,۷۲۴ دلاری یک جهش صعودی داشت و موفق شد در ۱۸ آگوست (۲۸ مرداد)، به میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (20D EMA) در سطح ۶۰,۱۹۳ دلاری برسد.
خطوط میانگین متحرک بیت کوین در این تایمفریم، حرکتی بهسمت پایین آغاز کردهاند و شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) نیز کمی پایینتر از مرز خنثی خود قرار دارد. از این رو، شرایط فعلی بازار بیت کوین تا حدی بهسود فروشندگان دیده میشود. در صورتی که قیمت از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه شروع به کاهش کند، فروشندگان جهت کاهش بیشتر تا حمایت مهم ۵۵,۷۲۴ دلاری مجدداً تلاش خواهند کرد. در صورت موفقیت، قیمت ممکن است یک حرکت نزولی جدید را تا ناحیه ۴۹,۰۰۰ دلاری آغاز کند.
حال چنانچه خریداران قصد جلوگیری از این حرکت را داشته باشند، باید قیمت را بهسمت میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه (50D SMA) در سطح ۶۱,۵۴۰ دلاری هدایت کنند. به این ترتیب، قیمت میتواند برای تشکیل یک رالی (حرکت صعودی / Rally) بهسمت سطوح ۶۵,۶۶۰ دلاری و مرز ۷۰,۰۰۰ دلار تلاش کند.
در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، خطوط میانگین متحرکها شیب خود را از دست دادهاند و شاخص RSI نیز، بالاتر از مرز خنثی قرار گرفت است که یعنی، یک تعادل نسبی میان عرضه و تقاضای بیت کوین برقرار شده است. اکنون در صورتی که قیمت به سطح ۶۲,۰۰۰ دلاری برسد و آن را حفظ کند، وضعیت این بازار بهنفع خریداران تغییر پیدا خواهد کرد. این تحولات میتواند مسیر رشد بیشتر قیمت تا سطح 65,۶۶۰ دلاری را هموار سازد.
به این ترتیب، فروشندگان نیز جهت بهدست گرفتن کنترل شرایط بازار، باید قیمت را به زیر حمایت ۵۵,۷۲۴ دلاری بکشانند. در صورتی که این دسته از فعالان بازار در این حرکت موفق شوند، فشار فروش بیت کوین ممکن است تشدید شود و قیمت تا حمایت بسیار مهم ۴۹,۰۰۰ دلاری پایین بیاید. انتظار میرود خریداران با تمام قوا از این سطح حمایت کنند.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۸ مرداد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بازار بیت کوین شاهد افزایش مداوم موجودی هولدرهای بلندمدت علیرغم کاهش قیمت و انتقالهای جدید توسط دولت آمریکا و صرافی ورشکسته متگاکس است. اکنون امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو بیشتر شده و علاوهبر جریان ورود سرمایه به ETF های اسپات، سازمانهای دیگری نیز وارد بازار بیت کوین شدهاند.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۹,۶۰۴ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۶۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۵۴ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۷۸ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۳۶ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۶۹ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
اینطور که پیدا است، فعالان بازار ارزهای دیجیتال مجدداً ریسکپذیری را در دستور کار قرار داده و کمپانی ماراتون دیجیتال (Marathon Digital) اخیراً ۴,۱۴۱ واحد BTC را به ارزش ۲۴۹ میلیون دلار به داراییهای خود افزوده و مایکرواستراتژی (MicroStrategy) نیز که بزرگترین کمپانی هولدر بیت کوین محسوب میشود، تاییدیه راهاندازی ETF اهرمدار بیت کوین خود را از کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) دریافت کرده است.
البته که سرمایهگذاران بیت کوین همچنان از سوی دولت آمریکا و صرافی متگاکس (Mt. Gox) شاهد اخبار منفی هستند و هنوز رشد قابل توجهی را در داراییهای خود تجربه نکردهاند. بیت کوین در حال بهپایان رساندن یکی از خنثیترین روندهای هفتگی خود است و در این بین، شاخصهای آنچین نشان از تداوم ذهنیت و جو منفی در این بازار و احتمال ادامه روند نزولی قیمت در هفته میلادی پیش رو دارند.
دادههای پلتفرم آماری آرکام (Arkham Intelligence) نشان میدهند کیف پول متعلق به دولت آمریکا در چهارشنبه گذشته، ۱,۰۰۰ واحد بیت کوین به ارزش ۵۹۳.۵ میلیون دلار را به پلتفرم کوینبیس پرایم (Coinbase Prime) انتقال داده است. این کوینها متعلق به پلتفرم سیلکرود (Silk Road) در دارک وب بوده که توسط دولت آمریکا توقیف شدهاند.
بهعلاوه، کیف پول صرافی ورشکسته متگاکس نیز در سهشنبه گذشته، مجدداً مقداری بیت کوین را به کیف پولی که احتمالاً متعلق به صرافی بیتگو (Bitgo) بوده انتقال داده است. بیتگو یکی از پلتفرمهایی که مسئول بازپرداخت کوینهای متکاگس به طلبکاران است. تحولات مذکور منجر به انتشار فاد (FUD) میان سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال شده و میتواند بر بیت کوین در هفته پیش رو فشار منفی وارد کند.
اما جهت ارزیابی بهتر ذهنیت و جو فعلی در بازار بیت کوین، پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نمودار فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) در بازار فیوچرز (آتی / Futures) را مورد ارزیابی قرار داد که کاهش شدید و ناگهانی این شاخص، نشان از تقویت پوزیشنهای شورت (پیشبینی کاهش قیمت / Short) و لیکوییدی پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) بیت کوین دارد.
با توجه به تصویر بالا فاندینگ ریت بیت کوین در صرافی بایننس (Binance)، برای سومین روز متوالی به روند منفی خود ادامه داده و به پایینترین سطوح نسبت به اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تا کنون رسیده است. فاندینگ ریت منفی بیت کوین بازتابکننده ذهنیت و تمایلات (Sentiment) نزولی سرمایهگذاران و سلطه پوزیشنهای شورت در این بازار است و ممکن است یک جو سنگین و منفی را در کوتاهمدت، به بازار بیت کوین تزریق کند.
در همین راستا، شاخص خالص سود و زیان تحققنیافته (Net Unrealized Profit & Loss) یا همان NUPL بیت کوین نیز، نسبت مجموع سود و زیان تمامی کوینهای در گردش بازار را ارزیابی میکند سطح ۰.۴ واحدی آن، در تاریخچه بازار بیت کوین همیشه بهعنوان یک سطح حمایتی و مقاومتی مهم ظاهر شده است.
اکنون این شاخص به ۰.۴۵ واحد رسیده که بر اساس آمار موجود، شکست نزولی در این سطح ممکن است منجر به یک ریزش شدید برای بیت کوین شود. حال در صورتی که شاخص NUPL به مسیر نزولی خود ادامه دهد، کنترل شرایط بازار بیت کوین توسط فروشندگان دور از انتظار نخواهد بود. نتیجه چنین سناریویی، طبیعتاً کاهش بیشتر قیمت است.
همچنین در هفته میلادی اخیر، سرمایهگذاران سازمانی نیز به حمایت از بیت کوین در نیامدند و بر اساس گزارش پلتفرم کوینگلس (Coinglass)، مجموج ETF های اسپات بیت کوین در آمریکا تا روز پنجشنبه، سه روز را شاهد ورود سرمایههای جدید و یک روز را با خروجی سرمایه همراه بودهاند. برآیند خالص عملکرد ETF های اسپات بیت کوین، ۳.۵ میلیون دلار خروجی محاسبه شد. البته که در نهایت، این آمار و ارقام در مقایسه با سرمایه ۵۳.۷۴ میلیارد دلاری در ذخایر ETF های اسپات بیت کوین، بسیار کم و ناچیز بهشمار میآیند.
اکنون با توجه به موارد بالا، در صورتی که عرضه بیت کوین در سطح بازارها افزایش پیدا کند، قیمت بدون شک دچار کاهشهای بیشتری خواهد شد. در هر صورت، امید فعالان بازارهای مالی برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست بعدی این سازمان در ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور ماه) بیشتر شده که میتواند فاکتورهای منفی فوق را خنثی و از عرضه بیش از حد بیت کوین در بازارها جلوگیری کند.
در هفته پیش رو، تقویم اقتصادی مهمی در منطقه آمریکا منتشر خواهد شد و سرمایهگذاران باید توجه ویژهای به شاخصهای مدعیان بیکاری (Unemployment Claims)، مدیران خرید بخش خدمات (Services PMI)، شرح مذاکرات جلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC Minutes) و سخنرانی مقامات آمریکایی در منطقه جکسون هول داشته باشند.
در صورتی که شاخصهای مذکور رو به بهبود باشند و نشانههایی از کاهش تورم و تقویت بازار کار داشته باشند، انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه بعدی این نهاد بیشتر شده و در نقش یک فاکتور صعودی برای بیت کوین ظاهر میشود. البته که در این بین، فعالان بازار باید اخبار پیرامون فعالیت کیف پولهای بیت کوین دولت آمریکا و صرای متکاگس را نیز بهدقت دنبال کنند، چرا که این نهادها هنوز بهترتیب ۲۰۳,۲۳۹ واحد و ۴۶,۱۶۴ واحد بیت کوین را در اختیار دارند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار روزانه، در سهشنبه گذشته مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری را مجدداً تست کرد که با سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در محدوده معاملاتی ۷۰,۰۷۹ دلار تا ۴۹,۱۰۱ دلار تلاقی داشت. پس از این حرکت، بیت کوین یک کاهش ۵ درصدی داشت و در روزهای جاری، موفق شد به نزدیکی مرز ۶۰,۰۰۰ دلار بازگشت داشته باشد.
حال در صورتی که قیمت باز هم نتواند از مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری عبور کند، پیشبینی میشود که یک ریزش ۱۴ درصدی را از سطوح فعلی تجربه کند و در نهایت به حمایت روزانه ۴۹,۹۱۷ دلاری برسد. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) در تایم فریم روزانه، پایینتر از نواحی خنثی خود قرار دارند که بیشتر به جو منفی حاضر در بازار بیت کوین کمک میکنند.
اما از سویی دیگر، در صورتی که بیت کوین شاهد رشد قیمت باشد و کندل روزانه را بالاتر از سقف ۶۵,۵۹۶ دلاری ۲ آگوست (۱۲ مرداد ماه) ببندد، در واقع یک سقف بالاتر (Higher High) در نمودار خود ثبت میکند که میتواند یک رشد ۶ درصدی تا تست مجدد مقاومت هفتگی در سطح ۶۹,۶۴۸ دلاری را در پی داشته باشد.
با توجه به نمودار بالا، قیمت در روزهای اخیر موفق شد از میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) خود عبور کند، اما همچنان پایینتر از همتای ۵۰ روزه این اندیکاتور (50D EMA) معامله میشود. به این ترتیب، میتوان گفت بیت کوین از این اندیکاتورها در کوتاهمدت سیگنال نزولی و در بلندمدت سیگنال صعودی دریافت میکند.
اکنون چنانچه قیمت بتواند مقاومت ۶۰,۳۶۵ دلاری را بهطور کامل پشت سر بگذارد، احتمال رشدهای بیشتر تا میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری بهوجود میآید. عبور از این ناحیه، قیمت را به مقاومت مهم ۶۴,۰۰۰ دلاری نزدیک خواهد کرد.
اما در صورتی که قیمت از سطوح فعلی دچار کاهش شود و به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۵۹,۰۰۰ دلار برسد، فروشندگان بازار جهت تداوم این مسیر تا حمایت ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری تلاش خواهند کرد. از دستدادن این حمایت، بیت کوین را در مسیر حرکت بهسوی حمایت بعدی در ۵۲,۸۸۴ دلار قرار خواهد داد. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در این تایم فریم نیز به سطح ۴۷ واحدی رسیده که احتمال تایید سناریوهای نزولی را بیشتر نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۵ مرداد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین حتی با وجود کاهش در شاخصهای تورمی آمریکا به ریز مرز ۶۰,۰۰۰ دلار رسید که البته ظاهراً دلایل آن، انتقالات جدید توسط دولت آمریکا و کیف پولهای غیرفعال قدیمی بود. در بازار ETF های اسپات بین کوین نیز فروش و خروج سرمایه در دستور کار بود و بازار رمزارز برتر، با چند سیگنال منفی و نزولی در روزهای جاری روبرو است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۷,۸۹۵ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۴.۸۰ درصد کاهش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۲۸ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۵۲ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۶.۸۳ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۷۳ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین در روز گذشته و هنگام آغاز به کار بازار والاستریت (WallStreet)، یک کاهش ۳.۸ درصدی را تجربه کرد و این عملکرد در پی واکنش بازارهای مالی به انتشار شاخص بهای مصرفکننده (CPI) آمریکا برای ماه جولای بود که مشخصاً پیامدهایی را برای کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ داشت. در این بازه، حجم معاملات روزانه بیت کوین نیز طی یک رشد ۵ درصدی به ۳۲.۱۲ میلیارد دلار رسید که نشاندهنده افزایش فعالیت فروشندگان بود.
البته شاخص CPI آمریکا در میانگین سالانه کاهش داشت که همیشه در نقش فاکتوری صعودی برای بیت کوین ظاهر میشود. قیمت رمزارز برتر هم تا قبل از انتشار این شاخص، مثل همیشه شاهد رشد بود و از این لحاظ سنتشکنی نکرد. اکنون توجه فعالان بازار به جلسه تعیین نرخ بهره فدرال رزرو در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) است که انتظار میرود نخستین کاهش از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) تا کنون را شاهد باشیم. بر اساس ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool)، معاملهگران و سرمایهگذاران معتقدند که فدرال رزرو بهطور قطع در نشست بعدی، نرخ بهره خود را بین ۰.۲۵ درصد تا ۰.۵۰ درصد کاهش خواهد داد.
اما دادههای تورمی اخیر، منجر به تشدید ترسها از وقوع یک رکود اقتصادی در ایالات متحده شده که بر قیمت پادشاه کوینها نیز فشار وارد کرده است. این نخستین باری بود که از مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹)، شاخص CPI به زیر ۳ درصد کاهش پیدا کرد و اکنون سوال اینجا است که آیا آمریکا میتواند مانع از وقوع رکود شود یا خیر؟!
زیرش ۱۵ درصدی بیت کوین در روز ۵ آگوست (۱۵ مرداد) به زیر مرز ۵۰,۰۰۰ دلار که از سال ۲۰۲۲ تا کنون بیسابقه بود، همزمان با ایجاد موج جدیدی از ترس برای یک رکود جهانی بهویژه در منطقه آمریکا صورت گرفت. فعالان و کارشناسان بازارهای مالی، از هفته گذشته تغییرات قابل توجهی در دیدگاه خود نسبت به کاهشهای نرخ بهره داشتهاند و ظاهراً تضعیف عملکرد اقتصادی آمریکا را پیشبینی میکنند.
دادههای گلدمن ساکس (Goldman Sachs) هم نشان میدهد در بازار فیوچرز نرخ بهره (Interest Rate Futures)، معاملهگران تا ۸ مرحله کاهش برای نرخ بهره فدرال رزرو را طی ۱۲ ماه آتی پیشبینی کردهاند که بالاترین سطح نسبت به بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ تاکنون بوده است. همچنین طی ۶۰ سال گذشته، هر مرتبه که فعالان بازار پیشبینی کاهش ۲ درصدی در نرخ بهره را داشتهاند، آمریکا طی ماههای آتی دچار رکود شده است.
اکنون پیشبینیها مبنی بر کاهش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره در ماه سپتامبر و ۱ درصدی در ماه دسامبر بهمیزان ۴۵ درصد است که در مقایسه با پیشبینیهای ماه آوریل (اردیبهشت ماه) مبنی بر تنها یک مرحله کاهش نرخها بهمیزان ۰.۲۵ درصد، اختلاف قابل توجهی دارد. در این بین استقراض ارز ین ژاپن با نرخ بهرههای پایین نیز، یک تهدید جدی برای بازارهای جهانی و بیت کوین محسوب میشود و جریان کاهش سختگیریها در سیاستهای پولی دولت این کشور، بازارهای مالی را دچار اختلال خواهد کرد.
حال این موارد باعث شده معاملهگران ارزهای دیجیتال، ریسکپذیری را کنار بگذارند که نتیجه آن، اصلاح قیمت طی روزهای جاری است. معاملهگران بازارهای فیوچرز (آتی / Futures) بیت کوین نیز مجدداً غافلگیر و مجبور به خروج از این بازار شدند.
بر اساس دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass)، طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۴۳ میلیون دلار از پوزیشنهای معاملاتی لیکویید شدند که ۸۵.۶ میلیون دلار آن متعلق به پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) بوده است. اکنون خریداران بازار باید توجه ویژهای به سطح ۵۸,۷۰۰ دلاری داشته باشند، چرا که نقشه لیکوییدی (Liquidation Map) بیت کوین بیش از ۹۱.۲۷ میلیون دلار سفارش Bid (بالاترین قیمت برای خرید) را در این ناحیه نشان میدهد.
کوینگلس همچنین با بررسی بازار ETF های اسپات بیت کوین، نشان داد که این صندوقهای سرمایهگذاری در دو روز اول این هفته میلادی، شاهد جریان ورود سرمایه و خرید بیت کوین بودهاند و این آمار ۲۷.۸ میلیون دلار برای سهشنبه و ۳۹ میلیون دلار برای روز دوشنبه برآورد شده است. اما این ورودیها در مقایسه با ذخایر ۵۴ میلیارد دلاری ETF های اسپات در آمریکا، ناچیز در نظر گرفته میشوند.
این در حالی که در روز گذشته، این جریان مثبت دوروزه به پایان رسید و ETF های اسپات شاهد خروج ۸۱.۴ میلیون دلار سرمایه بهطور خالص بودهاند. به این ترتیب، میتوان گفت حتی بهبود در دادههای تورمی آمریکا نیز بر جریان ورود سرمایه به ETF های بیت کوین تاثیر مثبت نگذاشته است.
اما در جایی دیگر، گزارشی از پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان میدهد که کیف پولهای قدیمی غیرفعال بیت کوین شروع به فعالیت در بازارها کردهاند. این کیف پولها یکی از فاکتورهای اصلی ایجاد نوسانات در بازار محسوب میشوند که در روز یکشنبه، دو کیف پول غیرفعال ۳ ساله ۱۸,۵۳۶ واحد BTC را در این شبکه انتقال دادهاند که نشان از برداشت سود آنها داشته و بر قیمت فشار مضاعف وارد کرده است.
این روند در روز دوشنبه نیز ادامه داشت و ۲,۵۸۸ واحد بیت کوین غیرفعال بین ۶ تا ۱۲ ماه اخیر، ۲,۳۹۴ بیت کوین ۳ تا ۵ ساله و همچنین ۲,۳۹۸ بیت کوین ۳ تا ۶ ماه در شبکه جابهجا شدند. این تحولات معمولاً بر فشار فروش بیت کوین افزوده و هنگامی که نقدینگی بازار ضعیف است، روند نزولی قیمت را تقویت کرده و منجر به کاهشهای بیشتر میشود.
روز گذشته هم انتقالهای جدید بیت کوین توسط صرافی ورشسکته متگاکس (Mt. Gox) و دولت آمریکا رقم خورد که بر سطح تقاضای این رمزارز اثر منفی گذاشتند. بر اساس آمار پلتفرم آرکام (Arkham Intelligence)، ۱۰,۰۰۰ واحد بیت کوین به ارزش تقریبی ۵۹۳.۵ میلیون دلار از کیف پول دولت آمریکا به یکی از کیف پولهای پلتفرم کوینبیس (Coinbase) انتقال داده شد و باعث شد فعالان بازار، پیشبینی کنند که این کوینها قرار است به فروش برسند.
در همین راستا، پلتفرم بیتگو (Bitgo) نیز روز سهشنبه از انتقال ۲ میلیارد دلار بیت کوین متعلق به صرافی متگاکس خبر داد. متگاکس در همان روز، ۳۳,۹۶۰ واحد بیت کوین دیگر را به صرافی بیتگو انتقال داد. حال درصورتی که این کوینها در بازار به فروش برسند، نمیتواند انتظار کاهش بیشتر قیمت را نداشت.
همچنین، در روزهای جاری شاخصهای خردهفروشی و مدعیان بیکاری در آمریکا قرار است اعلام شوند که افزایش در ارقام مدعیان بیکاری و کاهش در شاخص خردهفروشی، انتظارات از وقوع رکود و کاهش شدیدتر نرخ بهره فدرال رزرو را بیشتر خواهد کرد. اما در صورتی که این شاخصها بهتر از پیشبینیها اعلام شوند، بیت کوین نیز میتواند شاهد بهبود قیمت باشد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، چندین مرتبه با مقاومت سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی در سطح ۶۲,۰۶۶ دلاری دستوپنجه نرم کرد که در این حرکات ناموفق بود. اکنون رمزارز برتر در یک محدوده معاملاتی با کف ۴۹,۱۰۱ دلار و سقف ۷۰,۰۷۹ دلار معامله میشود. مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری در تلاقی با خط روند صعودی شکستهشده و میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در نزدیکی ۶۲,۶۵۲ دلار در تلاقی است که عدم عبور از این ناحیه، بیت کوین را دچار کاهشهای بیشتری خواهد کرد.
این عدم موفقیت در غلبه بر مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری، ممکن است منجر به ریزش ۲۰ درصدی قیمت تا تست حمایت روزانه ۴۹,۹۱۷ دلاری شود. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) بیت کوین در این تایمفریم، پایینتر از نواحی خنثی خود قرار گرفتهاند که بر روند نزولی قیمت مهر تایید میزنند.
با این حال، در صورتی که بیت کوین بتواند رشد داشته باشد و از سقف ۶۵,۵۹۶ دلاری ۲ آگوست (۱۲ مرداد) عبور کند، در نمودار خود یک سقف بالاتر (Higher High) را تشکیل داده و این حرکت، میتواند منجر به رشد ۶ درصدی قیمت تا مقاومت هفتگی ۶۹,۶۴۸ دلاری شود.
با توجه به نمودار بالا، بیت کوین در تایمفریم روزانه همچنان پایینتر از میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه خود معامله میشود که یعنی، از این اندیکاتورها سیگنال نزولی دریافت میکند. اکنون چنانچه قیمت در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۵۹,۵۰۰ دلار یک شکست صعودی داشته باشد، میتواند حرکت خود را تا مقاومت مهم بعدی در ۶۰,۳۶۵ دلار نیز ادامه دهد. عبور از این ناحیه، بیت کوین را در مسیر رشد تا میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در ناحیه ۶۲,۰۰۰ دلاری قرار خواهد داد.
اما در آن روی سکه، شکست نزولی در حمایت مهم ۵۷,۰۰۰ دلاری، میتواند منجر به کاهش بیشتر تا حمایت بعدی در ۵۵,۰۰۰ دلار شود. از دستدادن این سطح حمایتی، قیمت را به حمایت روزانه ۵۲,۸۸۴ دلار خواهد رساند و شکست این سطح، کاهشهای بیشتر تا نواحی مرز ۵۰,۰۰۰ دلار و حتی پایینتر از آن را در پی خواهد داشت. شاخص RSI چهاردهروزه (14D RSI) بیت کوین در این تایم فریم، به سطح ۴۳.۲۴ واحدی رسیده که یعنی تایید سناریوهای نزولی قیمت، محتملتر دیده میشود.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۳ مرداد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین در آغاز هفته معاملاتی جدید نوسانات نسبتاً شدیدی را تجربه کرد و اکنون یک تقویم اقتصادی شلوغ را پیش روی خود در روزهای جاری میبیند. دادههای آنچین این شبکه، نشانههایی منفی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت دارند و چشم امید سرمایهگذاران این بازار، به عملکرد مثبت ETF های اسپات است.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۵۹,۲۲۸ دلاری در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۳۹ درصد رشد داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۰۳۹ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۱۶۴ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۰۷ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۶۷ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۵۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
حرکت صعودی اخیر بیت کوین در ناحیه ۶۰,۰۰۰ دلاری متوقف شده و ظاهراً معاملهگران با وجود تقویم اقتصادی سنگین ایالت متحده، نمیتوانند برای موقعیتهای خود به تصمیمی قطعی برسند. با توجه به نوسانات اخیر قیمت در هفته میلادی گذشته، اکنون در روزهای جاری قرار است شاخصهای بهای مصرفکننده (CPI) و بهای تولیدکننده (PPI) در آمریکا اعلام شوند که انتظار میرود این شاخصها، بتوانند وضعیت واضحتری از دیدگاه فدرال رزرو در برابر نخستین کاهش نرخ بهره در جلسه ماه سپتامبر (شهریور ماه) نشان دهند.
پیشبینی میشود شاخص CPI دچار کاهش شود که این مسئله، احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را بیشتر میکند. این شاخصهای اقتصادی بهدلیل اهمیت بالا، عموماً تاثیر زیادی بر قیمت ارزهای دیجیتال میگذارند و در صورتی که عملکرد آنها همراستا با یکدیگر نباشد، فعالان بازار را درچار سردرگمی کرده که نتیجه آن، تشدید نوسانات بازار مشابه با روزهای اخیر است.
اکنون ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME FedWatch Tool)، میگوید فعالان بازار پیشبینی میکنند احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی یا ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره در جلسه ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) فدرال رزرو، تقریباً برابر است.
اما در روز گذشته، ظاهراً تحولات سریع و بزرگ بازار فیوچرز (آتی / Futures) بیت کوین بوده که نوسانات اخیر قیمت را رقم زده است. رشد ناگهانی قیمت با لیکوییدی نسبتاً سنگین پوزیشنهای شورت (پیشبینی کاهش قیمت / Short) تلاقی زمانی داشته است.
دادههای پلتفرم تحلیلگر کوینگلس (Coinglass) نشان میدهند تنها طی ۱۲ ساعت در روز گذشته، بیش از ۲۰ میلیون دلار از این موقعیتهای معاملاتی لیکویید شدهاند. در نهایت مجموع این لیکوییدیها به ۱۱۲.۲۰ میلیون دلار رسیده که ۶۱.۸۴ میلیون دلار آن، متعلق به پوزیشنهای شورت بوده است. این اتفاق معمولاً زمانی میافتد که قیمت یک رشد سریع و قابل توجه را تجربه میکند و معاملهگرانی که پوزیشن شورت باز کردهاند را غافلگیر کرده و محبور به خروج از بازار میکند.
همزمان با این تحولات، پلتفرم تحلیلگر آنچین کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز در گزارشی نوشت میزان واریزی بیت کوین به صرافیها از ۹,۱۳۲ واحد در ۱۱ آگوست (۲۱ مرداد) به ۲۱,۲۷۸ واحد در روز بعد افزایش داشته است. افزایش ورودی بیت کوین به صرافیها، عموماً بهمنزله فروش این رمزارز تلقی میشود و قیمت را تحت فشار قرار میدهد.
این در حالی است که طبق آخرین آمار منتشرشده، نسبت پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) به شورت بیت کوین، علیرغم لیکوییدیهای اخیر به سطح ۰.۹۷۲ واحدی رسیده که با توجه به اینکه پایینتر از مرز ۱ واحدی قرار دارد، نشاندهنده تداوم ذهنیت منفی سرمایهگذاران در این بازار است و چشمانداز بیت کوین را در حال حاضر نزولی نشان میدهد. به این ترتیب، افزایش واریزی بیت کوین به صرافیها در بحبوحه لیکوییدی پوزیشنهای شورت در بازار فیوچرز، بهخوبی نوسانات اخیر قیمت را توجیه میکنند.
در همین راستا، ETF های اسپات بیت کوین نیز در هفته میلادی گذشته در مجموع ۱۶۰ میلیون دلار خروجی بهطور خالص داشتهاند و اکنون کل ذخایر ۱۱ کمپانی ارائهدهنده ETF اسپات بیت کوین در ایالات متحده، به ۴۸.۸۱ میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس دادههای پلتفرم فارساید اینوسترز (Farside Investors)، روز گذشته نیز ETF های اسپات بیت کوین شاهد جریانی خنثی با خروج سرمایه بودهاند که این وضعیت برای صندوق مینی کمپانی گریاسکیل (GrayScale Mini Bitcoin Trust) و صندوق “ARKB” توئنیوان شرز (21Shares)، متفاوت بوده و بهترتیب با ۷.۹ میلیون دلار و ۳۵.۴ میلیون دلار ورودی خالص همراه بودهاند. به این ترتیب، ETF های اسپات بیت کوین در روز گذشته، در مجموع ۱۴.۴ میلیون دلار ورودی سرمایه بهطور خالص داشتهاند.
در جایی دیگر، گزارشات نشان میدهند ولادیمیر پوتین، رئیسجمور روسیه، لایحهای جدید مبنی بر قانونیشدن استخراج ارزهای دیجیتال در این کشور را امضا کرده است. این مقررات جدید شامل مواردی کلیدی از جمله استخراج ارز دیجیتال، استخرهای استخراج و اپراتورهای زیرساختهای مربوط به ماینینگ میشود و پوتین هدف از این اقدام جدید را، اهمیت فعالیت در این حوزه و توسعه اقتصاد روسیه عنوان کرده است.
اما بیت کوین با عبور از سطح ۶۲,۰۰۰ دلاری در پنجشنبه گذشته، موفق شد تنها طی ۳ روز ۲۵ درصد رشد قیمت داشته باشد. این مسئله گریبان معاملهگران زیادی را گرفت و در این بین، پیشبینیها و هیجانات در مورد رشد بیشتر قیمت تا ناحیه ۷۰,۰۰۰ دلار تا ۷۵,۰۰۰ دلار در شبکههای اجتماعی تقویت شد. این مسئله در ستونهای آبیرنگ نمودار زیر در برابر ستونهای قرمز که پیشبینیهای نزولی برای قیمت هستند، بهطور واضح دیده میشود.
اما در هر صورت، سطح عرضه بیت کوین در بازارها همچنان توسط صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) و دولت آمریکا تهدید میشود. در حال حاضر این دو نهاد، بهترتیب دارای ۴۶,۱۶۴ واحد و ۲۰۳,۲۳۹ واحد بیت کوین هستند. از این رو، بازار بیت کوین همچنان ریسک فروش دستهجمعی از سوی نهادها را برای خود دارد که سطح تقاضا برای این رمزارز را تحت تاثیر قرار داده و بر قیمت، اثر منفی میگذارند.
البته انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز یکی از رویدادهای تعیینکننده برای بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشود و دونالد ترامپ، نامزد این انتخابات، رویکردی دوستانه در برابر بیت کوین و سایر رمزارزها پیش گرفته است. به همین دلیل، نتایج این انتخابات نیز بر تمایلات و سطح تقاضا برای خرید بیت کوین و آلت کوینها تاثیرگذار خواهد بود.
در نهایت، توجه فعالان بازار ارزهای دیجیتال باید به عملکرد ETF های اسپات بیت کوین و نهادهایی از جمله صرافی متگاکس و دولت آمریکا باشد و تقویم اقتصادی این کشور متشکل از دادههای تورمی و بازار کار را بهدقت زیر نظر بگیرند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، طی روزهای اخیر چندین مرتبه سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی بازگشتی و مقاومت ۶۲,۶۶ دلاری را تست کرده و در عبور از آن ناموفق بوده است. روز گذشته هم شاهد کاهش قیمت به ناحیه ۵۹,۰۰۰ دلاری بودیم. اکنون در صورتی که 62,۰۰۰ دلار و خط روند شکستهشده در میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (100D EMA) در سطح ۶۳,۰۲۱ دلار در نقش سطوح مقاومتی باقی بمانند، احتمال تشدید فشار فروش بیت کوین وجود خواهد داشت.
عدم عبور از مقاومت ۶۲,۰۶۶ دلاری، ممکن است منجر به یک ریزش ۱۹ درصدی و بازگشت به حمایت روزانه ۴۹,۹۱۷ دلار شود. شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index / RSI) و اسیلاتور آسام (Awesome Oscillator / AO) نیز در این تایمفریم، پایینتر از نواحی خنثی خود قرار گرفتهاند که مونتوم (قدرت عملکرد / Momentum) قیمت را نزولی و رو به کاهش نشان میدهند.
اما در صورتی که بیت کوین بتواند کندل روزانه خود را بالاتر از سقف ۶۵,۵۹۶ دلاری ۲ آگوست (۱۲ مرداد) ببندد، یک سقف بالاتر (Higher High) را در نمودار خود تشکیل داده و پتانسیل یک رشد ۶ درصدی را بهدست آورده و برای عبور از مقاومت هفتگی ۶۹,۶۴۸ دلاری تلاش خواهد کرد.
با توجه به نمودار بالا، قیمت همچنان پایینتر از میانگین متحرکهای نمایی ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه معامله میشود و از این اندیکاتورها، سیگنال نزولی میگیرد. حال در صورتی که قیمت بتواند در میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در نزدیکی ۵۹,۵۰۰ دلار یک شکست صعودی را رقم زند، میتواند این حرکت خود را تا مقاومت ۶۰,۳۶۵ دلاری نیز ادامه دهد. شکست صعودی از این ناحیه نیز، بیت کوین را در مسیر رشد تا میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه در سطح ۶۲,۵۰۰ دلار قرار میدهد.
اما از طرفی دیگر، تداوم شرایط فعلی ممکن است قیمت را به زیر حمایت ۵۷,۵۰۰ دلاری برساند که در این صورت، بیت کوین ممکن است تا حمایت مهم بعدی خود در ناحیه ۵۵,۰۰۰ دلاری و حتی پایینتر از آن دچار کاهش شود. شاخص RSI چهاردهروزه این رمزارز به سطح ۴۴.۵۹ واحدی رسیده که احتمال تایید سناریوهای نزولی قیمت را بیشتر نشان میدهد.
تحلیل بیت کوین و بررسی تغییرات در نمودار BTC؛ ۲۱ مرداد
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین پس از ریزش اخیر خود در نمودارها یک بازگشت “V” شکل داشته و اکنون کارشناسان معتقدند در صورت تداوم شرایط فعلی، به رشدهای خود تا سقفهای جدید ادامه خواهد داد. ذهنیت سرمایهگذاران و جو بازار جهانی سهام نیز بهبود پیدا کرده و فروشندگان در بازار رمزارزها، شاهد لیکوییدی سنگین پوزیشنهای خود هستند. البته که شاخصهای آنچین بیت کوین سیگنالهایی نزولی دارند و جریان خروج سرمایه در ETF های اسپات همچنان ادامه دارد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) هنگام نگارش این متن، بیت کوین در سطح ۶۱,۱۱۷ دلار در بازارها معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
مارکت کپ کل بازار (Crypto Total Market Cap) | ۲.۱۱ تریلیون دلار |
مارکت کپ بیت کوین (BTC Market Cap) | ۱.۲۱ تریلیون دلار |
دامیننس بیت کوین (BTC.D) | ۵۷.۳۴ درصد |
دامیننس تتر (USDT.D) | ۵.۴۸ درصد |
مهمترین مقاومت | ۶۲,۵۰۰ دلار |
مهمترین حمایت | ۵۷,۰۰۰ دلار |
تحلیل فاندامنتال بیت کوین امروز
بیت کوین پس از ریزش شدیدی که داشت، خیلی سریع بهبود پیدا کرد و این عملکرد، منجر به تشکیل یک الگوی “V” شکل در نمودارهای قیمت شد که از دیدگاه تکنیکال، یک الگوی صعودی بهشمار میآید. در حال حاضر بیتکوین با ناحیه ۶۱,۰۰۰ دلاری دستوپنجه نرم میکند و تحلیلگران معتقدند جهت حفظ شرایط صعودی و روند بهبود قیمت، حمایت ناحیه ۵۷,۰۰۰ دلاری نباید از دست برود.
گزارشی از پلتفرم تحلیلگر اینتودِبلاک (IntoTheBlock) میگوید یک ناحیه عرضه متراکم در سطح ۶۲,۰۰۰ دلاری تشکیل شده و به یک سطح مقاومتی مهم در مسیر بیت کوین تبدیل شده است. شاخص میانگین ورود و خروج پول در قیمت یا “IOMAP” بیت کوین نشان میدهد سطوح مقاومتی پیش روی قیمت، قدرت بیشتری نسبت به حمایتهای آن در مسیر نزولی دارند.
اصلیترین مقاومت بیت کوین با توجه به تصویر بالا، سطح ۶۲,۹۰۰ دلاری در محدوده بین ۶۲,۷۸۵ دلار تا ۶۳,۵۹۸ دلار برآورد شده که در گذشته، تقریباً ۷۶۳,۸۰۰ واحد بیت کوین توسط ۱.۶۴ میلیون آدرس کیف پول در این ناحیه خریداری شده است.
در همین راستا، دادههای پلتفرم کوینگلس (Coinglass) نیز نشان میدهند حجم بزرگی از سفارشهای Ask (بالاترین قیمت برای خرید) در نزدیکی سطح مذکور در حال انباشت هستند که نشاندهند اهمیت زیاد آن برای فروشندگان بازار است.
نقشه لیکوییدی (Liquidation Map) بیت کوین در همین راستا، نشان میدهد که تقریباً ۴۶.۶۳ میلیون دلار سفارش Ask بین قیمت فعلی اسپات و سطح ۶۲,۰۰۰ دلاری ثبت شده که به قدرت این ناحیه مقاومتی میافزاید.
اما بهبود وضعیت بازار ارزهای دیجیتال طی روزهای جاری، بازتابکننده شرایطی مشابه در بازار سهام ایالات متحده است. ارزش بازار سهام آمریکا در روز گذشته ۵ درصد رشد داشته و شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500)، موفق شد بهترین عملکرد روزانه خود را از اواخر سال ۲۰۲۲ تا کنون ثبت کند و به سقفهای ۵ روزه برسد.
در این بین، شاخص مدعیان بیکاری در این کشور در هفته گذشته پایینتر از پیشبینیها اعلام شد و نسبت به هفتههای گذشته نیز کاهش داشت. اکنون فعالان بازارهای مالی دیدگاهی محافظهکارانه در برابر وضعیت اقتصاد کلان در دنیا و اثرات آن بر سیاستهای پولی فدرال رزرو پیدا کردهاند. در همین راستا، انتظارات از کاهش نرخ بهره در جلسه ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور ماه) تقویت شده و میتواند نخستین کاهش نرخ از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) تا کنون باشد.
بر اساس آمار ارائهشده توسط ابزار فدواچ سیامای گروپ (CME Group)، سرمایهگذاران انتظار دارند در ماههای سپتامبر و نوامبر، نرخ بهره فدرال رزرو یک الی دو مرتبه کاهش داشته باشد. بر اساس این گزارش، فعالان بازارهای مالی احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه ماه سپتامبر فدرال رزرو را ۱۰۰ درصد میدانند. کاهش نرخ بهره فدرال رزرو برای بازار سهام و ارزهای دیجیتال، یک فاکتور صعودی قدرتمند محسوب میشود. بانکهای مرکزی انگلستان، چین و اروپا طی چند ماه گذشته نرخ بهره خود را کاهش دادهاند و پیشبینی میشود این اتفاق برای آمریکا هم بیفتد.
همزمان با بهبود بازار بیت کوین، ETF های اسپات هم در روزهای گذشته شاهد جریان مثبت و ورود سرمایه به بازار خود بودند به روند سهروز متوالی از جریان منفی و فروش بیت کوین پایان دادند. البته که در این بین، کمپانیهایی هم بودند که خروج سرمایه و فروش بیت کوین را تجربه کردند. این مسئله با تایید اولین ETF اسپات سولانا توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار برزیل (CVM)، نشان از علاقهمندی و پذیرش بیشتر بیت کوین و سایر رمزارزها توسط سرمایهگذاران سازمانی دارد.
بهبود وضعیت بازار ارزهای دیجیتال، روند لیکوییدی پوزیشنهای شورت (پیشبینی کاهش قیمت / Short) رمزارزها را تقویت کرده است. بر اساس آمار پلتفرم کوینگلس، در روز گذشته نزدیک به ۱۱۱ میلیون دلار از پوزیشنهای شورت ارزهای دیجیتال لیکویید شدند و این رقم برای پوزیشنهای لانگ (پیشبینی صعود قیمت / Long) در سطح ۷۶.۸۱ میلیون دلار برآورد شده است. این رقم برای پوزیشنهای شورت بیت کوین، در سطح ۵۹ میلیون دلاری بوده و در حال افزایش است.
اما برخی شاخصهای آنچین هستند که برای هفته معاملاتی پیش رو، دیدگاه واضحتری نسبت به بازار بیت کوین به معاملهگران میدهند. پس از ریزش اخیر قیمت، شاخص نسبت ارزش بازار به ارزش تحققیافته یا همان MVRV بیت کوین، به زیر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه خود رسید و پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) در این باره میگوید، این اتفاق در گذشته در اوج پاندمی کرونا و سقوط صرافی FTX نیز افتاده است. از این رو سرمایهگذاران حتی علیرغم بهبود قیمتها، باید جوانب احتیاط را در بازارها رعایت کنند.
کاهش ۳۲ درصدی قیمت که در نوع خود در سایکل فعلی بازار بیت کوین بزرگترین محسوب میشود، باعث شد زیان تحققیافته (Realized Loss) سرمایهگذاران به سطح ۱.۳۸ میلیارد دلاری برسد. از این آمار، ۹۷ درصد آن متعلق به هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین بوده است و به همین شکل، شاخص نسبت سود خروجی خرجشده یا SOPR هم، به کف سهساله خود رسید که بیت کوین در کل تاریخچه بازار خود، تنها ۷۰ روز معاملاتی را شاهد این سطح برای شاخص SOPR بوده است.
در همین راستا، اپن اینترست (سود باز / Open Interest) بیت کوین ۶ میلیارد دلار کاهش داشت و فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) این رمزارز نیز، وارد محدوده منفی شد که یعنی معاملهگران مجبور به بستن پوزیشنهای لانگ خود شدند و بازار، تحت سلطه پوزیشنهای شورت بیت کوین قرار گرفت. حال در صورتی که شاخصهای مذکور شاهد رشد و روندی مثبت باشند، احتمال صعود و رشد قیمت بیشتر خواهد شد.
ناگفته نماند که صرافی ورشکسته متگاکس (Mt. Gox) هنوز ۴۶,۰۰۰ واحد بیت کوین دیگر به ارزش تقریبی ۲.۸ میلیارد دلار را در اختیار دارد که باید به طلبکاران بازگرداند. دولت آمریکا هم با در اختیار داشتن بیش از ۲۰۳,۰۰۰ واحد بیت کوین، تهدیدی برای این بازار و افزایش عرضه این رمزارز بهشمار میآید. پس از صدور رأی دادگاه مبنی بر پرداخت ۱۲.۷ میلیارد دلار غرامت به خسارتدیدگان پلتفرمهای FTX و آلامدا (Alameda)، این احتمال وجود دارد که طلبکاران از این سرمایه جهت خرید ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
از این رو، سرمایهگذاران باید علاوهبر موارد فوق، جریان سرمایه در ETF های اسپات بیت کوین را زیر نظر داشته باشند و اخبار روز بازار ارزهای دیجیتال را بهدقت پیگیری کنند.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
بیت کوین در نمودار ۱ روزه، موفق شد بعد از چند روز از میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (200D EMA) خود عبور کند، اما همچنان پایینتر از همتای ۵۰ روزه این اندیکاتور (50D EMA) معامله میشود. از این رو، میتوان گفت قیمت از این اندیک