افراد معروف در ارز دیجیتال که باید بشناسید

درحالیکه فناوری بلاکچین و داراییهای رمزنگاریشده، تعریفی دوباره از پایههای امور مالی در سطح جهان ارائه میکنند، گروهی منتخب از افراد، بهعنوان چهرههای تاثیرگذار در شکلدهی به این صنعت انقلابی، ظاهر شدهاند. این مبتکران، رویاپردازان و کارآفرینان، نهتنها به توسعه فناوریهای نوظهور کمک کردهاند، بلکه تاثیری ملموس بر روند بازار، درک عمومی و چارچوبهای نظارتی نیز داشتهاند. از خالق مرموز بیت کوین گرفته، تا رهبران نامآشنای صرافیهای بزرگ، همگی شخصیتهای تاثیرگذار در خط مقدم انقلاب مالی هستند که نوید دموکراتیککردن دسترسی به ثروت و تغییر شکل اقتصادهای جهانی را میدهد.
در این مقاله از بلاگ صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، به زندگی و میراث برخی از تأثیرگذارترین چهرهها در فضای ارزهای دیجیتال میپردازیم. در این سفر هیجانانگیز در دنیای رمزارزها به ما بپیوندید تا داستان زندگی افراد معروف در ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم.
ساتوشی ناکاموتو از افراد معروف در ارز دیجیتال

بیشک ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) مشهورترین نام در میان افراد معروف در ارز دیجیتال است. شخصیتی معمایی که با معرفی بیت کوین، اولین ارز دیجیتال جهان، شناخته شد. ناکاموتو در اکتبر سال ۲۰۰۸ وایتپیپر بیتکوین را منتشر کرد که نویدبخش یک رویکرد انقلابی و حذف واسطههایی مانند بانکها در امور مالی جهان بود. این سند مکانیزم بیت کوین، از جمله فناوری پایه آن یعنی بلاکچین را به جهان معرفی نمود.
مشارکت ناکاموتو در پروژه بیتکوین تا سال ۲۰۱۰ ادامه یافت. در دسامبر همان سال، ناکاموتو بهتدریج از مشارکت فعال در این پروژه کنارهگیری کرد و در نهایت، سال ۲۰۱۱ از دید عموم ناپدید شد و میراثی را از خود بهجای گذاشت که سیستمهای مالی را در سراسر جهان دگرگون کرد.
علیرغم گمانهزنیهای گسترده در مورد هویت واقعی ناکاموتو، تا این لحظه هیچ مدرک قطعی دال بر تایید هویت واقعی او به دست نیامدهاست. این موجود اسرارآمیز، با پنهانکردن هویت خود جذابیت بیت کوین و خالق آن را صدچندان کردهاست.
نکته جالبی که باید درباره ناکاموتو بدانید این است که برخی گزارشها حاکی از آن هستند که او بین ۷۵۰ هزار تا ۱ میلیون واحد بیت کوین در اختیار دارد. اگر این ادعا صحت داشته باشد، این مبلغ دارایی میتواند ناکاموتو را در زمره ثروتمندترین افراد جهان قرار دهد. در آخر باید یادآور شویم که چشمانداز آرمانی او برای ساخت یک سیستم مالی غیرمتمرکز، همچنان الهامبخش هزاران پروژه جدید در فضای ارزهای دیجیتال است که ساتوشی ناکاموتو را نه تنها به یک نام، بلکه نمادی از نوآوری و انقلاب در امور مالی جهان تبدیل میکند.
ویتالیک بوترین

کمتر کسی پیدا میشود که در فضای رمزارزها فعالیت داشته باشد ولی ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) را نشناسد. این برنامهنویس سرشناس روسی-کانادایی، یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال است که بیشتر بهعنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم شناخته میشود. بوترین در تاریخ ۳۱ ژانویه ۱۹۹۴ (۱۱ بهمن ۱۳۷۲) در کولومنا روسیه به دنیا آمد و در سن ۶ سالگی به همراه خانوادهاش به کانادا نقل مکان کرد. علاقه شدید او به علوم کامپیوتر و برنامهنویسی، در سالهای نوجوانی او را به سمت کشف دنیای ارزهای دیجیتال سوق داد.
حضور بوترین در فضای ارزهای دیجیتال، از سال ۲۰۱۱ همزمان با تاسیس مجله بیت کوین آغاز شد، که یکی از اولین نشریات مهمی بود که به پوشش مباحث مربوط به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال میپرداخت. نوشتهها و دیدگاههای او در این زمینه، به افزایش آگاهی و درک فناوریهای نوظهور کمک کرد. در سال ۲۰۱۳، بوترین با اشاره به محدودیتهایی که در بیتکوین مشاهده کرده بود، وایتپیپری را منتشر کرد که در آن به معرفی اتریوم پرداخته بود. او پلتفرمی را پیشبینی میکرد که به توسعهدهندگان اجازه میدهد برنامههای غیرمتمرکز (dApps) را از طریق قراردادهای هوشمند ایجاد کنند.
در سال ۲۰۱۵، بوترین با همکاری گروهی از بنیانگذاران، از جمله گاوین وود (Gavin Wood) و جوزف لوبین (Joseph Lubin)، اتریوم را راهاندازی کرد. این پلتفرم بهسرعت مورد توجه قرار گرفت و بهدلیل تطبیقپذیری و توانایی آن در پشتیبانی از طیف گستردهای از برنامههای کاربردی مشهور شد. معرفی قراردادهای هوشمند اتریوم، انقلابی در نحوه ساخت برنامههای غیرمتمرکز توسط توسعهدهندگان ایجاد کرد که منجر به ظهور پروژههای نوآورانه در اکوسیستم بلاکچین شد.
برای مطالعه بیشتر مقاله ویتالیک بوترین خالق اتریوم و شیبا کیست؟ را بخوانید
بوترین علاوه بر مشارکتهای فنی خود، نقش مهمی در حمایت از استانداردهای باز و آموزش مردم در مورد فناوری بلاکچین ایفا کردهاست. وی با برگزاری و حضور در کنفرانسهای مختلف، همکاری با پروژهها و انتشار مقالات متنوع با هدف ترویج پذیرش فناوریهای غیرمتمرکز، نفوذ خود در این سیستم را گسترش میدهد و نقش خود بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال را تقویت میکند.
ناگفته نماند که بوترین در بهروزرسانیهای مهم اتریوم، از جمله انتقال شبکه به اتریوم ۲.۰، با هدف افزایش مقیاسپذیری و پایداری، از طریق تغییر مکانیسمهای اجماع اثبات کار به اثبات سهام، مشارکت فعالی داشتهاست.
گاوین وود از جمله افراد معروف در ارز دیجیتال
گاوین وود (Gavin Wood) دانشمند و کارآفرین برجسته بریتانیایی، از دیگر افراد معروف در ارز دیجیتال است که بیشتر به خاطر حضور در تیم اتریوم و توسعه زبان برنامهنویسی سالیدیتی (Solidity) شناخته شدهاست. وود در سال ۱۹۸۰ در لندن به دنیا آمد و تحصیلات خود را در دانشگاه یورک ادامه داد. در سال ۲۰۰۲ مدرک کارشناسی ارشد مهندسی و در سال ۲۰۰۸ دکترای علوم کامپیوتر را دریافت کرد.
سفر وود به دنیای رمزارزها و شناختهشدنش بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، از سال ۲۰۱۱ و آشنایی با بیتکوین آغاز شد. او که شیفته پتانسیل تحولآفرین فناوری بلاکچین شده بود، در سال ۲۰۱۳، پس از آشنایی با ویتالیک بوترین توسط یک دوست مشترک، عمیقا درگیر پروژه اتریوم شد. او با تأسیس بنیاد اتریوم و خدمت بهعنوان مدیر ارشد فناوری (CTO) آن، تا سال ۲۰۱۵ نقش مهمی در تبدیل رویای بوترین به واقعیت ایفا کرد.
یکی از مهمترین تاثیرات وود در تیم اتریوم، ایجاد زبان برنامهنویسی سالیدیتی (Solidity) بود؛ یک زبان برنامهنویسی شیگرا که برای نوشتن قراردادهای هوشمند بر روی پلتفرمهای بلاکچین طراحی شدهبود.
مطالعه بیشتر: زبان برنامه نویسی سالیدیتی (Solidity) چیست؟
وود پس از ترک بنیاد اتریوم، شرکت پریتی تکنالوجیز (Parity Technologies) را تأسیس کرد که بر توسعه زیرساختها و ابزارهای بلاکچین تمرکز داشت. او بعدها پروژه پولکادات (Polkadot) را در سال ۲۰۱۶ با هدف ایجاد یک شبکه مالتیچین آغاز کرد که به بلاکچینهای مختلف اجازه میدهد ضمن همکاری با یکدیگر، اطلاعات را بهطور یکپارچه بهاشتراک بگذارند.
علاوه بر این، وود بنیاد وب۳ (Web3 Foundation) را نیز تأسیس کرد که از پروژههایی با هدف ایجاد یک زیرساخت اینترنتی غیرمتمرکز پشتیبانی میکند. او اصطلاح «Web3» را برای توصیف یک الگوی جدید برای اینترنت ابداع کرد که بر تمرکززدایی، کنترل کاربر و فناوری بلاکچین تاکید دارد.
مشارکتهای گاوین وود تا به امروز تاثیر عمیقی بر بازار رمزارزها و اکوسیستم بلاکچین گذاشتهاست و او را بهعنوان یکی از مهمترین افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال معرفی کردهاست.
کریس لارسن
کریس لارسن (Chris Larsen) کارآفرین و سرمایهگذار برجسته آمریکایی، از دیگر افراد معروف در ارز دیجیتال است که بیشتر بهعنوان یکی از بنیانگذاران و رئیس اجرایی کمپانی ریپل لبز (Ripple Labs) شناخته میشود. لارسن متولد سال ۱۹۶۰ است و تاکنون نقش مهمی در تکامل فناوری امور مالی نوین و بازار ارزهای دیجیتال ایفا کردهاست. سرمایهگذاریهای موفق او در پروژههایی مثل ای.لون (E-Loan) و پروسپر مارکتپلیس (Prosper Marketplace)، شیوههای سنتی وامدهی را بهکلی تغییر دادهاست.
لارسن در سال ۲۰۱۲، برای توسعه یک پروتکل پرداخت که امکان انتقال پول بهصورت بینالمللی و آنی با حداقل کارمزد را فراهم میکند، ریپل لبز را با نام اوپن کوین (OpenCoin) تأسیس کرد. پروتکل ریپل امکان مبادله یکپارچه ارزهای مختلف، از جمله ارزهای فیات و داراییهای دیجیتال را فراهم میکند و در نتیجه، کارمزدهای بالا و تاخیرهای مرتبط با سیستمهای بانکداری سنتی را دور میزند. رمزارز ریپل (XRP) محور اصلی این اکوسیستم است، که این روزها به یکی از بزرگترین ارزهای دیجیتال بازار تبدیل شدهاست.
نفوذ لارسن در فضای ارزهای دیجیتال زمانی بیشتر شد که قیمت ریپل (XRP) در سال ۲۰۱۸ به بالاترین حد خود رسید و برای مدت کوتاهی او را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان با دارایی خالص بیش از ۵۰ میلیارد دلار تبدیل کرد. هرچند، پس از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) علیه ریپل لبز در اواخر سال ۲۰۲۰، این شهرت با چالشهایی مواجه شد.
مشارکتهای کریس لارسن در بازار رمزارزها، او را به عنوان یک چهره کلیدی در پیشرفت فناوری بلاکچین و تغییر شکل شیوههای پردازش تراکنشهای مالی در سطح جهان تبدیل کردهاست. نام کریس لارسن بیشتر بهخاطر دیدگاه وی درباره یک سیستم مالی فراگیر و دموکراتیک، در میان افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال میدرخشد.
برد گارلینگ هاوس

در ادامه معرفی مشهورترین افراد معروف در ارز دیجیتال، نوبت به یکی دیگر از چهرههای سرشناس ریپل میرسد. برد گارلینگ هاوس (Brad Garlinghouse) یک مدیر تجاری با نفوذ آمریکایی و مدیر اجرایی شرکت فناوری مالی ریپل لبز است. گارلینگ هاوس زاده ۶ فوریه ۱۹۷۱ (۱۷ بهمن ۱۳۴۹) در توپکا کانزاس، با لیسانس «هنر در اقتصاد» از دانشگاه کانزاس فارغ التحصیل شد. وی مدرک MBA خود را نیز از کالج علوم بازرگانی هاروارد دریافت کرد.
حضور حرفهای گارلینگ هاوس در دنیای تکنولوژی، از اواخر دهه ۱۹۹۰ آغاز شد، یعنی زمانی که سمتهای مختلفی را در شرکتهای بزرگی مثل اسبیسی کامیونیکیشن (SBC Communications) برعهده داشت. در آوریل ۲۰۱۵، او بهعنوان مدیر عملیاتی (COO) به ریپل پیوست و در ژانویه ۲۰۱۷ به درجه مدیرعاملی ارتقا یافت و جانشین کریس لارسن شد.
ریپل تحت رهبری گارلینگ هاوس، موفق شد بهعنوان یکی از عناصر کلیدی در بازار ارزهای دیجیتال ظاهر شود و این موفقیت را بیشتر مدیون شبکه پرداخت RippleNet است. این پلتفرم موسسات مالی را در سراسر جهان به هم متصل میکند و با استفاده از دارایی دیجیتال XRP، پرداختهای برون مرزی بلادرنگ را تسهیل میکند. گارلینگ هاوس تاکنون در راستای مشارکت با بانکهای بزرگ و شرکتهای خدمات مالی، از جمله سانتاندر و امریکن اکسپرس و همچنین ترویج پذیرش فناوری ریپل در جریان اصلی، نقش مهمی ایفا کردهاست.
گارلینگ هاوس بهعنوان یک چهره برجسته در دنیای فینتک و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، همچنان از پتانسیل فناوری بلاکچین برای تغییر سیستمهای مالی جهان دفاع میکند.
چانگ پنگ ژائو
چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ، نام دیگری است که در فهرست افراد معروف در ارز دیجیتال بهچشم میخورد. این کارآفرین برجسته چینی-کانادایی، بنیانگذار بایننس، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان است. ژائو در ۱۷ نوامبر ۱۹۷۷ (۲۶ آبان ۱۳۵۶) در جیانگسو چین به دنیا آمد و در اواخر دهه ۱۹۸۰ به همراه خانوادهاش به کانادا مهاجرت کرد. او مدرک خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه مکگیل (McGill University) در مونترال گرفت و در آنجا پایه و اساس آینده شغلی خود را در فناوری و امور مالی بناگذاشت.
بیشتر بخوانید: چانگ پنگ ژائو مالک صرافی بایننس کیست؟
جرقه علاقه ژائو به ارزهای رمزنگاریشده، اولین بار در سال ۲۰۱۳ و همزمان با آشنایی اتفاقی وی با بیت کوین در یک بازی زدهشد. ژائو سرمایهگذاری زیادی در بیت کوین انجام داد و حتی آپارتمان خود را برای تامین مالی این سرمایهگذاری فروخت.
در سال ۲۰۱۷، ژائو بایننس را تأسیس کرد که به دلیل رابط کاربرپسند و انتخاب گسترده ارزهای دیجیتال، بهسرعت در میان کاربران به محبوبیت رسید و ظرف چند ماه، به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شد. بایننس تحت رهبری ژائو، با راهاندازی توکن ابزاری بایننس کوین (BNB)،دامنه فعالیت خود را گسترش داد.
ژائو علاوهبر نقشی که در بایننس ایفا میکرد، در سال ۲۰۲۲ با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری خود جهت کمک به تامین مالی خرید توییتر توسط ایلان ماسک، خبرساز شد. علیرغم مواجهه با چالش های قانونی و موانع نظارتی متعدد، از جمله شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) از او، ژائو همچنان یک چهره کلیدی و یکی از مشهورترین افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشود.
مایکل سیلور
مایکل سیلور (Michael Saylor) یک کارآفرین و مدیر تجاری با نفوذ آمریکایی است که بیشتر بهعنوان یکی از بنیانگذاران و رئیس اجرایی شرکت بزرگ مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، شناخته میشود. سیلور در ۴ فوریه ۱۹۶۵ (۱۵ بهمن ۱۳۴۳) در لینکلن، نبراسکا به دنیا آمد و در یک خانواده نظامی بزرگ شد. این وضعیت باعث شد مایکل دوران کودکی خود را در پایگاههای مختلف نیروی هوایی ایالات متحده سپری کند.
در جوانی، در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) حضور یافت و در آنجا مدرک دوگانه هوانوردی و فضانوردی و همچنین مدرک علوم و فناوری را دریافت کرد.
در سال ۱۹۸۹، سیلور با همکاری سانجو بانسال (Sanju Bansal)، مایکرواستراتژی را پایهگذاری کرد. تمرکز اولیه این شرکت روی دادهکاوی معطوف بود، سپس روی نرمافزار هوش تجاری متمرکز شد. رویکرد نوآورانه سیلور نسبت به فناوری، باعث شد که او به عنوان یک چهره پیشرو در این حوزه شناخته شود و در مقطعی، در میان ثروتمندترین افراد در ایالات متحده قرار گیرد.
طی سالهای اخیر، سیلور بهعنوان یک مدافع سرسخت بیتکوین و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال شهرت پیدا کردهاست. در سال ۲۰۲۰، مایکرواستراتژی با تبدیلشدن به یکی از اولین شرکتهای سهامی عام که سرمایهگذاری هنگفتی روی بیتکوین انجام داده بود، سروصدای زیادی بهپا کرد. این شرکت از آن زمان تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار واحد بیت کوین خریداری کردهاست و بهعنوان بزرگترین هولدر نهادی بیت کوین شناخته میشود.
حمایت سیلور از بیت کوین فراتر از یک سرمایهگذاری ساده است. او بهطور فعال، پذیرش این دارایی را از طریق پلتفرمهای مختلف، از جمله رسانههای اجتماعی و سخنرانیهای عمومی ترویج میکند. وی کتابها و مقالاتی نیز در مورد پتانسیل بیت کوین برای تغییر امور مالی جهان تالیف کردهاست و در طرحهای آموزشی با هدف افزایش آگاهی در مورد ارزهای دیجیتال مشارکت دارد. بههمین دلیل است که نام سیلور نهتنها بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، بلکه بهعنوان حامی همیشگی بیت کوین، در این حوزه میدرخشد.
ساندیپ نیلوال

ساندیپ نیلوال (Sandeep Nailwal) یک کارآفرین و توسعهدهنده نرمافزار برجسته هندی است که بهعنوان یکی از بنیانگذاران پالیگان (Polygon)، نامش در میان مشهورترین افراد معروف در ارز دیجیتال بهچشم میخورد. نایلوال که در تاریخ ۲ ژوئیه ۱۹۸۷ (۱۱ تیر ۱۳۶۶) در رامناگر در نائینتال هند به دنیا آمد، در محیطی چالشبرانگیز و مملو از مشکلات اقتصادی بزرگ شد. تجربیات اولیه ساندیپ در زندگی، انگیزهای قوی برای ادامه تحصیل در وی ایجاد کرد. نتیجه این تلاشها، او را به یک چهره سرشناس و از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل نمود.
در سال ۲۰۱۰، نایلوال کار خود را در حوزه فناوری، بهعنوان مهندس نرمافزار آغاز کرد. بعد از کسب تجربه در شرکتهای مختلف، به فناوری بلاکچین علاقهمند شد. سرانجام، در سال ۲۰۱۷، با هدف رفع مشکلات مقیاسپذیری اتریوم، شبکه پالیگان (که در ابتدا با نام Matic Network شناخته میشد) را تأسیس کرد. این شبکه چارچوبی برای ایجاد و اتصال شبکههای بلاکچین سازگار با اتریوم فراهم میکند که امکان انجام تراکنشهای سریعتر و ارزانتر را فراهم میسازد. در سال ۲۰۲۱، پالیگان با معرفی توکن اصلی خود با نام MATIC به پیشرفت چشمگیری دست یافت.
نایلوال علاوه بر مشارکتهای فنی در پالیگان، بهخاطر تلاشهای بشردوستانه خود نیز شهرت دارد. در دوران همهگیری کرونا، او صندوقی را راهاندازی کرد که موفق به جذب کمکهای مالی قابلتوجهی از چهرههای برجسته جامعه کریپتو برای کمک به مردم هند شد. ابتکارات استراتژیک نایلوال و دفاع همیشگی از فناوری بلاکچین برای ایجاد تأثیرات اجتماعی، نام او را برای همیشه بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال جاودانه کرد.
جاستین سان
از دیگر نامهای برجسته و افراد معروف در ارز دیجیتال، میتوان به جاستین سان (Justin Sun) اشاره کرد. این کارآفرین و مدیر اجرایی چینی بهعنوان بنیانگذار ترون (TRON) شناخته میشود. ترون یک پلتفرم پیشرو در حوزه بلاکچین است که برای تسهیل بهاشتراکگذاری محتوا و برنامههای غیرمتمرکز طراحی شدهاست. سان در ۳۰ ژوئیه ۱۹۹۰ (۸ مرداد ۱۳۶۹) در شینینگ چین به دنیا آمد. او مدرک لیسانس «هنر در تاریخ» را از دانشگاه پکن گرفت و بعداً در دانشگاه پنسیلوانیا مدرک کارشناسی ارشد هنر را در شاخه مطالعات آسیای شرقی ادامه داد و همانجا برای اولین بار با ارزهای دیجیتال آشنا شد.
در سال ۲۰۱۳، سان به عنوان نماینده اصلی عملیات ریپل لبز در چین، به این شرکت پیوست. این تجربه دیدگاه ارزشمندی را در مورد فناوری بلاکچین و کاربردهای بالقوه آن در اختیار او قرار داد. در سال ۲۰۱۷، او شبکه ترون را تأسیس و توکن TRX را از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) راهاندازی کرد. با مدیریت سان، ترون خیلی زود به یکی از بزرگترین سازمانهای غیرمتمرکز خودگردان (DAO) تبدیل شد که به کاربران اجازه میدهد محتوای خود را بدون واسطه بهاشتراک بگذارند.
مطالعه بیشتر: از جاستین سان چه میدانید؟ زندگینامه تا مسیر موفقیت
علاوهبر ترون، سان پروتکل محبوب اشتراکگذاری فایل همتا به همتای بیتتورنت (BitTorrent) را نیز در سال ۲۰۱۸ به قیمت ۱۴۰ میلیون دلار خریداری کرد. سپس نام شرکت را به رینبری (Rainberry Inc) تغییر داد و توکن بیتتورنت (BTT) را برای بهبود عملکرد پلتفرم در اکوسیستم ارزهای دیجیتال راهاندازی کرد.
سان علاوهبر پیشرفت فناوری، نقش بسزایی در ترویج پذیرش رمزارزها در سطح جهان دارد. در سال ۲۰۲۱، او بهعنوان سفیر و نماینده دائم گرانادا در سازمان تجارت جهانی (WTO) منصوب شد. وی قصد داشت از فناوری بلاکچین و مزایای آن برای کشورهای در حال توسعه دفاع کند. ولی در اوایل سال ۲۰۲۳ به دنبال تغییرات سیاسی در گرانادا، از این مقام دیپلماتیک کنارهگیری کرد.
توضیحات فوق بهخوبی بیانگر آن هستند که چگونه تلاشهای بیشمار جاستین سان و چشمانداز بلندپروازانه او در استفاده از فناوری بلاکچین برای تغییر صنایع و توانمندسازی افراد در سراسر جهان، او را به یکی از برجستهترین افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کردهاست.
برایان آرمسترانگ
نام برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong) تقریباً برای همه دوستداران بازار رمزارزها آشنا است. این کارآفرین برجسته آمریکایی و یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل صرافی بزرگ کوینبیس (Coinbase)، در تاریخ ۲۵ ژانویه ۱۹۸۳ (۵ بهمن ۱۳۶۱) در سن خوزه، کالیفرنیا به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در دانشگاه رایس ادامه داد و مدرک لیسانس دوگانه خود را در رشتههای اقتصاد و علوم کامپیوتر گرفت. پس از آن، موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم کامپیوتر شد.
اگر به زندگینامه برایان آرمسترانگ علاقه دارید، این مقاله را بخوانید
آرمسترانگ پیش از تاسیس کوینبیس، تجربیات ارزشمندی را به عنوان مهندس نرمافزار در شرکتهایی مانند IBM و Airbnb به دست آورد. آشنایی او با پیچیدگیهای سیستمهای پرداخت بینالمللی، او را به ارزهای دیجیتال بهعنوان راهحلی بالقوه برای سادهسازی تراکنشهای مالی در سراسر جهان علاقهمند کرد.
آرمسترانگ به خاطر حمایت از پذیرش رمزارزها و دیدگاهش برای ایجاد یک سیستم مالی باز با هدف توانمندسازی طیف گستردهای از مردم در امور مالی، بهعنوان یکی از مشهورترین افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال شناخته شدهاست. او در ترویج و افزایش شفافیت فضای نظارتی حاکم بر این کلاس جدید دارایی، حضوری فعال داشتهاست.
آرمسترانگ علاوه بر همکاری با کوینبیس، در سال ۲۰۱۸ سازمان غیرانتفاعی GiveCrypto.org را نیز با هدف کمک مالی به فقرا از طریق توزیع کمکها بهصورت ارزهای دیجیتال تاسیس کرد.
بینش آرمسترانگ در مورد فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال اغلب مورد توجه رسانهها قرار میگیرد و او را به یکی از چهرههای شناختهشده و افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل میکند.
ایلان ماسک

حتماً نام ایلان ماسک (Elon Musk) را شنیدهاید. کارآفرین و تاجر مشهور و جنجالی که بیشتر بهخاطر مدیریت شرکتهای بزرگی از جمله تسلا و اسپیس ایکس شناخته میشود؛ ولی نفوذ عجیبش در بازار کریپتو، او را به یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کردهاست. ماسک روز ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱ (۷ تیر ۱۳۵۰) در پرتوریا آفریقای جنوبی متولد شد. او برای تحصیل در دانشگاه پنسیلوانیا به ایالات متحده رفت و در آنجا مدرک فیزیک و اقتصاد گرفت.
کارآفرینی ماسک با تأسیس Zip2 آغاز شد. وی تاکنون شرکتهای مختلفی را در زمینههای گوناگون راهاندازی کردهاست که شناختهشدهترین آنها شبکه اجتماعی ایکس و شرکت فضانوردی اسپیس ایکس (SpaceX) است.
تعامل او با ارزهای دیجیتال از حدود سال ۲۰۱۹ آغاز شد؛ یعنی زمانی که توییتزدن در مورد بیت کوین و سایر داراییهای دیجیتال را آغاز کرد. توییتهای ماسک اغلب منجر به نوسانات قابلتوجه قیمت در بازار میشود، تاجاییکه بهعنوان یک «اینفلوئنسر» و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال شناخته میشود.
یکی از برجستهترین کمکهای او به فضای ارزهای دیجیتال، حمایتش از دوج کوین (DOGE) است. این میم کوین ساده، بعد از حمایتهای عمومی ماسک به محبوبیت عجیبی رسید و رشد انفجاری شدیدی را تجربه کرد.
علاوه بر دوجکوین (DOGE)، ماسک به بیت کوین نیز ابراز علاقه کردهاست. در اوایل سال ۲۰۲۱، تسلا سرمایهگذاری قابلتوجهی در بیت کوین (حدود ۱.۵ میلیارد دلار) انجام داد و این رمزارز را بهعنوان یک گزینه پرداخت برای خرید خودروهای برقی خود پذیرفت. هرچند، این تصمیم مدتی بعد به دلیل نگرانیها در مورد تأثیر زیستمحیطی بیتکوین، به حالت تعلیق درآمد.
فعالیتهای ماسک همیشه بحثهایی را در مورد نقصهای موجود در چشمانداز نظارتی پیرامون ارزهای دیجیتال ایجاد کردهاست. نفوذ او سوالاتی را در مورد احتمال دستکاری بازار و عدم تمرکززدایی از برخی داراییهای رمزنگاریشده مطرح میکند.
بهطور کلی، نقش ایلان ماسک در بازار رمزارزها، بیشتر با توجه به توانایی او در جلب علاقه و سرمایهگذاری عمومی از طریق تعامل با رسانههای اجتماعی مشخص میشود و او را به یکی از محبوبترین چهرهها در میان افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل میکند.
آندریاس آنتونوپولوس
آندریاس آنتونوپولوس (Andreas Antonopoulos) یکی از مدافعان برجسته بیت کوین و فناوری بلاکچین است. آنتونوپولوس در سال ۱۹۷۲ در لندن انگلستان متولد شد. وی پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه لندن، به یک مربی و سخنران برجسته در زمینه بیت کوین و فناوریهای غیرمتمرکز و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شدهاست. او به خاطر سبک گفتاری جذاب خود شناخته میشود و در کنفرانسهای متعددی در سرتاسر جهان سخنرانی کردهاست.
آنتونوپولوس نویسندهای ماهر است که تاکنون چند کتاب و مقاله با موضوع بیت کوین و ارزهای رمزپایه منتشر کردهاست. خواندن نوشتههای او برای همه علاقهمندان به درک اصول بیت کوین و تأثیر بالقوه آن بر جامعه، ضروری است.
گفتنی است که آنتونوپولوس بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به عنوان مدیر امنیت بلاکچین دات کام (Blockchain.com) خدمت کردهاست. وی در مقطع کارشناسی ارشد رشته ارز دیجیتال در دانشگاه نیکوزیا نیز بهعنوان استادیار حضور دارد و به آموزش نسل بعدی متخصصان بلاکچین کمک میکند.
بهطور کلی، آندریاس آنتونوپولوس یک چهره کلیدی و از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال است که بهخاطر حمایت، تلاشهای آموزشی و مشارکت در درک پتانسیل تحولآفرین بیتکوین شناخته میشود.
چارلز هاسکینسون
نفر بعدی در فهرست افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) است؛ یک کارآفرین و ریاضیدان برجسته آمریکایی که بیشتر به عنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم و بنیانگذار اصلی کاردانو (Cardano)، شناخته میشود. هاسکینسون متولد ۵ نوامبر ۱۹۸۷ (۱۴ آبان ۱۳۶۶) در کلرادو ایالات متحده آمریکا، تحصیلات خود را در رشته ریاضیات و رمزنگاری در دانشگاه ایالتی متروپولیتن دنور و دانشگاه کلرادو در بولدر ادامه داد. در حقیقت، این سوابق تحصیلی هاسکینسون بود که پایه و اساس کارهای بعدی او در حوزه ارزهای دیجیتال را بنا کرد.
سفر هاسکینسون در بازار ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۱۳ آغاز شد؛ یعنی زمانی که بهعنوان یکی از بنیانگذاران پروژه آموزش بیت کوین (Bitcoin Education Project) با ویتالیک بوترین ملاقات کرد. این آشنایی درنهایت منجر به مشارکت او در اتریوم شد. او به عنوان یکی از هشت بنیانگذار، نقش مهمی در شکلدهی چشمانداز و توسعه اتریوم داشت. با این حال، به دلیل اختلاف نظرها در مورد مسیر پروژه، هاسکینسون در ژوئن ۲۰۱۴ اتریوم را ترک کرد.
بخوانید: چارلز هاسکینسون خالق کاردانو؛ بیوگرافی و دارایی
پس از خروج از اتریوم، هاسکینسون به همراه جرمی وود (Jeremy Wood)، کمپانی اینپوت اوتپوت هنگ کنگ (Input Output Hong Kong) یا بهاختصار IOHK را تأسیس کرد که یک شرکت تحقیقاتی و مهندسی است که بر روی توسعه راهحلهای مبتنی بر بلاکچین برای موسسات دانشگاهی، دولتها و شرکتها تمرکز دارد.
این شرکت تحت رهبری او، در سپتامبر ۲۰۱۷ کاردانو را راهاندازی کرد. کاردانو به دلیل رویکرد منحصربهفرد خود در توسعه بلاکچین، از یک الگوریتم اجماع اثبات سهام به نام Ouroboros استفاده میکند که هدف آن رسیدگی به مسائل مربوط به مصرف انرژی و مقیاسپذیری است که در سایر شبکههای بلاکچین رایج است.
البته نفوذ چارلز هاسکینسون در بازار، فراتر از مشارکتهای فنی است. او بهدلیل تلاشهایش برای آموزش مردم در مورد ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین، حضور فعال در رسانههای اجتماعی، مصاحبهها و کنفرانسها و شرکت در بحثهای مرتبط با تمرکززدایی و آینده سیستمهای مالی، بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال شناخته میشود.
تام لی

تام لی (Tom Lee) تحلیلگر برجسته آمریکایی و یکی از بنیانگذاران شرکت تحقیقاتی متخصص در استراتژی بازار و تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال فاندسترت گلوبال ادوایزرز (Fundstrat Global Advisors) است. لی متولد ۲۲ نوامبر ۱۹۶۹ (۱ آذر ۱۳۴۸)، از کالج وارتون در پنسیلوانیا با مدرک لیسانس علوم اقتصاد فارغالتحصیل شد. او کار خود را با تحقیقات بازار سهام آغاز کرد و خیلی زود به یک استراتژیست برجسته در والاستریت تبدیل شد.
او قبل از تأسیس فاندسترت (Fundstrat) در سال ۲۰۱۴، از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ به عنوان استراتژیست ارشد سهام در جی.پی مورگان (J.P. Morgan) فعالیت کرد. در حال حاضر، تام لی بهعنوان یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال، بهدلیل رویکرد دادهمحور خود در تحلیل بازار، اغلب پیشبینیها و بینشهای دقیقی در مورد بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال ارائه میکند. یکی از مشهورترین پیشبینیهای او، رسیدن قیمت بیت کوین به ۱۰۰ هزار دلار تا پایان سال ۲۰۲۴ است.
تحلیلهای لی اغلب پتانسیل بیت کوین بهعنوان محافظی در برابر تورم و نقش آن به عنوان «طلای دیجیتال» را برجسته میکند. البته پیشبینیهای او گاهی با انتقاداتی همراه بودهاست، بهویژه زمانی که آنطور که انتظار میرود، این پیشبینیها محقق نمیشوند. هرچند حتی در چنین شرایطی هم، صحبتهای او بر احساسات بازار تأثیر میگذارند.
علاوه بر پیشبینیهای بازار، لی اغلب در شبکههای خبری مالی مانند CNBC و بلومبرگ ظاهر میشود و دیدگاههای خود در مورد روند رمزارزها و عوامل کلان اقتصادی مؤثر بر داراییهای دیجیتال را بهاشتراک میگذارد. توانایی او در برقراری ارتباط با مفاهیم پیچیده مالی به روشی ملموس و قابل درک، او را به صدای قابل اعتماد و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کردهاست.
مایک نووگراتز
مایک نووگراتز (Mike Novogratz) یک سرمایهگذار و کارآفرین برجسته آمریکایی است که بیشتر بهعنوان بنیانگذار و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital)، در فهرست افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال حضور دارد. نووگراتز متولد ۲۶ نوامبر ۱۹۶۴ (۵ آذر ۱۳۴۳) است. او در رشته اقتصاد از دانشگاه پرینستون فارغالتحصیل شد و به عنوان خلبان هلیکوپتر در ارتش ایالات متحده خدمت کرد.
پس از آن، بیش از یک دهه در گلدمن ساکس (Goldman Sachs) سمتهای مختلفی برعهده داشت. در سال ۲۰۰۲، او به عنوان مدیر اصلی به گروه سرمایهگذاری فورترس (Fortress Investment Group) پیوست. اما نووگراتز در سال ۲۰۱۵ شرکت را ترک کرد تا بیشتر روی بازار رو به رشد ارزهای دیجیتال تمرکز کند.
در سال ۲۰۱۸، نووگراتز گلکسی دیجیتال را تأسیس کرد تا از علاقه روزافزون خود به داراییهای دیجیتال استفاده کند. این شرکت طیف وسیعی از خدمات مالی، از جمله مدیریت دارایی، تجارت و بانکداری را برای ارزهای دیجیتال و پروژههای بلاکچین ارائه میدهد.
موضع صعودی نووگراتز در مورد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال همیشه مورد توجه بودهاست. او چندین پیشبینی برجسته نیز در مورد مسیر قیمت بیتکوین انجام دادهاست. نووگراتز علاوه بر سرمایهگذاری، در پروژههای مختلفی در حوزه کریپتو نیز مشارکت داشتهاست. او با سرمایهگذاری ۲۵ میلیون دلاری در ترافرم لبز (Terraform Labs) از طرحهایی مانند ترا (Terra) حمایت کرد. او حتی برای نشان دادن تعهد خود به این پروژه، لوگوی LUNA را تتو کرد. هرچند پس از فروپاشی ترا، اذعان داشت که این سرمایهگذاری اشتباه بودهاست.
اشتیاق فراوان نووگراتز نسبت به داراییهای رمزپایه، او را به یک مدافع برجسته برای پذیرش کریپتو و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کردهاست.
نیک زابو
نیک زابو (Nick Szabo) دانشمند علوم کامپیوتر، محقق حقوقی و رمزنگار برجسته آمریکایی است که به دلیل مشارکتهای پیشگام خود در فناوری بلاکچین و مفهوم قراردادهای هوشمند شناخته میشود. زابو متولد ۵ آوریل ۱۹۶۴ (۱۶ فروردین ۱۳۴۳)، مدرک علوم کامپیوتر خود را از دانشگاه واشنگتن و مدرک دکتری حقوق را از دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد. ترکیب منحصربهفرد تخصص در فناوری و قانون، او را بهعنوان یک چهره کلیدی در توسعه ارزهای رمزنگاریشده و یکی از افراد تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال معرفی کردهاست.
بسیاری از افراد، زابو را بهدلیل معرفی مفهوم قراردادهای هوشمند در سال ۱۹۹۴ میشناسند. وی در سال ۱۹۹۶ در مقاله اصلی خود با عنوان «قراردادهای هوشمند: بلوکهای ساختمانی بازارهای آزاد دیجیتال» بهتفصیل این مفهوم را توضیح داد.
بینش زابو در مورد مفهوم رمزنگاری، ارز دیجیتال و سیستمهای غیرمتمرکز، او را به چهرهای قابل احترام در جامعه تبدیل کردهاست. کارهای او الهامبخش بسیاری از توسعهدهندگان و کارآفرینان در فضای بلاکچین است. جالب است بدانید بهدلیل چهره عمومی کمتر شناختهشده زابو، گمانهزنیهایی در مورد هویت بالقوه او به عنوان ساتوشی ناکاموتو، خالق مرموز بیتکوین نیز مطرح شدهاست ولی او همیشه این ادعاها را رد میکند.