تحلیل بیت کوین امروز
-
- ۲۳ تیر ۱۴۰۴۰
بیت کوین کوتاهمدت؛ کشف قیمتهای جدید
- ۲۲ تیر ۱۴۰۴۰
سرنوشت قیمت دست FVG
- ۲۱ تیر ۱۴۰۴۰
سقفهای بزرگتری در راهن
- ۱۸ تیر ۱۴۰۴۰
احتمال رالی قوی بیت کوین بیشتر شد
- ۱۸ تیر ۱۴۰۴۰
آماده بشیم واسه انفجار؟ BTC هفتگی
- ۱۷ تیر ۱۴۰۴۰
چارت ۱ ساعته بیت کوین و گپی که باید پر بشه
- ۱۶ تیر ۱۴۰۴۰
باندهای بولینگر در آستانه انفجار!
- ۱۱ تیر ۱۴۰۴۰
حمایت مهم تایم فریم روزانه؛ BTC Daily
- ۱۱ تیر ۱۴۰۴۰
حمایتهای مهمی دارن از دست میرن!
- ۱۰ تیر ۱۴۰۴۰
هنوز هم میشه رشد داشت
- ۱۰ تیر ۱۴۰۴۰
روند صعودی دوباره متوقف شد!
- ۹ تیر ۱۴۰۴۰
سقف تاریخی در دسترس قرار گرفت
بیت کوین با ارزشترین رمزارز جهان و رهبر بازار ارزهای دیجیتال است. خرید و فروش سرمایهگذاران شخصی و سازمانها، بر عملکرد شاخصهای مرتبط با بلاکچین این رمزارز (آنچین) تاثیر گذاشته و در نهایت، احساسات سرمایهگذاران و جو کلی بازار رمزارزها را دستخوش تغییرات میکنند. از این رو، تحلیل بیت کوین صرفنظر از پیشبینی آینده قیمت آن، نقشی کلیدی داشته و مرجعی تعیینکننده برای اکوسیستم رمزارزها محسوب میشود.
تحلیلگران پس از بررسی شاخصهای مرتبط با حوزه اقتصاد کلان، شاخصهای آنچین این شبکه و رفتار گروههای مختلف سرمایهگذار در این بازار، به سراغ نمودارهای تکنیکال بیت کوین رفته و مسیر احتمالی قیمت را با استفاده از دادههای قیمتی، الگوها و اصول تحلیل تکنیکال پیشبینی و ارزیابی میکنند.
در نهایت، باید گفت که درک صحیح عملکرد و تحلیل ارز بیت کوین نهتنها برای سرمایهگذاران این رمزارز، بلکه برای تمامی فعالان در بازار سایر ارزهای دیجیتال هم مسئلهای ضروری است. در ادامه، سعی کردیم اطلاعات کاملی از هدف و چگونگی این تحلیل را برای شما بیاوریم.
تحلیل فاندامنتال در بازار خرید و فروش بیت کوین چگونه است؟
تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) در بازارهای سنتی بهمعنی ارزیابی «ارزش ذاتی» یک دارایی است که از طریق تحلیل فاکتورهای مرتبط با آن دارایی صورت میگیرد.
اما در بازار بیت کوین که مثل سهام یک کمپانی جریان و گردش پول ایجاد نمیکند و گزارش درآمد ندارد، تحلیل فاندامنتال متمرکز بر مواردی نظیر سلامت و سطح عملکرد شبکه، میزان پذیرش ارز BTC در جهان، تحولات پیرامون عرضه و تقاضا در این بازار و فاکتورهای تاثیرگذار اقتصاد کلان صورت میگیرد. در ادامه، نگاهی به مهمتریم بخشهای تحلیل فاندامنتال بیت کوین میاندازیم:
- شاخصهای آنچین
بلاکچین بیت کوین دادههای بومی مختص خود را دارد که بازتابکننده فعالیت کاربران و رفتار سرمایهگذاران هستند. مثلاً تعداد آدرس کیف پولهای فعال، حجم تراکنشها و عملکرد نهنگها، تعداد کاربران و سرمایهگذاران فعال و میزان استفاده روزمره از بیت کوین را نشان میدهند.
- عرضه و تقاضا
از بیت کوین تنها ۲۱ میلیون واحد در دنیا وجود دارد و این رقم هرگز قابل تغییر نیست. بخشی از این عرضه برای همیشه در برخی کیف پولها گمشده و قابلبازیابی نیست.
به همین ترتیب، قسمتی از این عرضه در کیف پول سرمایهگذاران یا اصطلاحاً هولدرها قرار داره و بخش دیگر هم جزء موجودی صرافیهای ارز دیجیتال است. از این رو، تغییرات این موجودیها پیامهای ویژه خود را دارند. مثلاً افزایش واریز بیت کوین به صرافیها، به منزله احتمال فروش و فشار بر قیمت تلقی میشود.
- اقتصاد کلان
بازار بیت کوین طی دهه گذشته بالغتر شده و تحولا مرتبط با حوزه اقتصاد کلان مثل نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و سایر قدرتهای اقتصادی دنیا، نرخ تورم و عملکرد شاخص دلار (DXY) میتوانند بر قیمت تاثیر زیادی بگذارند.
بهعلاوه، تحولات ژئوپلیتیکی مثل جنگ یا تنشهای تجاری میان کشورها و همچنین وضع قوانین سختگیرانه برای صنعت رمزارزها، بدون شک قیمت بیت کوین و سایر رمزارزها را تحت فشار قرار خواهند داد.
- تمایلات بازار و سطح پذیرش
میزان استفاده از نام بیت کوین و گفتوگو درباره آن در شبکههای اجتماعی یا تغییر شاخصهای مرتبط در پلتفرمهایی نظیر گوگل ترندز (Google Trends) و همچنین اخبار مرتبط با این رمزارز، سطح تقاضا در بازار را تحت تاثیر قرار میدهند.
از طرفی، پذیرش و خرید بیشتر بیت کوین توسط سازمانها نظیر ایتیافها و کمپانیهایی مثل استراتژی (Strategy)، سطح اطمینان سرمایهگذاران به خرید را تحت تاثیر قرار میدهد. استفاده از شبکههایی مثل لایتنینگ بیت کوین (Bitcoin Lightning Network) هم، رابطه مستقیم با کاربردپذیری و رشد این اکوسیستم در دنیا دارد.
شما بهعنوان یک تحلیلگر، این فاکتورها را جمعآوری کرده و با تاریخچه هرکدام تفسیر میکنید و در نهایت با قیمت فعلی بیت کوین مورد مقایسه قرار میدهید. سپس برای خرید یا فروش تصمیم خود را میگیرید.
مهم ترین نرخ های اقتصادی برای تحلیل ارز دیجیتال کدامند؟
در زمینه تحلیل ارز دیجیتال، چندین شاخص و نرخ اقتصادی مهم وجود دارند که میتوانند در هر لحظه قیمتها را بهشدت تحت تاثیر قرار دهند.
نرخ بهره (بهویژه فدرال رزرو آمریکا): افزایش نرخ بهره، به معنی سوددهی و جذابیت بیشتر سرمایهگذاری در داراییهای سنتی مثل اوراق قرضه است و سرمایهگذاران را از بازار داراییهای پرریسک مثل رمزارزها خارج میکند. برعکس، کاهش نرخ بهره منجر به ورود نقدینگی بیشتر به بازار بیت کوین و آلت کوینها میشود.
نرخ تورم: شاخصهای اقتصادی مثل بهای مصرفکننده (CPI)، هزینههای مصرف شخصی (PCE) و . . .، رابطه مستقیم با نرخ تورم در یک کشور دارند. در زمان انتشار این شاخصها با ارقام بیش از حد انتظار، ممکن است داراییهای ضدتورمی مثل بیت کوین با موجی از فروش مواجه شوند. اما بهطور کلی در شرایط بحرانی اقتصادی و تورم جهانی، رمزارزها به گزینه جذابتری برای سرمایهگذاری تبدیل میشوند.
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی: تولید ناخالص داخلی یا GDP، شاخصی جهت ارزیابی سلامت نظام اقتصادی یک کشور است. به این ترتیب، طی دورههایی که رشد اقتصادی قدرتهای بزرگ دنیا تضعیف میشود، بازارهای مالی از جمله رمزارزها به همان نسبت دچار رکود خواهند شد.
شاخص دلار آمریکا: شاخص DXY، قدرت دلار در برابر مجموعهای از دیگر ارزهای دولتی مثل یورو و یوان را نشان میدهد. از جایی که ارزهای دیجیتال بر مبنای دلار قیمتگذاری میشوند، با افزایش قدرت دلار قیمت رمزارزها کاهش یافته و سرمایه را بهسمت بازارهای سنتی میکشاند. برعکس با تضعیف دلار آمریکا، فشار خرید بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تقویت میشود.
در نهایت نمیتوان گفت که بازار ارزهای دیجیتال تنها از همین شاخصها تاثیر میپذیرند و فاکتورهای دیگری مثل نرخ بیکاری آمریکا (Unemployment Rate) یا شاخص دامیننس تتر (USDT.D) هم هستند که در تحلیل ارز دیجیتال نقش و اهمیت زیادی دارند.
معیارهای کلیدی برای تحلیل بیت کوین کدامند؟
صحیحترین روش تجزیه و تحلیل بیت کوین، جمعآوری اطلاعات شاخصهای مهم و کلیدی در زمینههای مختلف و تطبیق آنها با یکدیگر و قیمت روز BTC است. علاوهبر مواردی که تاکنون بررسی کردیم، برخی معیارهای تحلیلی هم وجود دارند که تنها متعلق به بیت کوین هستند.
- ارزش بازار
ارزش بازار یا مارکت کپ (Market Capitalization)، از حاصلضرب قیمت فعلی بیت کوین در تعداد توکنهای در گردش بازار بهدست میآید. این شاخص به شکلگیری شاخصهای مهم دیگر مثل دامیننس بیت کوین کمک کرده و میزان بزرگی این بازار در اکوسیستم رمزارزها و در برابر سایر داراییهای جهان را نشان میدهد. رشد مارکت کپ همزمان با حجم معاملات، نشانهای مثبت برای قیمت بهشمار میآید.
- توکنومیک
پیشتر گفتیم که از بیت کوین تنها ۲۱ میلیون واحد در دنیا وجود دارد. نرخ عرضه بیت کوینهای استخراجنشده هم هر ۴ سال طی رویدادی تحت عنوان هاوینگ (Halving) نصف میشود که بخشی از منطق اقتصادی این فناوری است. این یعنی که رفتهرفته با توجه به کمیابی و کمترشدن عرضه بیت کوین به بازارها، ارزش آن بیشتر میشود و هرچه سرمایهگذارن و ماینرها مدت طولانیتری داراییهای خود را حفظ کنند، قیمت هم بالاتر میرود.
- دامیننس بیت کوین
دامیننس بیت کوین (BTC.D)، سهم بازار و سلطه بیت کوین در برابر سایر رمزارزها را از ۰ تا ۱۰۰ درصد نشان میدهد و یکی از شاخصهای کلیدی جهت درک رفتار سرمایهگذاران و سایکلهای بازار است. افزایش دامیننس بیت کوین به معنی خروج سرمایه از بازار سایر رمزارزها و ورود به بازار بیت کوین است و اغلب در دورههای «ترس» و «انباشت» و سایکلهای صعودی بازار اتفاق میافتد.
از سویی دیگر، کاهش دامیننس بیت کوین میتواند نشانگر افزایش تقاضا، بیشتر برای آلت کوینها باشد که در صورت تداوم این شرایط و کاهش دامیننس به زیر ۴۰ و ۳۰ درصد، شاهد آلتسیزن (Altseason) و رشد فوقالعاده قیمت آلت کوینها خواهیم بود. دامیننس بیت کوین در کنار شاخصهایی مثل حجم معاملات، MVRV یا RSI، میتواند سیگنالهای معتبری بدهد.
از کدام سایت های معتبر می توانیم برای تکمیل تحلیل بیت کوین خود استفاده کنیم؟
عموماً وبسایتهای فعال در حوزه رمزارزها، هریک در بخشی خاص مثل تحلیل فاندامنتال، تکنیکال یا آنچین مشغول هستند. از این رو، سعی کردیم در جدول زیر معتبرترین سایتهای تحلیل حرفه ای بیت کوین را بیاوریم که در زمینههای مختلف بهترین عملکرد را دارند.
وبسایت | فاندامنتال | تکنیکال | آنچین |
cointelegraph.com | ✅ | ✅ | |
tradingview.com | ✅ | ||
fxstreet.com | ✅ | ✅ | ✅ |
ambcrypto.com | ✅ | ✅ | ✅ |
fxempire.com | ✅ | ✅ | |
glassnode.com | ✅ | ✅ | |
investing.com | ✅ | ✅ |
تحلیل تکنیکال در بازار خرید و فروش بیت کوین چگونه است؟
در تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) بیت کوین، مواردی مثل نمودار قیمت، الگوها و حجم معاملات این بازار مورد موشکافی قرار میگیرند تا در نهایت بتوان بر اساس برآیند آنها، مسیر آینده قیمت را پیشبینی کرد. اساس تحلیل قیمت بیت کوین، اینگونه است که دادههای موجود واقعی بوده و تاثیر خود را بر قیمت گذاشتهاند، قیمت در روندهای مشخص حرکت میکند و تاریخ در نمودارها تکرار میشود.
در تحلیل تکنیکال، ابزارها و اندیکاتورهایی ویژه تحلیل نمودارها وجود دارند تا بتوان با استفاده از آنها، روند قیمت و سطوح حمایتی و مقاومتی را تشخیص داد.
- تشخیص روند
از ابزارهای تشخیص روند، میتوان به اندیکاتور میانگین متحرک (MA)، مثلاً ۵۰ روزه و ۲۰۰ روزه اشاره کرد. حتی زمانی که خطوط این میانگین متحرکها یکدیگر را بهسمت بالا (تقاطع طلایی) یا پایین (تقاطع مرگ) قطع میکنند، سیگنالی قوی برای خرید و فروش محسوب میشود.
- سطوح حمایتی و مقاومتی
نمودارهای بیت کوین و سایر دارایهای قابلمعامله، دارای سطوح مشخصی هستند که قیمت همیشه با رسیدن به آنها، جهشی صعودی (حمایت) یا بازگشتی نزولی (مقاومت) داشته است. زمانی هم که یک مقاومت بهسمت بالا یا یک حمایت بهسمت پایین شکسته میشوند، روند قیمت تغییری اساسی پیدا میکند.
- الگوهای کندلی
در نمودارهای کندلاستیک (Candlestick) که ویژه تحلیل تکنیکال هستند، الگوهای مختلفی مثل دوجی (Doji)، اینگالف (Engulfing)، سروشانه (H&S) و . . . وجود دارند که به معاملهگران کمک کرده تمایلات بازار و مسیر بعدی قیمت را تشخیص دهند.
- اندیکاتورهای مومنتوم
در کنار سایر اندیکاتورها، بعضی اندیکاتورها مثل شاخص قدرت نسبی (RSI) هستند که قدرت روند و احتمال بازگشت آن را نشان میدهند. مثلاً اندیکاتور RSI، زمانی که به ۳۰ واحد یا پایینتر رسیده، وضعیت بازار بیت کوین را در حالت «اشباع فروش» نشان داده که سیگنالی برای خرید و تغییر قریبالوقوع روند از نزولی به صعودی محسوب میشود. اندیکاتور حجم معاملات و مکدی (MACD) هم از این دست هستند.
فراموش نکنید که بیت کوین و سایر رمزارزها، یک بازار ۲۴ ساعته در تمامی روزهای هفته و بدون تعطیلی هستند. از این رو، تحلیل تکنیکال به شما اجازه داده نقاط ورود و خروج خود را بهدرستی پیدا و ریسک موجود را مدیریت کنید. به همین ترتیب، ترکیب تکنیکال با تحلیلهای فاندامنتال و آنچین همیشه بهترین نتیجه را برای شما خواهد داشت.
واقعیت اول در تحلیل تکنیکال بیت کوین: اطلاعات مورد نیاز معامله گر در تغییرات قیمت نشان داده شده است
در تحلیل تکنیکال، یکی از اصول کار اینگونه است که تمام اخبار و اطلاعات لازم، اعم از اخبار اقتصادی تا رفتار سرمایهگذاران، قبل از هرچیزی در قیمت بیت کوین یا هر دارایی نمود پیدا کردهاند.
این یعنی که در این نوع تحلیل، تمرکز اصلی روی حرکت قیمت در نمودارها است و تمامی اطلاعات مورد نیاز، از قیمت قابل استخراج است. مثلاً وقتی که روند رشد بیت کوین در یک سطح مقاومتی متوقف میشود، به این دلیل است که میلیونها معاملهگر چنین تصمیمی را گرفتهاند و این تحولات، حاصل تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم اطلاعات بازار بر رفتار قیمت است.
واقعیت دوم در تحلیل تکنیکال بیت کوین: قیمت ها تصادفی نیستند و بر اساس روندها حرکت می کنند
این که تحرکات قیمت در یک نمودار تصادفی نیست، به این معنی است که احتمال ادامه یک روند تاییدشده، همیشه بیشتر از تغییر ناگهانی آن است. این واقعیت، از روانشناسی جمعه بازار گرفته شده که میگوید مثلاً وقتی یک روند صعودی است، معاملهگرها و خریدارهای بیشتری را بهطور مداوم به بازار جذب میکند؛ و برعکس در یک روند نزولی، فشار فروش رفتهرفته بیشتر شده و این روند ادامه پیدا میکند.
در تحلیل تکنیکال، جمله معروفی وجود دارد که میگوید «روند دوست توست» (The Trend is Your Friend). از این رو، بهترین رویکرد در تحلیل تکنیکال این است که روندها را با دقت شناسایی و در جهت موافق آن معامله باز کرد.
حجم بالای معاملات در بازار هر ارز چه تاثیری روی تحلیل آن دارد؟
حجم معاملات یکی از مهمترین و معتبرترین ابزارها در تحلیل تکنیکال بوده و در بازار ارز دیجیتال، معانی مهمی داشته و نقش بهسزایی در تحلیل قیمت ایفا میکند.
- تایید روند: اگر همزمان با رشد قیمت حجم معاملات هم بالا برود، به این معنی است که معاملهگران زیادی از این روند حمایت کرده و احتمال ادامهدارشدن آن زیاد است. یا مثلاً کاهش قیمت با حجم معاملات کم، نشانهای مبنی بر ضعف روند، تله و یک حرکت جعلی محسوب میشود.
- شناسایی شکستهای معتبر: زمانی که قیمت حمایت یا مقاومت مهمی را میشکند، حجم معاملات میتواند این شکست را تایید یا نامعتبر کند. شکست یک سطح مهم با حجم معاملات پایین، میتواند یک حرکت جعلی باشد و قیمت را به محدوده قبلی بازگرداند.
- تحلیل رفتار: افزایش ناگهانی حجم معاملات در یک بازار، نشانگر ورود یا خروج نهنگها است. نهنگها اغلب پیش از تحرکات بزرگ بازار فعالیت میکنند و این موضوع در حجم معاملات بازار قابل مشاهده است.
به این ترتیب، میتوان گفت حجم معاملات بالا به معنی اعتبار حرکت فعلی قیمت است. البته که استراتژی حجم را مثل سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، نباید بهتنهایی استفاده کرد و باید از طرف دیگر ابزارها نیز تاییدیه گرفت.
تحلیل سنتیمنتال چیست و چه جایگاهی در تحلیل بیت کوین دارد؟
تحلیل سنتیمنتال (Sentimental Analysis) به معنی ارزیابی و شناخت احساسات جمعی یک بازار است؛ تحلیل سنتیمنتال به شما میگوید سرمایهگذاران بازار، در حال حاضر در چه وضعیتی هستند؛ «ترس»، «طمع» یا «هیجان».
در بازار بیت کوین، سنتیمنت یا تمایلات یا طرز فکر و احساسات سرمایهگذاران از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ رفتار معاملهگران و سرمایهگذاران در این بازار، بهشدت با روانشناسی جمعی گره خورده و بهطور کلی، بازار ارزهای دیجیتال بیشتر تحت تاثیر احساسات کوتاهمدت قرار دارند. این در حالی است که در بازارهای سنتی، تحلیل فاندامنتال و بلندمدت کاربرد و نتیجه بهتری دارد.
ابزارهایی مثل شاخص ترس و طمع بیت کوین (Bitcoin Fear & Greed Index)، میزان جستوجوی این رمزارز در گوگل، پستهای کاربران و تحلیلگران در شبکههای اجتماعی و حتی حجم ورود و خروج بیت کوین در صرافیها، کمک زیادی به شناخت وضعیت روانی بازار میکنند.
مثلاً وقتی بازار را ترس فراگرفته و قیمت به یک حمایت مهم نزدیک شده، میتوان گفت که نقطه ورود مناسبی در دسترس قرار گرفته است. برعکس، زمانی که بازار در حالت طمع قرار دارد و اکثریت فعالان بازار انتظار رشد بیشتر قیمت را دارند، بهتر است استراتژی خروج و مدیریت ریسک را در دستور کار قرار دهید.
در نهایت، باید گفت که همه این نوع تحلیلها و ابزارهای ویژه هرکدام، بهتنهایی کاربرد درستی نداشته و قابل اعتماد نیستند. از این رو، توصیه میشود بدون یادگیری آموزشهای مربوطه و استفاده از منابع معتبر و ابزارهای مختلف، از معامله در بازار بپرهیزید.