کارمزد انتقال تتر در شبکه های مختلف چگونه محاسبه میشود؟

کارمزد انتقال تتر ممکن است بسته به استاندارد توکن، شبکه انتقال و صرافی ارز دیجیتالی که از آن استفاده میشود، تفاوتهایی داشتهباشد. عواملی مانند مکانیزم اجماع، شلوغی شبکه و میزان تقاضا، تاثیر زیادی بر هزینه کلی انتقال دارند.
درک عواملی که بر کارمزدهای انتقال تتر تاثیر میگذارند، میتواند به شما کمک کند هزینههای خود را کاهش دهید و از شبکهای با کمترین کارمزد برای انتقال استفاده کنید. پیش از انتقال USDT، باید از کارمزدهای مربوطه آگاه باشید تا بتوانید هزینه تقریبی آن را محاسبه کنید. بخش اصلی هزینهها، شامل کارمزد شبکه و کارمزدهای خرید تتر است.
در این مقاله، به بررسی جزئیات کارمزدهای انتقال تتر در شبکههای مختلف و راههای کاهش این هزینهها میپردازیم تا با انتخابهای آگاهانهتر در معاملات خود بهرهوری بیشتری داشته باشید.
USDT یا تتر چیست؟
ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تتر چیست و چرا بهعنوان یکی از پراستفادهترین و محبوبترین ارزهای دیجیتال در دنیای کریپتوکارنسی شناختهمیشود. USDT یک استیبل کوین وابسته به دلار آمریکا است که توسط شرکت تتر (Tether) در شبکههای ترون (TRC20)، اتریوم (ERC20) و . . . عرضه شده است.
این توکن با فراهمکردن ثبات قیمتی، به عنوان یک گزینه پرداخت رایج در چندین شبکه بلاک چین عمل میکند. پذیرش گسترده آن نشان میدهد که برای معاملهگران و سرمایهگذارانی که به دنبال پوشش در برابر نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال هستند، انتخابی قابلاعتماد است. عملکرد و کاربردهای توکن USDT در شبکههای مختلف بلاک چین، نشاندهنده انعطافپذیری و اهمیت آن در اکوسیستم کریپتو است.
برای مثال، تتر مبتنی بر استاندارد TRC20 یعنی در شبکه ترون، قابلیت تعامل با پروتکلها و برنامههای غیرمتمرکز (DApps) را فراهم کرده و به کاربران این امکان را میدهد که ارزهای فیات وابسته به دلار را در این شبکه جابجا و تبادل کنند.
اهداف اصلی راهاندازی توکن تتر، رفع نیاز کاربران به یک دارایی جهت پوشش در برابر نوسانات و حفظ ارزش سرمایه به دلار آمریکا، ایجاد یک ابزار معاملاتی برای تبادل سریع و آسان در پلتفرمهای ارز دیجیتال و همچنین سهولت دسترسی به دلار بدون نیاز به سیستمهای مالی سنتی است. این ویژگیها به تتر کمک میکنند در تراکنشهای روزمره و همچنین در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) جایگاه ویژهای داشته باشد.
کارمزد انتقال تتر چیست و به چه عواملی بستگی دارد؟
کارمزد شبکه تتر، مبلغ کمیسیونی است که توسط بلاک چین مربوطه برای تراکنشهای رمزارزی دریافت میشود. این کارمزد اغلب توسط فرستنده پرداخت میشود، اما گاهی اوقات ممکن است توسط گیرنده یا هر دو طرف (فرستنده و گیرنده) بهطور مشترک پرداختشود. اگرچه این کارمزد هزینهای اضافی برای کاربران شبکه بهشمار میرود، اما جهت پردازش صحیح تراکنشها ضروری هست. عوامل گوناگونی در انتقال تتر موثر هستند از جمله: امنیت شبکه، حفظ پایداری شبکه، مدیریت منابع، مشوقهای اقتصادی.
- امنیت شبکه: کارمزدهای بلاک چین از فعالیتهای مخرب کاربران و نودها و تراکنشهای اسپم جلوگیری میکنند. با پرداخت کارمزد، از منابع بلاک چین با دقت و مسئولیت بیشتری استفاده میشود.
- حفظ پایداری شبکه: کمیسیونها میتوانند ترافیک شبکه را مدیریت کنند. بهعنوان مثال، هنگامی که تعداد تراکنشها در شبکه بهطور ناگهانی افزایش پیدا میکند، اعمال کارمزدها باعث شده تراکنش جعلی در شبکه ثبت نشود و بر اساس مقدار کارمزدها، تراکنشها با اولویت تایید و پردازش شوند.
- مدیریت منابع: در بلاک چینهای لایه ۱ از جمله ترون، اتریوم و بایننس اسمارت چین، کارمزدها از طریق ارز دیجیتال بومی شبکه (به ترتیب TRX، ETH و BNB) پرداخت میشوند. این مبلغ، هزینه منابع مورد استفاده شبکه مثل ذخیرهسازی دادهها، پردازش دادههای تراکنش و پهنای باند موردنیاز را پوشش میدهد.
- مشوق های اقتصادی: کارمزد بهعنوان مشوقی برای ماینرها و نودهای اعتبارسنج است که تراکنشها را در شبکه پردازش میکنند. بنابراین، این کمیسیون آنها را به فعالیت صحیح و اطمینان از عملکرد دقیق بلاک چینها تشویق میکند.
کارمزد انتقال تتر در شبکه های مختلف
انتقال ارز دیجیتال تتر مانند سایر ارزها، با کارمزدهایی همراه است که به شبکههای مختلف آن بستگی دارد. تتر در شبکههای متعددی فعالیت میکند و هر شبکه، دارای هزینهها و زمان تایید تراکنش متفاوتی است. در ادامه به معرفی شبکههای انتقال تتر پرداختیم که در صرافی او ام پی فینکس نیز قابل استفاده هستند.
ناگفته نماند که کارمزد انتقال تتر و سایر ارزهای دیجیتال، همواره و در هر ساعت از شبانهروز در حال تغییر است و نمیتوان رقم دقیقی برای آنها عنوان کرد. علت این مسئله هم، کاهش و افزایش فعالیت کاربران سراسر دنیا در شبکههای مربوطه است که منجر به اولویتبندی تایید تراکنشها بر اساس مقدار کارمزد پرداختی در هر تراکنش میشود. شما میتوانید با مراجعه به صفحه «کارمزدها» در پلتفرم او ام پی فینکس، کارمزد انتقال تتر و سایر رمزارزها در شبکههای مختلف را مشاهده کنید.
شبکه ترون (TRC-20)
شبکه ترون به دلیل سرعت بالا در پردازش تراکنشها و کارمزد پایین، یک گزینه محبوب برای انتقال تتر است. این شبکه قادر است تا ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را مدیریت کند؛ این قابلیت باعث میشود شبکه ترون جهت استفاده گسترده و کاهش ازدحام شبکه مناسب باشد. کارمزد انتقال تتر در شبکه ترون، اغلب کمتر از ۵ دلار است که آن را به گزینهای مقرونبهصرفه برای ارسال تتر تبدیل میکند.
شبکه بایننس اسمارت چین (BEP-20)
شبکه بایننس اسمارت چین (BSC) کارمزدهای کمتر و ظرفیت پردازش بالایی دارد و بهطور میانگین، ۱۰۰ تراکنش در ثانیه را مدیریت میکند. کارمزد انتقال تتر از طریق استاندارد BEP-20 در صرافی بایننس صفر است، اما در صرافیهای دیگر هم هزینه بالایی نداشته و آن را به یکی از اقتصادیترین گزینهها برای انتقال تبدیل کرده است.
شبکه اتریوم (ERC-20)
شبکه اتریوم یکی از اولین بسترها برای صدور تتر بوده است. با این حال، به دلیل تراکم شبکه، هزینههای انتقال در این شبکه بالاتر است. با نرخ پردازش حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه، کارمزد انتقال تتر به دلار در شبکه اتریوم، حتی ممکن است دورقمی شود که به میزان تقاضا در شبکه و صرافی مورد استفاده بستگی دارد. با این وجود، شبکه اتریوم به دلیل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) همچنان گزینه محبوبی میان کاربران است.
شبکه سولانا (SPL)
سولانا یکی از کارآمدترین پلتفرمها است و راهی سریع برای ارسال USDT با کمترین کارمزد فراهم میکند. ارسال تتر در کارمزد کمتری نسبت به ترون داشته و این شبکه را به یکی از ارزانترین بسترها برای انتقال تتر با استفاده از کیفپولهای مبتنی بر سولانا تبدیل کرده است.
شبکه آربیتروم (Arbitrum)
آربیتروم، یک راهکار لایه ۲ در بلاک چین اتریوم است که کارمزد انتقال تتر در آن، بسیار کمتر از شبکه اصلی اتریوم است. هزینهها بسته به حجم تراکنشها در آربیتروم و وضعیت لحظهای شبکه اتریوم متغیر بوده، اما معمولاً نسبت به اتریوم بسیار ارزانتر هستند.
شبکه پالیگان (Polygon)
پالیگان هم به عنوان یک راهکار لایه ۲ در اتریوم، برای انتقال تتر بسیار محبوب است. کارمزدها در این شبکه مثل آربیتروم بسیار پایین هستند که باعث میشود گزینهای مقرونبهصرفه برای کاربران باشد.
شبکه تون (TON)
بلاک چین تون در سال ۲۰۲۴ پشتیبانی خود از توکن USDT را آغاز کرد و خیلی سریع به یکی از محبوبترین و رایجترین شبکهها جهت انتقال تتر تبدیل شد. علت این رشد هم، چیزی جز عملکرد سریع در پردازش تراکنشها و دریافت کمترین کارمزدها برای انتقال ارز دیجیتال نبود.
شبکه کوکوین (KCC)
شبکه KCC صرافی ارز دیجیتال کوکوین (KuCoin)، جزء شبکههایی است که میان کاربران ارزهای دیجیتال کمتر استفاده میشود؛ اما سرعت قابل قبولی داشته و کارمزدهای فوقالعاده کمی برای انتقال تتر دریافت میکند. از این رو، پلتفرم او ام پی فینکس تصمیم گرفت این شبکه را نیز به لیست راههای انتقال توکن تتر برای کاربران اضافه کند.
کارمزد انتقال تتر در صرافی او ام پی فنیکس

صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس با هدف ارائه خدمات بهینه در حوزه ارزهای دیجیتال، کارمزدهای رقابتی و مناسبی برای انتقال تتر ارائه میدهد. این صرافی از هشت بلاک چین مختلف شامل ترون (TRC-20)، اتریوم (ERC-20)، کوکوین (KCC)، تون (TON)، بایننس اسمارت چین (BEP-20)، پالیگان (POLYGON)، آربیتروم (Arbitrum) و سولانا (SPL) پشتیبانی میکند که هر کدام کارمزدهای متفاوتی دارند.
یکی از مزایای استفاده از پلتفرم معاملاتی او ام پی فینکس، ارائه کارمزدهای پایین در شبکههای با هزینه کمتر مانند KCC و TON است که کاربران میتوانند با صرف هزینهای کمتر به انتقال تتر بپردازند.
او ام پی فینکس به کاربران خود این امکان را میدهد که با توجه به نیازشان، شبکه مناسب را انتخاب کرده و از مزایای انتقال سریع و کارمزد بهینه بهرهمند شوند. این ویژگی باعث شده تا این صرافی برای کاربرانی که به دنبال کاهش هزینهها و بهرهوری بالاتر در تراکنشهای خود هستند، گزینهای مطلوب باشد.
کمترین کارمزد انتقال USDT برای کدام شبکه است؟
هنگام انتخاب بهترین شبکه برای انتقال تتر سرعت تراکنش، کارمزد و امنیت شبکه فاکتورهای کلیدی هستند. اما امروزه کارمزد تراکنش، مهمترین عامل برای این انتخاب بهشمار میرود. هزینه ارسال استیبل کوین تتر بسته به بلاک چینهای مختلف بسیار متغیر است.
از این رو به مقایسه چهار شبکه انتقال ترون (TRC-20)، اتریوم (ERC-20)، بایننس اسمارت چین (BEP-20) و سولانا (SPL) میپردازیم تا کارآمدترین و مقرونبهصرفهترین گزینه را برای انتقال تتر را معرفی کنیم.
شبکه ترون (TRC-20) به دلیل کارمزدهای کمتر شناخته شده و اغلب برای کاربران حساس به هزینهها گزینهای محبوب است. در مقابل، شبکه اتریوم (ERC-20) ممکن است بهویژه در زمانهای شلوغی، هزینههای بالایی داشته باشد. شبکه بایننس اسمارت چین (BEP-20) گزینهای میانه فراهم میکند، با کارمزدی که بهطور کلی از اتریوم کمتر است و در اکثر اوقات نیز نسبت به شبکه ترون هم کارمزد کمتری دارد. از این رو، بایننس اسمارت چین به گزینهای مقرونبهصرفه برای بسیاری از کاربران محسوب میشود.
اما در این بین، کاربرانی که به شبکههایی مثل تون یا KCC کوکوین دسترسی دارند، حتی میتوانند کارمزد کمتری را برای انتقال تتر در مقایسه با شبکه بایننس پرداخت کنند. سطح امنیت و کارایی این شبکهها نیز بسیار بالا بوده و محبوبیت روزافزونی را نیز از سوی جامعه رمزارزها شاهد هستند.
در نهایت جهت انتقال تتر همزمان با بررسی کارمزد، نیاز دارید یک شبکه انتقال یکسان در مبدا و مقصد در نظر بگیرید تا از گمشدن دارایی ارز دیجیتال خود جلوگیری کنید.
کارمزد انتقال تتر در صرافی های خارجی مثل بینگ ایکس چقدر است؟
کارمزد انتقال تتر در صرافیهای خارجی معمولا به شبکهای که برای انتقال استفاده میشود، بستگی دارد. بینگ ایکس (BingX) یک صرافی ارز دیجیتال است که به دلیل کارمزدهای پایین برای برداشت تتر شناخته شده است. این صرافی در بسیاری از حوزهها فعالیت میکند و بهعنوان یک صرافی بدون نیاز به احراز هویت در سال ۲۰۲۴ مورد توجه قرار گرفت. البته که این موضوع مورد توجه نهادهای قضایی مناطقی که این صرافیها در آنها فعالیت میکرد قرار گرفت و امروزه احراز هویت در این صرافی نیز اجباری شده است.
یکی از مزایای برجسته این صرافی، پایینترین کارمزدها برای انتقال USDT است که در برخی بلاک چینها تا ۰.۳ واحد USDT نیز میرسد. این ویژگی بینگ ایکس را به یک گزینه محبوب برای کاربران با هدف کاهش هزینههای تراکنش تبدیل کرده است.
کارمزد انتقال تتر در ایران و نحوه کاهش کارمزد انتقال تتر
کارمزد شبکهها در ایران همانند دیگر کشورها، به شبکههای بلاک چین بستگی دارد و بسته به نوع شبکه و میزان ترافیک آن تغییر میکند. به همین دلیل، کارمزد انتقال تتر در شبکه بایننس اسمارت چین و تون بهطور میانگین پایینتر است و در اتریوم به خصوص در زمانهای شلوغی، ممکن است بالا باشد.
معامله تتری در کیف پول

معامله در کیف پول دیجیتال به معنای خرید، فروش، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال از طریق کیفپولهایی مانند کیف پول تراست ولت (Trust Wallet) و . . . است. یکی از ویژگیهای پرکاربرد در این زمینه، سواپ (Swap) است. Swap یا تبدیل مستقیم و آنی ارز دیجیتال، به شما این امکان را میدهد که ارزهای دیجیتال مختلف را بدون نیاز به استفاده از صرافیهای خارجی و تنها در داخل کیف پول خود تبدیل کنید.
این ویژگی بهخصوص برای افرادی که میخواهند به سرعت و با کارمزد کم بین ارزهای مختلف جابجا شوند، مناسب است. به عنوان مثال، معامله تتر در کیف پول به شما اجازه میدهد که ارز دیجیتال تتر خود را به داراییهای مختلف تبدیل کنید یا حتی از آن برای خرید کالا و خدمات استفاده کنید.
تراست ولت (Trust Wallet)
تراست ولت یک کیفپول محبوب برای ذخیره ارزهای دیجیتال است که به دلیل سادگی در استفاده و امنیت بالا، گزینه محبوبی برای کاربران در نظرگر فته میشود. علاوه بر این، Trust Wallet از بیش از ۱۶۰ ارز دیجیتال و شبکه بلاک چین پشتیبانی میکند. کارمزد انتقال تتر از تراست ولت بستگی به بلاک چین انتخابی دارد. همچنین، میتوانید از ویژگیهایی مانند Swap برای تبدیل تتر به سایر رمزارزها استفاده کنید.
کریپتو دات کام (crypto.com)
کریپتو دات کام یک صرافی معتبر برای خرید، فروش و ذخیره ارزهای دیجیتال است که شامل یک کیف پول دیجیتال هم میشود. این کیف پول امکان ذخیره و مدیریت انواع رمزارزها از جمله تتر را فراهم میکند. همچنین، از ویژگیهای آن میتوان به قابلیت تبدیل ارزها، ارسال و دریافت داراییها و همچنین انجام تراکنشها با کارمزدهای رقابتی اشاره کرد. یکی از نکات مثبت این کیفپول، پشتیبانی از بلاک چینهای برتر از جمله بایننس، ترون و اتریوم برای تراکنشهای تتر است.
هر دو این کیف پولها به کاربران امکان میدهند تتر را به سرعت و با امنیت بالا ارسال و دریافت کنند. انتخاب بین این دو، بستگی به نیاز کاربر به ویژگیهایی خاص مانند پشتیبانی از شبکههای مختلف و دیگر قابلیتها دارد.
چرا کارمزد انتقال تتر بالا است؟
کارمزد بالای انتقال تتر، به چند عامل اصلی که شامل ازدحام شبکه، مکانیزم گس (Gas Fee) و حجم زیاد تراکنشها هستند، بستگی دارد. برای مثال در شبکههایی مانند اتریوم که بهطور گستردهای از قراردادهای هوشمند استفاده میکنند، وقتی تعداد تراکنشها بالا میرود، کارمزدها بهطور قابل توجهی افزایش پیدا میکنند. در این مواقع، برای تایید سریعتر تراکنش، کاربران باید پیشنهادهای بیشتری برای کارمزد تراکنش خود ارائه دهند تا تراکنش آنها در اولویت پردازش قرار گیرد.
در شبکههای بلاک چین، هزینهها تحت عنوان گس (Gas) شناخته میشوند. هر تراکنش یا قرارداد هوشمند هزینهای دارد که بسته به حجم پردازش و پیچیدگی تراکنش، ممکن است افزایش پیدا کند. بنابراین اگر شبکه شلوغ باشد، کارمزد تراکنش نیز بالا میرود.
در برخی مواقع، درخواستهای بسیاری برای انتقال تتر یا دیگر توکنها به یک شبکه ارسال میشود که باعث افزایش رقابت برای پردازش آنها میشود، در نتیجه کارمزدها نیز بیشتر خواهند شد.
یکی از سادهترین روشها جهت عدم پرداخت کامزدهای سنگین برای انجام تراکنش، فعالیت در روزهای تعطیل هفتههای میلادی است. معمولاً طی این روزها فعالیت کاربران در اکوسیستم ارزهای دیجیتال کاهش یافته و کارمزد تراکنشها نیز، پایین میآیند.
در نهایت، در صورتی که کارمزد انتقال برای شما مقرونبهصرفه نیست، توصیه میشود در ساعات مختلف از روز کارمزد شبکه را دوباره بررسی کرده و یا از شبکهای جهت انتقال تتر استفاده کنید که میانگین کارمزد کمتری جهت پردازش تراکنشها اعمال میکند.
سوالات متداول در مورد کارمزد انتقال تتر
- چرا تتر کارمزد انتقال دارد؟
تتر (USDT) به عنوان یک استیبلکوین بر بستر بلاکچینهای مختلفی مثل اتریوم، ترون و بایننس اسمارت چین قرار دارد و برای انجام هر تراکنش روی این شبکهها، کارمزد انتقال شبکه (Gas Fee) اعمال میشود. این هزینه به ماینرها یا اعتبارسنجهای شبکه برای پردازش تراکنش و حفظ امنیت شبکه پرداخت میشود.
- چه کسی کارمزد انتقال تتر را پرداخت میکند؟
کارمزد انتقال تتر به عهده ارسالکننده تراکنش است. به این معنا که هر کاربری که بخواهد تتر را به کیفپول دیگری انتقال دهد، باید این هزینه را بپردازد تا تراکنش او توسط شبکه تایید و اجرا شود. این هزینه به صورت خودکار از موجودی کاربر کسر میشود.
- پایین ترین مقدار کارمزد انتقال تتر چقدر است؟
شبکه ترون (TRC20) اغلب کارمزد کمتری دارد و از ۱ دلار شروع میشود. بنابراین، برای انتقال تتر با پایینترین هزینه، شبکه ترون(TRC20) گزینه مناسبی است.
- حداکثر کارمزد انتقال تتر چقدر است؟
حداکثر کارمزد انتقال تتر بسته به شبکه و وضعیت ترافیک آن تغییر میکند. مثلا، شبکه اتریوم (ERC20) در زمانهای اوج فعالیت، کارمزدها میتوانند به ۵۰ دلار یا بیشتر برسند. انتخاب شبکه مناسب بسته به مقدار انتقال و نیاز شما به سرعت و هزینه، در کاهش کارمزد موثر است.
