آشنایی با معاملات تعهدی در صرافی او ام پی فینکس

معاملات تعهدی در او ام پی فینکس قابلیتی است که به کاربران این امکان را میدهد تا با قرار دادن مقدار مشخصی وجه تضمین در کیف پول حساب کاربری خود، در بازار ارز دیجیتال به صورت دو طرفه تا چندین برابر سرمایه خود معامله کنند.
معاملات تعهدی به دو دسته معاملات فروش تعهدی و خرید تعهدی تقسیم میشوند که هر یک کاربرد ویژهای دارند. معاملات فروش تعهدی روشی برای کسب سود در بازارهای نزولی بوده و عملکردی شبیه به معاملات Short در بازار جهانی دارد. بالعکس معاملات خرید تعهدی عملکردی مشابه معاملات Long در بازار جهانی داشته و فرصتی برای کسب سود بیشتر در روندهای صعودی بازار هستند.
ضریب معامله یکی از مهمترین ویژگیهای معاملات خرید و فروش تعهدی بوده که به افراد اجازه میدهد چند برابر وجه تضمین خود معامله کنند و از این طریق در صورت موفقیت آمیز بودن معامله، سود بیشتری به دست آورند. لازم به ذکر است که استفاده از ضریب، ریسک معاملات تعهدی را افزایش داده و در صورت موفقیت آمیز نبودن معامله، ضرر آن نیز چند برابر میشود. در ادامه این مطلب از وبلاگ صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، نحوه عملکرد معاملات تعهدی را به طور کامل توضیح میدهیم.
معاملات تعهدی در او ام پی فینکس
پلتفرم او ام پی فینکس با ارائه قابلیت معاملات تعهدی، به کاربران خود این امکان را میدهد تا در بازار ارز دیجیتال ضمن استفاده از ضریب معاملاتی، به صورت دو طرفه معامله کنند. معاملات تعهدی در او ام پی فینکس با دریافت وکالت خرید یا فروش دارایی از استخر مشارکت انجام میشود.
معاملات فروش تعهدی در او ام پی فینکس
معاملات فروش تعهدی در بازارهای نزولی مورد استفاده قرار میگیرند و روشی برای کسب سود از ریزش قیمتها هستند و مکانیزمی شبیه به Short Position در بازار جهانی دارند.
در معاملات فروش تعهدی، کاربر با قرار دادن مقدار مشخصی وجه تضمین در کیف پول تعهدی حساب خود میتواند وکالت فروش مقدار مشخصی از رمزارز مورد نظرش را از استخر مشارکت او ام پی فینکس دریافت کند و سپس آن را در بازار به فروش برساند و در ازای آن وجه نقد به دست آورد.
زمانی که قیمت رمزارز مطابق با تحلیل معاملهگر کاهش یابد، کاربر میتواند آن مقدار دارایی را مجددا در قیمت پایینتر خریداری کرده و به استخر مشارکت او ام پی فینکس بازگرداند. بنابراین یک معامله فروش تعهدی زمانی در سود قرار میگیرد که قیمت لحظهای دارایی، از قیمت اولیه آن کمتر باشد.
به این ترتیب میتوان در بازارهای نزولی از اختلاف قیمت یک رمزارز در جهت نزول بازار برای کسب سود استفاده کرد. در حال حاضر امکان ثبت معاملات فروش تعهدی در بازارهای تومانی و تتری او ام پی فینکس فراهم شده است. یعنی معاملهگران میتوانند با قرار دادن تتر یا تومان به عنوان وجه تضمین، وکالت فروش رمزارز مورد نظر خود را دریافت کنند.
یک مثال عددی از معاملات فروش تعهدی
فرض کنید ۵۰۰,۰۰۰ تومان وجه نقد در کیف پول حساب کاربری خود دارید و قیمت ترون (TRX) برابر با ۵,۰۰۰ تومان است. پیشبینی شما این است که قیمت ترون در یک روند نزولی قرار گرفته و به ۳,۰۰۰ تومان خواهد رسید.
در چنین شرایطی میتوانید موجودی نقد خود یعنی همان ۵۰۰,۰۰۰ تومان را به کیف پول تعهدی حساب کاربری انتقال بدهید و با استفاده از آن وکالت فروش ۱۰۰ واحد ترون در قیمت ۵,۰۰۰ تومان را از استخر مشارکت او ام پی فینکس دریافت کنید و این مقدار از ارز TRX را در همان قیمت ۵,۰۰۰ تومان به فروش برسانید.
حال اگر بنا بر سطح کاربری شما مقدار کارمزد معامله ۰.۲درصد در نظر گرفته شود، پس از فروش این ۱۰۰ واحد ترون و کسر دو کارمزد معامله (یک کارمزد برای ثبت معامله فروش تعهدی و یک کارمزد برای انجام معامله تعهد خرید) یعنی ۰.۲%*۲ که مجموعا ۲,۰۰۰ تومان خواهد شد، در نهایت ۴۹۸,۰۰۰ تومان موجودی نقد در اختیار شما قرار میگیرد.
حال میبایست منتظر بمانید تا قیمت ترون کاهش پیدا کند و به محدودهای که پیشبینی کرده بودید برسد. هم اکنون اگر قیمت ترون مطابق با تحلیل شما به ۳,۰۰۰ تومان رسیده باشد، شما میبایست مجددا همان ۱۰۰ واحد TRX را با موجودی نقدی که از فروش ترون به دست آورده بودید، خریداری کرده و به استخر مشارکت بازگردانید. این بار برای خرید ترون برای تعداد ۱۰۰ عدد، میبایست ۳۰۰,۰۰۰ تومان پرداخت کنید.
بنابراین از ۴۹۸,۰۰۰ تومانی که در ازای فروش ترون به دست آوردید، ۳۰۰,۰۰۰ تومان میبایست بابت خرید ترون و بازگرداندن آن به استخر مشارکت هزینه شود. حال ۱۹۸,۰۰۰ تومان برای شما باقی میماند و میتوانید ۵۰۰,۰۰۰ تومان وجه تضمینی که در ابتدای کار در کیف پول تعهدی خود قرار دادید را نیز برداشت کنید. حالا شما مجموعا ۶۹۸,۰۰۰ تومان موجودی دارید و این یعنی ۱۹۸,۰۰۰ تومان سود.
بنابراین، معاملات فروش تعهدی این امکان را فراهم کرده تا کاربران بتوانند در بازارهای نزولی از اختلاف قیمت یک رمزارز کسب سود کنند. به این ترتیب که دارایی را در قیمت بالاتر از استخر مشارکت قرض میگیرید، آن را به فروش میرسانید و در نهایت پس از کاهش قیمت آن را در قیمتی پایینتر خریداری میکنید و به استخر مشارکت پس میدهید.
در معاملات فروش تعهدی امکان استفاده از ضریب نیز وجود دارد و شما از این طریق میتوانید موجودی نقد خود را افزایش دهید، قدرت فروش بیشتری داشته باشید و در صورت موفقیتآمیز بودن معامله، سود بیشتری به دست آورید.
در مثال بالا اگر از ضریب ۳ در موقعیت فروش تعهدی ترون استفاده میکردید، میتوانستید وکالت فروش ۳۰۰ واحد از ارز ترون را دریافت کنید و در نهایت سود موقعیت را نیز ۳ برابر کنید. دقت کنید که استفاده از ضریب، ریسک معامله را افزایش میدهد و در صورت موفقیتآمیز نبودن معامله، منجر به چند برابر شدن ضرر معامله میشود.
معاملات خرید تعهدی در او ام پی فینکس
معاملات خرید تعهدی در روندهای صعودی مورد استفاده قرار میگیرند و روشی برای کسب سود از صعود قیمتها هستند و مکانیزمی شبیه به Long Position در بازار جهانی دارند.
در معاملات خرید تعهدی، کاربر با قرار دادن مقدار مشخصی وجه تضمین در کیف پول تعهدی حساب کاربری میتواند با استفاده از ضریب تا چند برابر موجودی نقد حساب خود، وکالت خرید مقدار مشخصی از رمزارز مورد نظر خود را از استخر مشارکت او ام پی فینکس دریافت کند.
در چنین شرایطی اگر معامله تعهدی با موفقیت همراه شود، سود کاربر از معامله نیز به نسبت ضریبی که برای موقعیت انتخاب کرده، چند برابر میشود.
یک مثال عددی از معاملات خرید تعهدی
فرض کنید ۱۰۰ تتر موجودی نقد در کیف پول حساب کاربری خود دارید و پیشبینی میکنید که قیمت بیت کوین قرار است وارد یک روند صعودی شود. در چنین شرایطی میتوانید این ۱۰۰ تتر موجودی نقد را به بیتکوین تبدیل کنید و از افزایش قیمت این رمزارز به کسب سود بپردازید.
حال اگر قیمت بیت کوین ۵درصد افزایش پیدا کند، شما نیز ۵درصد سود میکنید یعنی ۵ تتر. حال اگر همین معامله خرید را به روش تعهدی و با استفاده از ضریب انجام میدادید، میتوانستید موجودی تتری خود را چند برابر کنید و از این افزایش قیمت بیت کوین سود بیشتری به دست آورید.
برای مثال اگر در همین معامله خرید بیت کوین ضریب ۳ را انتخاب میکردید میتوانستید در ازای افزایش قیمت ۵درصدی به جای ۵ تتر، ۱۵ تتر سود کنید.
نقدینگی معاملات تعهدی در او ام پی فینکس چگونه تامین میشود؟

استخر مشارکت صرافی او ام پی فینکس محلی است که نقدینگی معاملات تعهدی پلتفرم را تامین میکنند. کاربرهایی که هولدر ارزهای دیجیتال هستند و خود قصد انجام معاملات کوتاه مدت و میان مدت با دارایی رمزارزیشان را ندارند، میتوانند آن دارایی را از طریق قرار دادن در استخر مشارکت در اختیار تریدرهایی بگذارند که قصد انجام معاملات تعهدی را دارند.
این دسته از کاربران یعنی کسانی که دارایی رمزارزی خود را درون استخر مشارکت قرار میدهند، اصطلاحا وکالتدهنده رمزارز بوده و معاملهگرهایی که با قرار دادن وجه تضمین، از این دارایی رمزارزی برای انجام معاملات تعهدی استفاده میکنند اصطلاحا وکالتگیرنده رمزارز هستند.
به بیان دیگر استخر مشارکت او ام پی فینکس محلی است که کاربران وکالتدهنده رمزارز و کاربران وکالتگیرنده رمزارز را به یکدیگر متصل کرده و از این طریق نقدینگی معاملات تعهدی در پلتفرم تامین میگردد. کاربران وکالتدهنده در ازای این مشارکت برای تامین نقدینگی معاملات تعهدی، طی شرایط و ضوابط مشخصی در سود معاملات تعهدی با کاربران وکالتگیرنده شریک میشوند.
نحوه تقسیم سود و زیان معاملات تعهدی و استخر مشارکت
در صورتی که موقعیت تعهدی کاربر در یک روز باز شود و در همان روز به پایان برسد، تمام سود موقعیت متعلق به کاربر وکالتگیرنده یعنی همان معاملهگر خواهد بود. اما اگر یک موقعیت تعهدی برای روزهای بعد تمدید شود، در هنگام بستن موقعیت تعداد روزهای باز بودن موقعیت محاسبه شده و در صورتی که موقعیت در سود باشد، به ازای هر روز باز بودن آن ۱درصد از سود موقعیت کاربر به استخر مشارکت تعلق میگیرد.
دوره زمانی محاسبه سود استخر مشارکت روزشمار است و به ازای روزهایی که رمزارز شما در استخر قرار داشتهباشد محاسبه خواهدشد. در پایان هر دوره، سود محققشده از موقعیتهای تعهدی در طول ماه در هر استخر به تناسب میزان دارایی قرار داده شده در استخر بین وکالتدهندگان رمزارز تقسیم میشود.
بنابراین، سود ماهانه مشارکت در استخر ارزهای دیجیتال به صورت مستقیم به مقدار سود معاملات تعهدی کاربران وکالتگیرنده و مدت زمان باز بودن موقعیتهای تعهدی بستگی دارد. بدیهی است که اگر با دارایی شما در استخر هیچ معامله تعهدی سوددهی ثبت نگردد، سودی هم شامل حال آن دوره محاسباتی نمیشود.
لازم به ذکر است که استخر مشارکت در زیان معاملات تعهدی شریک نشده و هر زمان یک موقعیت تعهدی با ضرر به پایان برسد، زیان وارد شده به دارایی استخر از محل وجه تضمین کاربر وکالتگیرنده پرداخت میشود. بنابراین، با مشارکت در استخر، اصل دارایی رمز ارزی کاربران وکالتدهنده همواره حفظ خواهد شد.
وجه تضمین در معاملات تعهدی چیست؟

وجه تضمین موقعیت مقدار موجودی در کیف پول شماست که با انتقال آن به کیف پول تعهدی میتوانید، وکالت خرید یا فروش دارایی رمزارزی مورد نظرتان را از استخر مشارکت دریافت کنید. وجه تضمین موقعیت در واقع نشاندهنده این است که اگر موقعیت تعهدی با ضرر به پایان برسد، شما به عنوان کاربر وکالتگیرنده توانایی بازگرداندن دارایی وکالتگرفتهشده به استخر مشارکت را دارید.
ضریب در معاملات تعهدی چگونه عمل میکند؟

همانطور که در قسمتهای قبل نیز اشاره شد، ضریب معاملاتی ابزاری است که به شما کمک میکند تا بیشتر از موجودی نقد خود معامله کرده و در صورت موفقیتآمیز بودن معامله، سود بیشتری به دست آورید.
ضریب در معاملات تعهدی در واقع قابلیتی است که به شما این امکان را میدهد تا بیش از مقدار وجه تضمین خود معامله کرده و وکالت خرید یا فروش مقدار بیشتری از یک رمزارز را دریافت کنید. به بیان دیگر در زمان استفاده از ضریب معامله، مقدار دارایی وکالتگرفتهشده بیشتر از مقدار وجه تضمین کاربر است.
به این ترتیب، اگر موقعیت تعهدی شما با سود همراه شود، به تناسب مقدار ضریب معامله، سود آن نیز چند برابر میشود. مثلا اگر سود یک موقعیت فروش تعهدی در حالت بدون ضریب برابر با ۱۰۰ تتر شود، در صورت استفاده از ضریب ۳ در این معامله سود آن برابر با ۳۰۰ تتر خواهدبود.
اما اگر موقعیت تعهدی موفقیتآمیز نباشد، ضرر آن نیز به همان نسبت چند برابر خواهد شد. ضریب معاملات تعهدی در پلتفرم او ام پی فینکس میتواند با توجه به نوع بازار انتخابی کاربر، بین یک تا پنج (1X – 5X) متغیر باشد.
آیا معاملات تعهدی در او ام پی فینکس محدودیت زمانی دارد؟
معاملات تعهدی در او ام پی فینکس دارای محدودیت زمانی میباشند. هر موقعیت تعهدی تنها تا ۳۰ روز پس از باز شدن اعتبار داشته و پس از سپری شدن این بازه زمانی، موقعیت به طور خودکار منقضی شده و به پایان میرسد.
به بیان دیگر، کاربر وکالتگیرنده رمزارز ۳۰ روز فرصت دارد تا دارایی وکالتگرفتهشده را به استخر مشارکت بازگرداند. با پایان روز سیام از زمان باز شدن موقعیت، در صورتی که موقعیت توسط کاربر به صورت دستی بسته نشود و یا لیکویید نگردد، معامله تعهدی به صورت خودکار به پایان میرسد.
لیکویید شدن معاملات تعهدی در او ام پی فینکس

در صورتی که میزان ضرر موقعیت/موقعیتهای تعهدی شما به ۹۹درصد وجه تضمین قرار داده شده در کیف پول تعهدی برسد، تمام موقعیتهای تعهدی شما به طور خودکار بسته شده و اصطلاحا معامله لیکویید میشود.
به بیان دیگر، منظور از لیکویید شدن معامله این است که ضرر موقعیت/موقعیتهای تعهدی ۹۹درصد مقدار وجه تضمین را مصرف کرده و حال میبایست ضرر وارد شده به دارایی وکالتگرفتهشده از استخر مشارکت، از محل وجه تضمین کاربر پرداخت شود.
زمانی که موقعیت در آستانه لیکویید شدن قرار بگیرد، یعنی میزان ضرر موقعیت/موقعیتهای تعهدی به ۹۷درصد وجه تضمین قرار داده شده در کیف پول تعهدی برسد، یک ایمیل هشدار از طرف او ام پی فینکس برای کاربر ارسال شده و کاربر میتواند با افزایش وجه تضمین، از لیکویید شدن موقعیت جلوگیری کند و یا معامله را به صورت دستی ببندد.
لازم به ذکر است که بنا بر شرایط و قوانین معاملات تعهدی در او ام پی فینکس، در صورت عدم دریافت هشدار لیکویید شدن موقعیت، هیچ مسئولیتی متوجه او ام پی فینکس نبوده و مسئولیت کامل رصد و مدیریت معاملات تعهدی بر عهده کاربر است.
معاملات تعهدی برای چه کسانی مناسب است؟
انجام معاملات خرید و فروش تعهدی به صورت کلی برای افرادی مناسب است که در معاملات نوسانگیری کوتاه مدت و میان مدت مهارت کافی برای تحلیل بازار و ترید در بازارهای دو طرفه دارند. این افراد میتوانند در بازارهای نزولی با انجام معاملات فروش تعهدی از ریزش قیمتها کسب سود کنند.
در بازارهای صعودی نیز میتوانند با انجام معاملات خرید تعهدی، از ضریب در معاملات خود استفاده کنند و با در اختیار داشتن قدرت خرید بیشتر، سود بیشتری از رشد قیمتها در بازار صعودی به دست آورند.
ورود به استخر مشارکت برای چه کسانی مناسب است؟
اگر هولدر ارزهای دیجیتال هستید و خودتان شخصا قصد انجام معاملات کوتاه مدت و میان مدت با دارایی رمزارزیتان را ندارید، میتوانید دارایی رمزارزی خود را از طریق قرار دادن در استخر مشارکت در اختیار افرادی که تمایل به انجام معاملات تعهدی دارند بگذارید و در سود این معاملات سهیم باشید.
نحوه ثبت معاملات خرید و فروش تعهدی در او ام پی فینکس
همانطور که پیشتر نیز اشارهشد، برای انجام معاملات تعهدی ابتدا میبایست وجه تضمین را در کیف پول تعهدی حساب کاربری خود در او ام پی فینکس قرار دهید.

کافیست وارد حساب کاربری خود شوید و در صفحه داشبورد، در قسمت بالای صفحه سمت چپ روی آیکون کیف پول کلیک کنید و سپس وارد قسمت «کیف پولهای من» شوید. در این صفحه موجودی کل بهصورت تومانی و تتری نمایش داده میشود.
در سربرگ «موجودی تعهدی» در این صفحه میتوانید موجودی تومانی یا تتری مورد نظرتان را از اصلی حساب به حساب تعهدی انتقال دهید. کافیست روی دکمه «انتقال» بزنید و مقدار انتقال را مشخص کنید.

چنانچه قصد دارید معامله تعهدی خود را در بازار تومانی یا بازار تتری ثبت کنید، با توجه به موجودی در دسترس حساب خود، یکی از بازاهای تتری یا تومانی را انتخاب کنید. در نهایت کافیست روی دکمه «انتقال تتر» یا «انتقال تومان» بزنید تا وجه تضمین مورد نظرتان از حساب اصلی به حساب تعهدی منتقل شود. لازم به ذکر است مقدار تعهد دریافتی پس از باز کردن موقعیت و در بخش جزئیات آن موقعیت نمایش داده میشود.

پلتفرم معاملاتی رمزارز او ام پی فینکس جهت سهولت بیشتر در انجام معامله این امکان را فراهم کرده است که در صفحه معاملات تعهدی، همزمان با انتخاب ضریب، به صورت مجدد «افزایش موجودی» قابل انجام خواهدبود.
و یا در وسط صفحه داشبورد، از قسمت موجودی تعهدی، از حساب اصلی انتقال دارایی مد نظر را انجام دهید.

پس از قرار دادن وجه تضمین میتوانید وارد بازار معاملات ارزهای دیجیتال در او ام پی فینکس شوید و معامله خرید یا فروش تعهدی مورد نظرتان را انجام دهید. در این مرحله میبایست از گزینههای بالای صفحه سمت راست روی «معاملات» بزنید و وارد قسمت «معامله تعهدی» شوید.
ابتدا از قسمت بالای صفحه معامله، رمزارزی که قصد انجام معامله تعهدی روی آن را دارید، انتخاب کنید. همچنین، بازارهای معاملاتی که انجام معاملات تعهدی در آنها امکانپذیر است، به همراه حداکثر ضریب انتخابی در هر بازار به شما نشان داده میشود. پس از انتخاب ضریب موقعیت و نوع روش سفارشگذاری، معامله خرید یا فروش تعهدی مورد نظرتان را ثبت کنید.
همچنین امکان استفاده از ماشین حساب معاملات تعهدی نیز در این قسمت، در سمت راست صفحه، فراهم شده که ابزاری برای محاسبه تقریبی سود و زیان یک موقعیت تعهدی، قیمت لیکویید شدن و قیمت هدف آن موقعیت است. استفاده از این ماشین حساب ابزاری کاربردی برای مدیریت معاملات تعهدی بوده تا احتمال لیکویید شدن به حداقل برسد.

- محاسبه سود و زیان معاملات تعهدی
برای محاسبه سود و زیان تقریبی یک موقعیت تعهدی کافیست ابتدا بازار مورد نظر و ضریب موقعیت را انتخاب کنید. سپس میبایست تعیین کنید که موقعیت تعهدی شما یک موقعیت خرید تعهدی بوده یا یک موقعیت فروش تعهدی است. در قسمتهای بعدی نیز به ترتیب قیمت ورود به موقعیت، قیمت خروج از موقعیت و مقدار دارایی وکالت گرفته شده را تعیین کنید و سپس روی دکمه «محاسبه» بزنید.

به این ترتیب میتوانید در سمت چپ صفحه در قسمت نتیجه، مقدار عددی و درصد سود و زیان تقریبی موقعیتی که تعریف کردهاید را مشاهده کنید.
برای مثال، تصویر فوق بیانگر این مطلب است که اگر در بازار «بیتکوین- تتر» یک موقعیت فروش تعهدی با ضریب ۳ باز کنید و ۰.۰۰۱۳ بیتکوین را به فروش برسانید، به طوری که قیمت ورود به موقعیت ۱۰۳,۷۴۷ تتر و قیمت خروج از آن ۱۰۰,۷۴۷ تتر باشد، در نهایت ۸,۶۷% سود معادل ۱۱,۷ BTC از این موقعیت فروش تعهدی به دست میآورید.
- محاسبه قیمت هدف معاملات تعهدی
این ماشین حساب امکان محاسبه تقریبی قیمت هدف یک موقعیت تعهدی را نیز برای کاربر فراهم کرده است. در این قسمت میبایست پس از انتخاب بازار معاملاتی و ضریب و نوع موقعیت، قیمت ورود به موقعیت تعهدی مورد نظرتان را وارد کرده و در کادر بعدی مشخص کنید که انتظار چند درصد سود یا زیان از این موقعیت را دارید. در نهایت، با زدن روی دکمه «محاسبه» قیمت هدف یا همان قیمت خروج از موقعیت در سمت چپ صفحه به شما نشان داده میشود.

برای مثال تصویر فوق بیانگر این مطلب است که اگر در بازار «بیتکوین-تتر» با استفاده از ضریب ۳ در قیمت ۱۰۳,۷۴۷ تتر یک موقعیت فروش تعهدی باز کنید و به دنبال کسب ۲۰ درصد سود از این موقعیت باشید، باید قیمت هدف یا همان قیمت خروج از موقعیت فروش تعهدی برابر با ۹۶,۸۳۰.۵۳ تتر باشد تا این مقدار سود حاصل شود.
- محاسبه قیمت لیکویید شدن معاملات تعهدی
برای محاسبه تقریبی قیمت لیکویید شدن نیز کافیست پس از مشخص کردن بازار معاملاتی، مقدار ضریب و نوع موقعیت، قیمت ورود به موقعیت و مقدار دارایی وکالت گرفته شده را تعیین کنید و سپس روی دکمه «محاسبه» بزنید. به این ترتیب قیمت لیکویید شدن موقعیت در سمت چپ صفحه قابل مشاهده خواهد بود.

برای مثال، تصویر فوق بیانگر این مطلب است که اگر در بازار «بیتکوین-تتر» با استفاده از ضریب ۳ در قیمت ۱۰۳,۷۴۷ تتر وارد یک موقعیت فروش تعهدی شوید و وکالت فروش ۰.۰۰۱۳ بیتکوین را دریافت کنید، این موقعیت زمانی لیکویید میشود که قیمت بیت کوین به ۱۳۶.۹۴۶ تتر برسد.
- باز کردن موقعیت معاملات تعهدی
پس از انتقال دارایی و مشخص کردن ضریب معامله، میتوانید با استفاده از یکی از انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی او ام پی فینکس، معامله خرید یا فروش تعهدی خود را ثبت کنید. چنانچه سفارش مورد نظر شما یکی از انواع سفارشگذاری محدود، حدضرر، بازار با حدضرر یا سفارش OCO باشد، اوردر مورد نظر شما تا زمان تکمیل در بخش سفارشات باز قرار دارد.

در نظر داشته باشید با باز کردن یک موقعیت مقدار دارایی آن در قسمت «تضمین موقعیت» قرار میگیرد و تا بستن موقعیت این میزان از دارایی به نوعی بلاکشده محسوب میشود. پس از تکمیل سفارش، معامله خرید یا فروش تعهدی شما باز شده و میتوانید در بخش سابقه موقعیتها فاکتور که شامل جزئیات تاریخ ورود و خروج از موقعیت، وجه تضمین، قیمت ورود و خروج، قیمت لیکویید، مقدار تعهد، سود و زیان کلی، وضعیت و کارمزد سود موقعیت است را مشاهده کنید.
- بستن موقعیت معاملات تعهدی
جهت بستن موقعیت یک معامله تعهدی نیاز است از بخش سابقه موقعیتها، معامله خرید یا فروش مورد نظررا انتخاب کرده و با زدن گزینه «بستن موقعیت» صفحه ثبت سفارش مکمل نمایش داده میشود.

در حال حاضر جهت بستن یک موقعیت تعهدی در صرافی او ام پی فینکس، امکان ثبت سفارش به صورت OCO وجود ندارد. شما میتوانید با زدن روی سفارش محدود که به صورت پیشفرض قابل مشاهده است، یکی از انواع سفارشگذاری را انتخاب کنید.
در نظر داشته باشید، در صورتیکه بستن موقعیت تعهدی خرید یا فروش را با یکی از انواع سفارشات محدود، حد ضرر و بازار با حد ضرر ثبت کنید، پس از تکمیل اوردر، موقعیت تعهدی بسته شده و میتوانید فاکتور آن را در بخش «سابقه موقعیتها» بررسی فرمایید.

جهت برداشت وجه تضمین نیز کافیست مطابق با مراحل انجام افزایش موجودی، وارد قسمت «کیف پولهای من» شوید. در سربرگ «موجودی تعهدی» موجودی تومانی یا تتری مورد نظرتان را این بار از اصلی تعهدی به حساب اصلی انتقال دهید.
- کارمزد باز کردن و بستن موقعیت
کاربران بسته به حجم معاملات در بخش تعهدی، میتوانند در سطوح کاربری مختلف قرار بگیرند. این سطح بندی به صورت مستقل از معاملات اسپات تعیین میشود و کارمزدهای باز و بستن متفاوتی را در معاملات تعهدی برای کاربران ایجاد میکند.

در صورت وجود هر گونه سوال پیرامون نحوه ثبت معاملات خرید و فروش تعهدی در وبسایت و اپلیکیشن او ام پی فینکس میتوانید به صورت ۲۴ ساعته از طریق چت آنلاین وبسایت و اپلیکیشن و همچنین تماس تلفنی با شماره ۰۲۱۵۲۶۹۴۰۰۰ با واحد پشتیبانی مجموعه در ارتباط باشید.
بیشترین سوالات شما در مورد معاملات تعهدی در او ام پی فینکس
وجه تضمین موقعیت چیست؟
موجودی نقدی تومانی یا تتری است که کاربر میتواند با قرار دادن آن در کیف پول معاملات تعهدی، وکالت خرید یا فروش دارایی دریافت کند.
درصد ریسک معاملات تعهدی چگونه محاسبه میشود؟
درصد ریسک بیانکننده وضعیت موقعیت فروش تعهدی کاربر بوده و از تقسیم ارزش لحظهای دارایی مورد تعهد بر ارزش کل دارایی حاصل میشود.
منظور از لیکویید شدن معاملات تعهدی چیست؟
زمانی که مقدار ضرر معاملات تعهدی ۹۹ درصد وجه تضمین کاربر را مصرف کرده باشد، موقعیت لیکویید شده و به طور خودکار به پایان میرسند.
آیا امکان کاهش یا افزایش وجه تضمین موقعیت وجود دارد؟
بله. افزایش وجه تضمین راهکاری برای جلوگیری از لیکویید شدن موقعیت میباشد. ضمنا توجه داشته باشید که کاهش وجه تضمین در صورتی امکانپذیر خواهد بود که درصد ریسک موقعیت از ۴۵% کمتر باشد.
آیا امکان لغو معاملات تعهدی وجود دارد؟
بله. در صورتی که سفارش تعهدی مورد نظرتان را به یکی از روشهای محدود (Limit)، حد ضرر (Stop Limit)، حد ضرر با قیمت بازار (Stop Market) یا سفارش OCO ثبت کرده باشید، میتوانید نسبت به لغو آن اقدام کنید.
موقعیت فروش تعهدی چه زمانی در سود قرار میگیرد؟
زمانی که قیمت لحظهای دارایی از قیمت ورود به موقعیت فروش تعهدی کمتر باشد. بنابراین معاملات فروش تعهدی در بازارهای نزولی به کار برده میشوند.
موقعیت خرید تعهدی چه زمانی در سود قرار میگیرد؟
زمانی که قیمت لحظهای دارایی از قیمت ورود به موقعیت فروش تعهدی بیشتر باشد. بنابراین معاملات فروش تعهدی در بازارهای صعودی به کار برده میشوند.
منظور از قیمت ورود به موقعیت تعهدی چیست؟
قیمتی که سفارش تعهدی کاربر در او ام پی فینکس در آن قیمت انجام شده است. برای مثال اگر پس از دریافت وکالت فروش بیت کوین، آن را طی یک سفارش محدود در قیمت ۴۰,۰۰۰ تتر به فروش برسانید، قیمت ورود برابر با همان ۴۰,۰۰۰ تتر خواهد بود. اما اگر آن را طی یک سفارش بازار به فروش برسانید، قیمت ورود برابر است با میانگین قیمت انجام سفارش تعهدی مورد نظر شما.
منظور از قیمت خروج از موقعیت تعهدی چیست؟
قیمتی است که موقعیت تعهدی کاربر بسته شده و تعهد خرید یا فروش دارایی وکالت گرفته شده انجام میگردد. برای مثال اگر برای انجام تعهد خرید بیت کوین اقدام به ثبت یک سفارش خرید به روش محدود در قیمت ۴۰,۰۰۰ تتر کنید، قیمت خروج از موقعیت فروش تعهدی برابر با همان ۴۰,۰۰۰ تتر است. اما اگر تعهد خرید را در قالب یک سفارش بازار انجام دهید، قیمت خروج برابر است با میانگین قیمت انجام سفارش بازار و تسویه تعهد.
ممنون از توضیحات کامل و جزیی تون.
سلام وقتتون بخیر باشه.
ممنون از شما که وقت گذاشتین و نظرتون رو برامون ارسال کردین.
، سلام ستاره خانم تا خواستم بدونم با چقدر سرمایه می توانم شروع کنم
سلام جناب حشمت وقت بخیر
حداقل سرمایه ای که برای فعالیت در بازارهای تومانی نیاز دارید ۱۰۰ هزار تومان و در بازارهای تتری معادل ۱۰ تتر هست. شما همچنین میتونید معاملات خودتون رو در بخش تعهدی با انتخاب ضریب تا ۵ برابر سرمایه بیشتر انجام بدید.
توضیحات خیلی کامل و جامع بود. مرسی که اینقدر تلاش و دقت در ارائه صحیح مطلب دارید
سلام وقت بخیر.خوشحالیم که مطلب براتون مفید بوده و ممنون که با ما همراه هستید. موفق و پرسود باشید.
من از دوستم تعریف صرافی رو شنیده بودم میخواستم حساب باز کنم ولی هفته قبل حساب دوستم که هولدر بود یعنی معامله باز و بسته نمیکرد منفی شد 😐 چرا این اتفاق تو حساب ها عادی و یا تعهدی میوفته اگر اینجوریه راه حل چیست
اگه میشه بگید که بدونم مشکلی داره یا نه
سلام وقت بخیر. جزئیات حساب، سود و زیان و تمام تراکنشهایی که انجام میدید در قسمتهای واریز و برداشت، داراییها و تاریخچه سفارشات شما بهطور دقیق نمایش داده میشه. یکمی مشکلی که فرمودید نیاز به ارائه جزئیات داره، اما بدونید که در بازار تعهدی فقط وجه تضمین شما میتونه کسر یا منفی بشه و به حساب اصلی شما کاری نداره. در هر صورت، پیشنهاد میکنم خودتون و دوستتون در صورتی که ابهام دارید بابت این موضوع، با واحد پشتیبانی تماس بگیرید تا این مسائل براتون شفاف توضیح داده بشن. ممنون که با ما هستید، موفق باشید.
سلام و درود
برای معاملات تعهدی میشه حد ضرر گذاشت ؟
سلام وقت بخیر. بله از قسمت «بستن موقعیت» و با انتخاب نوع سفارشتون، میتونین حد ضرر و سودتون رو هم مشخص کنید.