تحلیل تکنیکال ریپل (XRP) | 27 شهریور ۱۴۰۱

با توجه به هفتهای که در مجموع برای بازار ارزهای دیجیتال نزولی بوده، رمزارز ریپل (XRP) در حال اتمام هفته با ثبت یک عملکرد مثبت است. تحلیل تکنیکال ریپل نشان میدهد که این دارایی متحمل فشار فروش سنگینی شده است، اما با عملکرد صعودی در ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) موفق شد خود را از روند کلی بازار جدا کند.
ریپل در ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) با رشدی به میزان ۸.۹۲ درصد، حرکت نزولی خود که در ابتدای هفته آغاز کرده بود را جبران کرد. بررسی نمودار این رمزارز نشان میدهد که قیمت ریپل پس از تست مجدد حمایت کوتاهمدت خود یک جهش داشته است.

اکنون ریپل در تلاش است تا برای سومین بار در ماه جاری از میانگین متحرک ۵۰ روزه (۵۰-Day MA) خود عبور کند. چنانچه فشار خرید برای این رمزارز به اندازهای کافی باشد، این احتمال وجود دارد که قیمت سطح ۰.۳۵ دلار را پشت سر بگذارد.
شاخص قدرت نسبی (RSI) ریپل نیز افزایش فشار خرید آن طی دو هفته اخیر را تایید کرده است که احتمالاً علت حجم معاملات صعودی این دارایی همین مسئله باشد. شاخص RSI ریپل با رسیدن به کفهای بالاتر در ماه سپتامبر، نشان میدهد که قدرت خریداران در حال افزایش است.

تحلیل تکنیکال ریپل با داده های درون شبکه
شاخصهای آنچین (On-Chain) یا درونشبکهای نشان میدهند که نهنگهای ریپل نهایت بهره را از روند بهبود شاخص RSI آن میبرند. تعداد تراکنشها و سطح فعالیت نهنگهای این رمزارز طی سه روز گذشته با رشد همراه بودهاند که بیشترین مقدار آن مربوط به ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) و همان روزی است که جهشی صعودی در نمودار قیمت ریپل مشاهده شد.

فعالیت نهنگهای بازار ممکن است نشان از صعودهای بیشتر برای ریپل داشته باشد، اما برخی دادههای آنچین عکس این مسئله را نشان میدهند. برای مثال، نمودار میزان توزیع عرضه ریپل نشان میدهد که برخی از این نهنگها پس از صعود اخیر این دارایی، مشغول برداشت سود هستند.
آدرسهای دارای ۱۰۰,۰۰۰ تا ۱ میلیون واحد ریپل و همچنین آدرسهای دارای بیش از ۱۰ میلیون واحد از این رمزارز، در ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) موجودی خود را کاهش دادهاند.

در تحلیل تکنیکال ریپل این مسئله بسیار حائز اهمیت است، چرا که نشان میدهد همزمان با خرید، فشار فروش این دارایی بهویژه از سوی بزرگترین نهنگهای آن در حال افزایش است. از این رو، حرکت صعودی قیمت ریپل ممکن است متوقف شد، خصوصاً اگر تمایلات در بازار به نفع فروشندگان باشد.
از سویی دیگر، برخی از نهنگها در حال خرید این رمزارز هستند که ممکن است دیگران نیز بهدنبال آنها دست به اقدامی مشابه زنند. در نتیجه، چنانچه نهنگهای ریپل وارد حالت انباشت (Accumulation) شوند، احتمالاً حرکت صعودی ریپل ادامه داشته باشد.
شاخص قدرت نسبی چیست؟
شاخص RSI یک اندیکاتور در تحلیل تکنیکال است که بر اساس قیمت یک دارایی هنگام بسته شدن یک دوره معاملاتی، قدرت یا ضعف عملکرد دارایی را در یک نمودار به تصویر میکشد.
منبع: ambcrypto