کلاهبرداری تتر و اهمیت ارز تتر در دنیای ارز دیجیتال

استیبل کوین تتر، یکی از ارزهای دیجیتال است که اغلب سرمایهگذاران آن را با هدف در امان ماندن از نوسانات بازار انتخاب میکنند. اما گاهی امنترین ارز دیجیتال، یعنی usdt هم میتواند دارایی سرمایهگذاران را به خطر بیاندازد. کلاهبرداری تتر، این روزها یک تله بسیار رایج در دنیای رمزارزها است که میتواند در چشم به هم زدنی همه تترهای شما را به باد دهد. اما کلاهبرداری تتر چیست و چطور باید از آن در امان باشیم؟
کلاهبرداری تتر چیست؟

کلاهبرداری تتر به هرگونه کلاهبرداری گفته میشود که در آن از ارز دیجیتال تتر به عنوان وسیلهای برای سرقت استفاده شود. اما تتر چیست؟ تتر بزرگترین استیبل کوین ارز دیجیتال در جهان است که روزانه میلیونها دلار معامله میشود. این استیبل کوین با مارکت کپ ۱۳۴ بیلیون دلاری و حجم معاملات بیش از ۱۵۰ بیلیون دلار در بین لیست استیبل کوین ها به پرکاربردترین ارز دیجیتال تبدیل شده است و بیشتر افراد با هدف در امان نگهداشتن دارایی خود از نوسانات بازار روی تتر سرمایهگذاری میکنند؛ زیرا آن را یک ارز امن میدانند.
محبوبیت تتر و حجم معاملات بالای آن باعث شده تا USDT به یکی از ابزارهای کلیدی برای مجرمان و کلاهبردارها تبدیل شود. از صرافیهای جعلی تتر گرفته تا سایتهای مختلفی که وعده تتر رایگان میدهند، کلاهبرداری تتر یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری است که افراد بسیاری را به دام خود میاندازد. اما منظور ما از کلاهبرداری تتر چیست؟
انواع کلاهبرداری های تتر
کلاهبرداری های تتر میتوانند به شکلهای مختلف و در حالتهای متنوعی رخ دهد. کلاهبرداران نیز هرروز شیوههای جدید و نوینی را برای سرقت داراییهای دیجیتال پیدا میکنند. علاوه بر این، با بازار روبه رشدی که تتر دارد علاقمندان آن همواره درحال افزایش هستند و این فرصتهای بسیاری را برای کلاهبرداری تتر usdt فراهم میکند. بنابراین، اگر معاملهگر تتر هستید، باید در هر لحظه و هرجا مراقب تلههای کلاهبرداران باشید.
انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال تتر که باید درمورد آنها هشیار باشید عبارتند از:
۱- فیشینگ و سایت های کلاهبرداری تتر
سایت های کلاهبرداری تتر در واقع با روشی مشابه فیشینگ (Fishing) و ایجاد یک سایت جعلی، اقدام به سرقت دارایی USDT افراد میکنند. در این روش افراد سایتهایی مشابه سایتهای معتبر ایجاد میکنند تا از این طریق بتوانند به کلیدهای خصوصی و رمزعبور افراد دسترسی پیدا کنند.

کهکشان سلامت اوامپی فینکس
با نصب اپلیکیشن اوامپی فینکس، علاوه بر بهرهمندی از امکانات متعدد برای خرید و فروش ارز دیجیتال، میتوانید با قدم زدن، امتیاز باشگاه مشتریان کسب کرده و از جوایز این بخش استفاده کنید.
نصب اپلیکیشن اندروید۲- ایردراپ های جعلی تتر
این روزها ایردراپهای ارز دیجیتال با کمک تلگرام به محبوبترین روش کسب درآمد از رمزارزها تبدیل شدهاند. همانطور که میدانید، ایردراپ یکی از روشهایی است که سرمایهگذاران میتوانند توکنهای رایگان را در ازای انجام وظایف مختلف به دست آورند. به همین شکل، در ایردراپهای جعلی تتر نیز فرد برای دریافت تتر رایگان اطلاعات کیف پول خود را وارد میکند و داراییهای او از دست میرود. در این ایردراپها همچنین ممکن است از فرد خواسته شود تا برای واجد شرایط ایردراپ شدن مقداری تتر به یک آدرس کیف پول واریز کند.
۳- کلاهبرداری تتر در شبکه های اجتماعی

یکی از بسترهای رایج برای کلاهبرداری تتر، شبکههای اجتماعی مثل تلگرام یا واتساپ است. این شبکهها مخاطبان بسیار زیادی دارند و این آنها را به یک بستر اصلی برای انواع فیشینگ و کلاهبرداریها تبدیل میکند. در این شبکهها، پیام کلاهبرداری تتر معمولا به صورت وعدههای سرمایهگذاری با سودهای بسیار وسوسهکننده یا ارائه تترهای رایگان است که میتواند هر کسی را فریب دهد.
۴- تترهای تقلبی (Fake tether)
شاید جالب باشد بدانید گاهی ممکن است تترهایی که از صرافیهای ارز دیجیتال میخرید تقلبی باشند. در واقع، کلاهبرداران ممکن است ارزهای دیجیتالی دقیقا مشابه تتر ایجاد کنند و آنها را در صرافیها بفروشند. این توکنهای جعلی نامی بسیار شبیه به USDT دارند و ممکن است تنها یک حرف پیشوند یا پسوند داشته باشند. این تفاوت معمولا به اندازهای جزئی است که خریدار متوجه آن نمیشود.
۵- قراردادهای هوشمند تقلبی
درست مانند تترهای تقلبی، قراردادهای هوشمند تقلبی نیز قراردادهای جعلی هستند که ظاهری مشابه قرارداد اصلی دارد. در این نوع کلاهبردار تتر کاربر ولت خود را به پلتفرمهای جعلی متصل میکند تا تترهای خود را به ارزهای دیجیتالی دیگر متصل کند. با متصل کردن کیف پول به قرارداد و تایید برداشتهای تتر برای معامله، تمام دارایی ولت کاربر توسط سودجویان به سرقت میرود.
۶- کلاهبرداری صرافی تتر
یکی دیگر از روشهای رایجی که در کلاهبرداری تتر مشاهده میشود، صرافیهای جعلی هستند. تتر معاملهگران بسیار زیادی دارد و این کار ایجاد یک سایت جعلی صرافی، درست مشابه صرافیهای معتبر تتر، را بسیار ساده میکند. وبسایتهای جعلی از نظر ظاهری بسیار شبیه به سایتهای اصلی هستند و حتی آدرس آنها نیز بسیار شبیه به آدرسهای اصلی است.
بدین ترتیب، زمانی که کاربر نام صرافی موردنظر خود را جستجو میکند و بدون توجه روی اولین نام کلیک میکند با تصور این که در صرافی اصلی است اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار آنها قرار میدهند یا به صرافی تتر واریز میکنند. تترهای واریز شده به این سایت کلاهبرداری تتر، قابل برداشت یا بازیابی نخواهند بود.
۷- طرح های پانزی و هرمی
در نهایت، قدیمیترین روش کلاهبرداری usdt طرحهای پانزی و هرمی هستند. طرحهایی که افراد را با وعده ارائه سودهای جذاب تشویق به سرمایهگذاری میکنند. در خصوص تتر این مورد همچنین در مورد طرحهای استیکینگ تتر با سودهای چند ده درصدی بسیار رایج است.
چند نمونه از کلاهبرداری تتری
گفتیم کلاهبرداری تتر در جهان بسیار رایج است. تتر مشهورترین استیبل کوین بازار است و اغلب افراد زمانی که میخواهند وارد بازار رمزارزها شوند معاملات خود را با تتر آغاز میکنند. علاوه بر این، از آنجا که سودهای چند صددرصدی در بازار ارزهای دیجیتال دور از واقعیت نیست پس کلاهبرداری های تتری نیز در ابتدا ممکن است به نظر کلاهبرداری نرسند.
اما در ادامه شما میتوانید چند نمونه واقعی از این کلاهبرداری را مشاهده کنید. خواهید دید که بسیاری از این پروژهها در نگاه اول نهتنها کلاهبرداری نیستند بلکه بسیار هم میتوانند جذاب باشند.
- طرح پانزی PlusToken: یکی از بزرگترین کلاهبرداریهای ارز دیجیتال در تاریخ، طرح پانزی PlusToken بود که با وعده سودهای هنگفت از طریق استیکینگ تتر، بیت کوین و اتریوم، میلیاردها دلار از سرمایهگذاران را کلاهبرداری کرد. این طرح با ایجاد یک پلتفرم معاملاتی جعلی، کاربران را فریب داده و پس از جمعآوری سرمایه، سرورهای خود را خاموش کرد و ناپدید شد.
- پروژه Pitrex: پروژه پیترکس یک طرح پانزی بود که وعده میداد با به اشتراک گذاشتن تترها در پلتفرم میتوانند تترهای بیشتری دریافت کنند. در این پروژه هرچه فرد اجازه میداد تترها مدت زمان بیشتری در پلتفرم باقی بمانند سود بیشتری به دست میآوردند. در نهایت افراد نمیتوانستند تترهای خود را برداشت کنند.
علاوه بر این موارد، دریافت پیامهای جعلی از سمت صرافی مبنی بر مسدود شدن دارایی و نیاز به وارد کردن عبارت بازیابی یا پیامهایی مثل برنده شدن تتر، نمونههای واقعی و رایج از کلاهبرداری تتر هستند.
راه های مقابله با کلاهبرداری ارز دیجیتال تتر
جذابیت بازار ارزهای دیجیتال و سودهای آن باعث شده تا روزانه افراد بسیاری به این بازار بپیوندند. به خصوص در مورد ایرانیان، با توجه به نوسانات دلار و کاهش ارزش پول ملی، افراد بسیاری ترجیح میدهند تا دارایی خود را برای در امان ماندن از نوسانات به تتر تبدیل کنند.
حال اگر شما نیز از سرمایهگذاران این استیبل کوین محبوب هستید، برای در امان ماندن از کلاهبرداری و از دست دادن دارایی، باید در چند مورد دقت کنید.
۱- از صرافیها و کیف پولهای معتبر و رسمی استفاده کنید
برای خرید تتر حتما از صرافیهای معتبر و دارای مجوزهای رسمی استفاده کنید. آدرس صرافی را به صورت دقیق بررسی و نرمافزار صرافی و کیف پول خود را از سایت رسمی آن و یا اپ استور و گوگل استور دانلود کنید. همچنین همواره نرمافزارهای صرافی و کیف پول خود را به روز نگهدارید.
۲- هنگام خرید تتر به لوگو و نام تتر دقت کنید
قبل از خرید تتر حتما لوگو و نام آن را بررسی کنید. ارز دیجیتال به انگلیسی Tether نوشته میشود و نماد معاملاتی آن usdt است. بنابراین از خرید هر ارز دیگری با نام مشابه مثل teter یا theter خودداری کنید.
۳- از اطلاعات حساب خود محافظت کنید
اطلاعات حساب کاربری مانند رمزعبور و عبارت بازیابی که ولت به شما داده را به هیچ عنوان در اختیار کسی قرار ندهید. به یاد داشته باشید هرکسی که این اطلاعات را داشته باشد به راحتی به حساب شما دسترسی خواهد داشت. بنابراین در حفظ و نگهداری اطلاعات حساب کیف پول و صرافی نهایت دقت را به کار ببرید.
۴- مراقب ایردراپ های جعلی باشید
اگر قصد شرکت در ایردراپهای ارز دیجیتال را دارید باید درباره تیم توسعهدهنده آن بدانید و ببینید هدف این ایردراپ ارز دیجیتال چیست. اطلاعات پروژه را بررسی کنید و مطمئن شوید در شبکههای اجتماعی فعال است. به طور معمول ایردراپها از شما درخواست واریز وجه ندارند و بهتر است در ایردراپهایی که نیاز به واریز تتر دارند شرکت نکنید.
۵- فریب فرصت های سرمایه گذاری با سودهای غیرمنطقی را نخورید
شما ممکن است روزانه با دهها پیام که نوید فرصتهای سرمایهگذاری تتر با بازدههای چند صددرصدی را میدهند روبهرو شوید. این پیامها حتی ممکن است از طرف سایت یا صرافیهای معتبر به شما پیشنهاد شوند. همواره به یاد داشته باشید، رویای یک شبه پولدار شدن واقعیت ندارد و این پیامها تلهای بیش نیستند. بنابراین، روی لینک این پیامها کلیک نکنید و اطلاعات خود را با آنها به اشتراک نگذارید زیرا کلاهبرداری خرید تتر میتواند به راحتی کلیک روی یک لینک هم انجام شود.
۶- امنیت و اعتبار اپلیکشن ها را بررسی کنید
پیش از این که شروع به فعالیت در یک سایت یا اپلیکشن برای معاملات تتر کنید، راههایی وجود دارد که میتوانید ببیند که آیا تتر کلاهبرداری است یا خیر. از آنجا که این روزها سایتهای بسیاری برای کلاهبرداری تتر توسعه داده میشوند، ابزارهای مختلفی برای بررسی امنیت و اعتبار وبسایتهای ارز دیجیتال به وجود آمده است. برای این که امنیت یک سایت را بررسی کنید، میتوانید از ابزارهای زیر کمک بگیرید:
- افزونه Web of Trust
- وبسایت TrustPilot
- سایت Google Safe Browsing
در نهایت، هر چیزی که به نظر مشکوک میآمد را چندین بار بررسی کنید. به پیامهای هدیه تتر در شبکههای اجتماعی اعتماد نکنید و حتما یک صرافی و کیف پول معتبر و باسابقه را برای معاملات خود انتخاب کنید.
سوالات شما درباره کلاه برداری تتر
- اگر قربانی کلاهبرداری تتر شدیم چه کنیم؟
به طور معمول اگر درگیر کلاهبرداری تتر شوید، کار خاصی نمیتوانید انجام دهید. با این حال خوب است تا به پلیس فتا گزارش ارسال کنید و سعی کنید تا آدرس ولت سارق را پیدا کنید.
- چگونه باید از کلاهبرداری تتر جلوگیری کنیم؟
استفاده از سایتهای معتبر، حفاظت از اطلاعات حساب، بررسی اعتبار ایردراپها پیش از شرکت و … برخی از راههایی هستند که میتوانید از کلاهبرداری تتر در امان باشید.