تحلیل آنچینتحلیل ارز دیجیتالتحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

تحلیل سولانا و بررسی روند قیمت، امروز ۱۵ مهر

سولانا از ابتدای سال تا به امروز ۱۰۰ درصد آپ‌تایم را به‌ثبت رسانده‌است. همچنین، ارزش کل قفل شده (TVL)، سرعت دیفای و تراکنش‌ها نشان دهنده یک شبکه سالم هستند که چشم‌انداز این رمزارز را روشن می‌کند. شایان ذکر است که این رمزارز طی هفت روز گذشته با ۱۶.۰۷ درصد افزایش در حال حاضر با قیمت ۲۳.۵ دلار مورد معامله قرار می‌گیرد.

به گزارش صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس و به نقل از ambcrypto ، سولانا در چند وقت اخیر با موانع متعددی در مسیر خود مقابله کرد تا در نهایت موفق شد به عنوان یکی از شبکه‌های بلاکچینی پر مخاطب مورد توجه قرار گیرد.

در حالی که عملکرد قیمت توکن بومی این پلتفرم چشمگیر نبوده‌است، شبکه اثبات سهام (PoS) از بازار نزولی برای بهبود فناوری زیربنایی خود استفاده و مشارکت‌های مهمی با شرکت‌های مطرح در اکوسیستم مالی سنتی ایجاد کرد.

سولانا قطعی شبکه را پشت سر گذاشت

شرکت تجزیه و تحلیل آن‌چین نانسن گزارشی را منتشر کرد که در آن به دستاوردها، خطرات و چشم‌اندازهای رشد اکوسیستم سولانا پرداخته بود.

قبل از هر چیز، باید گفت که نقاط قوت سولانا مقرون به صرفه بودن و سرعت بالای آن بود که به آن لقب «قاتل اتریوم» را داد. در واقع، تراکنش‌های پردازش شده در هر ثانیه (TPS) در این شبکه بیش از ۳۰۰۰ بوده که تقریبا ۳۰ برابر بیشتر از اتریوم [ETH] است.

چنین مزایای شبکه‌ای در جذب برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) در حوزه‌های مختلف مانند امور مالی، بازی و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) کمک زیادی می‌کند. با این حال، چیزی که این قدرت را تضعیف کرد، لیست طولانی مشکلات خرابی و توقف شبکه بود.

با این اوصاف، سولانا در سال ۲۰۲۳ پیشرفت‌های قابل توجهی در این زمینه انجام داد. به ویژه، طبق این گزارش، ۱۰۰ درصد آپتایم از ابتدای سال تا به امروز را حفظ کرده‌است.

بررسی شاخص‌های آنچین سولانا

تغییر قابل‌توجه در ثبات شبکه شروع به تاثیر مثبت بر نقدینگی زنجیره کرد. مجموع ارزش قفل شده (TVL) بر حسب سولانا در حال حاضر ۲۷.۱۲ میلیون توکن است که بیش از دو برابر رقم ابتدای سال است.

ارزش کل قفل شده
ارزش کل قفل شده

در حالی که TVL یک شاخص مهم برای سنجش پذیرش بلاک چین است اما بدون در نظر گرفتن فعالیت کاربر این تجزیه و تحلیل ناقص خواهد بود. متریک سرعت DeFi ، یا حجم به ازای هر دلار TVL، میزان معامله انجام شده را اندازه می‌گیرد. سولانا به عنوان فعال‌ترین شبکه در هفته گذشته با سرعت دیفای  0.71 ظاهر شد. قابل ذکر است، برخی از زنجیره‌ها با TVL بالاتر از سولانا، سرعت دیفای کمتری را ثبت کردند.

علاوه بر این، تراکنش‌های ماهانه در شبکه پایدار بودند و سهم بیشتری از تراکنش‌های رای را به خود اختصاص دادند. برای افراد ناآشنا، تراکنش‌های رای به حساب رای‌گیری که متعلق به اعتبارسنجی است، مرتبط می‌شود. از سوی دیگر، تراکنش غیر رای، نشانگر انتقالی از سولانا است که درون شبکه پخش و در بلوک‌ها جمع‌آوری می‌شود.

نانسن خاطرنشان کرد که رشد روزافزون TVL و فعالیت‌های آنچین برای رشد آتی سولانا چشم‌انداز روشنی را ترسیم می‌کند.

دستاوردهای مهم سولانا در ماه‌های اخیر

شایان ذکر است که اصول و مبانی محکم سولانا، اخیرا نقش بزرگی در تحکیم مشارکت‌های مهم ایفا کرده‌است. مهمترین آنها توافق با غول پرداخت ویزا بود که شامل گسترش قابلیت‌های تسویه پایاپای با زنجیره سولانا می‌شد. در واقع، ویزا ضمن اعلام همکاری، مزایای سولانا را تایید کرد.

جدای از این، معرفی Solana Pay به عنوان یک سیستم پرداخت جدید در شرکت تجارت الکترونیک محبوب Shopify، مهر تایید دیگری از نفوذ این شبکه در دنیای Web2 بود.

مهارت فنی سولانا توسط همتایان جامعه Web3 نیز تایید شد. در همین زمینه، میکر دائو، یک پروتکل پیشرو در انتشار استیبل‌کوین، استفاده از سولانا را به جای اتریوم برای بلاک چین مستقل آینده خود در نظر گرفت.

نگاهی به موانع پیش روی سولانا

با وجود اینکه همه چیز خوب به نظر می‌رسد اما چالش‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند تاثیر منفی بر اکوسیستم سولانا بگذارد. نانسن طرح لیکویید آتی FTX را که می‌تواند بازار توکن‌های SOL را با چالشی جدی مواجه کند را به عنوان بزرگترین آزمایش سولانا در روزهای آینده رتبه‌بندی کرد. سولانا  بیشتر از ۷۱.۸ میلیون توکن در صرافی FTX دارد که تقریبا ۱۷ درصد از عرضه در گردش سولانا را تشکیل می‌دهد.

نانسن هشدار داد که اگر کل دارایی‌های SOL موجود در این صرافی در بازار تخلیه شود، قیمت این رمزارز ممکن است به پایین‌ترین سطح خود پس از فروپاشی سال گذشته سقوط کند.

علاوه بر این، در حالی که سولانا همانطور که قبلا اشاره شد، ۱۰۰ درصد آپتایم را در ۲۰۲۳ حفظ کرد، هر نمونه دیگر از قطع شبکه آسیب زیادی به اعتبار این پلتفرم در بازار وارد می‌کند.

الهه سیدان

من الهه سیدان هستم، فارغ‌التحصیل رشته حسابداری و دارای مدرک پیشرفته زبان انگلیسی. با توجه به رشته تحصیلم، به اقتصاد علاقه زیادی دارم و از سال ۹۲ در عرصه اقتصادی به‌عنوان خبرنگار مشغول به فعالیت بودم. بازار کریپتو به عنوان صنعتی نوپا به دلیل کارکردهای گسترده‌ و فرصت‌های مالی که در اختیار جوامع قرار می‌دهد، به تدریج توجه من را جلب کرد و باعث شد به این بازار جدید مالی علاقه‌مند شوم. در حال حاضر حدود ۵ سال است که محتوای تحلیلی- خبری در حوزه رمزارز تولید می‌کنم و امیدوارم بتوانم نقشی موثر در ارائه به موقع اطلاعات و اخبار این حوزه مالی به علاقه‌مندان دنیای ارز دیجیتال داشته‌باشم.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا