اخبار ارز دیجیتال

سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در حوزه کریپتو؛ پیش‌بینی‌ها برای سال ۲۰۲۵

با توجه به پیش‌بینی‌ها، سال جدید میلادی (۲۰۲۵) سالی کلیدی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر (VC) در پروژه‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال است. «دنگ چائو» (Deng Chao)، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی «هش‌کی کپیتال» ‌(HashKey Capital)، در گفتگویی با وب سایت خبری کوین‌تلگراف (Cointelegraph) اعلام کرد که به‌رغم چالش‌های موجود، جریان سرمایه‌گذاری‌ها به سمت پروژه‌های کریپتو در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت. او به حوزه‌هایی مثل استیبل‌کوین‌ها، توکنیزه‌کردن دارایی‌های واقعی (RWA)، هوش مصنوعی و زیرساخت‌ها به عنوان محورهای اصلی توجه سرمایه‌گذاران اشاره کرد.

تاثیر سیاست‌ها و تغییرات کلان اقتصادی

چائو معتقد است افزایش ارزش دارایی‌های دیجیتال در سال ۲۰۲۴ و تاثیرات ناشی از تغییرات سیاسی، از جمله انتخاب مجدد دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، از جمله عواملی است که روند این سرمایه‌گذاری‌ها را تسریع می‌کند. او در‌ این‌باره توضیح داد:

«با ورود به محیطی کلان که توسط سیاست‌های حمایتی آمریکا و تدوین قوانین شفاف برای کریپتو تقویت می‌شود، این تغییرات می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را در سال ۲۰۲۵ افزایش دهد.»

البته چائو هشدار داد که خطرات کلان مانند تنش‌های ژئوپلیتیکی یا افزایش بدهی دولت‌ها، می‌تواند نوسانات قیمت و عدم قطعیت‌ها را در سال‌های آینده افزایش دهد.

تاثیر سیاست‌ها و تغییرات کلان اقتصادی در سرمایه گذاری خطر پذیر

توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی (RWA) و بازارهای نوظهور

استیبل‌کوین‌ها به عنوان یکی از موفق‌ترین دسته ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ شناخته شده‌اند. این دارایی‌های دیجیتال که اغلب به دلار آمریکا متصل هستند، به‌ویژه در کشورهایی با تورم بالا یا محدودیت‌های شدید ارزی، مورد توجه قرار گرفته‌اند.
چائو اظهار داشت که سرمایه‌گذاران خطرپذیر به‌طور فزاینده‌ای به استفاده از استیبل‌کوین‌ها در اقتصادهای نوظهور علاقه‌مند شده‌اند. هزینه‌های پایین‌تر تراکنش، زمان تسویه سریع و عدم نیاز به حساب بانکی، استیبل‌کوین‌ها را به ابزاری قابل اعتماد برای ارائه خدمات بانکی به افراد بدون دسترسی به بانک تبدیل کرده است.

روند پروژه های استیبل کوین موجود در بازار

طبق گزارش بانک جهانی، حدود ۱/۴ میلیارد نفر در دنیا به خدمات بانکی مناسب دسترسی ندارند. به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه، نبود زیرساخت‌های بانکی این مشکل را تشدید کرده است؛ اما گوشی‌های هوشمند و کیف پول‌های دیجیتال این محدودیت‌ها را برطرف می‌کنند.
از سوی دیگر، توکنیزه‌کردن دارایی‌های واقعی که شامل اوراق بهادار دولتی، سهام، اوراق قرضه شرکتی، استیبل‌کوین‌ها و حتی کلکسیون‌ها می‌شود، در حال رشد چشمگیری است. طبق پیش‌بینی‌هایی که انجام شده، ارزش بازار این بخش تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۳۰ تریلیون دلار خواهد رسید.

روند سرمایه‌گذاری خطرپذیر در سال ۲۰۲۵

با وجود چشم‌انداز مثبت، تحلیل‌ها نشان می‌دهند که سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در سال ۲۰۲۵ به احتمال زیاد از سطح سال ۲۰۲۴ فراتر خواهد رفت، اما همچنان به اوج ثبت شده در سال ۲۰۲۱ نخواهد رسید.

در سال ۲۰۲۴ شرکت‌های کریپتو حدود ۱۳/۶ میلیارد دلار سرمایه جذب کردند که نسبت به ۱۰/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ افزایش داشت. پلتفرم داده‌های بازار پیچ‌بوک (PitchBook) پیش‌بینی کرده است که سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در پروژه‌های کریپتو در سال ۲۰۲۵ به ۱۸ میلیارد دلار خواهد رسید.

الناز ناظران

من الناز ناظران هستم، فارغ‌التحصیل روانشناسی، تریدر، کنجکاو و نویسنده در زمینه ارزهای دیجیتال. از ۴ سال پیش که سفر نویسندگی من به سمت رمزارزها کشیده شد تا امروز، یاد گرفتم بیت کوین و ارزهای دیجیتال کلید ورود به دنیای آینده هستند. پس برای رسیدن به آينده تلاش می‌کنم تا با ارائه محتوای مفید و به‌روز، راه دیگران را نیز هموار کنم.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا