اخبار ارز دیجیتال

بورس ایران وارد دنیای رمزارزها می‌شود؛ بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو

بازار ارزهای دیجیتال بیش از ده سال است که شروع به فعالیت کرده و ایرانیان بسیاری نیز در این بازار فعال هستند؛ اما رمزارزها در ایران تاکنون نه به صورت رسمی قانون‌گذاری شده‌اند و نه نهاد مشخصی دارند.

حتی در سال‌های اخیر، فعالان این حوزه به‌خصوص پلتفرم‌های معاملات رمزارز، بارها با نگاه محدودکننده نهادهای اقتصادی کشور مواجه شده‌اند که مانع از رشد و توسعه آزادانه ارزهای دیجیتال در ایران شده‌است. با این حال، در روزهای اخیر نشانه‌هایی از تغییر نگاه مسئولان بازار سرمایه به فناوری‌های نوین مالی، به ویژه رمزارزها و بلاکچین، مشاهده می‌شود. 

مدیرعامل بورس کالای ایران در هفته گذشته از برنامه راه‌اندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمزدارایی‌ها و توکن‌های با پشتوانه گواهی سپرده کالایی در سال جاری خبر داد. این اقدام که به نظر می‌رسد اولین گام جدی نهاد رسمی در ورود به دنیای رمزارزها باشد، با واکنش‌های مختلف کارشناسان و فعالان بازار مواجه شده‌است.

مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین‌الملل بورس کالا نیز از معرفی صندوق‌های قابل معامله مبتنی بر رمزارز و راه‌اندازی توکن‌های مبتنی بر کالاهایی مانند زعفران در برنامه‌های امسال بورس کالا سخن گفته است. این اقدامات در صورتی که با ساختارهای نوآورانه و تطبیق با تحولات جهانی همراه باشند، می‌توانند گامی مثبت در توسعه بازار مالی کشور باشند.

فعالان حوزه رمزارزها درباره ورود بورس خوش‌بین نیستند

در چند سال اخیر، ورود بورس کالا و صندوق‌های سرمایه‌گذاری (ETF) به ارزهای دیجیتال بسیار رایج است و کشورهای بسیاری از جمله آمریکا دست به این کار زده‌اند. با این حال، فعالان این حوزه در ایران هشدار می‌دهند که صرف راه‌اندازی صندوق‌های کریپتویی بدون در نظر گرفتن منطق و ویژگی‌های خاص بازار رمزارزها، کافی نیست و حتی می‌تواند مضر باشد. 

کارت پل کهکشانی او ام پی فینکس
پل کهکشانی او ام پی فینکس

دیگه نیازی نیست رمزارزهات رو نقد کنی! پل کهکشانی اوام‌پی فینکس، از رمزارزات کم می‌کنه و تراکنش ریالی انجام می‌ده

همین حالا سفارش بده

به اعتقاد آن‌ها، بازار سرمایه نباید با محدودیت‌هایی مانند دامنه نوسان، ساعات محدود معاملات و مجوزدهی محدود، وارد حوزه رمزارزها شود. تجربه نشان داده که سیاست‌گذاری‌های سازمان بورس معمولا محدودکننده بوده و اگر همین رویه به بازار رمزارزها تعمیم یابد، ممکن است جذابیت و کارایی این ابزارها کاهش یابد.

اما از سوی دیگر اقدام دولت در راه‌اندازی صندوق‌های مبتنی بر رمزارز می‌تواند نقدینگی زیادی را وارد بازار کند همچنین اتصال این صندوق‌ها به پلتفرم‌های مدیریت ثروت و بانک‌ها، در جذب سرمایه‌گذاران جدید و افزایش نقدشوندگی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

بورس ایران و رمزارزها؛ نتیجه چیست؟

ورود بورس به بازار ارزهای دیجیتال به‌طور کلی اتفاق مثبتی خواهد بود اما باید در نظر گرفت که فقدان متولی و قوانین مشخص برای صرافی‌های رمزارز و کسب‌وکارهای مرتبط طی سال‌های اخیر به بسیاری از مشاغل و مردم آسیب زده‌است. از این رو، فعالان بازار بر این باورند که هر برنامه‌ای در این حوزه باید ابتدا مشکلات و چالش‌های قانونی را رفع کند و صرافی‌ها به رسمیت شناخته شوند تا کسب‌وکارها بتوانند مدل‌های مالی جذاب‌تر و کارآمدتری ارائه دهند.

در نهایت، اگرچه راه‌اندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمزارزها در بورس کالا نویدبخش فرصتی جدید است، اما برای موفقیت پایدار و اثرگذاری واقعی نیاز به دید بلندمدت، تدوین قوانین شفاف و همراهی نهادهای مرتبط احساس می‌شود.

اپلیکیشن او‌ام‌پی فینکس

اپلیکیشن او‌ام‌پی فینکس

با نصب اپلیکیشن او‌ام‌پی فینکس، به راحتی و با امنیت کامل به بازار ارز دیجیتال دسترسی پیدا کنید و معاملات خود را انجام دهید.

الناز ناظران

من الناز ناظران هستم، فارغ‌التحصیل روانشناسی، تریدر، کنجکاو و نویسنده در زمینه ارزهای دیجیتال. از ۴ سال پیش که سفر نویسندگی من به سمت رمزارزها کشیده شد تا امروز، یاد گرفتم بیت کوین و ارزهای دیجیتال کلید ورود به دنیای آینده هستند. پس برای رسیدن به آينده تلاش می‌کنم تا با ارائه محتوای مفید و به‌روز، راه دیگران را نیز هموار کنم.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا