تحلیل اتریوم؛ ETH در آستانه شکست حمایت بلندمدت؛ سیگنال خطر یا ورود؟

اتریوم (ETH) امروز طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۴ درصد سقوط کرد و با عبور از محدودههای حمایتی کلیدی، به نزدیکی ۱۵۴۱ دلار رسید؛ این کاهش همزمان با تشدید فروش گسترده در بازار رمزارزها اتفاق افتاد که باعث شد بیتکوین به زیر ۷۶٬۰۰۰ دلار برسد.
به گزارش صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس و به نقل از وبسایت تحلیلی coinedition، با وجود این اتفاقات، سوالی که مطرح میشود این است که جریان لیکوئید شدن نهنگ ۱۰۶ میلیون دلاری چه بود؟ پس از تشدید روند نزولی، پلتفرم دادههای درونزنجیرهای Lookonchain گزارش داد که یک نهنگ بزرگ لیکوئید شده است. یک آدرس که ۶۷٬۵۷۰ واحد اتریوم (به ارزش حدود ۱۰۶ میلیون دلار در آن زمان) را در پروتکل وامدهی Maker نگهداری میکرد، لیکوئید شد که احتمالا به تقویت فشار فروش و شتابگیری سقوط دامن زدهاست.

آیا افزایش حجم معاملات نشانه وحشت است یا خرید؟
طبق دادههای کوین گلس، حجم معاملات اتریوم در زمان سقوط قیمت بیش از ۳۴۵ درصد افزایش یافت و حجم معاملات مشتقات نیز رشد مشابهی داشت و بیش از۳۲۹ درصد افزایش یافت. برخلاف رالیهای معمول با حجم بالای معاملات، این جهش در کنار افت شدید قیمت نشاندهنده فروش اتریوم ناشی از وحشت و تغییر موقعیت تهاجمی معاملهگران است، نه انباشت صعودی!

آیا اتریوم در حال آزمایش حمایت بلندمدت لگاریتمی است؟
سقوط قیمت باعث شد اتریوم از سطح حمایت کلیدی ۱۸۰۰ دلاری عبور کرده و به کف روزانه ۱۵۳۸ دلار برسد. در حال حاضر، مقاومت تکنیکال اصلی بهمراتب بالاتر قرار دارد و نزدیک به میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (EMA) در حدود ۱۸۵۴ دلار است.
تحلیلهایی که بر مسیر بلندمدت اتریوم تمرکز دارند، از جمله نمودار معروف کانال رگرسیون لگاریتمی ارائهشده توسط بنجامین کوئن، نشان میدهند که قیمت اکنون در حال آزمایش مرزهای پایینی این ناحیه تاریخی انباشت است. این محدوده حمایت حیاتی، بهطور تقریبی بین ۱۳۵۰ تا ۱۴۵۰ دلار قرار دارد. اتریوم در چرخههای قبلی نیز کفهای مهم خود را در نزدیکی همین باند پایینی ثبت کردهاست.

چشمانداز تکنیکال اتریوم پس از سقوط چگونه است؟
شکست به زیر حمایت بلندمدت کانال رگرسیون لگاریتمی، از نظر تکنیکال بسیار مهم تلقی میشود و ممکن است نشانهای از اصلاح عمیقتر به سمت ۱۲۰۰ دلار یا حتی ۱۰۰۰ دلار باشد، بهویژه اگر شرایط کلان اقتصادی وخیمتر شود.
از سوی دیگر، شاخص قدرت نسبی (RSI) به شدت کاهش یافته و به سطح اشباع فروش در حدود ۲۷.۳۱ رسیدهاست. این موضوع هرچند نشاندهنده فشار شدید فروش است اما چنین سطوح اشباع فروش معمولا پیشدرآمدی بر دورههای تثبیت یا جهشهای اصلاحی (relief bounce) به شمار میآیند.
اگر اتریوم موفق شود در محدوده فعلی ۱۳۵۰ تا ۱۴۵۰ دلار که با باند پایینی کانال رگرسیون مطابقت دارد حمایت پیدا کند، احتمال تثبیت قیمت و سپس تلاش برای بازپسگیری سطح ۱۸۰۰ دلار وجود دارد. حفظ این باند پایینی اکنون برای خریداران حیاتی است.
