تحلیل آنچین بیت کوین، امروز ۱۶ اسفند

به نظر میرسد با انتشار دادههای آنچین بیت کوین (درونشبکهای / On-Chain) در هفته نخست ماه مارس که نشان از برخورد با مقاومت دارند، خوشبینیها و امیدهای معاملهگران این رمزارز دچار فروپاشی شده باشند.
به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین در آستانه تست مجدد (Retest) سطح ۲۲,۰۰۰ دلار قرار دارد که در صورت انجام، موجی از فروشندگان، سود میکنند. برخی تحلیلگران معتقدند اگر قیمت اجرای معامله (Strike Price) فروش این معاملهگران فعال شود، قیمت بیت کوین ممکن است تا ۱۹,۰۰۰ دلار کاهش یابد.
پادکست تحلیل آنچین بیت کوین

اما همچنان شمار زیادی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمت بیت کوین در آینده نزدیک به ۲۵,۰۰۰ دلار خواهد رسید، گرچه تحلیل شاخصهای آنچین بیت کوین نشان از وجود مقاومت در سطوح بالاتر قیمت دارند.
تحلیل آنچین بیت کوین
قیمت بیت کوین و عملکرد این رمزارز همچنان با عوامل بازدارنده سنگین اقتصاد کلان چون نگرانی فعالان بازار در مورد افزایش تورم و نرخ بهره فدرال رزرو مواجه است و این مسئله بر ارزش زمانی پولی (TVM) که افراد در بیت کوین سرمایهگذاری میکنند، اثر منفی میگذارد. بهمنظور ارزیابی شاخصهای آنچین بیت کوین در رابطه با ارزش زمانی پول سرمایهگذاریشده در این رمزارز، هولدرهای بیت کوین را میتوان بر اساس مدتزمان هولد بیت کوین و میانگین هزینه خرید آن دستهبندی کرد.
مطالب بیشتر: نرخ بهره فدرال رزرو و تاثیر آن بر ارزهای دیجیتال
سرمایهگذارانی که بیت کوینهای خود را طی شش ماه اخیر خریدهاند، از شرایط بازار خرسی بهره برده و میانگین قیمت واقعی/تحققیافته (Average Realized Price) بیت کوین آنها ۲۱,۰۰۰ دلار بوده است که یعنی هماکنون در محدوده سود قرار دارند. میانگین قیمت بازار واقعی بیت کوین با احتساب تمام هولدرها نیز ۱۹,۸۰۰ دلار است که باز هم در حال حاضر در محدوده سود قرار دارد.
از سویی دیگر، قیمت واقعی بیت کوین برای هولدرهای قدیمیتر از شش ماه، بیشتر از بقیه افراد در بازار بوده و در سطح ۲۳,۵۰۰ دلار محاسبه شده است. زمانی که قیمت بیت کوین بالاتر از ۲۳,۵۰۰ دلار برود، هولدرهایی که بازده ارزش زمانی پول آنها در بیش از شش ماه گذشته مقدار چندانی نبوده است، پتانسیل بالایی برای عجله در برداشت سود و تحمیل فشار بر روی روند صعودی قیمت خواهند داشت.

قیمت بیت کوین واکنش قابل توجهی در برابر نرخهای بهره و شاخص دلار (DXY) دارد و این شاخصها همیشه داراییهای پرریسک را تحت فشار قرار میدهند. اثرات منفی این شاخصها برای فروشندگان و معاملهگران موقعیتهای شورت (فروش / Short) سودمند بوده، اما برای رمزارز بیت کوین هیچگاه خوب نیستند. بهترین روش برای مقاومت بیت کوین در برابر فشار فروش و موقعیتهای فروش، ورود نقدینگی برای بازکردن معاملات جدید لانگ (خرید / Long) و خریداران جدید در بازار اسپات (Spot) است.
مطالب بیشتر: شاخص دلار در تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟
تحلیل ورود و خروج خالص سرمایه در صرافیها (Exchange Net Flow) روش خوبی برای محاسبه نقدینگیهای جدید است و این شاخص از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۳۴ درصد رشد داشته است؛ اما با میانگین روزانه ۱.۶ میلیارد دلاری در یک سال همچنان فاصله دارد.

هماکنون، تحلیلگران متفقالقول معتقدند سرکوب بانکهای دارای مشارکت با کسب وکارهای مبتنی بر ارز دیجیتال، مانع از ورود نقدینگی جدید به بازار کریپتو شده است.
اما در عین حال که برخی سرمایهگذاران بیت کوین شاهد سود واقعی (Realized Profit) در سرمایه خود هستند، تحلیل آنچین بیت کوین از طریق بررسی شاخص سود یا زیان خالص غیرواقعی (Net Unrealized Profit/Loss – NUPL) سیگنالهایی مثبت را بهتصویر کشیده است. شاخص NUPL بیت کوین اختلاف بین سود غیرواقعی (Unrealized Profit) و ضرر غیرواقعی (Unrealized Loss) بیت کوین را با توجه به عرضه این رمزارز نشان میدهد.
گزارش ششم مارس (۱۵ اسفند) پلتفرم تحلیلگر آنچین گلسنود (Glassnode) در مورد شاخص NUPL میگوید: «میانگین هفتگی شاخص NUPL از اواسط ژانویه (اواخر دی ماه) تاکنون، از حالت ضرر خالص غیرواقعی (Net Unrealized Loss) وارد محدوده مثبت شده است. این نشان میدهد که هولدرهای بیت کوین بهطور متوسط در سود خالص غیرواقعی (Net Unrealized Profit) هستند که شامل ۱۵ درصد از مارکت کپ بیت کوین میشود. این الگو شبیه به ساختار بازاری است که معادل با دورههای تغییر در بازارهای خرسی گذشته است.»

با اینکه مومنتوم بازار در سال ۲۰۲۳ در اواسط ماه فوریه (اواخر بهمن) متوقف شد و عوامل بازدارنده زیادی همچنان حضور دارند، نشانههای مثبتی مبنی بر خروج و اتمام سنگینترین دوره نزولی بازار بهچشم میخورند.
