تحلیل آنچینتحلیل ارز دیجیتال

تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC

تحلیل آنچین بیت‌کوین یک سبک تحلیلی اساسی در دنیای ارزهای دیجیتال است که به بررسی عوامل مختلف و تأثیر‌گذار بر قیمت بیت‌کوین، خواهد پرداخت. در این روش از داده‌های تاریخی، ورود و خروج رمزارزها به یک صرافی‌ ارز دیجیتال، شاخص‌های فنی و سایر داده‌های ثبت شده در دفتر کل توزیع شده، استفاده می‌شود. سپس امکان ارائه بینش‌های دقیقی درباره نوسانات قیمت بیت‌کوین به معامله‎‌گران می‌دهد. با توجه به نوسانات بالای قیمت بیت‌کوین، تحلیل‌های دقیق و دسترسی به اطلاعات به‌روز می‌تواند به تصمیمات آگاهانه‌تر و موفق‌تری در معاملات کمک کند.

فهرست مطالب

برای مشاهده آخرین تحلیل تکنیکال بیت کوین کلیک کنید.

تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۵ مهر

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، اینسکریپشن‌های بیت کوین (Inscriptions) از زمان آغاز به‌کار خود در این بلاک چین، بیشترین فضای موجود در بلوک‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. در تحلیل آنچین بیت کوین امروز، بررسی می‌کنیم که اینسکریپشن‌ها شامل انتقال پول بوده یا خیر و افزایش کارمزدهای شبکه چگونه بر درآمد ماینرها تاثیر گذاشته‌اند.


بر اساس آمار وب‌سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)، بیت کوین هنگام نگارش این متن در سطح ۲۶,۲۳۰ دلار معامله می‌شود و در مقایسه با ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۱۵ درصد کاهش قیمت داشته است.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۵ مهر

تحلیل آنچین بیت کوین با بررسی داده‌های گلس‌نود

اینسکریپشن‌ها از زمان ظهور خود در فوریه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۱)، یکی از پررنگ‌ترین عاملان در پرکردن فضای ذخیره موجود در بلوک‌های بیت کوین بوده‌اند و تحولات قابل توجهی را در فعالیت‌های آنچین بیت کوین از جمله ممپول‌ها (Mempool) و سطح درآمد ماینرها رقم زده‌اند.


ممپول در شبکه بیت کوین در واقع یک محل ذخیره‌سازی ابری موقت برای تراکنش‌های در انتظار تایید است. هر نود بیت کوین ممپول خود را دارد که طبق اصول تعیین‌شده توسط هر اپراتور نود و نوع تراکنش‌های تحت تایید آن عمل می‌کند. طبق نمودار زیر، پلتفرم تحلیل‌گر آنچین گلس‌نود (Glassnode) اطلاعات ممپول خود را منتشر کرده که حجم داده‌های مربوط به تراکنش‌های دارای بیشترین کارمزد را نشان می‌دهد.


یک نکته مهم در این‌جا، رشد استفاده از فضای ذخیره بلوک‌ها از فوریه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۱) تا کنون بوده که همزمان با راه‌اندازی مجموعه اردینالز (Ordinals) و اینسکریپشن‌ها است.

ممپول بیت کوین
تغییرات فضای ذخیره ممپول گلسنود پس از راه‌اندازی مجموعه اردینالز – Glassnode


با به حداکثر رسدین فضای ذخیره در ممپول گلس‌نود، تعداد تراکنش‌های در صف تایید نیز رشد قابل توجهی داشته است. این مسئله نشان می‌دهد که حجم داده‌های اکثریت این تراکنش‌های تاییدنشده، فضای کوچکی را اشغال می‌کنند.

اینسکریپش‌ها به کاربران بیت کوین اجازه داده تا در محل امضای تراکنش‌ها، فایل‌های دیگری را رمزگذاری و ارسال کنند. تصویر زیر نشان می‌دهد که تا به امروز، اینسکریپشن‌ها دو موج از افزایش استفاده از فایل‌های مختلف را در تراکنش‌ها شاهد بوده‌اند:

اینسکریپشن بیت کوین
تغییرات تعداد اینسکریپشن‌های بیت کوین – Glassnode


موج اول، فایل‌های تصویری (Image) بوده که کاربران از آن‌ها برای ساخت NFT های اردینالز استفاده می‌کردند و به‌نوعی، هیجانات اولیه این فناوری جدید در پروتکل بیت کوین بوده است.


موج دوم هم شامل اینسکریپشن‌های متنی (Text) بوده که مربوط به استاندارد جدید توکن‌های BRC-20 بیت کوین است که کاربران از آن‌ها برای مینت (Mint) توکن‌ها و انتقال آن‌ها استفاده می‌کنند.


در این‌جا دیده می‌شود که که رشد چشم‌گیر استفاده از اینسکریپشن‌های متنی، همزمان با افزایش تعداد تراکنش‌های در صف تایید ممپول‌ها رخ داده است. این یعنی که اینسکریپشن‌های متنی که حجم کمی هم دارند، بیشترین فضای هر بولک را به خود اختصاص داده یا در صف تایید هستند.


تا پیش از راه‌اندازی و افزایش محبوبیت اینسکریپشن‌ها، حداکثر تعداد تراکنشی را که می‌شد در یک بلوک جای داد، بین ۳۷۵,۰۰۰ تراکنش تا ۴۰۰,۰۰۰ تراکنش بود که عموماً در بازارهای گاوی به این سطح می‌رسید و اغلب تراکنش‌های انتقال پول بوده‌اند. اما در سال ۲۰۲۳ و با راه‌اندازی اینسکریپشن‌ها، تعداد تایید روزانه تراکنش‌ها حتی از مرز ۵۵۰,۰۰۰ تراکنش در ماه می (اردیبهشت) عبور کرد و در هفته میلادی جاری نیز، مجدداً این اتفاق افتاد.

تراکنش های بیت کوین
تعداد تراکنش‌های بیت کوین قبل و بعد از راه‌اندازی اینسکریپشن‌ها – Glassnode


این عملکرد در میانگین تعداد تراکنش‌های تاییدشده در هر بلوک نیز مشاهده شد. در سال‌های گذشته که اصلی‌ترین کاربرد تراکنش‌های بیت کوین انتقال پول بود، یک بلوک کامل معموملاً بین ۲,۲۵۰ تا ۲,۵۰۰ تراکنش را در خود جای می‌داد. اکنون در سال ۲۰۲۳ این سقف شکسته شد و با ارتقای فضای ذخیره در قسمت امضای تراکنش‌ها که مربوط به آپدیت سگویت بیت کوین (Bitcoin SegWit) می‌شود، میانگین تعداد تراکنش‌های تاییدشده در هر بلوک به ۲,۸۰۰ تا ۳,۵۰۰ تراکنش افزایش داشت. حتی در برخی روزها، این رقم از مرز ۴,۰۰۰ تراکنش نیز عبور کرد.


از میان این تراکنش‌های تاییدشده، از ماه می (اردیبهشت) تا کنون اینسکریپشن‌های متنی بین ۴۰ درصد تا ۶۰ درصد تراکنش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. این عملکرد در مقایسه با سقف ۷.۵ درصدی اینسکریپشن‌های تصویری، تفاوت زیادی دارد.


یکی از پیامدهای بسیار مهم رشد تراکنش‌های اینسکریپشن‌ها، افزایش روزافزون و قابل توجه خروجی‌های خرج‌نشده تراکنش‌های بیت کوین یا همان “UTXO” است. مجموع تعداد خروجی‌های خرج‌نشده بیت کوین از ماه فوریه تا کنون، طی یک رشد ۳۳.۸ درصدی به سطح ۴۶.۲ میلیون عدد رسیده که بیشترین نرخ رشد تاریخی آن در بازه هفتگی است. این آمار طی شش ماه گذشته، به‌طور میانگین ۳۰۰,۰۰۰ تا ۴۵۰,۰۰۰ عدد خروجی خرج‌نشده در بازه هفتگی برآورد شده است.

بیت کوین UTXO
تغییرات خروجی‌های خرج‌نشده تراکنش‌های بیت کوین پس از راه‌اندازی توکن‌های جدید – Glassnode


یکی از دلایل رشد تعداد UTXO های بیت کوین، راه‌اندازی استاندارد توکن‌های BRC-20 بیت کوین در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱) بود که از آمار مذکور، ۲۱ میلیون خروجی خرج‌نشده جدید و نزدیک به ۴۵.۵ درصد از این نرخ رشد را به خود اختصاص داده‌اند.


در ادامه تحلیل آن چین بیت کوین، بررسی میزان فضای اشغال‌شده در هر بلوک میان اینسکریپشن‌های تصویری و متنی نیز آمار و ارقامی کاملاً عکس یکدیگر نشان می‌دهند. نخستین موجی که توسط اینسکریپشن‌های تصویری ایجاد شد، به‌طور میانگین ۴۰ درصد از کل حجم هر بلوک را به خود اختصاص داد و موج دوم که توسط اینسکریپشن‌های متنی و توکن‌های BRC-20 شکل گرفت، نزدیک به مرز ۲۰ درصد یا کمتر از کل فضای بلوک بود که نشان از حجم کم داده‌های این تراکنش‌ها دارد.

بلوک بیت کوین
حجم اشغال‌شده توسط اینسکریپشن‌ها – Glassnode


نکته جالب در این‌جا، سهم کارمزدهای پرداخت‌شده در تراکنش‌های اینسکریپشن‌ها است؛ هر دو دسته اینسکریپشن‌ها یک سقف ۲۰ درصدی از مجموع کارمزدهای پرداخت‌شده را به خود اختصاص داده‌اند. از جایی که کارمزد تراکنش‌های بیت کوین بر اساس حجم داده‌های موجود در هر تراکنش محاسبه می‌شود، اینسکریپشن‌ها تغییرات بیشتری را در کارمزد نهایی هر تراکنش تجربه می‌کنند. از این رو و از جایی که کاربران اینسکریپشن‌ها می‌توانند سطح کارمزد پرداختی خود را تنظیم کنند، تمایل به پرداخت کارمزدهای کمتری دارند که یعنی مشکلی برای طولانی‌تر شدن مدت‌زمان تایید تراکنش‌های خود ندارند.


این مسئله در مقایسه حجم تراکنش‌های میانگین (Mean) و میانه (Median) بیت کوین واضح‌تر دیده می‌شود. تراکنش‌های میانگین و رایج بیت کوین، اغلب تراکنش‌های انتقال پول یا همان بیت کوین را نشان می‌دهند. روند رشد و کاهش در حجم این تراکنش‌ها، معمولاً از روند قیمت در بازارهای گاوی و خرسی پیروی می‌کند. میانگین سالانه این آمار هم‌اکنون ۳۶,۰۰۰ دلار است.


تراکنش‌های میانه اما، بیشتر نشان‌دهنده تراکنش‌های کوچک سرمایه‌گذران بوده که طی ماه‌های اخیر، بیشتر مربوط به تراکنش‌های اینسکریپشن‌ها می‌شوند. کاهش شدید حجم این دسته از تراکنش‌های بیت کوین در سال ۲۰۲۳، در نمودار زیر به‌وضوح پیدا است. این عملکرد تاثیر مستقیم سلطه تراکنش‌های اینسکریپشن‌ها را نشان می‌دهد که تعداد زیادی داشته و شامل مقدار بسیار کمی بیت کوین (کمتر از چندصد دلار) هستند.

حجم تراکنش بیت کوین
مقایسه حجم تراکنش‌های میانه و میانگین بیت کوین – Glassnode


در ادامه تحلیل آنچین بیت کوین، تاثیر اینسکریپشن‌ها بر درآمدزایی ماینرها را مورد بررسی قرار می‌دهیم؛ به‌طور کل، سطح درآمد ماینرهای بیت کوین با افزایش استفاده از فضای ذخیره هر بلوک، رشد پیدا می‌کند. کارمزد تراکنش‌های بیت کوین با رشد محبوبیت و استفاده از فناوری جدید در ماه می (اردیبهشت) افزایش پیدا کرد، اما از آن زمان تا کنون روندی کاهش داشته است و مجموع کارمزد تراکنش‌ها و همچنین سهم ماینرها از کارمزدها، کاهش یافته‌اند.


در حال حاضر، هر دوی این آمار از سطوح رایج خود در بازارهای خرسی فراتر رفته‌اند؛ مجموع کارمزدها طی یک رشد ۲۱۶ درصدی از تقریباً ۱۲ واحد به ۳۸ واحد بیت کوین در روز رسیده و سهم ماینرها از این کارمزدها از ۱ درصد به ۴ درصد ارتقا داشته است. این رشدها اهمیت و پیامدهای مهمی دارند، اما همچنان در مقایسه با تاریخچه و عملکرد سابق آن‌ها، اعداد کوچکی به‌شمار می‌آیند.


از طرفی دیگر، میزان هش ریت (Hash Rate) شبکه بیت کوین در رقابت ماینرها برای دریافت پاداش‌های مذکور، رشدی ۵۰ درصدی از فوریه تا کنون داشته است که یعنی، تعداد ماینرهای فعال و قدرت پردازنده آن‌ها افزایش داشته‌اند.

هش ریت بیت کوین
تغییرات هش ریت شبکه بیت کوین در سال ۲۰۲۳ – Glassnode


این مسئله باعث کاهش قیمت هش (Hashprice)، یا پاداش دریافتی به‌ازای هر اگزاهش (Exahash)، به کف‌های تاریخی جدید شده است. اکنون ماینرهای بیت کوین به ازای هر اگزاهش، ۲.۲۶ واحد بیت کوین دریافت می‌کنند. کاهش بی‌وقفه قیمت هش بیت کوین، نشان می‌دهد که صنعت ماینینگ تا چه اندازه می‌تواند بی‌رحم باشد.


پیش‌تر گلس‌نود در تحلیل آنچین بیت کوین خود، هزینه کل تولید هر واحد بیت کوین را بر اساس یک مدل بازگشتی بین مارکت کپ (ارزش بازار / Market Capitalization) و سختی شبکه محاسبه کرده بود. طبق این مدل، هزینه تولید هر واحد بیت کوین برای ماینرها نزدیک به ۲۴,۳۰۰ دلار برآورد شد که نسبت به قیمت فعلی در بازارهای اسپات (Spot)، یک تخفیف ۱۰ درصدی دارد. این شرایط نشان می‌دهد که ماینرها در مرز سودآوری قرار دارند و احتمالاً با توجه به فاصله ۲۰۰ روزه تا رویداد بعدی هاوینگ (Halving)، وضعیت بهتری پیدا کنند.

هزینه تولید بیت کوین
هزینه تولید بیت کوین بر اساس مدل سختی صدور هر واحد – Glassnode

اما رویکردی دیگر در برابر مسئله فوق، محاسبه هزینه تولید بیت کوین بر اساس ارزیابی سختی شبکه در صدور هر واحد است. طبق این مدل، بهینه‌ترین ماینرهای شبکه می‌توانند هر واحد را با قیمت ۱۵,۱۰۰ دلار تولید یا استخراج کنند. البته، خط بنفش‌رنگ نمودار نشان می‌دهد که این قیمت پس از اجرای هاوینگ، رشدی دوبرابری داشته و به ۳۰,۲۰۰ دلار رسیده است که کسب درآمد ماینرها را به‌شدت تحت فشار قرار داده است.


در نتیجه این تحلیل آنچین بیت کوین، گلس‌نود نوشت که بررسی عملکرد چندماهه اینسکریپشن‌ها نشان می‌دهد که این توکن‌های جدید نمی‌توانند جای تراکنش‌ها و انتقالات پولی بیت کوین را بگیرند و بیشتر، فضای آزاد و ارزان‌قیمت هر بلوک را اشغال می‌کنند. با وجود این‌که اینسکریپشن‌ها توانسته‌اند تقاضا برای فضای ذخیره در بلوک‌ها و کسب درآمد ماینرها از کارمزدها را افزایش دهند، منجر به رشد ۵۰ درصدی هش ریت شبکه نیز شده‌اند.


اکنون با افزایش سطح رقابت میان ماینرها با چشم‌اندازی به‌سوی هاوینگ بعدی، ماینرها به‌نوعی بر روی لبه تیغ حرکت کرده و در صورت عدم افزایش قیمت بیت کوین طی هفته‌های آتی، سودآوری آن‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرد.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۹ شهریور

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین (Bitcoin / BTC) علی‌رغم هیجانات به‌وجود آمده از پیروزی کمپانی گری‌اسکیل (Greyscale) در برابر SEC، فشار خرید معتبری را شاهد نبوده و تحلیل‌گران هشدار دادند که قیمت همچنان در معرض خطر کاهش وجود دارد. بیت کوین روز گذشته با شروع معاملات وال‌استریت (WallStreet) به‌سمت ۲۷,۰۰۰ دلار شروع به اصلاح کرد. بر اساس آمار پلتفرم کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)، بیت کوین هنگام نگارش این خبر در سطح ۲۷,۲۵۷ دلار در بازارها معامله می‌شود و نسبت به ۲۴ ساعت اخیر، ۰.۴۴ درصد کاهش قیمت داشته است.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۹ شهریور

تحلیل بیت کوین با بررسی عوامل فاندامنتال

تحلیل‌گران پلتفرم اف‌اکس پرو (FXPro)، معتقدند بازار ارزهای دیجیتال در یک وضعیت فشردگی فنر مانند قرار دارد و با افزایش نوسانات مواجه خواهد شد. بیت کوین روز سه‌شنبه تا ۲۸,۳۰۰ دلار رشد پیدا کرد و در پی انتشار خبر تایید اعتراض کمپانی گری‌اسکیل به رأی مخالف کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، در کمتر از چند ساعت بیش از ۲,۰۰۰ دلار افزایش قیمت داشت.


اما بیت کوین در روز گذشته طی یک دوره اصلاح به ۲۷,۴۰۰ دلار در نزدیکی میانگین متحرک‌های ۲۰۰ روزه و ۲۰۰ هفته‌ای خود بازگشت داشت. با توجه به شرایط فعلی قیمت، کارشناسان و تحلیل‌گران معتقدند جنگ بین خریداران و فروشندگان تازه آغاز شده و طی چند روز پیش رو، بیت کوین وضعیت خود را برای هفته‌ها و ماه‌های آینده مشخص خواهد کرد.


طبق آمار پلتفرم تحلیل‌گر کوین‌شرز (Coinshares)، سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال طی هفته گذشته کاهشی ۱۶۸ میلیون دلاری داشته که بالاترین حد آن از ماه مارس (اسفند ماه) تا کنون برآورد شد؛ همچنین طی شش هفته اخیر، بازار رمزارزها پنج هفته را شاهد جریان خروج سرمایه بوده‌اند.


این شرایط با کاهش حجم معاملات بیت کوین نیز همراه بوده است که تا حد زیادی به اقدامات نهادهای نظارتی آمریکا مربوط می‌شود. در این بحبوحه، آژانس SEC برای نخستین بار به NFT ها روی آورد و آن‌ها را در دسته قراردادهای سرمایه‌گذاری قرار داد. SEC همچنین برنامه ایمپکت تئوری (Impact Theory) را به فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده از طریق توکن‌های غیرمثلی متهم کرد.


برخی اعضای کنگره آمریکا نیز فدرال رزرو را به ایجاد موانع در پیش‌برد تصویب لایحه قانون‌گذاری برای استیبل کوین‌ها متهم کردند. طبق گفته برخی از این مقامات، اقدامات اخیر فدرال رزرو در راستای تشدید نظارت بر بانک‌ها و بررسی ارتباط داشتن آن‌ها با رمزارزها را به‌عنوان برخی از این موانع معرفی کردند.


در هر صورت، تحلیل‌هایی که در مورد بیت کوین و بازار رمزارزها صورت می‌گیرند، فاقد یک نتیجه قطعی هستند و اغلب با فرضیه تکرار تاریخ ارائه می‌شوند که حتی با وجود تکرار چندباره اتفاقات سابق، در صورتی که ارتباطی بین شرایط و عملکرد فعلی بیت کوین با یک دلیل صحیح و مشخص وجود نداشته باشد، نمی‌توان کامل به آن‌ها استناد کرد و یک دیدگاه قطعی ارائه داد.

تحلیل آنچین بیت کوین با محوریت فعالیت در صرافی‌ها

داده‌های پلتفرم‌های کوین‌تلگراف (CoinTelegraph) و تریدینگ‌ویو (TradingView) نشان می‌دهند بیت کوین در روز گذشته پس از رشد ۷.۵ درصدی، شاهد کاهش نوسانات بود. قیمت رمزارز برتر در صرافی بیت‌استمپ (BitStamp) تا ۲۸,۱۴۳ دلار نیز رشد پیدا کرد که بالاترین سطح آن در دو هفته اخیر بود. اکنون تحلیل‌گران در وضعیت هشدار قرار دارند، چرا که بیت کوین علی‌رغم بستن کندل ۱ روزه بالاتر از دو میانگین متحرک مهم خود، هنوز نمی‌تواند این سطوح را به‌عنوان دو حمایت قطعی و مستحکم برای خود داشته باشد.


یکی از تحلیل‌گران پلتفرم کریپتو کوانت (CryptoQuant) با نام مستعار مکدی (MAC_D)، در گزارش تحلیل آنچین بیت کوین نوشت که رشد قیمت اخیر بیت کوین در پی پیروزی گری‌اسکیل در دادگاه، ابتدا از بازار و صرافی‌های مشتقات (Derivatives) این رمزارز آغاز شده بود. علی‌رغم باقی‌ماندن فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) در حالت خنثی و محدوده میانی، بیت کوین در بازارهای اسپات (نقدی / Spot) هیچ فشار خریدی را دریافت نکرد.

نسبت حجم معاملات بیت کوین
نسبت حجم معاملات بیت کوین میان بازارهای اسپات و مشتقات – CryptoQuant


وی معتقد است زمانی که فاندینگ ریت بیت کوین یک حد نهایی یا رقم بالا را نشان نمی‌دهد، به این معنی است که قیمت اصلاح عمیق و شدیدی نخواهد داشت. مکدی در ادامه نوشت: «سخت است که بگوییم بیت کوین رشد قیمت خود را از معاملات صرافی‌های اسپات به‌دست آورده و علت هم این‌جا است که نسبت حجم معاملات بیت کوین در بازارهای اسپات در مقایسه با مشتقات، به‌جای افزایش با کاهش همراه بوده است.»


در جایی دیگر، داده‌های آنچین بیت کوین نشان می‌دهند حجم معاملات این رمزارز، همچنان پایین‌تر از سطوحی است که حین رشد قیمت در ماه‌های گذشته تجربه کرده است. مکدی خاطرنشان کرد به‌دلیل کاهش میانگین کل نقدینگی موجود در بازار ارزهای دیجیتال، احتمال نوسانات شدید قیمت نیز حتی با حجم پایین معاملات وجود دارد. البته نباید مطمئن بود که رشد قیمت اخیر بیت کوین، قرار است به یک رالی (حرکت صعودی قیمت / Rally) بزرگ تبدیل شود.

حجم معاملات بیت کوین در بازارهای اسپات و مشتقات – CryptoQuant


اما حتی با وجود این فرضیه که طبق آن، بیت کوین در حجم‌های زیادی در حال خروج از صرافی‌ها است و نشان می‌دهد که فعالان بازار فعلاً قصد فروش ندارند، بحث تقاضا برای بیت کوین نیز جنبه‌های دیگری از شرایط فعلی را نشان می‌دهد. مثلاً میزان جست‌وجوی عبارت «خرید بیت کوین» در گوگل ترندز (Google Trends) هنوز نتوانسته حتی از ۵۰ درصد سقف دو سال گذشته خود عبور کند.

بیت کوین گوگل ترندز
میزان جست‌وجو‌ی عبارت خرید بیت کوین – Google Trends


به همین شکل، حجم معاملات روزانه اسپات بیت کوین نیز به‌طور میانگین در ماه آگوست (مردادر-شهریور) ۷ میلیارد دلار برآورد شده که کمتر از نصف این آمار بین ماه‌های ژانویه و مارس ۲۰۲۳ (اواخر بهمن تا اوایل فروردین) بوده است.

حجم معاملات روزانه بیت کوین
میانگین حجم معاملات روزانه بیت کوین طی ماه‌های اخیر – Messari


از برآیند این داده‌های تحلیل آنچین بیت کوین مشخص شد که تمایلات برای خرید بیت کوین کاهش پیدا کرده که بازتاب‌دهنده تضعیف مومنتوم (قدرت حرکت / Momentum) صعودی قیمت بوده و این آمار، با کاهش ورود بیت کوین به صرافی‌های همراه بوده است. در نتیجه علی‌رغم کاهش واریزی بیت کوین به صرافی‌ها که پایین‌ترین سطوح آن از سال ۲۰۱۸ تا کنون است، به‌دلیل کاهش حجم معاملات، تغییری در وضعیت تعادل فعلی میان عرضه و تقاضا این رمزارز دیده نمی‌شود.


در نهایت، با این‌که تحلیل آنچین بیت کوین عوامل زیادی را مبنی بر نگهداری بیت کوین توسط هولدرهای بلندمدت نشان می‌دهند، عملکرد قیمت رمزارز برتر این فرضیه را کم‌رنگ‌تر می‌کند و نشان از فقدان حمایت برای قیمت دارد.


تحلیل‌گر و معامله‌گر محبوب رمزارزها، رکت کپیتال (Rekt Capital)، که اغلب بیت کوین را در بازه‌های بلندمدت تحلیل می‌کند، دیدگاهی محافظه‌کارانه را در رابطه با شرایط فعلی عنوان کرده و معتقد است احتمال دارد قیمت عملکرد خود پس از سقف تاریخی ۲۰۲۱ را تکرار کند.


اکنون که تشکیل یک سقف تاریخی جدید برای قیمت دور از انتظار است، آخرین سقف‌های بیت کوین در ناحیه ۳۱,۰۰۰ دلاری در نمودار هفتگی و شکست‌های نزولی در پی آن، شبیه به عملکرد قیمت در بازار خرسی سال ۲۰۲۲ دیده می‌شود.

تحلیل بیت کوین در نمودار هفته ای
تحلیل بیت کوین در نمودار هفته ای – Rekt Capital


رکت کپیتال هشدار داد که شباهت‌های زیادی میان الگوی سقف دو قلو (Double-Top) بیت کوین در سال ۲۰۲۱ و شرایط فعلی آن به‌چشم می‌خورند و در صورتی که بنا به تکرار تاریخ باشد، سطح ۲۶,۰۰۰ دلار از حمایت به مقاومت تبدیل خواهد شد و پس از آن، ادامه حرکت نزولی را شاهد خواهیم بود.


وی تصریح کرد در حال حاضر، نشانه‌های زیادی در جهت تایید این سناریو وجود دارند و ظاهراً ۲۳,۰۰۰ دلار در این بین، نقش تایین‌کننده‌ای با توجه به ساختار بازار سال ۲۰۲۲ ایفا می‌کند. شکست نزولی این سطح به‌منزله تکمیل و تایید یک الگوی سر و شانه معکوس (Inverse Head & Shoulders) و ادامه کاهش‌ها خواهد بود و در سناریوی دیگر، بیت کوین ممکن است پس از رسیدن به ۲۳,۰۰۰ دلار، یک بازگشت صعودی را رقم زند.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۱ شهریور

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین (Bitcoin / BTC) در هفته گذشته شاهد کاهش قیمت شدیدی بود که منجر به لیکوییدی میلیارد دلاری پوزیشن‌های معاملاتی شد. طبق تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم‌های اف اکس استریت (FXStreet) و کوین‌تلگراف (CoinTelegraph)، در پی این ریزش ذهنیت و تمایلات (Sentiment) فعالان بازار منفی شد که در نوع خود عاملی مثبت برای بیت کوین به‌شمار می‌آید، چرا که این اطمینان را می‌دهد که بازار برای یک بازگشت صعودی آماده می‌شود.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۱ شهریور

رمزارز برتر طی روزهای اخیر در نزدیکی ۲۶,۰۰۰ دلار معامله شده و یک رنج فشرده را در دستور کار خود قرار داده است. بر اساس داده‌های وبسایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، بیت کوین در زمان نگارش این خبر در سطح ۲۶,۱۰۴ دلار معامله می‌شود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۲۳ درصد رشد قیمت داشته است.

بیت کوین در نمودار 1 روزه
تحلیل آنچین بیت کوین در نمودار ۱ روزه – TradingView


تحلیل آنچین بیت کوین همراه با بررسی عملکرد گذشته

این‌طور که پیدا است، بیت کوین پس از کاهش تا کف ۲۶,۰۰۰ دلاری باعث شد که سنتیمنت بازار، عملکرد قیمت ارزهای دیجیتال را به‌دست گیرد و بررسی این تغییرات به‌منظور یافتن دیدگاهی برای عملکرد آینده قیمت، اهمیت زیادی پیدا کرده است. طبق تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم تحلیل‌گر سنتیمنت (Santiment)، در شبکه‌های اجتماعی استفاده از واژه‌ها و عبارت «خرید در کف» (Buy the Dip) کاهش قابل توجهی پیدا کرده که یکی از عوامل تاییدکنند تمایلات نزولی میان فعالان بازار است.

بیت کوین در شبکه های اجتماعی
سطح استفاده از عبارت Buy the Dip برای بیت کوین در شبکه‌های اجتماعی – Santiment


زمانی که بدبینی کاربران در تمام رسانه‌های اجتماعی مهم دیده می‌شود و پس از چند روز این شرایط به حالت خنثی بر می‌گردد، زمان واقعی و صحیح فعالیت در بازارها فرا می‌رسد و معامله‌گرانِ صبور آماده شروع به کار می‌شوند.

با این حال هنوز کمی زود است که این تغییر تمایلات به حالت خنثی، بتواند رالی (حرکت صعودی / Rally) بیت کوین را آغاز کند، چرا که برخی از سرمایه‌گذاران همچنان در ناحیه سود قرار دارند. میانگین ۳۰ روزه شاخص نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی یا “MVRV” هم‌اکنون نشان‌دهنده یک بازده ۸.۵- درصدی بوده و این در حالی است که میانگین یک ساله این شاخص، سود ۵.۲ درصدی سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد. زمانی که هر دو سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت و بلندمدت بیت کوین شاهد ضرر در موقعیت‌های خود مشابه با ماه مارس (اسفند-فروردین) باشند، رمزارز شماره یک روند بهبود قیمت خود را آغاز خواهد کرد.

شاخص MVRV بیت کوین
عملکرد شاخص MVRV بیت کوین – Santiment


این سناریو زمانی تایید می‌شود که قیمت بیت کوین کاهش بیشتری تجربه کند که ظاهراً فعالان بازار نیز پیش‌بینی مشابهی دارند. تعداد زیادی از قراردادهای شورت (پیش‌بینی کاهش قیمت / Short) در صرافی‌ها همچنان باز هستند و از لحاظ حجم معاملات، به سقف سه ماهه خود رسیده‌اند.

قرارداد شورت بیت کوین
میزان پوزیشن‌های شورت بیت کوین – Santiment


این تمایلات منفی توسط شاخص NUPL یا «خالص سود و زیان غیرواقعی» بیت کوین نیز تایید می‌شود و نشان می‌‎دهد سرمایه‌گذاران همچنان به‌دلیل ریزش اخیر قیمت، درگیر ترس هستند. در صورتی که معامله‌گرانِ پوزیشن‌های شورت در معاملات خود موفق ظاهر شوند، ترس موجود ممکن است در سطح قابل توجهی گسترش پیدا کند.

شاخص NUPL بیت کوین
عملکرد شاخص NUPL بیت کوین – LookIntoBitcoin


سنتیمنت در ادامه تحلیل آنچین بیت کوین خود در این باره نوشت: «اغلب اوقات، هرچه معامله‌گران بیشتری خلاف جهت فعلی قیمت موقعیت‌های خود را باز کنند، قیمت کمی رشد پیدا کرده و فروشندگان را می‌ترساند و فاندینگ ریت (نرخ تامین سرمایه / Funding Rate) بیت کوین به سطح خنثی می‌رسد.»


داده‌های پلتفرم‌های کوین‌تلگراف و تریدینگ‌ویو (TradingView) نشان می‌دهند که بیت کوین در سومین روز روند خنثی خود قرار دارد. علی‌رغم این‌که شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در محدوده اشباع فروش (Oversold) قرار گرفته، بیت کوین نتوانسته مشابه با دو ماه قبل، از این سطح جهشی صعودی داشته باشد.

یکی از تحلیل‌گران محبوب بازار با نام مستعار جِله (Jelle) می‌گوید فعالان بازار از شرایط پیش آمده خسته شده‌اند و روند روزانه قیمت بیت کوین را به یک «رنج‌زنی مرگ‌بار» (Death Chop) تشبیه کرد.


از سویی دیگر پلتفرم متریال ایندیکیتورز (Material Indicators)، در گزارش تحلیل آنچین بیت کوین خود نوشت شرایط فعلی بیت کوین مثل بازی «خروس جنگی» شده و منتظر هستیم ببینیم چه کسی (خریداران یا فروشندگان) از این رنج بیرون می‌آید.

متریال ایندیکیتورز با بررسی نقدینگی موجود در تابلو سفارشات (Order Book) صرافی بایننس (Binance) گزارش داد که در سفارشات بیت کوین کمبود نقدینگی به‌چشم می‌خورد که این مسئله می‌تواند منجر به حرکت ناگهانی قیمت در هر جهتی شود. در ادامه این گزارش آمد که حجم کمی از نقدینگی، از مرز ۲۰,۰۰۰ دلار شروع شده و تا نزدیکی سطوح فعلی معاملات جمع شده است، اما هیچ نقدینگی برای دفاع و حمایت از رنج فعلی و جلوگیری از قیمت جهت تشکیل یک کف پایین‌تر (Lower Low) وجود ندارد.

این شرایط در هر صورت برای خریداران بازار خطرناک به‌نظر می‌رسد و کف پایین‌تر مذکور، ممکن است حتی مرز ۲۰,۰۰۰ دلار را تهدید کند. در انتهای این تحلیل آنچین بیت کوین، متریال ایندیکیتورز نوشت بدون شک تشکیل یک کف پایین‌تر در این تایم فریم پیامدهای بسیار مهمی دارد؛ اما تشکیل دو کف پایین‌تر، قیمت بیت کوین را به زیر مرز ۲۰,۰۰۰ دلار می‌رساند.

تابلو سفارشات بیت کوین در بایننس
وضعیت تابلو سفارشات بیت کوین در بایننس – Material Indicators


اما در پلتفرم یوتیوب، بنیان‌گذار پلتفرم معاملاتی ایت (Eight)، مایکل ون دی پوپ، در مورد پیامدهای قرارگرفتن شاخص RSI در محدوده اشباع فروش صحبت کرد.

شاخص قدرت نسبی بیت کوین در تایم فریم ۱۲ ساعته پایین‌تر از ۱۹ قرار گرفت که نزدیک به پایین‌ترین سطح آن از بازار خرسی سال ۲۰۱۸ تا کنون است. شاخص RSI در تایم فریم‌های روزانه نیز در حال نزدیک‌شدن به پایین‌تر سطح نسبت به سقوط بازارها با آغاز پاندمی کرونا در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) است.

شاخص RSI بیت کوین
بررسی عملکرد شاخص RSI بیت کوین در نمودار ۱۲ ساعته – TradingView

ون دی پوپ در مورد سقوط‌های قبلی قیمت بیت کوین می‌گوید: «هر وقت که شاهد چنین چیزی هستیم، یک حرکت بهبود V شکل را می‌بینیم که در بالاتر به وضعیت تعادل می‌رسد. احتمال بازگشت قیمت بیت کوین به سطح ۲۶,۵۰۰ دلار و سپس سطوح بالاتر زیاد است.»

تاریخچه قیمت بیت کوین
مقایسه عملکرد قیمت بیت کوین در سال‌های قبل و سال جاری – Jelle

تحلیل‌گر Jelle در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت پرایس اکشن (رفتار قیمت / Price Action) فعلی بیت کوین او را یاد سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور ۱۳۹۹)، درست قبل از آغاز بازار گاوی می‌اندازد. وی معتقد است بیت کوین برای مدتی در این سطح، نقدینگی را به خود جذب کرده و آرام آرام به‌سطوح بالاتر حرکت می‌کند و در نهایت، همان روند قبلی تکرار می‌شود.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۲۸ تیر

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، بیت کوین (Bitcoin / BTC) روز گذشته به زیر سطح ۳۰,۰۰۰ دلار کاهش قیمت داشت که با توجه به اتفاقات یک ماه گذشته، ظاهراً سرمایه‌گذاران خرد این شرایط را پیش‌بینی نمی‌کردند. اکنون سوال این‌جا است که این کاهش قیمت منجر به تغییر روند بیت کوین می‌شود یا خیر؟ داده‌های آنچین بیت کوین، نشان می‌دهند که در بازه بلندمدت این اتفاق نخواهد افتاد. بر اساس داده‌های وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، بیت کوین در زمان نگارش این خبر در سطح ۳۰,۰۸۶ دلار معامله می‌شود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، کاهشی جزئی به میزان ۰.۰۴ درصد داشته است.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۲۸ تیر

عملکرد بیت کوین در نمودار ۱ روزه – TradingView


تحلیل آنچین بیت کوین با داده های گلس‌نود

در ابتدای تحلیل آنچین بیت کوین، بهتر است نکات مثبت را در مورد عملکرد این رمزارز بررسی کنیم؛ پادشاه رمزارزها از ماه آوریل (فروردین) تابه‌امروز، ده مرتبه برای تبدیل ۳۰,۰۰۰ دلار به حمایت تلاش کرده است، اما بازار بیت کوین مدام خریداران خود را در محدوده بین ۲۸,۰۰۰ دلار تا ۲۴,۰۰۰ دلار پیدا می‌کند که ظاهراً از دیدگاه آن‌ها، یک محدوده انباشت محسوب می‌شود.

طبق آخرین تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم گلس‌نود (Glassnode)، بررسی شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین (Accumulation Trend Score) این تمایلات (Sentiment) خریداران را تایید می‌کند که می‌تواند عاملی مثبت برای بیت کوین در نظر گرفته شود؛ البته بستگی دارد که با توجه به این‌که رفتار خریداران در سطح ۳۰,۰۰۰ دلار، مشابه با روند انباشت دیده‌شده در ناحیه ۲۸,۰۰۰ دلار تا ۲۴,۰۰۰ دلار و همچنین در کف فرضی ۱۶,۸۰۰ دلار است، رویکرد کلی سرمایه‌گذاران در برابر این شرایط چگونه خواهد بود.

شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین – Glassnode


طبق گزارش گلس‌نود، زمانی که امتیاز روند انباشت به عدد ۱ نزدیک می‌شود، به این معنی است که فعالان بزرگ بازار یا بخش بزرگی از شبکه بیت کوین مشغول انباشت این رمزارز هستند و زمانی که عدد این شاخص به صفر نزدیک می‌شود، یعنی بیت کوین‌های تحت اختیار آن‌ها در حال توزیع در بازار هستند یا انباشتی صورت نمی‌گیرد.

به‌طور کل، خریداران بیت کوین طی ماه‌های نوامبر تا دسامبر ۲۰۲۲ (اوایل آبان تا اواخر آذر ۱۴۰۱)، روند انباشت نسبتاً قوی داشتند و همچنین در ماه‌های مارس تا آوریل ۲۰۲۳ (اوایل اسفند ۱۴۰۱ تا اواخر فروردین ۱۴۰۲) و با بازگشت قیمت به ۳۰,۰۰۰ دلار، در سطح سنگینی به انباشت بیت کوین پرداخته‌اند. اکنون این شاخص نشان می‌دهد که خریداران در ماه میلادی جاری، عملکردی مشابه را رقم زده‌اند که به‌دلیل تلاش بیت کوین برای غلبه بر مقاومت ۳۰,۰۰۰ دلاری است و یا قیمت از سوی انتشار اخبار تاییدیه ETF ها و پیروزی ریپل در دادگاه، تقویت شده است.

در حال حاضر، پرایس اکشن بیت کوین (رفتار قیمت / Price Action) و داده‌های به‌دست آمده از بازار مشتقات (Derivatives) نشان می‌دهند که BTC در یک بازار خرچنگی (Carb Market) قرار دارد که زمانی رخ می‌دهد که قیمت برای مدت زیادی یک روند خنثی و تثبیت (Consolidation) را پیش می‌گیرد. پیرامون این موضوع، تحلیل‌گر ارشد پلتفرم جی‌لبز (JLabs) با نام مستعار “JJ the Janitor”، هفته پیش اظهار کرد که تشدید فشار خرید و عبور از سطح ۳۲,۰۰۰ دلار، می‌تواند گپ CME به‌وجود آمده از سقوط اکوسیستم ترا و رمزارز لونا (LUNA) را پر کند.

گپ CME هنگام سقوط لونا – JJ the Janitor

در این بین، تحلیل بیت کوین در نمودار هفتگی نشان می‌دهد که ۳۰,۰۰۰ دلار نقطه پیوت (Pivot Point) بسیار مهمی است که در چرخه بازار گاوی قبلی بیت کوین، یک حمایت بوده که هم‌اکنون در قالب مقاومت درآمده است؛ اما عبور کامل از این سطح می‌تواند یک الگوی سقف بالاتر (Higher High) را در تایم فریم‌های بلندمدت ایجاد کند. چنین عملکردی، تاییدی بر تغییر روند به صعودی است و مقاومت بعدی در این سناریو، سطح ۳۷,۰۰۰ دلار برآورد شده است.

نمودار هفتگی بیت کوین – JJ the Janitor

یکی دیگر از عوامل بررسی‌شده در تحلیل آنچین بیت کوین، ارزیابی فعالیت معامله‌گران در بازار مشتقات است که با بازار خرچنگی مذکور مطابقت دارد. طبق تصویر زیر، فاندینگ ریت (نرخ تامین مالی / Funding Rate) بیت کوین کاهش داشته، شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) تغییر چندانی نداشته و معامله‌گران خُردی وجود دارند که در هر شکست صعودی یا ریتست (Retest) حمایت‌های پایین پوزیشن لانگ (پیش‌بینی صعود قیمت / Long) و در شکست‌های نزولی پوزیشن شورت (پیش‌بینی کاهش قیمت) باز کرده و در هر دو موقعیت لیکویید (Liquidate) می‌شوند؛ به این ترتیب، زمانی می‌توان گفت که بیت کوین قرار است یک شکست صعودی بزرگ داشته باشد که این شاخص‌ها، شاهد رشد در سطوح قابل توجهی باشند.

داده‌های بازار مشتقات بیت کوین – JJ the Janitor

درست است که شاخص دلار آمریکا (DXY) هفته گذشته به زیر ۱۰۰ واحد کاهش داشت، اما این مسئله احتمالاً بیشتر به واکنش سرمایه‌گذاران در برابر اقدامات مثبت فدرال رزرو در راستای کنترل تورم مربوط می‌شود و هنوز زود است که از بیت کوین انتظار داشت که واکنش قابل توجهی نسبت به عملکرد این شاخص داشته باشد.

عملکرد قیمتی بیت کوین در معاملات فیوچرز (آتی / Futures) صرافی‌ها نیز نشان می‌دهد که معامله‌گران در تلاشند تا موقعیت‌های قدیمی لانگ و شورت خود را با پیش‌بینی شکست‌های قیمتی در روزهای جاری حفظ کنند که تاکنون در بازه کوتاه‌مدت، موفق ظاهر نشده‌اند. تحلیل‌گران پیرامون این موضوع بررسی شاخص تجمیعی یا مجموع اپن اینترست (Aggregate Open Interest) را توصیه می‌کنند و می‌گویند اگر این شاخص از محدوده فعلی خود، یک شکست نزولی شدید داشته باشد، موقعیت خوبی برای خرید بیت کوین در کف به‌وجود می‌آید.

در حال حاضر این شاخص در یک روند صعودی قرار دارد که البته، طی روزهای اخیر مشغول رنج‌زدن (Range) بوده است؛ اگرچه، رشد اپن اینترست می‌تواند خبر خوبی برای این رمزارز هم باشد که احتمالاً محرک آن، عواملی از سوی اخبار جدید و فعالیت نهادهای قانون‌گذار باشد.


‌هم‌اکنون شاید عملکرد بیت کوین برای سرمایه‌گذاران جدید و معامله‌گران روزانه کمی نگران‌کننده به نظر برسد، اما چشم‌انداز به‌وجود آمده از بررسی داده‌های آنچین بیت کوین، ظاهراً مثبت و امیدوارکننده است. گلس‌نود روز گذشته در رابطه با این موضوع نوشت: «عرضه در اختیار هولدرهای بلندمدت بیت کوین همچنان در سقف تاریخی ۱۴.۵ میلیون واحد BTC قرار دارد. این یعنی که سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و بلندمدت، انباشت این رمزارز را ترجیح می‌دهند و به فروش آن تمایلی ندارند.»

نمودار مجموع انباشت بیت کوین در برابر قیمت – Glassnode


همزمان با همین موضوع، شاخص مجموع موجودی آدرس ‌های انباشت‌ کننده بیت کوین (Total Balance in Accumulation Addresses) از تاریخ ۱۶ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۱) به بعد و با رسیدن بیت کوین به سطح ۲۵,۰۰۰ دلار، روند صعودی خود را مجدداً آغاز کرده است.


نکته مهم در این شاخص آنچین بیت کوین که معامله‌گران باید در نظر داشته باشند، این است که روند روبه‌رشد این شاخص در واقع از ژانویه ۲۰۲۲ (دی ۱۴۰۰) و زمانی که قیمت در سطح ۴۷,۸۰۰ دلار بود آغاز شده است. در نهایت این‌طور که از برآیند این تحلیل آنچین بیت کوین پیدا است، در عین سقوط بازار ارزهای دیجیتال و فروش دسته‌جمعی بیت کوین، چندین شاخص آنچین نشان می‌دهند که تمایلات سرمایه‌گذاران، همچنان خرید و انباشت بیت کوین است.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۲۱ تیر

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، سطح قیمت ۳۰,۰۰۰ دلار برای رمزارز برتر «نقطه وسط» چرخه بازار (Cycle) سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را تشکیل می‌دهد و در حال حاضر بیت کوین مشغول تثبیت (Consolidation) در این ناحیه است. این موارد، ظاهراً روند فعلی بازار را در حرکت به‌سوی یک دوره انباشت مجدد (Re-accumulation) نشان می‌دهند. بر اساس داده‌های وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، بیت کوین هنگام نگارش این خبر در سطح ۳۰,۷۱۲ دلار در بازارها معامله می‌شود و در مقایسه با ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۳۴ درصد رشد داشته است.

عملکرد بیت کوین در نمودار ۱ روزه – TradingView

تحلیل آنچین بیت کوین با بررسی داده های گلس‌نود

تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم گلس‌نود (Glassnode)، «عمق اصلاحات قیمتی در بازارهای گاوی» را مورد بررسی قرار داد و این آمار را از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، با چرخه‌های قبلی بازار مقایسه کرد. در این گزارش مشخص شد که اوج اصلاح بازار در سال میلادی جاری، تنها ۱۸- درصد بوده که در مقایسه با تمام چرخه‌های قبلی، به‌طور قابل توجهی کم بوده است. طبق تحلیل گلس‌نود از این آمار، احتمالاً سطح تقاضای نسبتاً بالا برای بیت کوین چنین شرایطی را رقم زده است.


همچنین در این گزارش آنچین بیت کوین، روند بهبود قیمت این رمزارز از کف بازار خرسی نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) و هنگامی که بیت کوین به سطح ۱۵,۰۰۰ دلار رسید، مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که ارزش و قیمت رمزارز شماره یک، تابه‌امروز رشد ۹۱ درصدی داشته است. گلس‌نود خاطرنشان کرد که این بهبود قیمت، تشابه بسیار زیادی با رالی‌های (حرکت صعودی / Rally) بازیابی قیمت، طی چرخه‌های بازار در گذشته دارد.


به‌طور کل، این یافته‌ها نشان می‌دهند که علی‌رغم نوسانات قیمت و فراز و نشیب‌هایی که بازار در سال ۲۰۲۳ تاکنون داشته است، بیت کوین علائمی پررنگ از انعطاف‌پذیری و قدرت در عملکرد خود طی چرخه بازار فعلی به نمایش گذاشته است.

عمق اصلاحات بیت کوین در بازارهای صعودی – Glassnode

در ادامه تحلیل بیت کوین با بررسی فعالیت‌های این بلاک چین، گلس‌نود تاثیر راه‌اندازی اینسکریپشن‌ها (NFT های ویژه شبکه بیت کوین / Inscriptions) بر سطح فعالیت‌ها در این شبکه را نیز مورد بررسی قرار داد. اینسکریپشن‌ها چند ماه قبل، منجر به رشد فعالیت‌ها در شبکه بیت کوین شدند.


عموماً مشاهده رشد و تقویت در این زمینه، یک عامل مثبت تلقی شده که نشان‌گر پذیرش بیشتر بیت کوین و عملکرد صحیح و بدون اشکال این شبکه است. البته حضور اینسکریپشن‌ها، با افزایش قابل توجه استفاده از آدرس‌های تکراری و انتقالات کم‌حجم همراه بوده که نیازمند یک تحلیل بسیار دقیق‌تر است.

رشد تعداد آدرس های بیت کوین و فعالیت‌های شبکه – Glassnode

اما طی چند ماه اخیر که شبکه بیت کوین شاهد کاهش میزان فعالیت‌ها در زمینه اینسکریپشن‌ها بوده، روند رشد و مومنتوم آدرس‌های فعال در این شبکه مجدداً رو به افزایش بوده است. گلس‌نود در این باره نوشت: «اگر بخواهیم یک تحلیل سطحی و سنتی پیرامون این مسئله داشته باشیم، باید گفت که طی ۲ الی ۳ ماه اخیر، فعالیت‌ها در شبکه بیت کوین کاهش یافته‌اند؛ اما تحلیل صحیح این مسئله نشان می‌دهد که شرایط به‌وجود آمده صرفاً به‌دلیل استفاده معامله‌گران اینسکریپشن‌ها از آدرس‌های تکراری بوده و اتفاقاً سطح فعالیت‌ها در این شبکه رو به رشد و شکوفایی بوده و بلاک‌های بلاک چین به‌طور کامل مملو از تراکنش‌‌ بوده‌اند.»

این دیدگاهی سطحی است که بگوییم رشد بی‌وقفه تعداد آدرس‌های فعال در یک شبکه رمزارز، زمینه‌ساز افزایش قیمت آن رمزارز خواهد بود؛ اما تا زمانی که ذهنیت و تمایلات (Sentiment) پیرامون بیت کوین مثبت باقی بماند، انتظار می‌رود که قیمت این رمزارز رشد داشته باشد.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۲۴ خرداد

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس از تحلیل آنچین بیت کوین، با نزدیک‌شدن شاخص نسبت سود و زیان واقعی هولدرهای کوتاه‌مدت (STH Realized Profit/Loss Ratio) به نقطه تصمیم‌گیری یا همان تعادل (Equilibrium)، این دسته از فعالان بازار همچنان به برداشت سود خود ادامه می‌دهند. بر اساس داده‌های وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، قیمت بیت کوین هنگام نگارش این مطلب در محدوده ۲۵,۸۷۳ دلار قرار دارد و در مقایسه با ۲۴ ساعت گذشته، ۰.۹۰ درصد کاهش یافته است.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۲۴ خرداد

قیمت بیت کوین
عملکرد بیت کوین در روزهای اخیر – TradingView

رمزارز شماره یک بازار چند روزی است که وارد یک دوره تثبیت قیمت (Consolidation) شده و در نزدیکی سطح ۲۶,۰۰۰ دلار به نوسانات خود ادامه می‌دهد. با این وجود، تشکیل پرونده کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) علیه دو صرافی شناخته‌شده یعنی بایننس (Binance) و کوین‌بیس (Coinbase)، باعث شده که جریان خروجی بیت کوین از پلتفرم‌های معاملاتی همچنان ادامه داشته باشد.

تحلیل آنچین بیت کوین؛ موجودی صرافی‌ها، تعاملات اجتماعی و هولدرها

طبق آخرین تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم سنتیمنت (Santiment)، مشخص شد که در بحبوحه اقدامات آژانس‌های نظارتی و تمایل کاربران برای حفظ دارایی‌ها در کیف پول‌های شخصی، عرضه و موجودی بیت کوین در صرافی‌ها به کمترین سطح خود در ۵ سال اخیر رسیده است. در جزئیات این گزارش آمد که عرضه بیت کوین در صرافی‌ها به پایین‌ترین حد از فوریه ۲۰۱۸ (بهمن ۱۳۹۶) تا به امروز رسیده است؛ معامله‌گران همچنان مشغول خارج‌کردن بیت کوین‌های خود از صرافی‌ها و انتقال آن‌ها به کیف پول‌های تحت مالکیت خود هستند و ظاهراً، این شرایط فعلاً پایدار باقی بماند.

عرضه بیت کوین در صرافی ها
نمودار سطح عرضه بیت کوین در صرافی‌ها – Santiment

از سویی دیگر، تغییر کاملاً محسوسی پیرامون تمرکز معامله‌گران از بیت کوین به آلت کوین‌ها به چشم می‌خورد. سنتیمنت در این باره نوشت که حجم تعاملات اجتماعی بیت کوین (Bitcoin Social Volume) و آلت کوین‌هایی نظیر اتریوم (ETH) و ریپل (XRP)، بالاخره شروع به کاهش کرده و توجهات در شبکه‌های اجتماعی به ارز دیجیتال بایننس کوین (Binance Coin / BNB) معطوف شده‌اند.

تعاملات اجتماعی ارزهای دیجیتال
حجم تعاملات اجتماعی ارزهای برتر بازار – Santiment

اکنون که قیمت بیت کوین تحرکات خاصی را در نمودارهای خود نشان نمی‌دهد، نمی‌توان به‌طور دقیق گفت که این رمزارز چه مسیری را در پیش خواهد گرفت. ذهنیت و تمایلات (Sentiment) سرمایه‌گذاران در مورد بیت کوین، در حال حاضر مثبت دیده نمی‌شود.

یکی از تحلیل‌‌گران محبوب بازار به‌نام مایکل ون دی پوپ، اظهار کرد که ۲۶,۴۰۰ دلار در حال حاضر مقاومتی جدی برای قیمت بیت کوین در مسیر صعود محسوب می‌شود. همچنین، در آستانه جلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در روز جاری، بازارها همچنان تحت فشار قرار خواهند داشت و قیمت بیت کوین ممکن است تا سطوح ۲۵,۰۰۰ دلار تا ۲۴,۵۰۰ دلار کاهش پیدا کند.

اما از طرفی دیگر، هولدرهای کوتاه‌مدت بیت کوین از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، سودهای قابل توجهی را تا بیش از ۷۰ درصد به‌دست آورده‌اند. پلتفرم گلس‌نود (Glassnode) از تحلیل آنچین بیت کوین پیرامون این مسئله اظهار کرد که با کاهش قیمت بیت کوین در بازارهای اسپات (Spot)، نسبت سود و زیان واقعی یا تحقق‌یافته هولدرهای کوتاه‌مدت به یک نقطه عطف (تعادل) نزدیک می‌شود.

چنانچه این شاخص با رسیدن به نقطه تعادل شاهد یک جهش باشد، عاملی مثبت برای بازار این رمزارز به‌شمار می‌آید؛ و در صورتی که در نقطه تعادل یک شکست را ایجاد کند، نشان از تضعیف عملکرد قیمت بیت کوین خواهد داشت.

هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین
سود و زیان واقعی هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین – Glassnode

در این بین، باید خاطرنشان کرد که همبستگی ارزهای دیجیتال با بازار سهام به‌سرعت در حال از بین‌رفتن است. شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ (S&P 500) همچنان به حرکت صعودی خود ادامه می‌دهد و این در حالی است که عملکرد قیمت اتریوم و بیت کوین طی روزهای اخیر، تضعیف شده است.


تحلیل آنچین بیت کوین، مشاهده نمودار و آخرین تحلیل های آنچین BTC؛ ۲۳ خرداد

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس از تحلیل آنچین بیت کوین (Bitcoin / BTC)، رمزارز شماره یک طی تلاطم جدیدی که در بازار رخ داده، عملکرد قدرتمندی از خود به ثبت رسانده است. اکنون که احتمال تشکیل یک موج جدید از تقاضا برای بیت کوین به‌وجود آمده، عملکرد خوب این رمزارز ممکن است مجدداً توجه فعالان دنیای کریپتو را به خود جلب کند. بر اساس آمار وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، قیمت بیت کوین هنگام نگارش این خبر، با ۰.۸۲ درصد رشد نسبت به ۲۴ ساعت اخیر به سطح ۲۶,۰۶۷ دلار رسیده است.

پادکست تحلیل آنچین بیت کوین – ۲۳ خرداد

قیمت بیت کوین
عملکرد قیمت بیت کوین در روزهای اخیر – TradingView

سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال ممکن است امیدی برای بهبود قیمت بیت کوین در بازه‌ای کوتاه‌مدت نداشته باشند، اما یکی از تحلیل‌گران پلتفرم کریپتوکوانت (CryptoQuant) با نام مستعار کریزی‌بلاک (Crazzyblockk)، اظهار کرد که چنین چیزی غیرممکن نیست.

طبق تحلیل آنچین بیت کوین توسط این تحلیل‌گر، بررسی وضعیت شاخص نسبت سود خروجی مصرف‌شده یا SOPR بیت کوین (Spent Output Profit Ratio)، این پتانسیل را برای رمزارز برتر نشان می‌دهد. این شاخص که یکی از معیارهای سنجش تمایلات (Sentiment) بازار در سطح کلان به‌شمار می‌آید، میزان انتقال یا خرید و فروش بیت کوین‌هایی را اندازه می‌گیرد که در محدوده سود واقعی یا تحقق‌یافته (Realized Profit) قرار دارند.

تحلیل آنچین بیت کوین با بررسی وضعیت هولدرها و اهرم معاملات

قرارگرفتن شاخص SOPR بیت کوین بالاتر از عدد ۱، به این معنی است که سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را در محدوده سود به فروش می‌رسانند. از سویی دیگر، زمانی که عدد شاخص SOPR به زیر ۱ می‌رسد، فروش بیت کوین با ضرر را نشان می‌دهد. هنگام انتشار این خبر، شاخص SOPR بالاتر از ۱ قرار گرفته است.

با این حال مسئله‌ای که مورد توجه تحلیل‌گران قرار گرفته، مدت‌زمانی است که این شاخص در وضعیف فعلی خود قرار دارد. در واقع، در تحلیل آنچین بیت کوین مشخص شد که شاخص SOPR از ماه مارس تاکنون، بالاتر از عدد ۱ باقی مانده است.

شاخص SOPR بیت کوین
عملکرد شاخص SOPR بیت کوین طی سال‌های اخیر – CryptoQuant

این مسئله باعث شد که تحلیل‌گر پلتفرم کریپتوکوانت، وضعیت این شاخص در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ را با عملکرد فعلی آن مورد مقایسه قرار دهد. بین سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، شاخص SOPR به‌طور مداوم بالاتر از عدد ۱ قرار داشت که در نهایت، قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ به سقف ۲۰,۰۰۰ دلار رسید. همچنین طبق گفته این تحلیل‌گر، عملکرد شاخص SOPR بیت کوین در سال ۲۰۱۹، در صعود قیمت به سقف تاریخی جدید در سال ۲۰۲۱ نقش به‌سزایی داشته است.

کریزی‌بلاک می‌گوید: «زمانی که مقدار این شاخص طی چندین ماه متوالی بالاتر از ۱ باقی می‌ماند و به ارزش سرمایه هولدرها رفته رفته افزوده شود، نشانه‌ای مبنی بر تمایل زیاد سرمایه‌گذاران جهت ماندن در بازار و کسب سود بیشتر است. چرخه‌های بازار در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ مثال‌هایی بارز برای چنین مسئله‌ای هستند.»

این تحلیل‌گر در ادامه صحبت‌های خود افزود که هم‌اکنون سطح تقاضا برای بیت کوین بالا است و تقاضای فعلی برای این رمزارز، به‌قدری است که هر میزان از فشار فروش را تحمل می‌کند.

در این بین، قیمت بیت کوین روند تثبیت (Consolidation) خود را طی ۲۴ ساعت اخیر حفظ کرده و علی‌رغم این موضوع، شاخص نسبت اهرمی تقریبی (Estimated Leverage Ratio / ELR) در معاملات بیت کوین، در حال افزایش است.

این شاخص عموماً میزان اهرم استفاده‌شده کاربران در معاملات آن‌ها را نشان می‌دهد و از طریق تقسیم اُپن اینترست (سود باز / Open Interest) بر ذخایر بیت کوین در صرافی‌ها محاسبه می‌شود. هر چه عدد شاخص ELR پایین‌تر باشد، یعنی معامله‌گران در موقعیت‌های خود اهرم کمتری را اعمال کرده‌اند.
اما در صورتی که مقدار این شاخص افزایش داشته باشد، به این معنی است که معامله‌گران در بازار مشتقات (Derivatives)، اهرم‌های سنگینی را برای معاملات خود تنظیم کرده‌اند.

شاخص نسبت اهرمی ELR بیت کوین
شاخص نسبت اهرمی (ELR) بیت کوین در تمام صرافی‌ها – CryptoQuant

در این بین مسئله مورد نظر، نوع معاملات لانگ (پیش‌بینی صعود قیمت / Long) یا شورت (پیش‌بینی کاهش قیمت / Short) بیت کوین نیست؛ رشد شاخص نسبت اهرمی، هم‌راستا با مبحث قبلی در مورد تقاضای بالا در بازار است.

یکی دیگر از کارشناسان کریپتوکوانت در رابطه با این موضوع و تحلیل آنچین بیت کوین گفت که کاهش نقدینگی در سطح بازار، بر عملکرد خوب بیت کوین اثری منفی نگذاشته و با رشد انباشت و تعداد آدرس‌های فعال این رمزارز همراه بوده است.

وی تصریح کرد: «فشار فروش فعلی از بازارسازهایی سرچشمه گرفته که اخیراً حجم بزرگی از آلت کوین‌های مرتبط با شبکه بایننس را به فروش رسانده‌اند که موجب ریزش نقدینگی در بازار شده است. اما بر خلاف فضای پر چالش و تحت فشار بازار در روزهای جاری، شاخص‌های تکنیکال و فاندامنتال بیت کوین، قدرت عملکرد این رمزارز را نشان می‌دهند.»

پوریا کریم‌زاده

من پوریا کریم‌زاده هستم و بیشتر از چهار سال است که به‌طور رسمی وارد بازارهای مالی فارکس و کریپتو شدم. از کودکی عاشق هر نوع فناوری و زبان انگلیسی بودم و امروز تمرکز کاری خود را روی ارائه تحلیل فاندامنتال، اقتصاد کلان، اخبار بازار ارز دیجیتال و مقالات تخصصی در مورد بلاک چین و رمزارزها در نظر گرفته‌ام. شخصاً سرمایه‌گذاری را در بازه بلندمدت انجام می‌دهم و معتقدم که بلاک چین، بیت کوین و سایر پروژه‌های نوآورانه در صنعت کریپتو، آینده فرآیندهای مالی و نظام اقتصادی کشورها را شکل می‌‎دهند.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا