تحلیل آنچین بیت کوین در پی تشدید اقدامات SEC؛ امروز ۱۷ خرداد

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس از تحلیل آنچین بیت کوین، مشخص شد که پس از تشکیل پرونده کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) علیه صرافیهای بایننس و کوینبیس، نزدیک به ۱۰۶ میلیون دلار از موقعیتهای خرید یا لانگ بیت کوین لیکویید شده و منجر به کاهش قیمت رمزارز شماره یک شد. بر اساس دادههای وبسایت کوینمارکتکپ (CoinMarketCap)، قیمت بیت کوین هنگام نگارش این خبر در سطح ۲۶,۸۴۱ دلار قرار دارد و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته ۴ درصد رشد داشته است.
پادکست تحلیل آنچین بیت کوین امروز ۱۷ خرداد

مومنتوم (قدرت حرکت / Momentum) صعودی که قیمت بیت کوین را به سقف ۳۰,۰۰۰ دلاری سال ۲۰۲۳ در تاریخ ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) رساند، اکنون با موج جدید فشار آژانسهای نظارتی به رهبری سازمان SEC بر صرافیهای بایننس و کوینبیس، از بین رفته است.
این مسئله بر قیمت بیت کوین اثری منفی گذاشت و منجر به یک روند کاهشی در کل بازار ارزهای دیجیتال شد و حالا تحلیلگران ترس رسیدن قیمت رمزارز برتر به یک کف جدید در سال ۲۰۲۳ را دارند.
- دسترسی سریع: خرید تتر
تحلیل آنچین بیت کوین با افزایش فشارهای قانونی
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در روزهای ۵ و ۶ ژوئن (۱۵ و ۱۶ خرداد)، دو پرونده علیه دو صرافی برتر این کشور یعنی بایننس و کوینبیس تشکیل داد. SEC در پروندههای خود خاطرنشان کرد که نزدیک به ۶۱ رمزارز حاضر در بازار، به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیارد دلار، همگی جزء دسته اوراق بهادار (Securities) محسوب میشوند. در این بین، صرافی کوینبیس احظاریهای جداگانه برای حضور در دادگاه و ارائه دلیل (Show Cause Order)، با توافق ۱۰ ایالت آمریکا دریافت کرد. این دستور مشابه با پرونده SEC، اتهاماتی نظیر نقض قوانین اوراق بهادار را در بر دارد.
اما با وجود اینکه سازمان SEC پیش از این عنوان کرده بود که بیت کوین جزء اوراق بهادار نیست، برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که این تشدید سختگیریهای نهادهای قانونگذار، ممکن است مجدداً به تلاشی دوباره برای اجرایی کردن عملیات چکپوینت ۲ (Operation Checkpoint 2.0) منتهی شود که هدف آن، محدودکردن دسترسی به تمام ارزهای دیجیتال است. چکپوینت ۲ عبارتی است که توسط همبنیانگذار پلتفرم کوین متریکس (Coin Metrics)، نیک کارتر، ابداع شده که محوریت اصلی آن، تلاش نهادهای نظارتی و قانونگذار آمریکا جهت متوقفکردن رشد صنعت رمزارزها را تشکیل میدهد.
اکنون و با توجه به اتفاقات چند روز اخیر، خریداران بیت کوین دچار شک و تردید در مورد تشکیل کف قیمت برای این رمزارز شدهاند. تحلیل آنچین بیت کوین توسط پلتفرم گلسنود (Glassnode) نشان میدهد که موشکافی نهادهای نظارتی آمریکا باعث شد که سطح عرضه بیت کوین در مناطق مختلف دنیا تغییر کند؛ بیشترین عرضه بیت کوین بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ متعلق به منطقه آمریکا بود؛ اما این روند در اواسط سال ۲۰۲۲ تغییر کرد و کاهشی ۱۱ درصدی داشت.

در ادامه تحلیل آنچین بیت کوین، مشخص شد که در پی تشدید فشارهای SEC، لیکوییدی معاملات فیوچرز (آتی / Futures) بیت کوین به یک سقف سه ماهه رسیده است. در تاریخ ۵ ژوئن (۱۵ خرداد)، بیش از ۱۰۶ میلیون دلار از موقعیتهای لانگ لیکویید شدند؛ هنگامی که موقعیتهای لانگ بیت کوین لیکویید شوند و فشار خرید در حجم معاملات آن دیده نشود، قیمت بیت کوین دچار کاهش خواهد شد.

این سطح از لیکوییدی معاملات و نبود حجم خریدِ جدید برای بیت کوین، باعث شده که شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index) که یکی از مهمترین معیارها برای تشخیص ذهنیت و تمایلات (Sentiment) سرمایهگذاران بازار است، به محدوده ترس بازگردد. با توجه به این عوامل، جریان ورود بیت کوین به صرافیها، میتواند نشانگر تشدید فشار فروش این رمزارز در روزهای آتی باشد.

ابهامات فعلی در مورد بازار کریپتو، ظاهراً دیدگاه بلندمدت سرمایهگذاران سازمانی را تغییر نداده است. اما اخیراً علیرغم موضع سختگیرانه دولت آمریکا، یکی از برترین پلتفرمهای معاملات آپشن (اختیار / Options) در این کشور بهنام سیبو دیجیتال (Cboe Digital)، شاهد موافقت درخواست خود جهت ارائه معاملات مارجین (Margin) برای بیت کوین بود. چنین تاییدیهای برای سیبو دیجیتال، به منزله فعالیت بیشتر سرمایهگذاران سازمانی در بازار بیت کوین تلقی میشود.
بیت کوین کماکان تحت تاثیر مستقیم رویدادهای اقتصادی در سطح کلان قرار دارد و احتمالاً تشدید سختگیریهای قانونی، بر قیمت رمزارز برتر بازار اثرگذار باقی بماند. اما در چشمانداز بلندمدت، فعالان بازار همچنان معتقدند قیمت بیت کوین به سقفهای پیشین خود باز میگردد و احتمالاً موسسات مالی بیشتری به پذیرش این رمزارز روی میآورند.
با توجه به موارد فوق، به نظر شما قیمت بیت کوین (BTC) روند خود را به چه صورت ادامه خواهد داد؟
شما میتوانید با مطالعه مطالب بخش تحلیل تکنیکال صرافی اوامپی فینکس از آخرین تغییرات بازار ارزهای دیجیتال مطلع شوید.
