الگوی ادامه دهنده چیست؟ آشنایی کامل با انواع الگو های ادامه دهنده روند

در دنیای معاملهگری بازارهای مالی، شناخت الگوهای قیمتی یکی از مهمترین مهارتهایی است که در سود و زیان معامهگران تاثیر میگذارد. به کمک این الگوها، تریدر میتوانند جهت بازار را پیشبینی کنند و پیش از حرکت بازار، آماده باشند. در این میان، الگوهای ادامه دهنده روند، یکی از نشانههای مهمی است که میگوید روند فعلی بازار ادامهدار خواهد بود و به معاملهگران نقاط ورود خروج را نشان میدهند؛ اما چطور این الگو را در نمودار ارزهای دیجیتال شناسایی کنیم؟
الگوی ادامه دهنده چیست؟

الگوی ادامهدهنده روند (Continuation Pattern) یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال است که نشان میدهد یک روند قیمتی، پس از یک دوره توقف یا تثبیت، به حرکت خود در همان جهت قبلی ادامه خواهد داد. این الگوها معمولا در میانه یک روند صعودی یا نزولی ظاهر میشوند و به معاملهگران این نشانه را میدهد که قیمت در همان جهتی که قبل از ظهور الگو پیشمیرفته، ادامه مییابد. بنابراین الگوهای ادامه صعودی در طول روندهای صعودی و الگوهای ادامه نزولی در طول روند نزولی شکل می گیرند.
الگوهای ادامهدهنده به معاملهگران کمک میکنند تا از ورود زودهنگام یا خروج نامناسب از معاملات جلوگیری کنند و در مسیر روندهای قوی باقی بمانند. البته لازم به ذکر است که همه الگوهای ادامهدهنده به معنی ادامه روند نیستند؛ مثلا تشکیل یک پرچم یا مثلت، میتواند روند را معکوس کند.
الگوی ادامه دهنده زمانی قابل اعتماد هستند که روند حرکت به سمت الگو قوی است و الگوی تشکیلشده در مقایسه با امواج روند کوچک است.
انواع الگوهای ادامه دهنده و معرفی هریک از آنها
الگوی ادامه دهنده روند در تحلیل تکنکیال، به چهار دسته کلی تقسیم میشود. هر کدام از این انواع به شکل خاصی در چارت نمایان میشوند و اطلاعات خاصی را به تحلیلگران میدهد.
۱- الگوی مثلت (Triangle)

الگوی مثلث بهطور کلی زمانی تشکیل میشود که حرکت قیمت فشرده شود. نوسان در الگوی مثلث بهگونهای است که اگر حمایت و مقاومت ارز را رسم کنیم، یک مثلث به ما میدهد. الگوی مثلث خود شامل ۳ نوع است:
- مثلث صعودی: این الگو با افزایش نوسانات کوچک و ایجاد یک خط صعودی هنگام اتصال آنها تشکیل میشود. در مثلث صعودی، خط مقاومت افقی و خط حمایت افزایشی است. در الگوی صعودی با برخورد قیمت به حمایت، خریداران شروع به خرید میکنند و قیمت افزایش دارد. مثلث صعودی نشانه ادامه روند صعودی است.
- مثلث نزولی: در مثلث نزولی، خط حمایت افقی است و قیمت در یک روند نزولی کاهش مییابد. در این الگو با رسیدن قیمت به مقاومت، فروشندگان شروع به فروش دارایی میکنند. این مثلث نشانه ادامه روند نزولی است.
- مثلث متقارن: در مثلث متقارن، خط بالایی نزولی و خط پایینی صعودی است. در این مثلث، پیشبینی ادامه روند اصلی با توجه به شکست یکی از خطوط انجام میشود.
توجه داشتهباشید، در الگوی ادامهدهنده مثلت حداقل دو کندل صعودی و دو کندل نزولی برای ایجاد خطوط رسم مثلث لازم است. همچنین معمولا یک کندل سوم یا چهارمی قبل از خروج مثلث وجود دارد. در الگوی مثلث، نقطه ورود یا خروج از معامله زمانی است که روند قیمت بهطور کامل حمایت یا مقاومت ضلع مقابل را بشکند. برای تایید بیشتر میتوانید منتظر کندل بعدی نیز بمانید.
۲- الگوی پرچم (Flag)

الگوی پرچم، همانطور که از نام آن مشخص است، در چارت شبیه به پرچم هستند. این الگو دارای یک دسته (کندل) با ارتفاع سه یا چهار برابر قاعده پرچم است و از حدود ۴۰ الی ۶۰ کندل تشکیل میشود. توجه داشتهباشید که الگوی پرچم و مثلث گاهی بسیار شبیه به هم هستند. اصلیترین تفاوت این دو میلهی پرچم است که از خارج از الگو تشکیل میشود و کندلهای بعدی داخل الگو هستند.
این الگو یکی از الگوهای کوتاهمدت است که پس از یک حرکت سریع و قوی قیمت (پرچم)، یک اصلاح قیمتی در جهت مخالف ایجاد و سپس روند اصلی از سر گرفته میشود. الگوی پرچم معمولا شامل یک حرکت شدید قیمت در یک جهت (میله پرچم) و یک فاز تثبیت یا اصلاح کوتاهمدت است که به شکل یک مستطیل یا مثلث کوچک ظاهر میشود. این الگو معمولا نشاندهنده ادامه روند اصلی (صعودی یا نزولی) است. برای معامله با این الگو، بهتر است تا تکمیل آن صبر کنید.
۳- الگوی ادامه دهنده مستطیل (Rectangle)

الگوی مستطیل یکی از رایجترین و سادهترین الگوهای ادامه دهنده روند است که در آن قیمت، در یک محدوده افقی بین دو سطح حمایت و مقاومت حرکت میکند. این الگو معمولا نشاندهنده روند جانبی است که در آن قیمت در یک بازه مشخص نوسان دارد. در الگوی مستطیل، زمانی که قیمت، از یکی از مرزهای مستطیل خارج شود، نشاندهنده ادامه روند قبلی است.
۴- الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle)

یک فنجان چایخوری را تصور کنید، این الگوی ادامه دهنده درست شبیه یک فنجان است. این الگو از یک حرف U به همراه دسته تشکیل میشود. برای تشکیل الگوی فنجان، ابتدا قیمت به صورت منحنی به سمت پایین میرود (فنجان) و سپس یک روند اصلاحی کوتاهمدت (دسته) در جهت روند قبلی شکل میگیرد.
زمان تشکیل الگوی فنجان میتواند از یک ماه تا یک سال باشد. همچنین مهم است که الگو شکل V به خود نگیرد. علاوه بر این، بهتر است در سیگنالگیری از الگوی فنجان از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال نیز کمک بگیرید.
تایید معاملات خرید یا فروش با استفاده از الگوی ادامه دهنده روند
برای معامله با الگوی ادامه دهنده روند، اولین قدم شناسایی جهت روند قبلی است. مثلا، بررسی کنید که آیا قیمت قبل از این که یک الگوی مثلثی تشکیل دهد روند افزایشی یا کاهشی داشت. مرحله بعدی، شناسایی الگوی ادامهدهنده و یافتن نقطه شکست خواهد بود. برخی از معاملهگران تنها در صورتی معامله میکنند که شکست در همان جهتی باشد که روند غالب بودهاست.
بهعنوان مثال، اگر روند غالب صعودی باشد، در صورتی که قیمت از الگوی خود خارج شود و به سمت بالا برود به معنای تایید معامله خرید است. این نوع معامله معمولا شانس بالایی برای موفقیت دارد. اما برخی معاملهگران، زمانی وارد معامله میشوند که شکست در خلاف جهت روند غالب رخ دهد. شانس این استراتژی بهنسبت کمتر است اما اگر روند بازار معکوس شود میتواند سود خوبی را به همراه داشتهباشد.
بهطور کلی، برای تایید خرید یا فروش با الگوی ادامه دهنده روند معاملهگران منتظر شکست الگو میمانند. در صورتی که شکست به سمت بالا رخ دهد معامله خرید و شکست به سمت پایین، تایید معامله فروش خواهد بود.
تقویت استراتژیهای معاملاتی با الگوی ادامه دهنده روند
الگوهای ادامهدهنده روند یک ابزار قدرتمند در تحلیل تکنیکال است که به معاملهگران کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهتری در بازار کریپتو بگیرند. این الگو با شناسایی نقاط شکست و ادامه روند، فرصتهایی را برای ورود به معاملات با کمترین ریسک فراهم میآورند. الگوی ادامه دهنده روند، معمولا نشاندهنده ادامهی روند موجود است. با این حال، برای معامله از تاییدهای دیگر نیز استفاده کنید.
سوالات متداول درباره الگوی ادامه دهنده روند
- الگوی ادامه دهنده روند چیست؟
الگوی ادامهدهنده روند (Continuation Pattern) یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال است که نشان میدهد یک روند قیمتی، پس از یک دوره توقف یا تثبیت، به حرکت خود در همان جهت قبلی ادامه خواهد داد.
- چطور الگوی ادامه دهنده روند را تشخیص دهیم؟
برای شناسایی این الگوها، باید به ویژگیهای خاص آنها توجه کنید. الگوهایی مانند مثلثها، پرچمها و کنجها معمولاً در میانه یک روند قوی ظاهر میشوند.
- آیا استفاده از الگوهای ادامهدهنده روند همیشه دقیق است؟
خیر، هیچ الگوی تکنیکالی ۱۰۰ درصد دقیق نیست. الگوهای ادامهدهنده روند معمولاً به روند غالب اشاره دارند، اما همیشه احتمال تغییر روند یا نوسانات بازار وجود دارد. به همین دلیل، برای افزایش دقت، باید از تاییدات اضافی مانند حجم معاملات و اندیکاتورهای فنی استفاده کرد.