پذیرش تکنولوژی: ارسال اخطار قضایی دادستان نیویورک با NFT!

شکایت دادستان کل نیویورک برای بازپسگیری ۲.۲ میلیون دلار استیبل کوین
لتیشا جیمز (Letitia James) دادستان کل نیویورک، روز پنجشنبه شکایتی جدید ارائه کرد که هدف آن بازپسگیری ۲.۲ میلیون دلار استیبل کوین مسدودشده از یک گروه کلاهبرداری است که ظاهرا افرادی را که به دنبال فرصتهای کاری از راه دور بودند، هدف قرار داده است.
بهرغم ناشناخته بودن هویت کلاهبرداران، دادستانی نیویورک این شبکه را بهعنوان گروهی حرفهای توصیف کرده که با ادعای ارائه فرصتهای شغلی دورکاری، قربانیان را فریب داده و آنها را به واریز استیبل کوین به کیف پولهای تحت کنترل کلاهبرداران هدایت کرده است.
قربانیان تصور میکردند این سپردهگذاریها برای شروع کار و دریافت حقوق ضروری است، اما در متن شکایت آمده است:
حقوقی که قرار بود بهصورت استیبل کوین پرداخت شود، هرگز واقعی نبوده و سپردههای قربانیان که بهظاهر در حسابهای کاریشان واریز میشد، مستقیماً به کیف پولهای تحت کنترل کلاهبرداران منتقل میشد.
مسدود شدن داراییها و شکایت حقوقی
طبق این شکایت، تقریبا ۲.۲ میلیون دلار استیبل کوین تتر (USDT) و یواسدی کوین (USDC) در کیف پولهای متعلق به کلاهبرداران مسدود شده است. دادستانی علاوه بر بازپسگیری این مبلغ، خواستار دریافت غرامت و هزینههای قانونی از متهمان شده و همچنین تلاش دارد جلوی تکرار چنین کلاهبرداریهایی را بگیرد. در این شکایت به نام چند قربانی از جمله الی (Ally)، یک پذیرشگر هتل در منطقه ناساو نیویورک و مل (Mell) معلم ۳۱ سالهای که در کوئینز زندگی میکند نیز اشاره شده که هر کدام بیش از ۱۰۰ هزار دلار از دست دادهاند.
روش نوآورانه ارائه اخطار با استفاده از NFT
یکی از نکات قابلتوجه این شکایت، تصمیم دادستان جیمز (James) برای ارسال اخطار حقوقی از طریق ایردراپ NFT به کیف پولهای تحت کنترل کلاهبرداران است. طبق بیانیه دفتر دادستانی نیویورک، این ایردراپ شامل لینکی به وبسایت رسمی این نهاد خواهد بود که تمامی اسناد حقوقی در آن موجود است. به گفته این دفتر:
تاکنون هیچ نهاد نظارتی ایالتی یا فدرالی از این روش برای ارائه شکایت استفاده نکرده است.
در صورتی که هویت یا مکان فیزیکی کلاهبرداران مشخص نباشد، اما آدرس کیف پول آنها در دسترس باشد، این روش تضمین میکند که کلاهبرداران بهصورت الکترونیکی از جریان شکایت مطلع میشوند.
شباهت به کلاهبرداریهای قصابی خوک
این کلاهبرداری شباهت زیادی به سایر کلاهبرداریهای معروف به قصابی خوک (Pig-Butchering) دارد که در سال ۲۰۲۴ افزایش قابلتوجهی داشت. در این نوع کلاهبرداری، مجرمان معمولا با ایجاد یک رابطه پیچیده با قربانی، اعتماد او را جلب کرده و در نهایت سرمایه او را به سرقت میبرند. کلاهبرداران اغلب خود را بهعنوان شریک عاطفی یا کارفرمای حرفهای معرفی میکنند و زمانی که قربانیان در برداشت پول خود با مشکل مواجه میشوند، از آنها درخواست واریز مبالغ بیشتری برای رفع مشکل میکنند، که این امر به سود بیشتر کلاهبرداران منجر میشود.
لتیشیا جیمز (Letitia James) در پایان اظهار داشت:
از همه شهروندان نیویورکی میخواهم که نسبت به پیامکهای ناشناس که ادعای ارائه فرصتهای شغلی یا پیشنهادهای دیگر دارند، محتاط باشند و هرگونه کلاهبرداری را به دفتر ما گزارش کنند.