تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم | ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱

دو رمزارز برتر بازار در آستانه ثبت رکوردهایی جدید قرار دارند. در راستای اخبار جدید و تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم مشخص شد که رمزارز شماره یک بازار تنها ۲۴ ساعت با رکورد ۱۵ روز رشد متوالی خود فاصله دارد.
پادکست تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم
در نوامبر سال ۲۰۱۳ بود که قیمت بیت کوین موفق شد در ۱۵ روز متوالی رشد داشته باشد که بالاترین رکورد در تاریخچه قیمت این رمزارز محسوب میشود. اکنون بیت کوین در روز چهاردم رشدهای پی در پی خود قرار دارد و نسبت به ۴ ماه گذشته به بالاترین سطح قیمت رسیده است.
چنانچه قیمت بیت کوین یک روز دیگر را با رشد به پایان برساند، به رکورد سال ۲۰۱۳ خود خواهد رسید و در صورت تداوم افزایش قیمت BTC، این رکورد تاریخی شکسته میشود. اما این تنها عامل صعودی برای بازار ارزهای دیجیتال نیست.
در تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم در روز جاری مشخص شد که شبکه اتریوم در آستانه عبور از ۱۰۰ میلیون آدرس با موجودی رمزارز ETH قرار دارد. بر اساس آمار پلتفرم تحلیلگر سنتیمنت (Santiment) در روز گذشته، تعداد آدرسهای کیف پول اتریوم که موجودی آنها صفر نیست به بالاترین حد خود و رقم ۹۲.۵ میلیون آدرس رسیده است و حالا تنها ۷.۵ میلیون آدرس دیگر برای رسیدن به این رکورد تاریخی فاصله دارد.
مطالب بیشتر: کیف پول ارز دیجیتال
این آمار از سال ۲۰۱۹ تا کنون، هر ساله نزدیک به ۲۰ میلیون آدرس افزایش داشته است و چنانچه قرار بر تکرار روند هر ساله باشد، تعداد آدرسهای حاوی رمزارز اتریوم تا شش ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به عدد ۱۰۰ میلیون خواهد رسید.
یکی دیگر از عوامل مثبت در تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم، افزایش تعداد اعتبارسنجها (Validators) در شبکه اتریوم است. اعتبارسنجها در شبکههای بلاک چین مسئول تایید تراکنشها هستند. بر اساس آمار پلتفرم بیکِناسکن (BeaconScan) در ۱۲ ژانویه (۲۲ دی)، تعداد اعتبارسنجهای بلاک چین اتریوم از مرز ۵۰۰,۰۰۰ عبور کرده است.

این مسئله با هارد فورک شانگهای (Shanghai Hard Fork) که قرار است در ماه مارس (اسفند ماه) اجرا شود تلاقی زمانی پیدا کرده است. پس از راه اندازی هارد فورک شانگهای اتریوم، اعتبارسنجهای این شبکه که قبلاً اقدام به سپردهگذاری (استیکینگ / Staking) اتریوم کرده بودند، بالاخره میتوانند موجودی خود را برداشت کنند و به ادامه فعالیتهای خود بپردازند.
تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم | پذیرش در پرداخت ها
از میان کشورهایی که در سیستمهای پرداختی ارزهای دیجیتال را پذیرفتهاند، ایالات متحده جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. طبق گزارش پلتفرم فارکس سِجِست (Forex Suggest) در تاریخ ۱۴ ژانویه (۲۴ دی)، بیش از نیمی از ۲۵۰ کمپانی پذیرنده ارزهای دیجیتال در کشور آمریکا فعالیت دارند.

بر اساس این گزارش پس از آمریکا، بریتانیا و کانادا بهترتیب در رتبههای دوم و سوم از لحاظ پذیرش رمزارزها قرار دارند. از بین صنعتهایی که بیشترین ارتباط را با ارزهای دیجیتال برقرار کردهاند، تجارت الکترونیک (E-Commerce) و گردشگری جایگاه اول و دوم را از آن خود کردهاند.
بزرگترین کمپانی از لحاظ مارکت کپ (ارزش بازار / Market Capitalization) که از ارزهای دیجیتال در پرداختهای خود استفاده میکند، غول تکنولوژی یعنی مایکروسافت (Microsoft) به ارزش ۱.۸ تریلیون دلار است.
اما همه موارد در تحلیل فاندامنتال بیتکوین و اتریوم مثبت نبودهاند. سطح عرضه رَپد بیت کوین (Wrapped Bitcoin / WBTC) که یک توکن یک به یک (۱:۱) از بیت کوین تحت شبکه اتریوم است، از ماه می ۲۰۲۲ (اردیبهشت ماه) تا کنون نزدیک به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
طبق توییت روز گذشته پلتفرم تحلیلگر گلسنود (Glassnode)، عرضه رپد بیت کوین در شبکه اتریوم در ماه می به بالاترین حد خود یعنی ۲۸۵,۰۰۰ واحد رسیده بود که این میزان دقیقاً پیش از سقوط اکوسیستم ترا (Terra) و توکنهای این شبکه یعنی لونا کلاسیک (LUNC) و استیبل کوین الگوریتمی ترا یو اس دی کلاسیک (USTC) برآورد شده است. میزان دقیق این کاهش ۱۰۱,۵۵۰ واحد WBTC بوده است.