تحلیل اتریوم

تحلیل اتریوم و بررسی روند قیمت؛ امروز ۴ خرداد

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت اتریوم (Ethereum / ETH) در روز گذشته به‌طرز غافل‌گیر کننده‌ای دچار ریزش شد و پایین‌تر از کف هفته گذشته به نزدیکی سطح روانی (Psychological Level) 1,800 دلار رسید. بر اساس داده‌های وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، قیمت اتریوم با کاهش ۲.۱۲ درصدی نسبت به ۲۴ ساعت اخیر، در محدوده ۱,۷۸۲ دلار در بازارها معامله می‌شود.

پادکست تحلیل اتریوم امروز ۴ خرداد


در ادامه، بررسی روند و تحلیل اتریوم امروز را ملاحظه می‌کنید:

قیمت اتریوم
عملکرد قیمت اتریوم در روزهای اخیر – TradingView

تحلیل اتریوم با بررسی شاخص Open Interest

در پی این کاهش قیمت اتریوم، گزارشی از پلتفرم تحلیل‌گر آنچین کوین‌اَنِلایز (Coinanalyze) منتشر شد مبنی بر این‌که شاخص اپن اینترست (سود باز / Open Interest) این رمزارز نیز کاهش شدیدی را تجربه کرده است که نشان از غافل‌گیری برخی معامله‌گران و بستن موقعیت‌های معاملاتی آن‌ها دارد.
شاخص اپن اینترست اتریوم در روز گذشته در سطح ۵.۲ میلیارد دلار بین تمام صرافی‌های مطرح دنیا قرار داشت. از این آمار، ۴.۷ میلیارد دلار متعلق به معاملات فیوچرز بدون سررسید (Perpetual Futures) بود و کمتر از ۴۵۰ میلیون دلار، به معاملات فیوچرز عادی مربوط می‌شد.


اپن اینترست در معاملات بازار مشتقات (Derivatives) ارزهای دیجیتال، تعداد موقعیت‌های باز و در حال اجرا را نشان می‌دهد. این موقعیت‌ها می‌توانند لانگ (پیش‌بینی صعود قیمت / Long) و شورت (پیش‌بینی کاهش قیمت / Short) باشند و از معاملات فیوچرز گرفته می‌شوند.


در بازار مشتقات، معاملات مورد بررسی در شاخص اپن اینترست اغلب دارای اهرم (Leverage) هستند که یعنی معامله‌گران از صرافی‌ها سرمایه قرض گرفته تا حجم معاملات خود را افزایش دهند. در این روش، معامله‌گران باید برای تداوم فعالیت و بازماندن معاملات خود وثیقه ارائه دهند که همان مارجین (Margin) در معاملات است.


به این ترتیب زمانی که قیمت رمزارز مورد معامله بر خلاف جهت پیش‌بینی شده حرکت کند، در صورتی که معامله‌گر سرمایه موجود در آن معامله را افزایش ندهد، پلتفرم معاملاتی مربوطه می‌تواند وثیقه موجود را جهت جلوگیری از ضرر خود به فروش برساند.


در تحلیل اتریوم مشخص شد که قیمت این رمزارز در معاملات روز گذشته، همراه با روند کلی بازار ارزهای دیجیتال تا ۵ درصد کاهش یافت و از سقف ۱,۸۷۵ دلاری خود به کف ۱,۷۷۵ دلار رسید. از بین‌رفتن رشدهای به‌دست آمده اتریوم طی دو هفته اخیر، قیمت ETH را به کف‌های اواخر ماه آوریل و اوایل می ۲۰۲۳ رساند.

نمودار 1 روزه قیمت اتریوم
نمودار ۱ روزه قیمت اتریوم – TradingView

طی برآورد کلی داده‌ها توسط پلتفرم کوین‌انلایز در تحلیل اتریوم، مشخص شد که شاخص اپن اینترست این رمزارز تا ۷.۳ درصد ریزش داشته است. اکنون ارزش معاملات اتریوم در بازار مشتقات، در سطح ۵.۲ میلیارد دلار برآورد شده است و بخش بزرگی از این معاملات، به صرافی بایننس (Binance) تعلق دارد.


هنگام نشر این خبر، صرافی بایننس ۲.۱ میلیارد دلار از معاملات اتریوم را به خود اختصاص داده و در رتبه‌های بعدی، صرافی‌های اوکی‌اکس (OKX) و بای‌بیت (Bybit) به‌ترتیب با ۱.۱ میلیارد دلار و ۱ میلیارد دلار قرار دارند. ناگفته نماند که ۱۸۹ میلیون دلار موقعیت باز اتریوم نیز در صرافی غیرمتمرکز دی وای دی اکس (dYdX) وجود دارد.


طبق داده‌های کوین‌انلایز، طی ۲۴ ساعت اخیر تنها ۱۸.۷ میلیون دلار از پوزیشن‌های لانگ اتریوم از بین رفته یا به اصطلاح لیکویید (Liquidated) شده‌اند. مجموع لیکوییدی‌ پوزیشن‌های اتریوم به ۲۲.۴ میلیون دلار می‌رسد که نشان می‌دهد اکثریت معامله‌گران این رمزارز دیدگاهی صعودی در برابر قیمت اتریوم دارند.


اما علی‌رغم داده‌های مثبت آنچین اتریوم، قیمت این رمزارز یک مسیر نزولی را طی روزهای اخیر پیش گرفته و روند کاهشی خود از اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) را ادامه می‌دهد. آمار مربوط به سپرده‌گذاری (استیکینگ / Staking) اتریوم در روز جاری، به سقف ۴۱ میلیارد دلاری رسیده است.


با توجه به موارد فوق، به نظر شما قیمت اتریوم (ETH) روند خود را به چه صورت ادامه خواهد داد؟


شما می‌توانید با مطالعه مطالب بخش تحلیل تکنیکال صرافی او‌ام‌پی فینکس از آخرین تغییرات بازار ارزهای دیجیتال مطلع شوید.

سلب-مسئولیت-تحلیل-اتریوم-4-خرداد
۵/۵ - (۱ امتیاز)
اشتراک‌گذاری

پوریا کریم‌زاده متولد ۱۳۶۹ در مشهد، فارغ‌التحصیل ادبیات انگلیسی؛ ده سال سابقه ترجمه و تدریس و چهار سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی و تحلیل فاندامنتال دارم.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *