نگرانیهای سیاستمدار آمریکایی در مورد عملیات ماینینگ در ایران
الیزابت وارن سیاستمدار آمریکایی نگرانیهایی را در مورد عملیات ماینینگ کریپتو در ایران مطرح میکند. وارن در هفتههای اخیر به طور قابل توجهی درباره خطرات ناشی از داراییهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال در تسهیل فرار از تحریمها صحبت کرده است و نامههای متعددی را برای ایجاد نگرانی در مورد این موضوع نوشته است. در این بلاگ خبری از صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس به بررسی این موضوع میپردازیم.
سناتورهای الیزابت وارن (Elizabeth Warren) و آنگوس اس کینگ (Angus S. King) در نامهای به مقامات ارشد دولت بایدن (Biden) درباره تلاشهای ایالات متحده برای مبارزه با استفاده ایران از استخراج کریپتو به عنوان ابزاری برای دور زدن تحریمهای بینالمللی خطاب کردهاند.
این نامه خطاب به لوید آستین (Lloyd Austin) وزیر دفاع، جیک سالیوان (Jake Sullivan) مشاور امنیت ملی و جانت یلن (Janet Yellen) وزیر خزانهداری، نگرانیها را درباره افزایش قابلیتهای ایران در این بخش از زمانی که استخراج کریپتو در سال ۲۰۱۹ قانونی کرد، توضیح میدهد.
عملیات ماینینگ ایران
بر اساس این نامه، تعامل استراتژیک ایران در بخش ماینینگ گزارش شده که رژیم را قادر ساخته است تا ثبات اقتصادی خود را با ایجاد درآمد قابل توجه حفظ کند.
این جریان درآمد نه تنها از تراکنشهای مالی داخلی و بین المللی حمایت میکند، بلکه گفته میشود گروههای تروریستی مانند حماس را نیز تامین مالی میکند، که تهدیدی مستقیم برای صلح بین المللی و امنیت ملی ایالات متحده است.
در این نامه به منابع مختلفی اشاره شده است که نشان میدهد ایران در بین تولیدکنندگان برتر بیتکوین در جهان است و هفت درصد از بازار جهانی بیتکوین را به خود اختصاص داده است. تقاضای شدید انرژی در استخراج کریپتو منجر به فشار قابل توجهی بر شبکه های برق ایران شده است که گهگاه منجر به خاموشی در سراسر کشور میشود.
قانونگذاران گفتند که نگرانی خاصی این ادعاست که دولت ایران از ماینرهای داخلی کریپتو خواسته است تا دارایی های دیجیتال استخراج شده خود را به بانک مرکزی ایران بفروشند. این عمل به منظور تسهیل معاملات کمتر قابل ردیابی برای واردات و صادرات، به طور بالقوه دور زدن نظارت معمولاً مرتبط با سیستم های بانکی بین المللی است.
جریانهای قابل توجه
این نامه به تشدید تنشهای اخیر، از جمله حملات پهپادی و موشکی گزارششده ایران به اسرائیل، هشدارهایی را درباره استفاده احتمالی از رمزارز در تامین مالی این فعالیتها و سایر فعالیتهای نظامی نشان میدهد.
وزارت خزانه داری در حال حاضر در حال بررسی جریان مبالغ قابل توجهی از رمزارزها است که ممکن است به فعالیت های شبه نظامی مرتبط باشد، به طور خاص تراکنش های بالغ بر ۱۶۵ میلیون دلار در سه سال گذشته را بررسی میکند.
سناتورها تا ۱۶ مه ۲۰۲۴ اطلاعات دقیقی را از دولت درخواست کردهاند، در مورد دامنه درآمد حاصل از استخراج کریپتو در داخل ایران، میزان دخالت دولت ایران در این عملیات و اقدامات انجام شده توسط ایالات متحده برای کاهش چنین تهدیداتی است.
این تحقیق پیچیدگی رو به رشد مالی جهانی را در عصر دیجیتال نشان میدهد، بهویژه که ارزهای دیجیتال راههای جدیدی را برای کشورهای تحت تحریم ارائه میدهند تا روی محدودیتهای بینالمللی مانور دهند. پاسخ دولت احتمالا سیاستهای آینده ایالات متحده در مورد ارزهای دیجیتال و نقش آن در امنیت جهانی را شکل خواهد داد.