فروش و خرید سولانا SOL، مشاهده قیمت لحظه ای سولانا

پایه بازار
undefinedسولانا
تومان
تبدیل

قیمت سولانا

ارز دیجیتال سولانا (Solana / SOL) نقشی کلیدی در حفظ عملکرد اکوسیستم سولانا دارد. در این بلاک چین‌، نودهای اعتبارسنج و نمایندگان آن‌ها بر اساس مقدار سولانایی که استیک کرده‌اند، کوین‌های جدید SOL و کارمزد تراکنش‌ها را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند. کاربران با خرید سولانا و داشتن آن در کیف پول خود، می‌توانند به اپلیکیشن‌های ساخته‌شده در این شبکه دسترسی و در آن‌ها تعامل داشته باشند. این یعنی که افزایش فعالیت کاربران در بخش‌های مذکور، تاثیر مستقیم بر قیمت سولانا می‌گذارد.

فروش و خرید سولانا sol، مشاهده قیمت لحظه ای سولانا


در بلاک چین سولانا مشابه با اتریوم، توسعه‌دهندگان می‌توانند به راه‌اندازی قراردادهای هوشمند و طراحی اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز بپردازند و محصولات و خدمات منحصربه‌فرد خود را عرضه کنند. از میان برترین نمونه‌ها از این اپلیکیشن‌ها، می‌توان به صرافی غیرمتمرکز سیرم (Serum) و بازارساز خودکار ریدیوم (Raydium) اشاره کرد. طراحی و اجرای این اپلیکیشن‌ها و همچنین فعالیت کاربران در آن‌ها، نیازمند استفاده از ارز دیجیتال SOL خواهد بود که یعنی کاهش و افزایش فعالیت کاربران و توسعه‌دهندگان، قیمت ارز سولانا را دست‌خوش تغییرات می‌کند.


بلاک چین و ارز دیجیتال سولانا، به‌دلیل ارائه یک پلتفرم مقیاس‌پذیر ویژه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز بدون استفاده از فناوری‌های شاردینگ (Sharding) یا شبکه‌های لایه (Layer-2)، برای کاربران جذاب است. توسعه‌دهندگان نیز برای راه‌اندازی اپلیکیشن‌های مقیاس‌بزرگ، بستر این بلاک چین را انتخاب کرده و در نهایت سرمایه‌گذاران هم بر اساس دیدگاه صعودی خود در مورد قیمت سولانا، اقدام به خرید این ارز دیجیتال می‌کنند.

قیمت لحظه ای سولانا

بلاک چین سولانا، مانند اتریوم قابلیت ساخت توکن‌های مختلف از جمله مثلی (Fungible) و غیر مثلی (Non-Fungible) یا همان NFT ها را دارد. این عملیات در بخش کتابخانه برنامه سولانا (Solana Program Library / SPL) انجام می‌شود و در حال حاضر به‌غیر از NFT های سولانا، تعداد زیادی از توکن‌های مختلف بر پایه این شبکه ساخته و اجرا شده‌اند که درست مانند توکن‌های ERC-20 در اتریوم عمل می‌کنند. این پروژه‌ها شامل توکن‌های حاکمیتی (Governance Token)، استیبل کوین‌ها و رپد توکن‌ها (Wrapped Token) می‌شوند که معاملات درون‌شبکه‌ای و خارج از صرافی‌های متمرکز این رمزارزها، از طریق رمزارز SOL انجام شده و دائماً در حال تغییر قیمت لحظه ای سولانا هستند.


اما باید توجه داشت که این اکوسیستم جذاب میلیارد دلاری، در معرض ریسک‌هایی هم قرار دارد. پروژه‌های جدید ارز دیجیتال و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین سولانا، ممکن است نوسانات بسیار شدیدی را تجربه کنند و یا حتی دچار حملات سایبری به قراردادهای هوشمند یا کلاهبرداری شوند. چنین اتفاقاتی می‌توانند قیمت لحظه ای سولانا را به‌سرعت دچار ریزش کنند و تحولاتی غیرمنتظره را رقم زنند. از این رو، توصیه می‌شود هیچ‌گاه بیش از اندازه در یک پروژه ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری نکنید.


شایان ذکر است در بالای همین صفحه، نمودار قیمت لحظه ای ارز سولانا SOL برای شما تعبیه شده است. به‌علاوه می‌توانید با مراجعه به صفحه «معامله» این رمزارز از بخش «بازارها»، در کنار نمودار لحظه ای قیمت سولانا در تایم فریم‌های روزانه، ساعتی و . . .، به ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال و انواع سفارشات برای خرید و فروش سولانا دسترسی داشته باشید.

خرید سولانا

خرید سولانا

سولانا ارز دیجیتال فوق‌العاده محبوب و برجسته‌ای در بازار رمزارزها است و به همین دلیل، در تمام صرافی‌های معتبر دنیا از جمله بایننس (Binance)، کوین‌بیس (Coinbase)، اوکی‌اکس (OKX)، کوکوین (KuCoin) و همچنین صرافی‌های غیرمتمرکز پنکیک سواپ (Pancakeswap) و یونی سواپ (Uniswap) لیست شده و امکان خرید سولانا برای کاربران این صرافی‌ها وجود دارد.


اما اکثر کاربران ساکن ایران، هنگام تعامل با این صرافی‌ها با موانعی از جمله زبان انگلیسی پلتفرم، محدودیت در پرداخت و شارژ حساب کاربری، تحریم‌ها و عدم امکان احراز هویت روبرو می‌شوند و فرآیند خرید سولانا برای آن‌ها طاقت‌فرسا و تقریباً غیرممکن می‌شود. از این رو توصیه می‌کنیم برای سرمایه‌گذاری در این رمزارز، ابتدا چندین پلتفرم داخلی را با یکدیگر مقایسه و از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنید. ارز دیجیتال SOL در بازارهای صرافی او ام پی فینکس نیز در دسترس است و درصورت داشتن هرگونه سوال در مورد خرید ارز سولانا Solana، می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌روز با کارشناسان واحد پشتیبانی ارتباط برقرار کنید.

خرید ارزان سولانا

برای خرید ارزان سولانا، توصیه می‌شود به تحلیل تکنیکال ارز SOL و بررسی عوامل فاندامنتال پروژه بپردازید تا بتوانید بهترین نقطه ورود را در قیمت سولانا پیدا کنید. کاربران در صرافی او ام پی فینکس به ابزارهای معاملاتی کاربردی، انواع سفارش‌گذاری و نمودار قیمت Solana دسترسی داشته تا بتوانند پس از انجام تحلیل و بررسی، به خرید ارزان سولانا طبق صلاحدید و در سطح قیمت دلخواه خود بپردازند.


پس از ایجاد حساب کاربری و تکمیل احراز هویت، امکان خرید و فروش سولانا با کمترین مبلغ برای شما امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین در تایم فریم‌های مختلف، قیمت سولانا به تومان و تتر قابل مشاهده است و از طریق هریک از ارزهای مذکور، امکان خرید این ارز دیجیتال برای شما فراهم شده است.

خرید سولانا در او ام پی فینکس

برای خرید سولانا در او ام پی فینکس، باید یک حساب کاربری ساخته و مراحل احراز هویت را تکمیل کنید. حساب کاربری شما تنها با یک شماره همراه ایجاد شده و فرآیند احراز هویت نیز، در کمتر از چند دقیقه با ارسال تصویر یک کارت شناسایی و با حضور کارشناسان او ام پی فینکس انجام می‌شود. به این ترتیب، حساب کاربری شما برای خرید سولانا در او ام پی فینکس آماده خواهد شد. در مرحله بعدی، حساب کاربری نیاز به شارژ خواهد داشت که می‌توانید با پرداخت تومان از درگاه‌های بانکی و یا ارسال رمزارزهایی مانند تتر (USDT) به کیف پول خود در پلتفرم، این عملیات را انجام دهید. سپس برای خرید سولانا در او ام پی فینکس، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را به صلاحدید خود انتخاب کنید:


معامله سریع: چنانچه نیازی به تحلیل تکنیکال و استفاده از نمودار قیمت سولانا برای معامله خرید ندارید، می‌توانید در صفحه «داشبورد» به بخش «معامله سریع» رفته و با انتخاب تومان یا تتر در قسمت ارز پرداختی و SOL برای ارز دریافتی، مقادیر لازم را جهت خرید وارد کنید. سپس تنها کافی است تا روی دکمه «تبدیل» زده تا سفارش خرید سولانا با قیمت لحظه ای بازار و به‌صورت آنی تکمیل شود.


معامله در بازار: در صورتی که قصد تحلیل تکنیکال و پیدا کردن نقطه ورود دقیق برای خرید سولانا دارید، پیشنهاد می‌شود به بخش «معامله» این رمزارز از صفحه «بازارها» رجوع کنید. در صفحه «معامله»، نمودار لحظه ای قیمت سولانا برای شما نمایش داده شده و می‌توانید از طریق ثبت سفارش بازار (Market)، سفارش محدود (Limit)، سفارش با حد ضرر (Stop Limit) و سفارش حد ضرر با قیمت بازار (Stop Market)، به خرید سولانا در او ام پی فینکس بپردازید. در صورت داشتن هرگونه سوال، می‌توانید با واحد پشتیبانی تماس برقرار کنید.

فروش سولانا

فروش سولانا در صرافی او ام پی فینکس، تفاوتی با عملیات خرید این رمزارز ندارد؛ به این معنی که شما می‌توانید از طریق «معامله سریع» یا «معامله در بازارها»، برای فروش سولانا سفارش بگذارید. در بخش معامله سریع، ارز پرداختی را کوین SOL و ارز دریافتی را تومان یا تتر (UDST) انتخاب کرده و پس از واردکردن مقادیر مد نظر، دکمه «تبدیل» را زده تا سفارش فروش سولانا با قیمت لحظه ای بازار تکمیل شود.


به همین ترتیب، می‌توانید در صفحه «معامله» این رمزارز از طریق سفارش‌های بازار، سفارش محدود، سفارش با حد ضرر و سفارش حد ضرر با قیمت بازار، فروش سولانا را با قیمت مد نظر خود انجام دهید.

کیف پول ارز دیجیتال سولانا

کیف پول ارز دیجیتال سولانا یک نرم‌افزار یا دستگاه دیجیتال است که موجودی ارز SOL یا هر رمزارز شما را ذخیره می‌کند. این کیف پول دیجیتال در واقع کلیدهای رمزنگاری‌شده حساب ارز سولانا شما را ذخیره می‌کند که از طریق آن‌ها به موجودی خود دسترسی پیدا می‌کنید و عملیات ارسال یا دریافت SOL را انجام می‌دهید. به‌طور دقیق باید گفت کیف پول ارز دیجیتال سولانا در انواع موبایلی، تحت وب، دسکتاپ و دستگاه سخت‌افزاری موجود است؛ اما به‌طور کل، کیف پول‌های کریپتویی در دوسته سخت‌افزاری یا سرد (Hardware / Cold Wallet) و نرم‌افزاری یا گرم (Software / Hot Wallet) قرار می‌گیرند.

نام کیف پول نوع ویژگی‌ها نحوه استفاده
اکسودوس (Exodus) دسکتاپ (گرم) خرید و فروش ارز دیجیتال، استیک (Stake)، پشتیبانی از NFT رایگان
تراست ولت (Trust Wallet) موبایل (گرم) استیک ارز دیجیتال، صرافی غیرمتمرکز، پشتیبانی از شبکه‌های متعدد رایگان
متامسک (MetaMask) تحت وب (گرم) خرید و فروش ارز دیجیتال، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، استیک رایگان
ترزور (Trezor) سخت‌افزاری (سرد) کیف پول اچ دی، ذخیره ارز آفلاین، پشتیبانی از کیف پول‌های گرم، سازگاری با انواع سیستم عامل‌های کامپیوتری پولی
لجر (Ledger) سخت‌افزاری (سرد) کیف پول اچ دی، ذخیره ارز آفلاین، پشتیبانی از کیف پول‌های گرم، سازگاری با انواع سیستم عامل‌های کامپیوتری پولی

کارمزد خرید و فروش سولانا

کارمزد خرید و فروش سولانا و سایر ارزهای دیجیتال در او ام پی فینکس، بر اساس سطح کاربری شما تعیین می‌شود. برای مثال در سطح کاربری «آبی»، خرید سولانا با کمترین کارمزد در سطح 0.35 درصد از حجم سفارش شما انجام می‌شود.


لازم به ذکر است کارمزد خرید و فروش سولانا از طریق ربات معامله گر او ام پی فینکس، 0.1 درصد در نظر گرفته می‌شود و فعال‌سازی ربات معامله‌گر شامل هیچ هزینه‌ای نمی‌شود. با مراجعه به صفحه «کارمزدها»، کارمزد خرید و فروش سولانا در تمام سطوح کاربری و شبکه‌های انتقال آن را مشاهده فرمایید.

سولانا چیست؟

سولانا چیست

سولانا (Solana) یکی از سریع‌ترین بلاک چین‌ها در صنعت رمزارزها است که به مقیاس‌پذیری (Scalability) بالا و تراکنش‌های ارزان معروف است. مکانیزم اجماع (Consensus Mechanism) ترکیبی این بلاک چین که متشکل از الگوریتم‌های اثبات تاریخچه (Proof of History / PoH) و اثبات سهام (Proof of Stake / POS) است، باعث شده تراکنش‌ها در این شبکه با سرعت بالایی پردازش شوند و امنیت آن‌ها از طریق استیک (Stake) ارز دیجیتال SOL تقویت شود.

این پروژه قدرتمند موفق شده تا ماه می 2024 (اردیبهشت 1402)، جایگاه پنجم بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص دهد که این دستاوردها به کمک بنیاد سولانا (Solana Foundation) محقق شده‌اند. سولانا بلاک چینی ویژه ساخت و راه‌اندازی قراردادهای هوشمند، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApps) حوزه دیفای (DeFi)، بازی‌ها و توکن‌های NFT است.
آناتولی یاکووِنکو (Anatoly Yakovenko)، بنیانگذار سولانا، در سال 2017 مفهوم «اثبات تاریخچه» را برای فناوری بلاک چین معرفی کرد و این مکانیزم را اساس طراحی و ساخت بلاک چین سولانا قرار داد. این پروتکل به‌همراه کوین بومی شبکه یعنی “SOL”، سرانجام در سال 2020 در دسترس عموم قرار گرفتند و عصری جدید در دنیای رمزارزها را آغاز کردند.


از میان برجسته‌ترین ویژگی‌های بلاک چین و ارز دیجیتال سولانا در مقایسه با رقبا، می‌توان به پردازش سریع و ارزان تراکنش‌ها، مقیاس‌پذیری بی‌همتا و سازگاری آن با اپلیکیشن‌های مختلف اشاره کرد. معماری بلاک چین سولانا به‌گونه‌ای است که قابلیت پردازش بیش از 65,000 تراکنش در هر ثانیه (TPS) را دارد که یکی از دلایل چنین عملکردی، حضور هزاران نود اعتبارسنج (Validator) در این شبکه است. این عملکرد بهینه باعث شده توسعه‌دهندگان و کاربران زیادی سولانا را برای فعالیت‌های خود انتخاب کنند.


علاوه‌بر قابلیت‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، بلاک چین سولانا سرعت و امنیت خود را مدیون پیاده‌سازی الگوریتم تحمل خطای بیزانسی (Byzantine Fault Tolerance Algorithm) و پشتیبانی از تراکنش‌های خصوصی (Private Transactions) بومی نیز است. مکانیزم اثبات تاریخچه در سولانا، تمامی رویدادها و فعالیت‌های درون شبکه را به‌صورت دیجیتال و با ترتیب زمانی ثبت کرده و از آن‌ها برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها استفاده می‌کند. در اثبات تاریخچه، گذر زمان به‌صورت رمزنگاری‌شده در می‌آید و باعث شده که تراکنش‌ها و سایر رویدادهای سولانا، با ترتیب زمانی بسیار دقیقی ثبت شوند. نتیجه چنین عملکردی، پردازش سریع تراکنش‌ها و ارتقای توان عملیاتی این بلاک چین است.


الگوریتم اثبات سهام نیز نقش به‌سزایی در تامین امنیت شبکه سولانا و حفظ تمرکززدایی (Decentralization) در آن دارد. هولدرهای ارز دیجیتال سولانا SOL از طریق استیک یا سپرده‌گذاری و قفل‌کردن کوین‌های خود در پروتکل سولانا، به مکانیزم اجماع این شبکه ملحق شده و به اعتبارسنجی تراکنش‌ها و تامین امنیت شبکه مشغول می‌شوند. این کاربران در ازای فعالیت‌های خود پاداش در قالب ارز سولانا دریافت می‌کنند و از این طریق، اکوسیستمی به‌وجود آمده که در آن کاربران برای تامین امنیت و حفظ ثبات شبکه انگیزه مالی دارند.


همان‌طور که می‌دانید ارز دیجیتال سولانا SOL، کوین بومی این بلاک چین بوده و کاربردهای مختلفی در اکوسیستم سولانا دارد که از میان آن‌ها، می‌توان به پرداخت کارمزد تراکنش‌ها، استیکینگ و شرکت در امور مدیریتی (Governance) پروژه اشاره کرد. بر اساس آخرین آمارهای به‌دست‌آمده، کاربران با استیک سولانا می‌توانند تا 8 درصد بهره در بازه سالانه کسب کنند.


در اکوسیستم سولانا، تا کنون بیش از 5,000 پروژه مختلف از قبیل اپلیکیشن غیرمتمرکز، توکن NFT، پروتکل‌های وام‌دهی ارز دیجیتال و سایر اپلیکیشن‌های حوزه وب 3 طراحی و اجرا شده‌اند. این آمار نشان‌دهنده فراگیربودن و پتانسیل رشد اکوسیستم سولانا است. برخی از برترین پروژه‌های دیفای سولانا ریدیوم (Raydium)، بُنفیدا (Bonfida)، سیرِم (Serum)، منگو مارکتس (Mango Markets) و استپ فایننس (Step Finance) هستند. همچنین، سولانا با بلاک چین‌های چین‌لینک (Chainlink) و ترا (Terra) نیز وارد مشارکت شده است و این همکاری‌ها، باعث شده که خدمات و ویژگی‌های بیشتری به اکوسیستم سولانا افزوده شوند و این پلتفرم کاربردهای بیشتری پیدا کند.


اما قبل از خرید سولانا SOL و سرمایه‌گذاری در این پروژه، باید در مورد ریسک‌ها و چالش‌های مربوطه نیز آگاه باشید. اکوسیستم سولانا به‌دلیل حجم بالای سرمایه استیک‌کنندگان، در معرض متمرکزشدن قرار دارد و تا کنون چندین مرتبه این شبکه دچار قطعی و توقف عملکرد شده است. آمارها نشان می‌دهند تقریباً 25 نود اعتبارسنج در این شبکه، یک‌سوم کل حجم استیک‌شده ارز سولانا را به خود اختصاص داده‌اند که این پروتکل را کمی از ویژگی تمرکززدایی دور می‌کند. شبکه سولانا در ژانویه 2022 (آذر 1401)، به‌مدت 48 ساعت قطع شده بود که منجر به لیکوییدی معاملات و فروپاشی پروتکل وام‌دهی سولند (Solend) شد.

وایت پیپر سولانا

وایت پیپر سولانا

در مقدمه وایت پیپر سولانا، این پروژه تحت عنوان بلاک چینی برای پذیرش گسترده در دنیا معرفی شده است. سولانا یک شبکه قدرتمند بوده که ویژه استفاده در حوزه‌هایی از قبیل امور مالی، توکن‌های NFT، پرداخت‌ها و بازی‌های بلاک چینی طراحی و اجرا شده است. پروتکل سولانا در قالب یک ماشین حالت سراسری و فراگیر (Global State Machine) عمل کرده و استفاده از آن برای عموم آزاد و دارای ویژگی‌هایی نظیر تعامل‌پذیری و تمرکززدایی است. در این شبکه که جهت استفاده میلیون‌ها کاربر در سرتاسر جهان راه‌اندازی شده، نیازی نیست که توسعه‌‌دهندگان نگران بهبود لایه‌های این بلاک چین باشند و بهتر است تمرکز خود را بر ساخت اپلیکیشن‌های قدرتمند و محصولات ویژه بازار رمزارزها بگذارند.


یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های توسعه‌‌دهندگان در طراحی یک اپلیکیشن، رقم‌زدن بهترین سطح از تجربه کاربری برای مخاطبان است. در فناوری بلاک چین، این تجربه کاربری اغلب به‌دلیل زیرساخت شبکه محدود شده و منجر به کاهش سرعت پاسخ‌گویی عملیات و افزایش کارمزدها می‌شود. شبکه سولانا کارمزدهای پایینی را برای تراکنش‌ها اعمال کرده و طی 400 میلی‌ثانیه تایید تراکنش‌ها را انجام می‌دهد که یعنی توسعه‌دهندگان می‌توانند در بستر این بلاک چین، به ساخت اپلیکیشن‌های کاربرپسند با دسترسی آسان بپردازند. وایت پیپر سولانا پیرامون ویژگی‌های اصلی این شبکه، موارد زیر را عنوان کرده است:

  • توسعه اپلیکیشن به‌صورت آنچین: اپلیکیشن‌های سولانا به‌صورت درون‌شبکه‌ای (Onchain) طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند. کاربران قادرند از این اپلیکیشن‌ها بدون نیاز به مجوز استفاده کنند و به حضور یک واسطه برای انجام عملیات خود نیازی ندارند.

  • بازه‌های زمانی 400 میلی‌ثانیه‌ای: هر تراکنش در شبکه سولانا در یک بلوک تایید می‌شود. بازه زمانی (Slot Time) ایده‌آل برای تشکیل یک بلوک جدید یا تایید یک تراکنش، 400 میلی‌ثانیه تعیین شده که یعنی کاربران برای پیش‌برد تعاملات خود معطل نخواهند شد و بهترین تجربه کاربری را در مقایسه با سایر بلاک چین‌ها خواهند داشت.

  • کارمزدهای کم: کارمزدهای شبکه سولانا به «کم‌بودن» معروف هستند. میانگین کارمزد هر تراکنش سولانا 0.00064 واحد SOL برآورد شده و این بلاک چین ویژه مردم سراسر دنیا راه‌اندازی شده است.

  • توان عملیاتی بالا: سولانا قادر به پردازش هزاران تراکنش در هر ثانیه است و می‌توان بر اساس نیاز کاربر، اپلیکیشن‌های مختلف را در بستر این بلاک چین راه‌اندازی کرد.

در رابطه با کارمزد تراکنش‌ها، وایت پیپر سولانا نوشته هنگامی که یک تراکنش به شبکه ارسال می‌شود، توسط رهبر فعلی گروه‌های نودها پردازش شده و پس از رسیدن به حالت تایید، کارمزد این تراکنش به شبکه پرداخت شده تا به نظام اقتصادی بلاک چین سولانا کمک کرده باشد. کارمزد تراکنش‌های سولانا مزایای زیادی را به‌همراه دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  • کارمزدها نوعی غرامت برای به‌کارگیری پردازنده‌های گرافیکی (GPU) و هسته‌ای (CPU) نودهای اعتبارسنج جهت پردازش تراکنش‌ها است.

  • پرداخت هزینه تراکنش‌ها باعث شده پیام‌ها و تراکنش‌های هرز یا اسپم (Spam) شناسایی شوند و از تراکم شبکه کاسته و جلوگیری شود.

  • کارمزدها پایداری و دوام نظام اقتصادی شبکه را تضمین کرده و از طریق مکانیزمی ویژه تعیین می‌شوند که در آن، سعی بر اعمال حداقل کارمزد برای هر تراکنش است.

  • آرای اجماع نودها در شبکه نیز مشابه با تراکنش‌های عادی به شبکه فرستاده می‌شوند و نودهای اعتبارسنج هم برای شرکت در فرآیندهای اجماع، کارمزد تراکنش‌های رأی خود را پرداخت می‌کنند.

بسیاری از شبکه‌های بلاک چین مانند بیت کوین و اتریوم، از سیستم‌های پاداش‌دهی مبتنی بر پروتکل‌های ضدتورمی (Deflationary) جهت تامین امنیت شبکه در بازه‌های کوتاه‌مدت استفاده می‌کنند. اما در درازمدت این شبکه‌ها به‌منظور حفظ و تامین امنیت خود، رفته‌رفته تنها می‌توانند بر کارمزد تراکنش‌ها برای پاداش‌دهی به نودها تکیه کنند. در سولانا هم شرایطی مشابه با کمی تفاوت وجود دارد؛ مقداری ثابت از کارمزد هر تراکنش سوزانده شده و باقیمانده آن به نود یا نودهای مربوطه پرداخت می‌شود.


این توکن‌سوزی با هدف تقویت ارزش و قیمت ارز دیجیتال سولانا SOL و در نتیجه حفظ امنیت شبکه صورت می‌گیرد. برخلاف مکانیزم‌هایی که در آن‌ها تمامی کارمزد تراکنش‌ها سوزانده می‌شود، در سولانا نودهای اعتبارسنج همیشه این انگیزه را داشته که تا حد امکان، تراکنش‌های بیشتری را تایید و پردازش کنند. همچنین، یک نرخ تورم سراسری برنامه‌ریزی‌شده وجود دارد که در نقش منبع دیگری برای پاداش‌دهی به نودهای سولانا عمل می‌کند.


طبق نوشته وایت پیپر سولانا، قراردادهای هوشمند (Smart Contract) در این اکوسیستم تحت عنوان برنامه (Program) شناخته می‌شوند. هر یک از این برنامه‌ها، یک حساب درون‌شبکه‌ای (Onchain Account) است که منطق اجرایی مربوطه را ذخیره کرده و در چندین تابع ویژه تحت عنوان دستورالعمل (Instructions) سازمان‌دهی شده است. برنامه‌ها دارای حالت (State) تعریف‌شده‌ای نیستند، اما می‌توانند دستورالعمل ساخت برنامه‌های دیگر را به آن‌ها داد تا حالت برنامه اصلی را ذخیره و مدیریت کند. این برنامه‌ها قابل ارتقا هستند و تنها زمانی غیرقابل تغییر خواهند بود که ویژگی ارتقاپذیری را در کد آن‌ها تعریف نکرد.


قراردادهای هوشمند یا همان برنامه‌های سولانا، عمدتاً از طریق زبان برنامه‌نویسی راست (Rust) طراحی می‌شوند و دو رویکرد اصلی برای توسعه آن‌ها وجود دارد: انکر (Anchor) که فریم‌ورک ویژه طراحی قرارداد هوشمند در بلاک چین سولانا است؛ نوشتن قراردادهای هوشمند توسط این فریم‌ورک سریع‌تر و ساده‌تر بوده و با استفاده از کدهای زبان راست، می‌توان کدهای تکرارشونده در آن‌ها را تا حد زیادی خلاصه کرد. رویکرد دوم هم استفاده از زبان برنامه‌نویسی راست به‌صورت بومی (Native Rust) است؛ در این رویکرد، قراردادهای هوشمند سولانا بدون استفاده از هیچ فریم‌ورکی و تنها از طریق زبان راست نوشته می‌شوند. این زبان برنامه‌نویسی انعطاف‌پذیری بیشتری دارد اما در عین حال، پیچیده‌تر از شیوه‌های دیگر است.

آینده سولانا

آینده سولانا

بلاک چین و ارز دیجیتال سولانا Solana مشخصاً یک پروژه با پتانسیل بالا در صنعت رمزارزها هستند. ویژگی‌های سرعت بالا و کارمزدهای کم، باعث شده سولانا به انتخاب بهتری در مقایسه با اتریوم تبدیل شود. سولانا یک اکوسیستم بزرگ حاوی پروژه‌های مختلف تشکیل داده که در آینده می‌توان به‌عنوان پلتفرمی فراگیر برای امور تجاری استفاده شود. البته که با وجود تمام رشدهایی که سولانا طی چندسال اخیر داشته، هنوز از لحاظ مارکت کپ (ارزش بازار / Market Capitalization) فاصله زیادی با اتریوم دارد. با تمام این‌ها، می‌توان گفت که آینده سولانا با رشد و توسعه همراه است و گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری دیده می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم این پروژه، قابلیت استیک ارز سولانا SOL است که به شما اجازه داده در عین سرمایه‌گذاری بلندمدت، سود هم در قالب ارز دیجیتال Solana دریافت کنید.


اکوسیستم سولانا فوق‌العاده گسترده بوده و پروژه‌های متنوعی را از حوزه دیفای و وب 3 در خود جای داده است. تنها در سال 2021 تعداد پروژه‌های ساخته‌شده بر بستر شبکه سولانا، در مدت زمانی کم از 70 به 5,100 پروژه رسید. امروزه، بازار NFT اوپن سی (OpenSea) نیز شبکه و NFT های سولانا را به بازارهای خود افزوده است. پلتفرم آدیوس (Audius) نیز که متمرکز بر ساخت موسیقی در قالب توکن‌های NFT است، سولانا را از میان 20 بلاک چین برتر دنیا برای ادامه فعالیت‌های خود انتخاب کرد. همچنین، سولانا با بلاک چین آرویو (Arweave / AR) جهت ذخیره داده‌های حجم‌بالای این پروتکل وارد مشارکت شده تا تاریخچه تراکنش‌‍‌ها و اطلاعات تعبیه‌شده در NFT ها، فضای ذخیره بیشتری داشته باشند. تمامی این موارد، چیزی جز روشنی آینده سولانا نشان نمی‌دهند.


اما با همه این‌ها، خرید سولانا مشابه با سایر ارزهای دیجیتال یک سرمایه‌گذاری پرریسک به‌شمار می‌آید که دلیل اصلی این مسئله هم، ذات پرنوسان قیمت ارزهای دیجیتال و حضور تعداد زیادی رقیب برای این پروژه است. از این رو، توصیه می‌شود سرمایه‌ای را به خرید سولانا اختصاص دهید که ترسی از ریزش ارزش آن ندارید و بهتر است این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها را در بازه بلندمدت انجام دهید.

سرمایه گذاران شخصی و حقوقی سولانا

طی 4 رویداد مجزا، سرمایه گذاران شخصی و حقوقی سولانا در این پروژه 374 میلیون دلار سرمایه قرار دادند. آخرین دوره جذب سرمایه پروژه به ژوئن 2021 (خرداد 1400) بر می‌گردد که 314 میلیون دلار سرمایه را برای سولانا به‌همراه داشت.


بر اساس آخرین آمارهای موجود مربوطه به سه‌ماهه ابتدایی سال 2024، در لیست سرمایه گذاران شخصی و حقوقی سولانا نام 91 سرمایه‌گذار سازمانی به‌چشم می‌خورد که از میان آن‌ها می‌توان “a16z”، پالی‌چین (Polychain)، مولتی‌کوین (Multicoin Capital)، راک‌اِوی ونچرز (Rockaway Ventures)، ریس کپیتال (Race Capital) بایننس لبز (Binance Labs) و کوین‌بیس ونچرز (Coinbase Ventures) را نام برد. همچنین ارز دیجیتال سولانا تا ماه می 2024 (اردیبهشت 1403)، نزدیک به 10 میلیون هولدر را ثبت کرده است.

تیم توسعه دهنده سولانا

آناتولی یاکوونکو در نقش بنیان‌گذار پروژه، در سال 2017 تیم توسعه‌دهنده سولانا را تشکیل داد که البته بعد از همکاری با گرِگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald) و طراحی پروژه سولانا لبز (Solana Labs)، عنوان سولانا برای این پروژه انتخاب شد. در نهایت با حضور اعضای بیشتری به تیم توسعه دهنده سولانا به‌ویژه از کمپانی کوالکام (Qualcomm)، پروتکل و ارز دیجیتال سولانا در سال 2020 به‌صورت عمومی کار خود را آغاز کردند.


نام اولیه این پروژه «لوم» (Loom) بود، اما تیم توسعه اتریوم هم شبکه‌ای تحت عنوان لوم (Loom Network) راه‌اندازی کرد که برای جلوگیری از چالش‌های این تشابه اسمی، تیم توسعه دهنده سولانا تصمیم به تغییر نام پروژه خود گرفت. جزئیات بیشتر در مورد تیم پروژه سولانا را می‌توانید در وب‌سایت رسمی و صفحات سولانا در شبکه‌های اجتماعی مطالعه کنید.

سوالات متداول

بنیانگذار سولانا آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) نام دارد.

ارز دیجیتال سولانا SOL در آوریل سال 2020 (فرودین 1399) وارد بازار رمزارزها شد.

خرید سولانا در تمام صرافی‌های معتبر جهان از جمله بایننس، کوین‌بیس، اوکی‌اکس، پنکیک سواپ و یونی سواپ امکان‌پذیر است. همچنین، شما کاربران عزیز می‌توانید به‌منظور سهولت بیشتر، خرید ارز سولانا را در صرافی او ام پی فینکس انجام دهید.

بهترین صرافی برای خرید ارز سولانا، پلتفرمی است که اصلی‌ترین ویژگی‌ها مانند کارمزد کم، رابط کاربری آسان، پشتیبانی قوی و اعتبار بالایی میان کاربران خود داشته باشد. صرافی دانش بنیان او ام پی فینکس نیز همواره سعی داشته که این ویژگی‌ها را همراه با دیگر قابلیت‌ها در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهد تا خرید ارز دیجیتال را حرفه‌ای تر، راحت‌تر و اقتصادی‌تر انجام دهید.

سولانا تاکنون چندین ایردراپ برای توکن‌های شبکه خود برگزار کرده، اما تابه‌حال رویدادی تحت عنوان ایردراپ سولانا مشاهده نشده است. برای اطلاع بیشتر در مورد رویدادهای ایردراپ سولانا، می‌توانید شبکه‌های اجتماعی پروژه و پلتفرم‌هایی نظیر مدیوم (Medium) و دپ‌ریدار (DappRadar) را زیر نظر داشته باشید.

بله. شما می‌توانید با تکمیل ثبت نام و احراز هویت خود در او ام پی فینکس، با پرداخت تومان (IRT) یا تتر (USDT) به خرید ارز دیجیتال سولانا بپردازید.