تحلیل اتریوم

تحلیل اتریوم ۹ اردیبهشت

جشنواره همستر تایم

به گزارش واحد ترید و تحلیل صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس، قیمت اتریوم (Ethereum / ETH) روز گذشته تا ۰.۸۴ درصد پایین آمد و بخشی از رشد ۲.۲۵ درصدی پنجشنبه را اصلاح کرد. رمزارز دوم بازار علی‌رغم روند نزولی خود، موفق به حفظ سطح ۱,۸۵۰ دلار برای دو سشن معاملاتی (Session) متوالی شد و در نهایت، روز جمعه را در سطح ۱,۸۹۳ دلار به پایان رساند. طبق داده‌های وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap)، قیمت اتریوم در حال حاضر با ۰.۷۵ درصد کاهش نسبت به ۲۴ ساعت اخیر، با ۱,۹۰۲ دلار در بازارها معامله می‌شود.

پادکست تحلیل اتریوم


در ادامه، بررسی روند و تحلیل اتریوم امروز را ملاحظه می‌کنید:

تحلیل اتریوم 9 اردیبهشت 1402
عملکرد قیمت اتریوم در روزهای اخیر – TradingView


بازارهای مالی، جمعه نسبتاً شلوغی را سپری کردند و شاخص‌های اقتصادی ایالات متحده بودند که بر قیمت‌ها تاثیرگذار واقع شدند. از بین این شاخص‌ها، می‌توان به داده‌های تورمی و مخارج شخصی اشاره کرد که اثر منفی بر دارایی‌های پرریسک گذاشتند. با وجود رشد نسبی شاخص مخارج شخصی مصرف‌کننده (PCE)، کارشناسان اقتصادی معتقدند نرخ تورم آمریکا تا ۴.۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.


در همین راستا، ابزار فدواچ سی ام ای گروپ (CME FedWatch Tool)، احتمال بالارفتن ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در هفته آتی را با کاهش از ۸۳.۹ درصد، در سطح ۸۰.۲ درصد پیش‌بینی کرد. احتمال افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن نیز از ۲۶.۸ درصد به ۱۹.۵ درصد کاهش یافت.


علاوه‌بر موارد بالا، آمارهای مربوط به سپرده‌گذاری (استیکینگ / Staking) اتریوم و برداشت سرمایه سپرده‌گذاران نیز، قیمت رمزارز ETH را تحت فشار قرار داد. البته در ادامه روز، گزارش‌های مربوط به میزان برداشت‌ها تا حدی منجر به بهبود شرایط شد. طبق داده‌های پلتفرم تحلیل‌گر کریپتوکوانت (CryptoQuant)، جریان ورود سرمایه به سپرده‌گذاری اتریوم از ۸۹,۷۲۸ واحد ETH در روز پنجشنبه، به ۷۶,۰۹۶ واحد ETH در جمعه کاهش پیدا کرد؛ اما با وجود این‌که سطح سپرده‌گذاری‌ها به زیر مرز ۱۰۰,۰۰۰ واحد ETH آمده، این نرخ در مقایسه با سطوح گذشته از شرایط خوبی برخوردار است.

جریان ورود سرمایه به بخش استیک اتریوم 9 اردیبهشت 1402
جریان ورود سرمایه به بخش استیک اتریوم – CryptoQuant


مجموع کل سرمایه موجود در استیکینگ اتریوم نیز همچنان روبه‌رشد است که برای قیمت این رمزارز عاملی صعودی به‌شمار می‌آید. در حالی که آمار مربوط به استیکینگ برای قیمت اتریوم پشتوانه خوبی ایجاد کرده است، گزارش برداشت اتریوم‌های استیک‌شده، تاحدی به ضرر این رمزارز بوده‌اند. میزان برداشت سرمایه اصلی سپرده‌گذاران در شب گذشته شاهد افزایش بود؛ اما پیش‌بینی‌ها از برداشت اتریوم در روزها و هفته‌های آتی، نشان از خرید مجدد اتریوم و بازگشت سرمایه به این بخش دارند.

کل سرمایه موجود در بخش استیک اتریوم 9 اردیبهشت 1402
کل سرمایه موجود در بخش استیک اتریوم – CryptoQuant


بر اساس گزارش پلتفرم توکن‌آنلاکس (TokenUnlocks)، برداشت‌های در حال پردازش اتریوم نزدیک ۰.۴۷۶ میلیون واحد به ارزش تقریبی ۰.۹۰۲ میلیون دلار برآورد شده است و پیش‌بینی‌ها حاکی از یک روند کاهشی در برداشت‌ها هستند. در حال حاضر، میزان ورود سرمایه نسبت به برداشت اتریوم‌های استیک‌شده بیشتر است و می‌تواند منجر به رشد قیمت اتریوم تا سطح ۲,۰۰۰ دلار شود. شبکه اتریوم در روز جمعه شاهد ۹,۱۵۰ واحد در برداشت‌ها و ۹۵,۳۴۰ واحد در واریزی‌ها برای سپرده‌گذاری بود.

میزان برداشت‌ها در بخش استیک اتریوم 9 اردیبهشت 1402
میزان برداشت‌ها در بخش استیک اتریوم – TokenUnlocks


سرمایه‌گذاران اتریوم در حال حاضر باید توجه ویژه‌ای به مواردی از قبیل میزان واریز و برداشت‌ها در بخش سپرده‌گذاری‌ها داشته باشند؛ چراکه این آمار از تاثیرگذارترین عوامل بر قیمت این رمزارز محسوب می‌شوند. در مرحله بعدی، اخبار بازار کریپتو و پرونده کمپانی ریپل (Ripple / XRP) با سازمان SEC و صحبت‌های جدید در مورد صرافی‌های بایننس (Binnace) و کوین‌بیس (Coinbase) نیز، از عوامل موثر بر قیمت ارزهای دیجیتال خواهند بود. همچنین، فعالیت نهادهای نظارتی مانند SEC در بحبوحه سخت‌گیری‌های دولت آمریکا بر صنعت رمزارزها، ممکن است منجر به یک فروش کلی در بازارها شود.

مطالعه بیشتر

تحلیل اتریوم با بررسی تغییرات تکنیکال

طبق تحلیل اتریوم در وب‌سایت تحلیلی – خبری اف اکس امپایر (FXEmpire)، این رمزارز جهت پیداکردن پتانسیل رشد تا اولین مقاومت جدی (R1) در ۱,۹۲۰ دلار و سقف ۱,۹۲۵ دلاری روز جمعه، باید نقطه پیوت (Pivot) در سطح ۱,۸۹۸ دلار را حفظ کند. بازگشت قیمت اتریوم به ۱,۹۰۰ دلار، یک سیگنال صعودی به‌شمار می‌آید که البته برای تشکیل یک حرکت روبه‌رشد، حمایت از سوی آمارهای مربوط به سپرده‌گذاری‌ها و اخبار کلی بازار کریپتو ضروری است.

نمودار یک روزه اتریوم 9 اردیبهشت 1402
نمودار ۱ روزه اتریوم – TradingView

در صورتی که اتریوم بتواند حرکت صعودی خود را تشکیل و ادامه دهد، خریداران احتمالاً مقاومت مهم دوم (R2) در ۱,۹۴۸ دلار و سپس مقاومت ۱,۹۵۰ دلاری را تست خواهند کرد. سومین مقاومت جدی (R3) برای اتریوم نیز، در سطح ۱,۹۹۸ دلار وجود دارد.

تحلیل قیمت اتریوم در سناریوی نزولی

اما چنانچه اتریوم در حفظ نقطه پیوت موفق ظاهر نشود، سناریوی نزولی برای این رمزارز با هدف رسیدن به نخستین سطح حمایتی (S1) در ۱,۸۷۰ دلار اجرایی خواهد شد. اتریوم برای جلوگیری از فروش دسته‌جمعی سرمایه‌گذاران، باید سطح ۱,۸۰۰ دلار را حفظ کند که در این مسئله، دومین حمایت بزرگ (S2) در سطح ۱,۸۴۸ دلار، می‌تواند مانع از این اتفاق شود. سومین حمایت مهم (S3) برای این رمزارز، سطح ۱,۷۹۸ دلار برآورد شده است.

نمودار 1 ساعته اتریوم 9 اردیبهشت 1402
نمودار ۱ ساعته اتریوم – TradingView


اما در بررسی نمودار ۴ ساعته قیمت اتریوم و میانگین متحرک‌های نمایی (EMAs) این رمزارز، بیشتر نشانه‌های مبنی بر صعود قیمت به چشم می‌خورند. قیمت فعلی اتریوم بالاتر از میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (۵۰D EMA)، واقع در سطح ۱,۸۹۸ دلار، قرار دارد. این میانگین متحرک از میانگین متحرک نمایی ۱۰۰ روزه (۱۰۰D EMA) فاصله گرفته، اما اندیکاتور ۱۰۰ روزه در حال نزدیک‌شدن به میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (۲۰۰D EMA) است. این موارد در مجموع برای قیمت اتریوم مثبت و صعودی هستند.

نمودار 4 ساعته اتریوم 9 اردیبهشت 1402
نمودار ۴ ساعته اتریوم – TradingView

شکست صعودی قیمت ETH از میانگین متحرک نمایی ۵۰ و ۱۰۰ روزه، به‌ترتیب در سطوح ۱,۸۹۸ دلار و ۱,۹۱۰ دلار، می‌تواند منجر به تشکیل حمایت جهت رشد و عبور از مقاومت اول (R1) در ۱,۹۲۰ دلار و هدف قراردادن مقاومت دوم (R2) در ۱,۹۴۸ دلار شود. اما کاهش از میانگین متحرک نمایی ۵۰ و ۲۰۰ روزه (۱,۸۸۱ دلار) و عبور از این سطوح به‌سمت پایین، ممکن است منجر به پایین آمدن قیمت اتریوم تا حمایت اول (S1) در ۱,۸۷۰ دلار شود. به‌طور کل، عبور قیمت اتریوم از میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه به‌سمت پایین، یک سیگنال نزولی برای این ارز دیجیتال به‌شمار می‌آید.

الهه سیدان

من الهه سیدان هستم، فارغ‌التحصیل رشته حسابداری و دارای مدرک پیشرفته زبان انگلیسی. با توجه به رشته تحصیلم، به اقتصاد علاقه زیادی دارم و از سال ۹۲ در عرصه اقتصادی به‌عنوان خبرنگار مشغول به فعالیت بودم. بازار کریپتو به عنوان صنعتی نوپا به دلیل کارکردهای گسترده‌ و فرصت‌های مالی که در اختیار جوامع قرار می‌دهد، به تدریج توجه من را جلب کرد و باعث شد به این بازار جدید مالی علاقه‌مند شوم. در حال حاضر حدود ۵ سال است که محتوای تحلیلی- خبری در حوزه رمزارز تولید می‌کنم و امیدوارم بتوانم نقشی موثر در ارائه به موقع اطلاعات و اخبار این حوزه مالی به علاقه‌مندان دنیای ارز دیجیتال داشته‌باشم.

مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا